دسته ها
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

چطور مخارج خانه را مدیریت کنیم؟

  • بهجت فلاح
  • ۹ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

مدیریت مخارج خانه و برآورد هزینه های احتمالی در هر ماه به شما کمک می کند تا راحت تر امور مالی خانواده را مدیریت کنید و در اواسط ماه دچار مشکلات مالی نشوید.

امروزه با افزایش مخارج زندگی و عدم تناسب دخل و خرج افراد شرایط اقتصادی این اجازه را به ما نمی دهد که مطابق میل مان خرج کنیم؛ به همین خاطر راهی به جز مدیریت مخارج خانه باقی نمی ماند. مدیریت اقتصادی خانواده باید بر اساس میزان درآمدهای هر یک از اعضای خانواده و هزینه ها برنامه ریزی و سپس تنظیم شود. مدیریت هزینه های شخصی به کنترل دخل و خرج زندگی کمک کرده و حتی اگر درآمد کمی دارید، باز هم می توانید پس انداز ماهیانه داشته باشید. مدیریت مخارج کار دشواری نیست، شما با بودجه بندی و مدیریت هزینه های ماهانه می توانید راهی پیدا کنید که به تنظیم درآمد و هزینه های ماهانه کمک کند.

مدیریت هزینه های خانه و خانواده از مهم ترین و اساسی ترین ابزارهایی است که کمک می کند تا بتوانید از پول خود بهتر استفاده کنید. در این مقاله با راهکارهایی برای مدیریت مخارج خانه آشنا خواهید شد.

راهکارهای مهم برای مدیریت مخارج خانه

همان گونه که در سطح جامعه شاهد آن هستیم برخی از افراد توان مدیریت در هزینه های ماهانه خود را دارند و به راحتی می توانند پس انداز کنند و هزینه و مخارج خود را مدیریت کنند. در حالی که برخی افراد حتی نمی توانند هزینه های جاری زندگی مانند پوشاک و خوراک را تأمین کنند که همین بزرگ ترین استرس آن ها به شمار می رود. در ادامه به بررسی اصول مهم مدیریت مخارج خانه می پردازیم و این موضوع را به طور کامل بررسی می کنیم.

۱. برای درآمد خود برنامه ریزی کنید

اولین و اساسی ترین کاری که برای مدیریت مخارج خانه باید انجام دهید این است که یک برنامه اصولی و منسجم داشته باشید. برای این کار لازم است تمام نیازهای خانواده را خوب شناسایی کرده و اهداف بلند مدت و خریدهای بزرگ تر را نیز بشناسید. سپس بودجه مشخصی برای خریدهای ضروری خود در نظر داشته باشید و قسمتی از درآمدتان را نیز برای سرگرمی، تفریح و خریدهایی که دوست دارید کنار بگذارید. در ادامه بهتر است کمی از درآمد خودتان را پس انداز کنید تا در طولانی مدت بتوانید چیزهایی که به آن ها نیاز دارید را خریداری کنید. برای مدیریت بهتر مخارج خانه بهتر است خریدها و نیازهای خود را به صورت روزانه یادداشت کنید و همه هزینه های احتمالی را نیز در ابتدای ماه در نظر داشته باشید تا در اواسط ماه برای تان مشکلی ایجاد نشود.

چگونه می توان خرج خانه را مدیریت کرد؟

۲. هوشمندانه سرمایه گذاری کنید

برای کمک به مدیریت مخارج خانه و پس انداز پول بیشتر یک سرمایه گذاری با هدف و هوشمندانه داشته باشید و وارد بورس شوید و سهام شرکت های گوناگون را بخرید تا سرمایه تان بیشتر از قبل شود.

۳. فهرستی از اولویت های خود را تهیه کنید

زمانی که صحبت از اولویت بندی هزینه ها و مخارج خانه می شود، منظور هزینه های جاری مانند آب، برق و گاز نیست؛ بلکه این موضوع برای هر شخصی با شخص دیگر متفاوت است. به عنوان مثال اولویت اصلی شما می تواند خرید یک خودرو مدل بالا باشد یا با نگاهی به آینده پرداخت قسط وام های تان اولویت اصلی شما باشد. بهتر است برای هر اولویتی که دارید زمان مشخصی جهت رسیدن به آن تعیین کنید و به صورت ماهانه آن هدف را بی وقفه دنبال کنید.

۴. یک صندوق اضطراری تهیه کنید

بر عکس هزینه های ماهانه خانواده که به طور دقیق هر ماه انجام می شود مانند هزینه خوراک، پوشاک و شارژ ماهانه ساختمان برخی از هزینه ها قابل پیش بینی نیستند. به عنوان مثال خراب شدن وسیله های منزل یا کارهای مربوط به خانه یا پرداخت هزینه بیمارستان که جزو موارد ضروری است؛ باید برای آن بودجه ای جداگانه لحاظ شود و ماهانه و به صورت مرتب شارژ شود. نکته دیگری که باید بدانید این است که سعی کنید کمتر از دیگران قرض بگیرید.

مدیریت هزینه های زندگی

۵. برای خودتان درآمد اضافه پیدا کنید

با پیدا کردن یک کار پاره وقت منبع دومی برای درآمدتان پیدا کنید. علاوه بر این برای پرداخت هزینه های ضروری نیز می توانید چیزهایی که به آن نیاز ندارید را بفروشید.

۶. بهتر است گزینه های ارزان قیمت را نیز بررسی کنید

سعی کنید برای هزینه های ماهانه خودتان کمی وسواس داشته باشید به عنوان مثال سایت های خرید و فروش ارزان قیمت و آنلاین در اینترنت وجود دارند که افراد قادر هستند اجناسی را که به آن ها نیاز ندارند، بفروشند و یا محصولات مورد نظر خود را به قیمت حراجی خریداری کنند. به بیان دیگر این گزینه ها در حد نو هستند و با این کار می توانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید. البته به یاد داشته باشید بسیاری از سایت ها اجناس دست اول را با قیمت بهتری به فروش می رسانند که این موضوع به علت حذف بسیاری از واسطه ها در این میان بوده و برای شناسایی باید زمان را نیز در نظر بگیرید.

۷. هزینه های غیر ضروری را در زندگی تان به حداقل برسانید

بهتر است برخی هزینه های غیر ضروری خود را به طور کامل حذف کرده یا آن ها را به حداقل برسانید، به عنوان مثال به جای اینکه ماشین خود را به کارواش ببرید بهتر است خودتان آن را بشویید. هم چنین می توانید به جای سفارش غذا از رستوران برای چندمین بار در هفته، خودتان با مواد اولیه در خانه غذا درست کنید. بر همین اساس با حذف هزینه های غیر ضروری، پول خود را پس انداز کرده و با این کار به مدیریت مخارج خانه نیز کمک خواهید کرد.

راه های مدیریت مخارج خانه

۸. هزینه سالانه خود را هر ماه کنار بگذارید

باید محاسبه کنید به صورت سالانه چه هزینه هایی پرداخت می کنید سپس این هزینه ها را به طور ماهانه کنار بگذارید. به عنوان مثال پرداخت مالیات شما اگر در سال ۵۰۰ هزار تومان است، در ماه ۵۰ هزار تومان برای این کار کنار بگذارید.

۹. نیازهای خود را از خواسته ها جدا کنید

در طول هر ماه ممکن است هر یک از اعضای خانواده نیازهای متفاوتی داشته باشند و در مقابل نیز احتمال دارد خواسته های هر شخص نیز با دیگری متفاوت باشد. سعی کنید خواسته ها و نیازهای هر شخص را شناسایی کرده و برای خرید اقلام ضروری و نیازهای اصلی خانواده خود بودجه ای در نظر داشته باشید. سپس می توانید با پس انداز کردن، بودجه اضافه ای را برای خرید نیازها و خواسته های خود جمع آوری کنید.

۱۰. هزینه های ضروری خود را در اولویت قرار دهید

برای مدیریت هزینه ها در زندگی ابتدا باید تمام هزینه ها و مخارج ضروری خود را در نظر داشته باشید و خرج های غیر ضروری را به حداقل برسانید. هزینه رفت و آمد، هزینه مسکن، هزینه لباس، هزینه بهداشت جزو هزینه های مهم به شمار می روند.

روش های مدیریت مخارج خانه

۱۱. پرداختی ها را از درآمد کم کنید

اگر شما هزینه های زندگی خود را از درآمدتان کم کرده اید و احساس کردید که مبلغ چشمگیری برای هزینه های غیر ضروری مانند سفر، مهمانی، خریدهای غیر ضروری و … باقی نمی ماند، بهتر است دوباره هزینه های خود را مرور کنید و آن ها را با گزینه هایی که مایل هستید انجام دهید جایگزین کنید. البته این مسئله به اولویت ها و انتخاب های شما نیز بستگی دارد.

۱۲. اجناس با کیفیت خریداری کنید

بسیاری از افراد برای اینکه هزینه های خود را کاهش دهند به قیمت کالاها و محصولاتی که می خرند توجه می کنند. خوب است بدانید که کیفیت محصولات اهمیت بیشتری نسبت به قیمت آن دارد. خرید یک محصول بی کیفیت با قیمت پایین باعث می شود تا بعد از مدتی به طور مجدد مجبور شوید آن محصول را خریداری کنید. در صورتی که اگر یک کالای با کیفیت خریداری کنید دیگر تا مدت ها نیازی به خرید آن نخواهید داشت. بر همین اساس در زمان خرید هوشمندانه تر عمل کنید.

۱۳. بودجه مالی خود را به طور مداوم بررسی کنید

یکی از نکات مهمی که در خصوص مدیریت مخارج خانه باید بدانید این است که آنچه از بودجه بندی خود انتظار دارید مدام در حال تغییر است. به همین خاطر باید مبلغی را برای تغییر در هزینه ها و درآمدتان در نظر بگیرید که با این کار به نوعی به تعادل در زمینه دخل و خرج خود می رسید.

تکنیک های مدیریت مخارج خانه

۱۴. فکر کنید و سپس خرید کنید

به هیچ عنوان برای خرید کردن سریع تصمیم نگیرید، بلکه بعد از دیدن محصول در مورد خرید آن فکر کنید تا متوجه شوید هزینه آن مقرون به صرفه است یا خیر؟ سپس با توجه به تمام جوانب می توانید برای خرید آن اقدام کنید.

۱۵. سعی کنید به صورت عمده خرید کنید

اگر به جدول دخل و خرج خانه و خانواده نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که قسمت زیادی از درآمد شما به خرید مواد غذایی و نیازهای ضروری مربوط می شود. برای کاهش هزینه زندگی بهتر است خریدها را به طور عمده انجام دهید. در بیشتر فروشگاه ها خرید عمده هزینه کمتری به نسبت خریدهای جزئی دارد و شما نیز می توانید قسمت زیادی از مواد غذایی و اقلام ضروری خانه خود را با قیمت کمتری برای چند ماه خریداری کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *