یکی از نگرانی هایی که هنگام مسافرت برای اکثر افراد ایجاد می شود آبیاری گل و گیاهان منزل است. اگر شما نیز قصد مسافرت دارید و به دنبال راهی برای آبیاری گیاهان در سفر هستید با ادامه مطلب همراه ما باشید.
۷ راهکار ساده برای آبیاری گیاهان در سفر
احتمالا برای شما نیز پیش آمده که هنگام سفر نگران گیاهان منزل هستید. احتمالا اولین راهکاری که به ذهن شما می رسد درخواست از شخصی است تا در نبود شما به گلدان ها رسیدگی کند. ولی این راه حل همیشه شدنی نیست.
از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب، شما را با راهکارهای ساده ای برای آبیاری گیاهان در سفر آشنا نماییم. به این ترتیب از مسافرت خود لذت برده و نگرانی از بابت گل و گیاهان منزل نخواهید داشت.
۱. استفاده از مالچ
مالچ نوعی پوشش از برگ، سنگریزه، خاک اره، خزه و … می باشد که برای حفظ رطوبت خاک گلدان مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب مالچ را روی سطح گلدان قرار داده تا رطوبت خاک حفظ شود. برای این کار ابتدا گلدان را آبیاری نموده بعد سطح خاک را حدود ۵ سانتی متر با مالچ بپوشانید.
دقت کنید این روش فقط برای چند روز، رطوبت خاک گلدان را حفظ می کند و برای سفرهای طولانی مدت مناسب نیست.
۲. استفاده از زیر گلدانی
یکی از روش های ساده و سریع برای آبیاری گیاهانی که به آب فراوانی نیاز ندارند نظیر انواع کاکتوس و ساکولنت استفاده از زیر گلدانی است. به این ترتیب یک زیرگلدانی را از ماسه و آب پر کرده و گلدان را درون آن قرار دهید. این روش بسیار ساده بوده ولی برای گیاهانی که به کمبود آب حساس هستند مناسب نیست.
با این روش تقریبا سه روز آب مورد نیاز گیاه حفظ می شود و برای سفرهای طولانی مناسب نیست.
۳. استفاده از بطری وارونه
روش خیلی ساده، در دسترس و کاربردی برای آبیاری گیاهان در سفر را می توان این روش دانست. به این ترتیب یک بطری پلاستیکی را از آب پر کرده و درپوش آن را کمی شل کنید. یا چند سوراخ روی درپوش تعبیه و سپس بطری را به شکل وارونه در خاک گلدان قرار دهید.
با این کار آب به صورت قطره قطره از درپوش بطری خارج شده و گیاه برای چند روز آب مورد نیاز خود را دریافت می کند. این روش را می توان مناسب ترین روش آبیاری گیاهان در مسافرت دانست. حتی برای آبیاری روزانه گیاهان نیز می توانید از این روش بهره بگیرید.
دقت کنید استفاده از بطری آب تنها برای گیاهانی که به آبیاری روزانه احتیاج دارند مناسب بوده و هر بطری به صورت متوسط برای ۵ روز آبیاری کافی می باشد. بزرگ ترین مزیت این روش آبیاری علاوه بر ساده بودن این است که به محیط زیست نیز کمک کرده و با استفاده دوباره از بطری پلاستیکی از ورود آن به طبیعت جلوگیری می شود.
یک راه دیگر این است که روی بدنه و کف بطری پلاستیکی چند سوراخ ایجاد کرده و سپس آن را در گوشه ای از خاک گلدان فرو نموده به طوری که چند سانتی متر از بطری بیرون باشد. سپس بطری را از آب پر کرده و درپوش آن را ببندید. به این شکل خاک گلدان حدود ۴ روز مرطوب باقی می ماند.
۴. استفاده از حوله و ظرف آب
این روش برای گل و گیاهانی کاربرد دارد که به آب بسیاری نیاز دارند. روش مذکور در عین کاربردی بودن خیلی ساده است. کافی است لگن بزرگ یا وان حمام را تا نیمه پر آب کرده و کف آن تعدادی حوله قرار دهید. بعد گلدان ها روی حوله ها قرار دهید.
به این ترتیب آب از کف گلدان به گیاه می رسد. البته اطمینان یابید که کف گلدان سوراخ داشته باشد تا آب بتواند به ریشه ها نفوذ کند. با این روش حدود یک هفته آبیاری گیاه صورت می گیرد. البته در این روش باید نیاز گیاه به نور را هم بایستی مدنظر قرار دهید.
۵. استفاده از پوشش پلاستیکی
به منظور ایجاد پوشش پلاستیکی ۴ میله چوبی در ۴ گوشه گلدان قرار دهید و بعد از آبیاری گیاه نایلون را روی گیاه و پایه ها کشیده و زیر گلدان جمع کنید تا تکان نخورد. مراقب باشید این پوشش پلاستیکی برگ یا شاخه گیاه را تحت فشار قرار ندهد.
به این صورت گلخانه کوچکی آماده می شود که در آن آب بخار شده و با برخورد به پوشش پلاستیکی دوباره به صورت مایع درآمده و آب در اختیار گیاه قرار می گیرد. این روش برای گیاهان رطوبت پسند مناسب است و حتی برای ماه ها نگرانی از بابت آبیاری گل ها ایجاد نمی شود. البته دقت کنید گلدان در نور غیر مستقیم قرار داشته باشد.
۶. استفاده از نوارهای پارچه ای
در این روش گیاهان منزل را در فضای مشخصی مثل آشپزخانه، حمام یا بالکن قرار دهید. بعد ظرف بزرگی را از آب پر کرده و آن را روی سطح بلندی بگذارید. سپس با پارچه هایی که در منزل دارید نوارهای باریکی را برش داده و به شکل فتیله درآورید.
می توانید از نخ کاموا یا رشته نخ پنبه ای نیز استفاده کنید. در ادامه یک سمت نوار پارچه ای را داخل ظرف آب و یک سمت آن را روی خاک گلدان قرار دهید. به این ترتیب آب توسط ظرف و نوارهای پارچه ای به گلدان منتقل شده و رطوبت مورد نیاز گیاه آپارتمانی تامین می گردد.
دقت کنید لامپ روشن باشد تا فتوسنتز نیز صورت بگیرد. در این روش گلدان ها به صورت قطره ای آبیاری می شوند. از مزیت های نوار پارچه ای این است که می توانید همزمان چند گلدان را آبیاری کنید. ولی دقت کنید که اندازه مخزن آب متناسب با مدت زمان سفر شما در نظر گرفته شود.
اگر سفر طولانی تری دارید بایستی مخزن آب بزرگتری در نظر بگیرید. توصیه می شود پس از قرار دادن فتیله ها به گلدان آب داده تا جریان آب بهتر در نوار پارچه ای یا رشته نخ ها ایجاد شود. این روش برای گیاهانی که یک روز در میان به آبیاری نیاز دارند مناسب می باشد.
۷. استفاده از مواد جاذب آب
مواد جاذب آب یا ژل های نگهدارنده آب را می توانید از فروشگاه های کشاورزی و لوازم باغبانی تهیه نمایید. این ژل ها کارایی ساده ای دارند و کافی است کمی از این مواد را روی سطح خاک ریخته و آبیاری صورت گیرد تا از آب اشباع شوند. بعد روی آن مقداری خاک بریزید. با این کار برای چند روز گیاه آب مورد نیاز خود را دریافت می کند.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با کود برای رشد گیاهان آپارتمانی و فواید تفاله چای برای گیاهان روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا