تاریخچه اوت کوتور که یکی از برند های خاص می باشد بسیار زیبا و شنیدنی می باشد. در واقع این نام یک اصطلاح فرانسوی می باشد و برای این که مد رده بالا را بیان کنند از این مورد استفاده می شود. اوت کوتور همان لباس هایی می باشد که شیک و عالی رتبه بر اساس اندام فرد و با استفاده از انواعی از پارچه های نفیس دوخته خواهد شد. این لباس ها در دستان خیاط های ماهر دوخته می شود مه استاندارد های ویژه ای دارند و طراحی های آن ها بسیار زیبا و خاص خواه بود و گاها این لباس ها دست دوز می باشند. در ادامه اطلاعاتی بهتر در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
آشنایی با تاریخچه اوت کوتور
هر برندی نمی تواند این لباس ها را تولید کند و باید بدانید که خانه های مد برای این که بتوانند محصولاتی که دارن را تحت این نام بفروشند و سود کنند باید عضو اتاق سندیکای باشند. هم اسم و هم قوانین این مورد فرانسوی می باشد ولی برای اولین بار اوت کوتور توسط انگلیس پایه گذاری شد و چارلز فردریک ورث از مهم ترین افرادی بود که این طرح را گذاشت و متولد ۱۸۲۶ در انگلیس بود. وی طراحی لباس می کرد و در زمان این مرد بسیاری از افراد تصور می کردند که لباس هایی که در پاریس تولید می شود نسبت به سایر کشور ها دارای کیفیت بالا تری می باشد و همچنین با گسترش یافتن راه آهن و کشتی های بخار افراد ثروتمند برای این که بتوانند لباس بخرند از انگلیس به پاریس و فرانسه می رفتند. به همین دلیل بود که این مرد از سال ۱۸۵۷ میلادی به پاریس رفت و فروشگاه خود را در این بخش از فرانسه تاسیس نمود.
این مرد با تولید لباس های خاص و مزین شده به طرح های زیبا نظر بسیار از ثروتمندان را به خودش جلب می کرد و توانست در صنعت پوشاک انقلابی بزرگ به پا نماید. در واقع این مرد کاری می گرد که خیاط ها به هنرمندانی چیره دست و ماهر تبدیل شوند و لباس های سفارشی شده ای برای مشتری های ثروتمندی که داشت می دوخت و با این حال او بیش تر به این مورد شناخته می شود که خانه مد را در خانه اش راه انداز می گرد و لباس هایی را تن مانکن ها به مردم نشان می داد معروف بود.
امروزه چارلز فردریک ورث را به عنوان پدر اوت کوتور می شناسند و باید بدانید که این فرد توانست استاندارد های جدیدی را وارد دنیای مد و فشن کرده و همچنان این فرد را با نام یک خیاط شخصی دوز و طراح شخصی نیز می شناسند. بعد از این فرد طراحان دیگری نیز در این عرضه آمدند و از بهترین های این مورد ها می توان به لنوین، دیور، فورچونی، شنل اشاره داشت و باید در نظر داشته باشید که هنوز هم برخی از این افراد لباس های اوت کوتور را تولید می کنند.
تفاوت اوت کوتور با لباس های آماده
در نظر داشته باشید که اوت کوتور به آن دسته از لباس هایی گفته می شد که برای افراد با فرم بدنی خاص و با پارچه های گران قیمت دوخته می شود و اگر این کار ها را با دست می دوزند از این رو تفاوت های زیادی با لباس های آماده دارد. مجله ووگو یکی از تمثیل های بسیار خوبی را برای این مورد به کار برده است و بیان کرده است که :
“اوت کوتور یک تکه از هنر است”.
در واقع هر لباس در این مورد برای یک فرد خاص دوخته می شود و معمولا کار دستان هنرمند خیاط ها می باشد. مشتریان مد باید به آتلیه بروند و ابعاد بدنی ان ها اندازه گیری شود و از آن جایی که این لباس ها دارای تولیدات انبوه نمی باشند برند هایی که در این میان فعال می باشند از گران ترین پارچه ها در این زمینه استفاده می کنند.
لباس هایی که آماده برای پوشیدن می باشند به میزان انبوه تولید خواهند شد و باید این مورد را در نظر داشته باشید که معمولا کیفیت لباس های اوت کوتور را ندارند و برای طیفی وسیع از مشتریان آماده و اجرا خواهد شد. برند هایی که لباس های اوت کوتور را تولید می کنند باید عضو اتاق سندیکای باشند و استاندارد هایی که در این زمینه یاد شده است را رعایت نمایند.
مواد اولیه به کار رفته در این لباس ها نیز با یک دیگر متفاوت می باشد و مثلا در لباس های تولید یک برند خوب ممکن است چرم طلایی به کار رفته باشد ولی در لباس های اوت کوتور از خود فلز طلا استفاده خواهد شد و دوخت این مدل از لباس ها چون با دست می باشد و شخصی دوزی می شود بسیار زمان بر بوده و قیمت آن ها گاها بالای ۹۰ هزار دلار می باشد.
قوانین تولیدات اوت کوتور
در تاریخچه اوت کوتور به قوانینی مهم در این زمینه اشاره شده است و باید این مورد را در نظر بگیرید که هر برندی که بخواهد در اتاق سندیکای عضو شود نیاز است تا با این قوانین آشنایی داشته باشد و لان ها را رعایت کنید در غیر این صورت از عضویت محروم می ماند. در واقع این مورد دارای قوانین بسیار سخت گیرانه ای می باشد و برچسب های تولید شده این مورد روی هر لباس گران بهایی نمی چسبد.
