دسته ها
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

آشنایی با آزمون GRE و شرایط و قوانین آن

  • شیوا فهیمی
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

گواهی قبولی در آزمون GRE یکی از پرطرفدارترین و معتبرترین مدارک تحصیلی جهان به شمار می رود. با مطالعه این مطلب اطلاعات بیشتری از این آزمون کسب خواهید کرد.

آزمون GRE یک آزمون استاندارد بین المللی است که هدف آن سنجش میزان مهارت های کلامی، استدلالی و تحلیلی متقاضیان تحصیلات تکمیلی خارج از کشور می باشد. برای آشنایی بیشتر با این آزمون با ادامه مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با آزمون GRE

آزمون GRE یکی از آزمون های بین المللی و استاندارد به منظور سنجش مهارت های کلامی، استدلالی و تحلیلی متقاضیان تحصیلات تکمیلی در خارج از کشور می باشد. به عبارتی این آزمون به سنجش میزان توانایی هر فرد در اطلاعات تحصیلی می پردازد.

نمره آزمون GRE جهت پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های مختلف مدنظر قرار می گیرد. در این آزمون سه موضوع مهارتی محاسبات ریاضی، مقاله نویسی و درک مطلب مورد سنجش قرار می گیرد. در اصل منطق و توانایی های تحلیلی متقاضیان سنجش می شود.

گواهی قبولی در آزمون جی آر ای یکی از پرطرفدارترین و معتبرترین مدارک تحصیلی جهان به شمار می رود چرا که برای ورود به دانشگاه های کشور برتر گذراندن این آزمون معمولا مورد نیاز است. در حقیقت با این آزمون، سطح آموزه های تحصیلی متقاضی ارزیابی می شود.

این آزمون شامل سه بخش اصلی واژگان، ریاضی و تحلیل نوشتار می باشد و خبر خوب این که در ایران هم برگزار می شود. هزینه شرکت در آزمون عمومی و موضوعی به صورت دلار با قیمت روز محاسبه می شود. در ادامه جزئیات بیشتری از این آزمون مطرح می شود.

دلایل شرکت در آزمون جی آر ای

باید اشاره کرد این آزمون از لحاظ درجه سختی در درجه آزمون های دشوار زبان انگلیسی قرار دارد. زیرا در این آزمون مهارت های علوم ریاضی، احتمالات، جبر و هندسه داوطلبان مورد سنجش قرار می گیرد. البته این مباحث جزو مبحث های دشوار ریاضی نبوده اما به این علت که باید جواب سوالات و در مواردی تحلیل جواب را به زبان انگلیسی و به صورت منطقی و متقاعد کننده بیان کنید اغلب دشوار به نظر می رسد.

از جمله دلایل شرکت در این آزمون عبارت است از:

  • پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور: نمره این آزمون، برای پذیرش در بیشتر دانشگاه های معتبر در کشورهای انگلیسی زبان، به ویژه در رشته های علوم پایه، مهندسی و علوم انسانی، ضروری است.
  • دریافت بورسیه تحصیلی: بیشتر دانشگاه ها و موسسات برای اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان بین المللی علاوه بر نتایج آزمون آیلتس و تافل، به نمره GRE داوطلب نیز توجه دارند.
  • ارزیابی مهارت های زبانی و تحلیلی: نمره این آزمون بیانگر سطح مهارت های کلامی، استدلالی و تحلیلی شما به عنوان متقاضی تحصیلات تکمیلی خواهد بود.

انواع آزمون جی آر ای

آزمون جی آر ای در دو نوع با اسامی آزمون عمومی (General) و آزمون موضوعی (Subject)برگزار می شود که در ادامه به تشریح هر یک از این آزمون ها می پردازیم.

آزمون جی آر ای عمومی

این آزمون برای سنجش مهارت های کلی و پایه ای مورد نیاز برای تحصیلات تکمیلی در رشته های مختلف برگزار می شود. آزمون به دو روش رایانه ای و کاغذی ارائه می شود و در ایران عمدتا آزمون رایانه ای مورد استفاده است.

در آزمون رایانه ای سه بخش نگارش تحلیلی، لغت و درک مطلب و استدلال ریاضی مورد سوال است. در بخش نگارش تحلیلی داوطلب باید دو سوال را در مدت یک ساعت پاسخ دهد. این بخش ۶ نمره دارد که به صورت نیم نمره کم یا زیاد می شود.

بخش لغت و درک مطلب شامل ۴۰ سوال متشکل از دو مجموعه ۲۰ تایی می باشد. در مدت نیم ساعت باید به سوالات این بخش پاسخ داده شود. بین ۱۳۰- ۱۷۰ نمره از این بخش می توانید کسب کنید که به صورت یک نمره ای تغییر می کنند.

در بخش استدلال ریاضی که احتمالا خاص ترین قسمت این آزمون است. داوطلب باید ۴۰ سوال شامل دو مجموعه ۲۰ سوالی را در مدت ۷۰ دقیقه پاسخ دهد. نمره این بخش نیز دقیقا شبیه بخش لغت سنجیده می شود و می توان بین ۱۳۰-۱۷۰ نمره کسب نمود و کل نمره هم به شکل یک نمره ای تغییر می کند.

داوطلب برای بخش رایتینگ یک ساعت زمان دارد و برای ۴۰ سوال بخش واژگان نیز یک ساعت زمان دارد. همچنین باید در ۷۰ دقیقه باقی مانده از زمان به ۴۰ سوال جواب دهید. دقت کنید برای دو بخش واژگان و ریاضی نمره معادل ۲۶۰-۳۴۰ کسب می کنید و عمدتا دانشگاه های معتبر جهان برای پذیرش دانشجو برای این دو نمره حداقلی معادل ۳۰۰ تا ۳۱۰ نمره قائل می شوند.

آزمون جی آر موضوعی

آزمون جی آر ای موضوعی میزان دانش زبانی داوطلب را درباره مفاهیم و موضوعات آکادمیک ارزیابی می کند. نمره این آزمون از ۲۰۰-۹۹۰ است و در بازه های ۱۰ نمره ای تغییر می یابد. یکی از تفاوت های این آزمون با آزمون جی آر ای عمومی روش برگزاری آن است.

آزمون موضوعی تنها به صورت کاغذی برگزار می شود از این رو تنها در برخی از مراکز این آزمون برگزار می شود. آزمون جی آر ای شامل رشته های زیر است:

  • شیمی
  • زیست شناسی
  • ادبیات انگلیسی
  • فیزیک
  • روانشناسی
  • ریاضیات

لازم به ذکر است بعضی رشته ها از جمله بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی و سلولی که در سال ۲۰۱۶ به این آزمون اضافه شدند بنا به دلایلی فعلا شامل این آزمون نیستند.

از مزیت های آزمون جی آر ای موضوعی این است که می توان بدون محدودیت در این آزمون شرکت کرد و با توجه به نمره مورد نظر برای پذیرش گرفتن در دانشگاه های معتبر اقدام به ارسال نمره نمود. برای افرادی که شرکت در آزمون جی آر ای را به منظور پذیرش دانشگاه ها مدنظر دارند این نکته اهمیت دارد که قبل از شرکت در آزمون حق ارسال ۴ نمره به صورت رایگان را دارید و برای هر ارسال دو حق انتخاب وجود دارد که این انتخاب می تواند بین گزینه ارسال آخرین نمره یا همه نمرات متغیر باشد.

اگر بعد از شرکت در آزمون بخواهید نمره خود را ارسال کنید باید هزینه ارسال پرداخت نموده و سه حق انتخاب برای هر ارسال خواهید داشت که شامل ارسال آخرین نمره، ارسال تمام نمرات و یا ارسال هر نمره ای که مورد نظر است می باشد.

از تفاوت های دیگر آزمون جی آر ای عمومی و موضوعی در زمان برگزاری آن ها می باشد. آزمون عمومی در همه ماه های سال برگزار می شود و می توانید برای شرکت در آن برنامه ریزی کنید ولی آزمون جی آر ای موضوعی تنها در ماه های سپتامبر، اکتبر و آوریل برگزار می شود.

پرداخت هزینه شرکت در این آزمون ها اختلاف چندانی با هم ندارند و دقت کنید اگر بعد از ثبت نام در آزمون بخواهید زمان یا مکان آزمون را تغییر دهید باید مبلغی را برای این تغییرات به طور جداگانه در نظر بگیرید. ضمنا اگر بعد از ثبت نام به هر علتی قصد کنسل کردن آزمون را داشته باشید فقط نصف مبلغ پرداختی عودت می شود.

در صورتی که ثبت نام و پرداخت هزینه آزمون توسط موسسات برای شما صورت گرفته استرداد مبلغ مدنظر به حساب موسسه خواهد بود.

چه افرادی واجد شرایط در آزمون جی آر ای هستند؟

در این بخش به شرایط لازم برای شرکت در آزمون جی آر ای اشاره می شود:

  • افرادی که مقطع کارشناسی را گذرانده و مدرک لازم برای ورود به دانشگاه نمره GRE  یاشد، واجد شرایط شرکت در این آزمون می باشند.
  • افرادی که حداقل سطح زبان انگلیسی متوسط رو به‌ بالا دارند. زیرا با اینکه این آزمون قصد ارزیابی میزان تسلط متقاضی به زبان انگلیسی را ندارد ولی با نداشتن این سطح، حتی نمی توانید معنای سوالات را متوجه شوید.
  • افرادی که تمایل به کار در شرکت های خصوصی، دولتی یا تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان را دارند می توانند در این آزمون شرکت کنند.
  • این آزمون برای افراد زیر ۲۱ سال سن توصیه نمی شود زیرا حداقل سن گذراندن دوره کارشناسی ۲۱ سال تمام می باشد.
  • اگر در کشوری زندگی نموده یا قصد تحصیل در دانشگاه کشوری را دارید که نیازی به آزمون جی آر ای نیست ملزم به شرکت در این آزمون نخواهید بود.

قوانین شرکت در آزمون جی آر ای

شرکت در آزمون GRE شامل رعایت قوانین زیر می باشد.

  • همانطور که در بخش قبل ذکر شد این آزمون برای افراد دارای مدرک کارشناسی و ۲۱ سال سن به بالا توصیه شده است.
  • برای شرکت در آزمون به اصل پاسپورت و نه کپی آن نیاز است.
  • درب حوزه­ امتحانی بعد از زمان مقرر بسته می شود و بعد از آن حق ورود به حوزه­ امتحانی را نخواهید داشت حتی در این صورت مبلغ پرداختی هم عودت داده نمی شود.
  • در طول امتحان به هیچ وجه حق صحبت با فرد کناری خود را ندارید.
  • در صورت همراه داشتن وسایل الکترونیکی، دیکشنری و کپی برداری توسط دوربین مداربسته از جلسه امتحان و شرکت در آزمون محروم می شوید.
  • همراه داشتن خوراکی، ساعت مچی و کشیدن سیگار ممنوع است.
  • همراه داشتن لاک غلط گیر، مداد رنگی و ماژیک هایلایت ممنوع است.
  • خروج داوطلب از محل برگزاری آزمون بدون هماهنگی تخلف محسوب می شود.
  • خارج کردن برگه آزمون تنها در صورت هماهنگی مجاز است.
  • نتیجه آزمون تنها برای خود داوطلب ارسال می شود و عواقب در اختیار گذاشتن اطلاعات شخصی با دیگران بر عهده داوطلب می باشد.
  • داوطلب مجاز به ثبت نام در دو تاریخ مجزا برای آزمون نبوده مگر این که ۲۱ روز فاصله زمانی داشته باشد.
  • شرکت در آزمون جی آر ای عمومی به صورت کاغذی و به صورت سیستمی یا رایانه ای امکان پذیر است.
  • آزمون رایانه ای در تایم کمتر و با تعداد سوالات کمتر به شکل هوشمند برگزار می شود.
  • آزمون جی آر ای عمومی ۳۴۶ نمره محاسبه می گردد و دریافت نمره ۳۱۰ می تواند برای دریافت پذیرش از دانشگاه های معتبر جهان خیلی موثر باشد.
  • آزمون جی آر ای موضوعی از ۹۹۰ نمره محاسبه شده و تایم تقریبی آن ۱۷۰ دقیقه است. مباحث و سوالات این آزمون نیز با توجه به رشته ای که قصد تحصیل در آن را دارید متفاوت می باشد.
  • زمان اعلام نتیجه آزمون حدود ده تا پانزده روز بعد از آزمون رایانه ای و ۵ هفته پس از آزمون کتبی می باشد.
  • برای افرادی که مشکلات سلامتی دارند شرایط خاصی در نظر گرفته شده است.
  • می توان نتایج این آزمون را برای ۴ دانشگاه به طور رایگان ارسال کرد.

مدت اعتبار آزمون جی آر ای

از زمان دریافت مدرک آزمون GRE  به مدت ۵ سال اعتبار دارد. قابل ذکر است بعد از گذشت این زمان، مدرک فاقد اعتبار بوده و در صورت نیاز به مدرک جی آر ای باید مجددا در آزمون شرکت نمایید. از جمله دلایل اعتبار ۵ ساله مدرک جی آر ای عبارت است از:

  • در طول ۵ سال ممکن است قواعد و شرایط آزمون تغییر یابد و فرد دارنده مدرک موظف بوده خود را با آخرین تغییرات اعمالی همگام نماید. راه اثبات این موضوع هم شرکت دوباره در آزمون و کسب نمره قبولی می باشد.
  • در طول ۵ سال دانش داوطلب تغییر زیادی پیدا می کند. از این رو نیاز است دوباره شایستگی خود را با شرکت در آزمون به اثبات برساند.
  • مهارت افراد در طول ۵ سال بسیار تغییر می کند. فرد در طی این دوره مهارت های بسیاری را می آموزد و می تواند نمره بیشتری هم در آزمون دوباره کسب کند.

نمره قبولی آزمون جی آر ای

جهت موفقیت در آزمون جی آر ای، به کسب حداقل نمره نیاز است. مجموع نمره این آزمون ۳۴۰ نمره می باشد. نمره قبولی هم با توجه به دانشگاه موردنظر تفاوت دارد و باید با معیارهای هر دانشگاه ارزیابی شود. ولی معمولا نمره بالای ۱۵۵ برای هر بخش، نمره خیلی خوبی محسوب می شود.

در بخش سوم نیز نمره عالی ۴-۶ است. با توجه به نوع دانشگاه ممکن است نمره بخش خاصی بیشتر اهمیت داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید. این آزمون دارای سه بخش واژگان با نمره ۱۷۰، بخش ریاضی با نمره ۱۷۰ و بخش تحلیل نوشتار با نمره ۶ می باشد.

نتیجه آزمون جی آر ای

نتایج رسمی آزمون GRE را می توان با مراجعه به سایت مربوطه یا موسسه ETS که برگزار کننده این آزمون است طی ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از تاریخ آزمون مشاهده نمایید. بعد از سه هفته نیز نمرات به دانشگاه انتخابی شما ارسال می شوند.

در ضمن ملزم به چک کردن مداوم نمرات خود در سایت نخواهید بود زیرا بعد از مشخص شدن نمرات ایمیلی از سوی موسسه مبنی بر این که اکنون می توانید نمرات تان را در حساب کاربری خود ببینید برای شما ارسال می شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *