دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

خواص گیاه مرموک و انواع کاربردهای این گیاه

  • محدثه خاکشور
  • ۱۵ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

خواص اعجازانگیز مرموک باعث شده تا گیاه مرموک به یکی از داروهای سنتی مبدل گردد، همچنین به دلیل بوی محبوب و خوب خود بعنوان رایحه ای پرکابرد در لوازم آرایشی و صابون ها استفاده می گردد. در این مطلب به خواص گیاه مرموک برای سلامتی بدن و نیز زیبایی پوست و مو می پردازیم.

مرموک از گیاهان با خاصیت دارویی می باشد که البته خیلی از افراد آن را نمی شناسند، این گیاه با اسم های «مریمیه کبیره» و یا «مریمی درشت»نیز شناخته می شود و سرشار از آنتی اکسیدان بوده و دارای سود زیادی بر روی سلامت سلولهای بدن انسان است.به صورت کلی این گیاه خواصی همانند خواص مریم گلی دارد که از جمله آن می توان به ضد تشنج، مفید برای سردرد، برطرف کردن خلط خونی سینه، محرک جریان و عملکرد قاعدگی اشاره داشت. در این مطلب آرگا شما را با اصلی ترین و مهمترین خواص گیاه مرموک آشنا می کند.

مرموک چه گیاهی است؟

مرموک نام گیاهی می باشد که از نظر دارویی بسیار ارزشمند و پر خاصیت بوده و از دیرباز تاکنون به دلیل متنوع بودن مواد مغذی و همچنین ارزش دارویی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بیشتر این گیاهان قسمت عمده ای از برنامه غذایی انسان ها را شامل می گردد. مرموک از گیاهان بومی مدیترانه و جنوب شرقی اروپا با بلندی ۱ پا و یا زیادتر است که در دسته گیاهان همیشه سبز تقسیم بندی می شود. این گیاه دارای برگهایی سبز، شکوفه هایی نقره ای و یک رگه برجسته می باشد که در کل تنه گیاه امتداد یافته است. گلهای گیاه مرموک معمولا به رنگ های بنفش، آبی، سفید، صورتی می باشند.زمان شکوفه دهی مرموک در ماه شهریور بوده که همه بخش های آن دارای یک عطر قوی و مزه ای گرم و تقریبا تلخ به دلیل موجود بودن روغنهایی فرار در بافت های خود است.

گیاه مرموک چه خاصیت هایی دارد؟

این گیاه در طی سال به صورت های مختلف «تازه»، «پودر شده»، خشک شده» وجود دارد، همچنین گیاه مرموک دارای انواع زیادی است که متداول ترین آنها کاربرد دارویی و یا غذایی دارند. از جمله ی این تنوع می توان به گیاه مرموک کلارا، گیاه مرموک آزور، گیاه مرموک سه -لوبید، گیاه مرموک آناناسی اشاره داشت.

آشنایی با خواص گیاه مرموک

این گیاه دارای ارزش غذایی بسیاری می باشد که به واسطه آن منبع غنی از خواص و فواید برای سلامتی بدن شده است.مرموک دارای مقدار زیادی از ویتامین A ،مقدار زیادی ویتامین C، مقدار زیادی ویتامینهای B و همچنین منبع غنی از مواد معدنی همچون کلسیم، آهن، پتاسیم، مس، منیزیم، منگنز و روی می باشد. و اما از روغن های با فواید ارزشمندی تشکیل شده که باعث مفید بودن آن برای سلامتی شده است.

ضد التهابی

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، این گیاه خاصیت ضد التهابی خارق العاده ای دارد. از چای مرموک اغلب به شکل غرغره کردن برای رفع التهاب و خاصیت ضد التهابی اش بهره برده می گردد. مرموک به سه صورت «عصاره»، «بافت» و «روغن» به راحتی قابل تهیه از فرشوگاههای پزشکی است. علاوه بر مداوای التهاب گلو و دهان از آن می توانید جهت مداوای ورم مخاط گلو و دهان استفاده نمایید.

کنترل و تنظیم کلسترول و گلوکز خون

مصرف گیاه مرموک می تواند سطح گلوکز و کلسترول خون را تنظیم و کنترل نماید و مقدار آنها را در خون کاهش دهد، و اما میزان کلسترول خوب را در بدن آن زیادتر نماید.

بررسی خواص شگفت انگیز مرموک

بهبود سوء هاضمه و بیماری های گوارشی

گیاه مرموک برای سوء هاضمه و سایر بیماری های گوارشی مفید می باشد، این گیاه به خاطر دارا بودن خاصیت محرک، می تواند درمان ضعف معده و نیز مشکلات سیستم گوارشی باشد. همچنین مصرف چای مرموک ب عنوان محرک ترشح های سیستم گوارشی، روده، کارکرد لوز المعده، جریان صفراوی قادر است نشانه های حاصل از شوء هاضمه را کمتر کند.

کاهش تعریق زیاد بدن

اگر تعریق زیاد بدن را تجربه می کنید، می توانید با مصرف عصاره برگ خشک و نیز تزریق برگ مرموک به رفع این مشکل کمک نمایید و تا میزان زیادی تعریق را کمتر نمایید.

ضد دیابت

عصاره مرموک به دلیل خاصیت ضد هیپرگلیسمی، سطح گلوکز خون را به وسیله بستن مقدار گلوکز انباشته گردیده در کبد، کمتر می کند. به بیانی می تواند با کاهش تری گلیسیرید و کلسترول خون در پیشگیری از بیماری دیابت نوع ۲ مفید می باشد.

آشنایی با خواص گیاه مرموک

مفید برای آسم

مرموک دارای خاصیت ضد تشنج می باشد که موجب کمتر شدن تش در ماهیچه های نرم می گردد، بنابراین با بوییدن بخار مرموک می توان از حمله های آسم پیشگیری نمود. همچنین می تواند برای تمیز نمودن اسپاسم بینی در مجاری هوایی و همچنین جلوگیری از عفونتهای ثانویه مفید باشد.

مفید برای سلامتی دندان ها

مرموک را می توانید در قالب یک دهان شویه برای مداوای مشکلات عفونت گلو، امراض لثه، برفک به کار ببرید، برای درمان از چای مرموک دم کرده و بنوشید، یا درون فریزر به شکل مکعب هایی منجمد نمایید و از یخ های مکعبی به عنوان مسکن درد دندان خود بهره ببرید.

مفید برای مشکلات روحی و افسردگی

گیاه مرموک معمولا بعنوان چای متفکر ملقب است که تاثیری مثبت و مفید برای جلوگیری از افسردگی است.همچنین مرموک برای مداوای استرس و اضطراب، خستگی، سردرد و ناراحتی و پرخاشگری مفید می باشد.

آشنایی با خواص گیاه مرموک

خاصیت تسکین و آرامش بخشی

گیاه مرموک نوع سه لوبید دارای فلانوئیدی به اسم سالیوزینین می باشد که تاثیر تسکین و آرام بخشی عروقی داشته و این خاصیت در مقابل امراض قلبی و عروقی محافظت می نماید.

تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر

یکی از فواید گیاه مرموک، تقویت کنندگی حافظه و جلوگیری از آلزایمر می باشد. مرموک تاثیر مثبتی بر روی مغز و حافظه داشته و باعث تسریع اعصاب و نیز حافظه می شود که به همین دلیل در چای افزوده می گردد.گیاه مرموک را دانشجویان و دانش آموزان می توانند به منظور زیاد شدن تمرکز خود برای شب های امتحان استفاده کنند.

بهبود بسیاری از بیماری ها

از گیاه مرموک می توان برای بهبود بسیاری از بیماری ها همچون بیماری تب در حصبه، بیماری سرخک، امراض کلیه ای و کبدی، خونریزی معده و نیز خونریزی معده بهره برد که تاثیر مفید زیادی به همراه خواهد داشت.

روغن مرموک مفید مسکن و بهبود دهنده

این روغن که بعنوان دارویی انرژی بخش، روان کننده، محرک و بند آور خون و قابض شناخته می شود، جهت تسکین مشکلاتی مانند روماتیسم، اسپاسم ماهیچه و سایر مشکلات عصبی مورد استفاده قرار می گیرد.

