دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

پرورش درخت منگوستین و نحوه و نکات کاشت این گیاه

  • منصوره رمضان زاده
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۰

درخت منگوستین از انواع درختان همیشه بهار به حساب آمده که متعلق به مناطق استوایی می باشد و مقدار ارتفاع آن به ۶ متر تا ۲۰ متر هم می رسد. میوه های این گیاه دارای رنگی بنفش و طعمی بی نظیر و بسیار خوشمزه بوده که آن را محبوب ساخته و همین موضوع باعث شده اغلب افراد علاقه مند به کاشت گیاهان به پرورش درخت منگوستین بپردازند تا از مزایای آن بهره مند شوند.

یکی از انواع درختان گرمسیری که همیشه سبز بوده و بومی نقاطی از اندونزی می باشد درخت منگوستین بوده که برگ های آن ساقه کوتاهی داشته و میوه ای آبدار و بسیار خوش طعم تولید کرده که در دنیا بسیار شناخته شده می باشد و شهرت جهانی دارد. این درخت از خانواده کلازیاسه به حساب آمده و خیلی گرمادوست می باشد و توسط بذرپاشی تکثیر و تولید می شود. در همین زمینه سعی داریم در این مطلب به جهت آگاهی شما عزیزان به بررسی نحوه پرورش درخت منگوستین بپردازیم.

طریقه پرورش درخت منگوستین

اصول پرورش درخت منگوستین

منگوستین گیاهی چند ساله بوده که معمولا در آسیای جنوب شرقی در کشور هایی همچون اندونزی، کامبوج، تایلند، چین، تایوان، سنگاپور و تایوان قادر به رشد می باشد. این درخت گرمسیری میوه های خوشمزه ای تولید کرده که بسیار معروف بوده و به عنوان ملکه میوه های تلقی شده از این رو همین امر باعث جلب توجه کشاورزان و باغداران برای کاشت و پرورش درخت منگوستین شده است.

درخت منگوستین با توجه به فواید و مزیت هایی که داشته از قبیل تحمل وضعیت های محیطی مختلف، طعم و ارزش غذایی زیاد و مصارف گوناگون میوه آن از قبیل استفاده به شکل تازه و تولید محصولات فرآوری شده به پرطرفدارترین میوه در دنیا مبدل شده است. برگ های این درخت به صورت بیضی مانند و ضخیم بوده و دارای رنگ سبز تیره می باشد. پوست درخت رنگی قهوه ای و یا نزدیک به سیاه دارد که قسمت داخلی آن زرد رنگ بوده و حالتی چسبناک داشته و شیره ای خیلی تلخ دارد.

طریقه و اصول کاشت درخت منگوستین

بخش خوردنی میوه این درخت دارای رنگ سفید بوده که علاوه بر خوشبو بودن خیلی نرم و لطیف نیز می باشد که به آسانی می توانید آن را مصرف نمایید. قسمت داخلی میوه این درخت همانند پرتقال از برش های کوچک و بزرگ تشکیل شده که بعضی از آن ها دارای دانه و بعضی دیگر بدون دانه می باشند. این درخت توانایی تحمل دمای زیر ۴۰ درجه فارنهایت را نداشته و همینطور  نمی تواند درجه حرارت بالاتر از ۱۰۰ درجه فارنهایت را نیز تحمل نماید. نهال های این درخت در مقدار دمای ۴۵ درجه نیز نابود می شوند.

درجه حرارت مناسب برای پرورش درخت منگوستین ۲۵ الی ۳۵ درجه سانتی گراد بوده و مقدار رطوبت مورد نیاز نزدیک به ۸۰ می باشد. شیوه های کاشت این درخت شامل استفاده از بذر، تقسیم ریشه ها و همینطور بکار بردن قلمه ها بر روی نهال های پایه می باشد. راحت ترین شیوه کاشت این درخت که هزینه کمی را نیاز داشته بکار بردن نهال منگوستین می باشد.

طریقه کاشت منگوستین

خصوصیات ظاهری

این درخت دارای برگ هایی به رنگ سبز تیره و درخشان بوده که مقدار طول آن ها نزدیک به ۹ الی ۲۵ سانتی متر می باشد و مقدار عرض آن نزدیک به ۴ الی ۱۰ سانتی متر هم می رسد و در واقع از انواع درختان همیشه سبز و زیبا به شمار می رود. میوه این گیاه دارای حالت ظاهری دایره ای مانند و رنگ بنفش بوده و قسمت داخلی آن به صورت گوشتی و سفید رنگ می باشد و از مزه ای شیرین، خوش طعم و آبدار برخوردار می باشد.

همچنین می توان گفت میوه این درخت شکلی مشابه بادمجان دلمه ای داشته که در صورتی که پوست آن حالت نرمی داشته باشد میوه سالم بوده اما در صورتی که پوستش به حالت سفت باشد و رد انگشت بر روی آن باقی بماند بدین معنا بوده که میوه خراب می باشد.

نحوه کاشت و تکثیر درخت منگوستین

زمان کاشت درخت

فصل پرورش بذری این گیاه در زمان بهار بوده و بهتر است سعی شود پیش از آغاز بارندگی آن را پرورش دهید.

مقدار بذر مورد احتیاج

در زمان کاشتن درخت منگوستین بایستی میزان فاصله گذاشتن میان بذر ها که حدود ۲۵ الی ۴۰ سانتی متر می باشد را رعایت نموده و بر اساس این موضوع میزان بذر مورد احتیاج خود را فراهم نمایید.

نحوه کاشت

درخت منگوستین از راه بذر تکثیر پیدا می کند. دقت نمایید که بذر های این درخت اگر خشک شوند خاصیت خود را از دست می دهند و به همین خاطر بایستی پیش از کاشتن آن ها را به طور کامل خیس کنید. بعد از فراهم کردن بذر ها و یک گلدان با زهکشی بالا به کاشتن بذر ها در مقدار عمق ۱۰ تا ۱۵ میلی متر بپردازید. بعد روی بذر ها را با استفاده از یک کود نرم پوشانده و آبرسانی نمایید. دقت کرده که بایستی تا هنگام جوانه زنی آن را به حالت نمناک نگه دارید.

اصول رشد و تکثیر درخت منگوستین

بعد از این که بذر ها شروع به جوانه زنی کرده و رشد پیدا کردند و به حد مشخصی از رشد نزدیک شدند. قسمت نشاها را به گلدان بزرگ تری انتقال داده و بعد از آن که به رشد خوبی رسیدند نهال موردنظر را باید به بستر اصلی انتقال دهید. در زمین اصلی نهال ها را با مقدار فاصله ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر از هم کاشته و پس از کاشت می توانید به منظور کنترل علف های هرز از مالچ پاشی بهره مند شوید.

بهتر است کاشتن این درخت را در نقاط بارانی انجام بدهید زیرا درخت های جوان در شرایط خشک حساسیت نشان داده و همینطور به سایه هم احتیاج دارند. درخت منگوستین به وضعیت خاصی برای رشد و نمو احتیاج داشته و به طور معمول میزان زیادی از رطوبت را دوست دارد. با تامین کردن شرایط مناسب رشد و پرورش درخت منگوستین بعد از سپری شدن ۵ تا ۶ سال آغاز به میوه دهی خواهد نمود.

اصول و نحوه کاشت درخت منگوستین

خاصیت های میوه منگوستین

این میوه دارای خواص زیادی بوده که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.

از بین بردن آکنه و جوش

منگوستین به دلیل برخوردار بودن از خاصیت های ضدباکتریایی می تواند باکتری هایی که موجب ایجاد این عارضه ها شده را نابود کند.

رفع اگزما

منگوستین از ویژگی های ضدباکتریایی و ضدالتهابی برخوردار بوده و به منظور جلوگیری و رفع مشکلات پوستی همچون خارش و اگزما موثر و مفید می باشد.

از بین بردن چین و چروک پوست

میزان زیاد آنتی اکسیدان های وجود داشته در منگوستین به کم کردن رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با از بین بردن چین و چروک موجب جوان ساختن پوست می گردد.

رفع زخم های پوستی

دمنوش برگ و پوست میوه منگوستین به خاطر برخوردار بودن از خاصیت های ضدالتهابی و ضد باکتریایی در ضدعفونی شدن زخم های پوستی مفید بوده و موجب بهبودی سریع آن می گردد.

 نحوه پرورش درخت منگوستین

از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، ضمن این که می توانید برای آشنایی با نحوه و اصول پرورش درخت هلو انجیری و کاشت درخت بادام هندی  به لینک های داده شده مراجعه کرده و از این مطالب بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *