دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

اختلاف در دوران عقد چه دلایلی دارد؟ و چطور از آن جلوگیری کنیم؟

  • بهجت فلاح
  • ۲ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

گاهی اوقات دوران عقد برای زوجین بر خلاف تصور آن ها، شیرین نبوده و به جای این که بهترین دوران زندگی باشد، اتفاقا تبدیل به کابوسی تلخ همراه با اختلافات پی در پی می شود. گاهی این اختلافات آن قدر زیاد است که می تواند منجر به جدایی شود.

دوران عقد یکی از زیباترین و هیجان انگیزترین دوره های زندگی هر فردی محسوب می شود. شما با فرد مورد علاقه خود ازدواج کرده اید و به طور رسمی همسر او شده اید، می خواهید تمام لحظات تلخ و شیرین را در کنار او سپری کرده و زندگی تازه ای را در کنار او شروع کنید. اما معمولا داستان به آسانی و طبق این روال پیش نمی رود. در دوران عقد نگرانی های زیادی برای عروس و داماد به وجود می آید. اختلاف در دوران عقد ممکن است دعوا و درگیری های زیادی را ایجاد کند و حتی گاهی منجر به جدایی نیز می شود. زوجین می توانند با استفاده از مهارت های ارتباطی و مشاوره بیشتر سوء تفاهم ها را برطرف کرده و مانع درگیری و دعوا در این دوران شوند. در این مطلب سعی شده تا به علل اختلاف در دوران عقد پرداخته شود.

مهم ترین علل اختلاف در دوران عقد چیست؟

دوران عقد حد فاصل زمانی است که زن و مرد تصمیم می گیرند با یکدیگر ازدواج کنند تا زمانی که زندگی مشترک خود را شروع کنند و زیر یک سقف می روند. این دوران برای افرادی که می خواهند ازدواج کنند یک فرصت طلایی محسوب می شود. یک حقیقتی در این خصوص وجود دارد که شناخت مرد و زن هنگامی از یکدیگر کامل می شود که مدتی با یکدیگر زندگی کرده و تمام شرایط یکدیگر را دیده باشند. شناخت کافی از طریق تعریف های آشنایان و دوستان به دست نمی آید. مرد و زن هنگامی می توانند  به شناخت خوبی از یکدیگر برسند که برای مدتی در کنار یکدیگر باشند. به همین خاطر دوران نامزدی یا دوران عقد یک فرصت مناسب محسوب می شود.

در این دوره احتمال دارد زن و مرد به این نتیجه برسند که قصد ندارند با یکدیگر ازدواج کنند. واقعیت این است که جدا شدن در این دوران بسیار بهتر از دورانی است که آن ها وارد زندگی مشترک شده اند و رابطه آن ها به مرحله جدی تری وارد شده است. اما مسئله ای که در این خصوص وجود دارد این است که اساسی ترین علل اختلاف در دوران عقد چیست؟ در ادامه این موضوع را به طور کامل بررسی می کنیم:

مهم ترین دلایل اختلاف در دوران عقد و نامزدی

بها دادن به رسم و رسومات غلط

متأسفانه در فرهنگ ما گاهی به رسم و رسومات ازدواج و برگزاری مراسم آنقدر اهمیت داده می شود که اهداف اصلی و برنامه های بلند مدت برای زندگی مشترک زوجین به طور کامل فراموش می شود. دغدغه تدارک بهترین مراسم مهمانی و جشن ازدواج و … فشار اقتصادی و اضطراب روانی زیادی به زوجین و خانواده های شان وارد می کند. فشارهای روانی و یا عدم توافق بر سر رسوم خاص، عامل ایجاد درگیری و اختلافات جدی و درگیری ها در دوران عقد می شود.

دخالت خانواده ها

خانواده ها و مسائل مربوط به آن ها یکی از علل ایجاد اختلاف در دوران عقد به شمار می آیند. زن و مردی که عقد می کنند و یا دوران عقد را می گذرانند، خواه ناخواه با خانواده همسر خود ارتباط می گیرند و باید با آن ها صحبت کنند. این کار موجب می شود تا ارتباطی میان آن ها شکل بگیرد. در چنین موقعیتی، ممکن است اختلافات دوران عقد و یا مسائل مختلف پیش بیاید. رفتارهای نامناسب اطرافیان و علاوه بر این رفتارهای نامتناسب زن یا مردی که ازدواج کرده اند ممکن است سبب ایجاد ناراحتی و اختلاف شود. به همین دلیل است که در زمان بررسی دلیل مشکلات زوجینی که به تازگی ازدواج کرده اند، شرایط خانوادگی هر دو شخص بررسی می شود تا از آن طریق بتوانند به تصمیم گیری پرداخته و علت اصلی مشکل را نیز پیدا کنند.

مهم ترین علت اختلاف در دوران عقد

روابط اجتماعی

یک عامل تکراری و بسیار مهم که باعث ایجاد اختلاف در دوران عقد می شود روابط اجتماعی است. مطالعات نشان می دهد که افراد بعد از اینکه ازدواج می کنند باید در روابط اجتماعی که دارند تجدید نظر کرده و  آن ها نمی توانند روابط شان را مانند گذشته حفظ کنند. با گذشت زمان و با جدی تر شدن مسئله ازدواج بهتر است که هم مرد و هم زن رابطه خود را با دوستان شان کمتر کنند تا بتوانند زندگی بهتری داشته باشند.

علاوه بر این یک اتفاق دیگر که موجب بروز اختلاف در دوران عقد می شود این است که زن یا مرد برای رفت و آمدهای خانگی دچار مشکل شوند. ممکن است یک نفر به علت شرایط خانوادگی که داشته یا به علت اینکه علاقه ای به رفت و آمدهای خانوادگی ندارد، دوست نداشته باشد که به مهمانی برود یا با فامیل ها و آشنایان دور رفت و آمد کند و این موضوع زمینه ساز مشکلات جدی تر شود. کار مرد و زنی که قصد دارند زندگی مشترک خود را آغاز کنند این است که باید بدانند همسرشان در چه حد و حدودی دوست دارد روابط اجتماعی داشته باشد. بعد از این موضوع زن و مرد باید با یکدیگر توافق کنند و ببینند که رفتارها و رابطه های مناسب بعد از ازدواج چیست تا از این طریق از بروز مشکلات مختلف جلوگیری کنند.

آشنایی کوتاه مدت و عقد زودهنگام

عجله کردن در برگزاری مراسم عقد و نداشتن شناخت کافی در نامزدی و پیش از دوران عقد یکی از مهم ترین علل به وجود آمدن اختلاف در دوران عقد است. طبق مطالعات انجام شده احتمال طلاق در دوران عقد برای زوجینی که کمتر از ۶ ماه نسبت به یکدیگر شناخت داشته اند بیشتر است.

علل اصلی اختلاف در دوران عقد

عمل نکردن به تعهدات و انتظارات

در دوران عقد زوجین برای ارتباطات خود قول و قرار و تعهداتی را قرار می دهند. در صورتی که بعد از عقد یکی از طرفین به تعهدات خود پایبند نباشد، انتظارات طرف مقابل برآورده نمی شود، در نتیجه کدورت و دلخوری ایجاد خواهد شد. ممکن است این تعهدات به موضوعاتی مانند مسائل خانوادگی، مالی و ارتباطی مربوط شود.

مسائل مالی

یکی از علل اختلاف در دوران عقد به مسائل مالی مربوط می شود.  نگامی که یک مرد و زن می خواهند زندگی مشترک خود را شروع کنند، با گذشت زمان از همه شرایط زندگی یکدیگر مطلع شده و متوجه می شوند که سطح مالی طرف مقابل شان واقعا در چه حد و حدودی است و تا چه اندازه می تواند از لحاظ مالی قدرت داشته باشند.

اتفاقی که بین تعداد زیادی از زوجین می افتد این است که به علت توقع مالی بی جا و یا مشکلات اقتصادی زن و مرد دچار مشکل می شود و زندگی آینده آن ها تحت تأثیر قرار می گیرد. حقیقتی که در این خصوص وجود دارد این است که هر فردی توانایی مالی خاص خود را دارد و در یک حد و اندازه قادر است هزینه بپردازد. اگر توقع مالی زن یا مرد بی جا باشد، زندگی مشترک آن ها دچار اختلاف شده و ادامه زندگی با یکدیگر برای آن ها غیر ممکن می شود.

اصلی ترین علت اختلاف در دوران عقد

طولانی شدن دوران عقد

طولانی شدن دوران عقد ممکن است علل مختلفی داشته باشد. مهم ترین دلیل به مشکلات اقتصادی و مالی مربوط می شود. بیکاری، عدم تأمین زندگی مستقل، هزینه مراسم عروسی، جهیزیه و مسکن شروع زندگی مشترک را به تأخیر می اندازند و دوران عقد را نیز طولانی می کنند. از نظر کارشناسان حداکثر زمان مناسب برای دوران عقد یک سال است و طولانی تر شدن آن باعث ایجاد اختلافات شده و سرد شدن روابط زوجین را تا حد زیادی افزایش می دهد.

چگونه اختلاف در دوران عقد را مدیریت کنیم؟

رابطه جنسی

رابطه جنسی در دوران عقد یکی از علل اساسی و مهمی است که موجب اختلاف در این دوران می شود. داشتن و نداشتن رابطه جنسی در دوران عقد و آشنایی به عوامل و شرایط زیادی وابسته است. هر کدام از این عوامل به تنهایی نقش تعیین کننده در آیندی زندگی مشترک خواهند داشت. به همین خاطر باید به طور کامل به آن توجه شود.

مسائل جنسی و صحبت در مورد آن در جامعه ما همیشه یک تابو بوده است و افراد بنا به هر دلیلی از آن پرهیز کرده اند. اما نکته بسیار مهمی که درباره زندگی مشترک وجود دارد این است که زن و مردی که به تازگی عقد کرده اند باید بداننند که مسائل جنسی موضوع بسیار مهمی است و نیاز به توجه دارد. مرد و زنی که در دوران عقد هستند باید به مسائل و شرایطی که در زندگی شان وجود دارد نگاه کنند و بعد از آن تصمیم بگیرند که آیا قصد دارند رابطه برقرار کنند یا خیر. رابطه داشتن و نداشتن آن بهتر است با مشورت خانواده ها انجام شود تا اگر در آینده دچار مشکل شدند خانواده ها بتوانند به آن ها کمک کنند.

امیدواریم از مطالعه این مقاله نهایت استفاده را برده باشید. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات استرس دوران نامزدی و شروط ضمن عقد را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *