مهاجرت کردن چه به قصد تحصیل، تدریس، گذراندن دوره کارآموزی یا انجام دادن فعالیت های خیریه ممکن است با سختی ها و پیچیدگی های زیادی همراه باشد، به خصوص اگر برای مدت طولانی در کشور دیگری بخواهید، زندگی کنید. هر شخصی که تلاش کند این سفر را ساده و راحت جلوه دهد، یا دروغ می گوید یا ثروت زیادی دارد که گذشتن از مرزها برایش سخت نیست. دوری از خانواده نیز به دلیل مهاجرت و دلایل دیگر می تواند سخت و چالش های زیادی را به دنبال داشته باشد. البته شک نکنید که چشم انداز تازه ای در زندگی شما گشوده خواهد شد. نکات زیادی وجود دارند که می توانید برای غلبه بر غم غربت و دوری از خانواده آن ها را به کار بگیرید. در این مقاله به این نکات اشاره خواهیم کرد.
دوری از خانواده با چه نشانه هایی همراه است؟
افراد در زمان دوری از خانواده احساسات زیادی را تجربه می کنند. از جمله مهم ترین نشانه هایی که فرد زمان دوری از خانواده خود تجربه می کند شامل موارد زیر می شوند:
اضطراب
اضطراب یکی از علائم دوری احساس غربت و دوری از خانواده محسوب می شود و احتمال دارد در اثر آن به افکار وسواسی به ویژه درباره خانه یا کسانی که دلتنگ شان هستید دچار شوید. علاوه بر این ممکن است تمرکز خود را از دست بدهید یا دچار استرس شوید، زیرا نمی دانید دلیل این اضطراب چیست.
احساس نوستالژی
نوستالژی مربوط به زمانی می شود که شما زمان زیادی یا به دفعات به خانه یا چیزهای آشنا فکر می کنید. معمولا درباره خانه خود فکر می کنید، یا دائما محیط جدید را با محیط سابق زندگی خود مقایسه می کنید.
رفتارهای غیر طبیعی
احساس غربت و دوری از خانواده، ممکن است شما را از روال زندگی تان دور کند و نحوه واکنش به بسیاری از مسائل را در شما عوض کند. به عنوان مثال، ممکن است شما به طور کلی شخصی عصبانی نباشید، اما اکنون به سادگی خشمگین می شوید و صدای خود را بلند می کنید. علاوه بر این احتمال دارد بسیار بیشتر یا کمتر از حد طبیعی غذا مصرف کنید. از علائم و نشانه های دیگر آن می توان به سردرد مکرر یا احساس درد و بیماری بیشتر از حد معمول اشاره کرد.
افسردگی
کسانی که از خانواده خود دور هستند، معمولا دوران افسردگی را نیز تجربه می کنند. زیرا فاقد حمایت های اجتماعی خود در منزل هستند. علاوه بر این ممکن است فکر کنند که بر زندگی خود کنترل کمتری دارد و این موضوع می تواند افسردگی را تشدید کند. نشانه های افسردگی ناشی از غربت و دوری از خانواده عبارتند از:
- تجربه اعتماد به نفس پایین
- احساس غم و اندوه
- تغییر الگوهای خواب
- احساس درماندگی یا رها شدن
- امتناع از فعالیت های اجتماعی
- نداشتن تمایل به انجام کارهایی که قبلا از آن لذت می بردید
- دشواری در رسیدگی به وظایف شغلی یا دانشگاهی
- احساس بی نظمی یا عدم تعلق
توصیه هایی کاربردی برای کنار آمدن با دوری از خانواده
قبل از اینکه مهاجرت کنید، بهتر است چند تکنیک مهم را به خاطر داشته باشید تا دوری از خانواده برای تان دشوار نباشد.
۱. دوستی را پیدا کنید که اهل زادگاه تان باشد
دوست شدن با اتباع کشور جدید شیوه ای بی نظیر برای آشنا شدن با فرهنگ محلی است، اما دوست شدن با هم میهنی که شکایت و گله های تان را از کشور بیگانه متوجه شود، زمانی که کسی نمی تواند منظورتان را درک یا با شما همدردی کند، لذت زیادی دارد که با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. نباید زندگی اجتماعی خود را به افراد بیگانه محدود کنید، داشتن چند دوست با دیدگاه ها و پیشینه مشابه احساس تنهایی شما را، به خصوص در ابتدای دوران مهاجرت و دوری از خانواده کاهش می دهد.
۲. سفر خود را به عنوان یک گردشگر آغاز کنید؛ سپس نقش یک مهاجر را ایفا کنید
نخست باید به معروف ترین جاذبه ها و مکان های دیدنی محل اقامت یا شهر جدید خود بروید و مثل زمانی که به یک سفر تفریحی می روید، در شهر گردش کنید. بدین صورت می توانید تاریخ و فرهنگ آن کشور را بهتر و سریع تر بشناسید. سپس زمانی که احساس خوبی نسبت به این مکان ناآشنا پیدا کردید، شناخت مردم آن کشور و اطرافیان جدیدتان را آغاز کنید، مکان های دنجی را که بیشتر از همه در آن ها احساس راحتی دارید شناسایی کنید. رستوران یا کافه ای را پیدا کنید که غذاهای مورد علاقه تان را داشته باشد، پارک زیبایی برای پیاده روی خود انتخاب کنید یا بهتر است مکان هایی که برای زندگی روزمره تان مناسب تر است را کشف کنید.
۳. با خانواده خود در خانه صحبت کنید
صحبت کردن با خانواده در خانه به شما کمک می کند تا احساس امنیت و تعلق داشته باشید؛ آنچه برای عادت کردن به محیط جدید لازم و ضروری است. شما باید برای رهایی از غم غربت و دوری از خانواده، احساس دلگرمی و اعتماد به نفس داشته باشید. به هیچ عنوان به خودتان اجازه ندهید که روی عزیزان تان در نقطه دیگر تمرکز کنید که نفهمید چگونه در محیط جدید به مدیریت خودتان و اوضاع بپردازید. صحبت کردن با خانواده ممکن است غم غربت را برای کودکانی که تازه فاصله گرفته اند تشدید کند. بر همین اساس توجه داشته باشید که این کار باید در حد تعادل صورت بگیرد.
۴. عادات خود را حفظ کنید
از زمانی که مهاجرت کرده اید و از خانواده خود دور شده اید، تغییرات زیادی را تجربه کرده اید، اما ضروری نیست تا همه چیز تغییر کند. اگر در وطن خود به فعالیتی علاقه داشتید یا عضو گروهی بودید، این موضوع قابل درک است که دل تان برای قسمتی از زندگی اجتماعی تان تنگ شود. با این توصیف چه ایرادی دارد که تلاش کنید گونه ای از آن فعالیت ها را در محل جدیدتان کشف کنید؟ ادامه دادن فعالیت ها یا ورزش های مورد علاقه تان کمک می کند تا تعادل را در زندگی تان برقرار کنید، به زندگی روزمره خود نظم دهید و فضاهای تازه ای ایجاد کنید که برای تان خوشایندتر باشد.
اگر دوست دارید می توانید در انجمن های صخره نوردی و کتابخوانی عضو شوید یا در کلاس های یوگا شرکت کنید. تمرین کردن موسیقی با یک گروه پرشور نیز می تواند برای تان کمک کننده باشد. بر همین اساس این عادات را حفظ کنید. احتمال دارد در موقعیت جدیدتان افرادی وجود داشته باشند که به این فعالیت ها علاقه نشان دهند. تنها کافی است کمی جستجو کرده و این افراد را پیدا کنید. شاید از میان این افراد دوست خوبی نیز برای خود پیدا کردید.
۵. درباره احساسات خود با دیگران صحبت کنید
ممکن است با خودتان فکر کنید که فقط شما هستید که خیلی زود شیفته جذابیت و فرهنگ غنی کشور جدید نشده اید، اما حقیقت این است که شما نخستین فردی نیستید که دلش برای وطنش تنگ می شود. حس می کنید که برای مثبت اندیشی در خصوص کل مهاجرت شدیدا تحت فشار هستید، مخصوصا اگر انتظارات زیادی داشته اید که برآورده نشده است یا فکر کنید که مجبور هستید خودتان را زمان صحبت کرد با خانواده تان خوشبخت و خوشحال نشان دهید. اما بهتر است بدانید که دلتنگ شدن برای وطن به هیچ عنوان خجالت ندارد.
۶. از خانه بیرون بزنید
با بیرون رفتن از خانه، نیمی از راه مقابله با غربت و دوری از خانواده را طی کرده اید. به جای اینکه در خانه بنشینید و وقت خود را به نشخوار ذهنی یا تماشای سریال های مختلف بگذارنید، از منزل بیرون بروید و زمان بیشتری را در مکان جدید سپری کنید. در پارک ها پیاده روی کنید، دوستان جدید خود را ملاقات کنید یا اصلا همان کارهایی که در خانه انجام می دادید را در کافی شاپ یا پارک ادامه دهید.
۷. ورزش کنید
مطالعات مختلف نشان می دهد که ورزش باعث آزادسازی اندروفین؛ هورمون طبیعی بدن برای ایجاد احساس خوب، می شود. اندروفین به مبارزه با اضطراب و افسردگی، که هر دو از عوارض جانبی غربت و دوری از خانواده هستند کمک می کند. اگر می توانید، با دیگران ورزش کنید. این کار به شما فرصتی برای معاشرت و دیدار با افراد جدید می دهد. علاوه بر این ورزش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شما می شود. این کار کمک می کند که راحت تر با غم غربت و دوری از خانواده کنار بیایید.
۸. علاقمندی برای خود ایجاد کنید
پیدا کردن علاقه مندی های جدید یا رجوع به کارهای مورد علاقه گذشته سبب غلبه بر غم غربت و دوری از خانواده می شود. باید فعالیت های مثبت را افزایش دهید تا برای انجام کارهای جدید انرژی مثبت داشته باشید. انجام مهارت های تازه باعث می شود تا اعتماد به نفس تان تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند.
۹. سعی کنید از شبکه های اجتماعی کمی فاصله بگیرید
ترس از دست دادن (FOMO) مشکلی واقعی است که ممکن است بسیار وحشتناک باشد. شبکه های اجتماعی پیگیری فعالیت ها یا دست کم آنچه را که افراد دوست دارند دیگران ببینند را از همیشه آسان تر کرده است و حتی می توانید متوجه شوید که شخص مورد نظر برای ناهار یا شام چه چیزی خورده است. ندیدن و اطلاع نداشتن از عکس ها و اخبار جدید، به ویژه زمانی که دل تان برای خانواده تنگ شده است، دشوار است. اما حقیقت این است که تماشای این تصاویر فقط غم غربت را سخت تر می کند. به جای اینکه لحظه به لحظه زندگی افراد خانواده و آشنایان را در وطن خود دنبال کنید، تلاش کنید محتوای هیجان انگیزی برای منتشر کردن عکس های هیجان انگیزی از وضعیت فعلی خود کشف کنید.
مطمئن باشید دوستان تان در وطن همچنان به مهمانی و کنسرت می روند و همان فعالیت های همیشگی را که شما نیز روزی پای ثابت آن جمع ها بودید انجام می دهند، اما امروزه بسیاری از آن ها منتظر هستند تا عکس هایی را که شما گرفته اید ببینند یا در مورد ماجراهای کوهنوری و کارهای لذت بخشی که انجام می دهید بشنوند. زمان مشخصی را برای وقت گذراندن در فضای مجازی تعیین کنید. حتی می توانید از نرم افزارهای برنامه ریزی هم استفاده کنید. توجه داشته باشید همان اندازه که عکس های دیگران را می بینید، خودتان نیز می توانید اخبار و عکس های مختلفی را به اشتراک بگذارید.
منبع : آرگا