سندیکای اوت کوتور در سال ۱۸۶۸ میلادی در وزارت صنایع فرانسه تولید شد و از آن سال تا کنون اعضای این اتاق هستند که تصمیم می گیرند کدام خانه مد می تواند به عنوان یک برند خوب در اوت کوتور فعالیت داشته باشند و کدام یک از برند ها نمی تواند این عضویت را داشته باشد. استاندارد هایی که در این اتاق در نظر گرفته می شود در سال ۱۹۴۵ میلادی وضع شده است و در سال ۱۹۹۲ میلادی به روز رسانی شده و این قوانین را در ادامه برایتان بررسی می کنیم تا شما نیز در تاریخچه اوت کوتور با این مورد آشنا شوید.
- برند های مورد نظر باید ۵۰ لباس شب و لباس روز را در کالکشن های فصلی خود داشته باشند.
- در هر سال حداقل ۲ کالکشن جدید در ماه های ژانویه و ژوئیه منتشر کنند و ان ها را با نام های بهاری یا تابستانه، پاییزی یا زمستانه به نمایش بگذارند.
- این برند ها باید ۲۰ نیروی تمام وقت در آتلیه خود استخدام کرده باشند و این نیرو ها باید تمام وقت باشند.
- این برند ها باید در پاریس یک آتلیه داشته باشند و حداقل ۱۵ کارمند به صورت تمام وقت در این آتلیه مشغول شوند.
- عضو های مهمان در هر فصل دعوت خواهند شد و اگر یک برند ۴ بار پشت سر هم دعوت شود واجد شرایط عضویت در این اتاق خواهد شد.
برند های موجود در اوت کوتور
در اوت کوتور ۱۸ برند مستقر شده اند و این برند ها حداقل یک آتلیه در پاریس دارند و این موارد عضو های اصلی در اتاق سندیکای هستند. برند هایی که در این زمینه به عنوان عضو های اصلی به شمار می روند شامل بالنسیاگا، شنل ، دیور، ژیوانشی و ژان پل گوتیه می باشند. از سایر برند های عضو اوت کوتور که در خارج از فرانسه می باشند می توان به ورساچه، فندی، جورجیو آرمانی و ولنتینو اشاره داشت.
این برند ها توانسته اند تمامی امتیازات و شرایط عضویت در سندیکای را دریافت کرده و در هر فصل از برند های جدید دعوت می شود تا به عنوان برند مهمان به سندیکای بروند و اکثر این برند ها در هر فصل متفاوت خواهد بود و اگر بندی در یک سال ۴ بار دعوت شود می تواند عضویت اصلی اوت کوتور را دریافت نماید. گران بها ترین لباس دوخته شده در این زمینه ۱۶۰ قیراط جواهر دارد و قیمت این لباس بالا تر از ۱۶ میلیون دلار می باشد.
هفته اوت کوتور پاریس
این هفته در پاریس یکی از ۴ رویداد بزرگی می باشد که سالانه انجام می شود و هر ۶ ماه یک بار است. در این رویداد ها علاوه بر این که این لباس ها به نمایش گذاشته می شود توسط برند های خاص پوشیده و به صحنه می آیند. این مورد یکی از عالی ترین فرصت هایی می باشد که در اختیار برند های خاص قرار می گیرد و با این کار برند ها می توانند محصولات لوکس و گران خود را در این هفته به نمایش بگذارند.
اوت کوتور و جایگاه آن
در تاریخچه اوت کوتور آمده است که این لباس ها قبل از جنگ جهانی دوم دارای بازار های خوبی بودند و افراد ثروتمند زیادی از این لباس ها می خریدند و رویز کار خوبی برای طراحان و خیاط ها بوده است و از سر تا سر جهان برای دیدن و خریدن این لباس ها می آمدند. بعد از این که جنگ شروع شد نیاز و فرهنگ مردم کمی تغییر کرد و لباس های آماده برای پوشیدن دارای جایگاه ویژه تری شدند. با این حال بعد از این که این همه مدت از زمان تاسیس اوت کوتور می گذرد هنوز هم این لباس ها دارای جایگاه های خاص خود می باشند و می توانند در صنعت مد و فشن امروزی بسیار خوب باشند. بر اساس تخمین های زده شده حدودا سالانه ۲۰۰۰ نفر از این لباس ها استفاده می کنند و این صنعت دارای رونق و بازار خوبی می باشد.
بازار این مورد محدود می باشد ولی باز هم برند ها اهمیت زیادی به این مورد می دهند و فعالیت های زیادی در این زمینه دارند. در واقع کار کردن در اوت کوتور باعث می شو تا محبوبیت و اعتبار برند ها بالا تر رفته و فروش در این میان افزایش پیدا خواهد کرد و امروزه بسیاری از برند های جوان پسندانه که قشر جوان را مورد هدف قرار داده اند جوانان را به خرید اوت کوتور ها تشویق می کنند. دنیای مد با وجود این که پیچیدگی های زیادی دارد ولی توانسته است تا ظرافت خود را حفظ کرده است.
امیدواریم که از این مطلب لذت برده باشید و توانسته باشید با تاریخچه اوت کوتور بیش تر آشنا شوید و برند های معروفی که در آن فعال می باشند را شناسایی نمایید.
منبع : آرگا