دسته ها
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

از تأثیر ماساژ بر روان چه می دانید؟

  • بهجت فلاح
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

فواید ماساژ درمانی بر هیچ کسی پوشیده نیست. با این حال، بسیاری از افراد ماساژ را مختص شانه ها و کمر می دانند. لازم است بدانید که ماساژ عملی پر فایده است و باید برای سایر قسمت های بدن از جمله صورت، سر و … انجام شود.

سیستم عصبی، یکی از حساس ترین بخش های بدن است و مراقبت از آن اهمیت زیادی دارد. این سیستم با سیستم غدد درون ریز همکاری کرده تا بتواند عملکرد بدن برای ترشح هورمون ها یا مواد شیمیایی مورد نیاز بدن را تنظیم کند. مطالعات مختلف نشان می دهد که ماساژ درمانی باعث تحریک سیستم عصبی شده تا بتواند هورمون های مورد نیاز بدن را به درستی تولید کند. البته تأثیر ماساژ بر روان بی شمار است و تنها به این مورد محدود نمی شود. به همین خاطر باید بدانید افرادی که ناراحتی اعصاب و روان دارند می توانند از تأثیر آن بیشتر بهره مند شوند. در ادامه مطلب فواید تأثیر ماساژ بر روان انسان را بررسی می کنیم.

تأثیر ماساژ بر روان انسان چگونه است؟

بیشتر بیماری هایی که افراد دچار آن می شوند منشأ عصبی دارند. زمانی که بدن مضطرب است مقدار زیادی هورمون مانند اضطراب وکورتیزول تولید می کند و این هورمون ها موجب افزایش وزن، سردرد، مشکلات گوارشی و بی خوابی می شوند که ماساژ درمانی به کاهش این هورمون ها کمک می کند. داشتن یک برنامه طولانی مدت ماساژ شبیه ورزش کردن است. درست به همان اندازه که ورزش موجب سلامتی می شود. به همین منظور برای بهبود درد و رهایی از این قبیل مشکلات بهتر است ماساژ درمانی را انتخاب کنید. در ادامه به بررسی و تأثیر ماساژ بر روان می پردازیم.

مهم ترین فواید ماساژ درمانی

۱. تولید کوتیزول یا هورمون مبارزه

کورتیزول یک هورمون استرس است که برای تحریک حواس در زمان روبرو شدن با خطر از آن استفاده می شود. سطوح بالای کورتیزول با بیشتر نشانه ها و بیماری های مربوط به استرس مانند اضطراب، پرخاشگری، کم خوابی و التهاب در ارتباط است. مطالعات مختلف در این زمینه نشان می دهد که ماساژ سطوح کورتیزول را کاهش داده و بدن و ذهن را به حالت متعادل تری برمی گرداند. بیشتر کسانی که دچار افسردگی هستند بر این باورند که ماساژ تأثیر زیادی در بهبود سلامتی آن ها داشته است.

هم چنین بسیاری از افرادی که دچار استرس هستند معتقدند که ماساژ درمانی به کاهش اضطراب آن ها کمک کرده است. افراد زیادی توانسته اند با ماساژ درمانی سطح استرس خود را کنترل کنند. به طور کلی می توان گفت هورمون استرس زای کورتیزول بر اثر ماساژ درمانی کاهش پیدا می کند تا ذهن و بدن شخص در موقعیت متعادل تری قرار بگیرد.

۲. بهبود اختلال افسردگی

یکی از تأثیرات ماساژ بر روان کاهش افسردگی است. نحوه عملکرد سیستم عصبی به گونه ای است که تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر احتمال ابتلا به بیماری های روان می گذارد. کاهش ترشح هورمون های شادی آور مانند دوپامین و افزایش انتقال دهنده های استرس در سیستم عصبی، عارضه هایی مانند افسردگی را به دنبال دارد. پس از ماساژ درمانی میزان هورمون های ضد درد مانند سروتونین تا ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند.

در روش های گوناگون ماساژ درمانی تعادل بین سلامت جسم و روان برقرار می شود. به همین خاطر نباید تأثیر ماساژ بر روان را در بهبود افسردگی نادیده گرفت که به دنبال کاهش دردهای عضلانی انجام می شود. بر همین اساس ماساژ درمانی با تأثیر بر ترشح هورمون های گوناگون مانند دوپامین و اندورفین به کاهش تنش و استرس در شخص کمک می کند. در صورت بالا بودن استرس ناشی از افسردگی، تپش قلب ایجاد خواهد شد. این عارضه با ماساژ درمانی بهبود پیدا می کند.

تأثیر شگفت انگیز ماساژ بر روان

۳. تولید دوپامین یا هورمون شادی

دوپامین به عنوان هورمون شادی آور شناخته می شود. دوپامین یک نوع ماده شیمیایی در بدن است که بر خلق و خوی افراد از نظر شادی، اشتیاق و درک اثر می گذارد. زمانی که سطح دوپامین پایین باشد موجب ناتوانی در تمرکز، کلافگی و عدم کنترل حرکتی خواهد شد. ماساژ سطوح مورد نیاز دوپامین را افزایش داده و لذت و رضایت از زندگی را بالا می یرد.

۴. بهبود خواب

یکی از تأثیرات ماساژ بر روان کمک به بهبود خواب است. اگر اختلالات خواب دارید بهتر است ماساژ درمانی را امتحان کنید تا از تأثیر آن شگفت زده شوید. کاهش ساعت خواب یا حتی افزایش آن تأثیر ناخوشایندی بر زندگی شخص می گذارد. ماساژ درمانی باعث بهبود گردش خون می شود. در نتیجه مواد مغذی و مورد نیاز عضلات و ماهیچه ها را به سادگی تأمین خواهد کرد. با تأمین مواد مورد نیاز تا حد قابل توجهی از بروز سردردهای عصبی و میگرنی جلوگیری می شود. به همین خاطر بهتر است ماساژ را به عنوان یک راه حل درمانی انتخاب کنید.

ماساژ سر و گردن تأثیر زیادی بر سیستم عصبی می گذارد. در این ماساژ مایع داخل سر جریان پیدا می کند. علاوه بر این ماساژ سر برای آرامش روان با تحریک ملاتونین به بهبود کیفیت خواب کمک زیادی می کند. بر همین اساس می توان گفت ماساژ سر موجب تحریک سیستم لنفاوی و آرامش شخص خواهد شد.

تأثیر ماساژ بر روان انسان

۵. تولید اندورفین یا مسکن درد

اندورفین توسط بدن تولید شده و درد را کاهش می دهد و باعث ایجاد حس خوب در شما می شود. ماساژ سطوح موجود این مواد شیمیایی طبیعی را افزایش داده و موجب بهبود، کاهش ورم و سرعت بهبودی خواهد شد.

۶. تولید سروتونین یا هورمون آرام بخش

سروتونین خلق و خوی افراد را از لحاظ احساسات مناسب تنظیم می کند و باعث فراهم شدن آرامش فرد می شود. سطح پایین سروتونین موجب پرخوری، افسردگی و اختلالات وسواس فکری می شود. شاید برای تان جالب باشد بدانید که ماساژ باعث افزایش سطح سروتونین می شود و آرامش روان را به دنبال دارد.

۷. درمان اختلالات روانی

نحوه عملکرد سیستم عصبی بدن تأثیر زیادی بر اختلالات روانی دارد. کاهش هورمون شادی آور مانند دوپامین و افزایش انتقال دهنده های عصبی استرس موجب بروز استرس می شود. با این حال می توان افزود بعد از ماساژ درمانی میزان هورمون های ضد درد مثل سروتونین تا ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند. روش های گوناگونی برای ماساژ درمانی وجود دارند که موجب تعادل بین جسم و روح خواهد شد. ماساژ درمانی روی ترشح هورمون های دوپامین و اندورفین تأثیر زیادی دارد و در نتیجه سبب تسریع فرایند بهبود اختلالات روانی می شود.

فواید تأثیر ماساژ بر روان

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات آموزش ماساژ سر، فواید ماساژ صورت، ماساژ ژاپنی صورت و ماساژ روسی را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *