ازدواج با فرد سیگاری مورد پذیرش هر شخصی نیست. آمارها نشان می دهد، شمار افراد سیگاری در بین دانشجویان و جوانان روز به روز در حال افزایش است. می توان گفت تعداد دختران سیگاری با پسران برابری می کند و این مسئله باید به صورت دو جانبه مورد بررسی قرار بگیرد. برای اینکه معایب ازدواج با فرد سیگاری را بررسی کنیم باید با برخی حقایق به طور کامل آشنا شوید. در ادامه مطلب، به معایب ازدواج با فرد سیگاری اشاره خواهیم کرد.
با خواستگار سیگاری چگونه برخورد کنیم؟
همه افراد از این موضوع مطلع هستند که سیگار آسیب زیادی به خود شخص و اطرافیان او وارد می کند. اما معمولا به علت شدت وابستگی به سیگار ترک آن برای فرد به شدت سخت است. تحقیقات نشان می دهد کسانی که در کنار افراد سیگاری زندگی می کنند، ریه سالمی ندارند. به همین خاطر باید به مسئله ازدواج در کنار سلامتی توجه لازم را داشته باشید. ازدواج به هیچ عنوان مسئله ساده ای نیست و باید تمام معیارها در آن مورد سنجش قرار بگیرد. اگر تصمیم به ازدواج با فرد سیگاری گرفتید، انجام برخی از اقدامات به شما کمک می کند. در حقیقت اگر همسرتان تصمیمی برای ترک کردن نداشته باشد، با این روش ها می توانید زندگی زناشویی خود را بهتر مدیریت کنید.
-
با او صحبت کنید
بعد از اینکه با فرد سیگاری ازدواج کردید در این مورد با او صحبت کنید و به طور مستقیم به او بگویید که در مورد این موضوع چه حسی دارید. در برخی موارد افراد به این دلیل که در مورد این موضوع حرف نمی زنند، دچار مشکلات می شوند. برخی نیز به جای صحبت کردن در این مورد هر بار اعتراض می کنند. اما این روش به هیچ عنوان درست نیست و شرایط را بدتر می کند. به همین خاطر باید منطقی و خیلی آرام با همسر خود صحبت کنید.
-
مرز بندی مشخصی برای خود تعیین کنید
در ازدواج با فرد سیگاری برای خود و همسرتان مرزهای مشخصی تعیین کنید. منظور ما این نیست که او را مجبور کنید که کارهای مختلف انجام دهد. بلکه بهتر است به او کمک کنید که اگر نمی تواند سیگار را ترک کند، حداقل سمت عادات مخرب دیگر نرود. شما می توانید قوانین ثابت و مشخصی در این خصوص با او داشته باشید.
-
از مشاور کمک بگیرید
برای تصمیم گیری در خصوص ازدواج با فرد سیگاری یا زندگی کردن با چنین شخصی، کمک گرفتن از مشاور می تواند مؤثر باشد. در این شرایط نفر سوم شما را راهنمایی می کند و راهکارهای مفیدی را پیش پای تان قرار می دهد. در این موارد، بیشتر احتمال دارد که فرد سیگاری، سیگار را ترک کند. شما نیز بهتر است از خودتان در مقابل پیامدهای ناشی از سیگار کشیدن محافظت کنید.
ازدواج با فرد سیگاری چه معایبی دارد؟
اکثر افراد در مشاوره پیش از ازدواج این موضوع را عنوان می کنند که در خصوص سیگار کشیدن همسر آینده خود نگران هستند و این موضوع موجب می شود که در تصمیم گیری های شان تردید داشته باشند. برای اینکه بدانید ازدواج با فرد سیگاری برای تان مشکل ایجاد می کند یا خیر، بهتر است با اصلی ترین معایب در این زمینه آشنا شوید.
۱. ایجاد تغییرات ناخوشایند در ظاهر
باید در خصوص خواستگار سیگاری این موضوع را در نظر داشته باشید که مصرف سیگار با گذشت زمان در چهره و ظاهر فرد تغییرات زیادی ایجاد می کند. به عنوان مثال ریزش مو، زرد شدن دندان ها، پیری پوست و کاهش وزن از شایع ترین عوارض سیگار کشیدن هستند که در طولانی مدت خود را نشان می دهند. اگر آراستگی و ظاهر همسر آینده برای تان مهم است در تصمیم گیری برای ازدواج با فرد سیگاری بیشتر دقت کنید.
۲. احتمال ابتلا به اعتیاد
یکی از پیامدهای ازدواج با فرد سیگاری ابتلا به اعتیاد به مواد دیگر است. بررسی ها نشان می دهد، کسانی که سیگاری هستند بیشتر در معرض ابتلا به انواع دیگر اعتیاد قرار دارند. آن ها مایل هستند که همه چیز را امتحان کنند و به همین خاطر ممکن است به سمت مواد مخدر نیز کشیده شوند.
۳. الگوسازی رفتاری غلط برای فرزندان
پدر و مادر، بزرگ ترین الگوهای رفتاری برای فرزندان به شمار می روند. زمانی که بچه ها می بینند که والدین شان در هنگام عصبانیت یا ناراحتی سیگار می کشند مهارت مدیریت هیجان را درست نمی آموزند. در حقیقت مادر یا پدر با رفتار سیگار کشیدن به شکل غیر مستقیم به فرزندان خود این پیام را منتقل می کنند که برای حل احساسات ناخوشایند باید به راهکارهای ناسالم و موقتی روی بیاورند. به همین دلیل بچه هایی که پدر یا مادر سیگاری دارند ممکن است بیشتر از دیگران به سمت این رفتار کشیده شوند. بر همین اساس در خصوص ازدواج با فرد سیگاری باید آینده نگر بود و به این مسائل توجه کرد.
۴. تأثیر دود بر اطرافیان
سیگار کشیدن شخص تنها به خود او آسیب نمی زند بلکه کسانی که در معرض دود قرار می گیرند نیز تا حد قابل توجهی در برابر بیماری های گوناگون مانند مشکلات ریوی و سرطان آسیب پذیر می شوند. مطالعات نشان می دهد کودکانی که در سنین پایین در معرض دود سیگار قرار بگیرند بیشتر از سایر افراد دچار مشکلات تنفسی می شوند. در نتیجه این موضوع مهم است که پیش از ازدواج با فرد سیگاری درباره اینکه همسرتان در محیط خانه سیگار نکشد حرف بزنید و بررسی کنید که او تا چه میزان قادر است مصرف سیگار خود را کنترل کند.
۵. سیگار کشیدن نشانه ای از مهارت های رفتاری شخص
سیگار کشیدن ممکن است یک نشانه مهم در مورد مهارت های رفتاری باشد. به عنوان مثال کسانی که سیگار می کشند معمولا در تنظیم هیجانات منفی خود مشکل دارند و از مهارت حل مسئله کمتری برخوردار هستند. در حقیقت آن ها برای فرار از احساسات ناخوشایند خود به راه حل های آسیب رسان و زودگذر روی می آورند. داشتن این روحیه به طور کامل در زندگی مشترک دردسر ایجاد کرده و مشکلات زیادی را در ازدواج با فرد سیگاری به همراه می آورد. برای اینکه این موضوع را بیشتر بررسی کنید پیش از ازدواج در جلسات مشاوره شرکت کنید.
۶. افزایش خطر ابتلا به انواع بیماری ها
همیشه باید این موضوع را به یاد داشته باشید افرادی که سیگار می کشند بیشتر از سایر افراد در معرض بیماری های گوناگون قرار می گیرند. به عنوان مثال بروز انواع سرطان ها، بیماری های قلبی، بیماری ریوی و تنفسی در میان این افراد شایع تر است. در نتیجه بهتر است که به صورت واقع بینانه درباره آینده خود بیندیشید و همه مشکلات احتمالی را دقیق بررسی کنید.
امیدواریم از مطالعه این مطالب نهایت استفاده را برده باشید. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات ترک سیگار، رفتار با نوجوان سیگاری و مضرات سیگار الکترونیکی را نیز مطالعه فرمایید.
منبع : آرگا