خواص گیاه مرموک برای سلامت پوست و مو

گیاه مرموک در صنعت زیابی حضور پر رنگی دارد چه بسا می تواند باعث زیباسازی و سلامت پوست و مو شود.

رفع ریزش مو و ضد پیری

ایجاد چین و چروک و خط های نازک و نیز خال سن از علایم پیر شدن هستند که این گیاه به دلیل دارا بودن انتی اکسیدان ها، از پیری زودرس جلوگیری کرده و این نشانه ها را از بین می برد.

همچنین کچلی در مردان یکی از مشکلات اساسی به شمار می رود که مرموک به دلیل داشتن بتا سیتواسترول برای رفع ریزش مو و کچلی مفید است.

گیاه مرموک چیست و چه خواصی دارد؟

برای پوست های چرب

گیاه مرموک بعنوان تونری فوق العاده دارای خاصیت تنظیم و کنترل میزان چربی در پوست چرب پیشنهاد می شود.روش ساخت تونر خانگی مرموک به این صورت است که ۱ قاشق غذاخوری مرموک را درون ۲۵۰ میلیمتر آب جوشیده ریخته و پس از نیم ساعت این ترکیب را از صافی بگذرانید و پس از خنک گردیدن، بر روی پوست خود بمالید.

مفید برای آکنه و مشکل های پوستی

مرموک گیاهی با خاصیت ضد باکتری می باشد که بر همین اساس از ایجاد عفونت ها و مشکلات پوستی پیشگیری می نماید. علاوه بر این گیاه مرموک خاصیت ضد التهاب و ضد عفونی کنندگی دارد که برای درمان مشکلات پوستی همچون آکنه و جوش، نشانه های پسوریازیس و اگزما مید می باشد.همچنین عصاره مرموک تاثیر چشمگیری در سلامت و زیبایی مو دارد.

جلوگیری و درمان ریزش مو

یکی از خواص گیاه مرموک جلوگیری از ریزش مو و کچلی است که قدمتی زیاد دارد. برای نتیجه گیری بهتر می توانید ۳ – ۴ قطره از روغن مرموک را همراه میزان برابری از روغن نعنا و رزماری مخلوط نموده و با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون آن را رقیق نموده و روزانه دو مرتبه پوست سر را با این ترکیب ماساژ بدهید.

گیاه مرموک چیست و چه خواصی دارد؟

براق کردن موها

اگر می خواهید موهایی براق و درخشنده داشته باشید، می توانید با استفاده چای مرموک از شوره سر پیشگیری نمایید.

افزایش رشد موها

فواید گیاه مرموک برای سلامتی بدن بسیار است؛ همچنین خواص ارزشمند زیادی برای زیبایی و سلامت پوست و مو دارد که از جمله آن تحریک رشد موی تازه و افزایش رشد مو است. برای نتیجه گیری بهتر می توانید رزماری را نیز به آن بیفزایید و از این اسپری ترکیبی به دست آمده برای احیای موی خشک خود و نیز رفع نازکی و همچنین براق و درخشنده شدن موها به کار ببرید.

تیره کردن مو

گیاه مرموک خاصیتی جهت تیره تر شدن رنگ مو دارد، به این صورت که اگر پس از هر بار شامپو شدن موها، از دم شده برگهای گیاه مرموک تازه بهره ببرید؛ موها را تیره تر و درخشان تر می کنید.

 

فواید مرموک برای سلامتی بدن

مرموک نام گیاهی با خاصیت های دارویی بسیار می باشد که با وجود پرکاربرد بودن و مزایای زیاد، افراد زیادی آن را نمی شناسند. در این مطلبی که به پایان رسید شما را با خواص گیاه مرموک آشنا کردیم تا اگر از علاقه مندان به طب سنتی و داروهای گیاهی هستید، به بیانی اگر باور به درمان با داروهای گیاهی سنتی دارید، از این گیاه نیز بهره ببرید. همچنین برای آشنایی با خواص گیاه چوبک و  خواص گیاه سنفیتون به لنک ها مراجعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *