دسته ها
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

نحوه تمیز کردن چرخ خیاطی و نکات مختلف آن

  • شیوا فهیمی
  • ۱ اسفند ۱۴۰۲
  • ۰

چرخ خیاطی نیز همچون دیگر وسایل منزل بایستی هر چند مدت یک بار تمیز شود تا عملکرد بهتری داشته باشد. در این مطلب با روش تمیز کردن چرخ خیاطی آشنا می شوید.

اگر تا کنون با روش تمیز کردن چرخ خیاطی آشنا نبودید در این مطلب قصد داریم شما را به راحتی با همه مراحل انجام این کار آشنا نماییم. به طور کلی تمیز کردن منظم این وسیله از بروز مشکلات مختلف مانند گیر کردن نخ یا پرز و گرد و خاک جلوگیری می کند.

روش تمیز کردن چرخ خیاطی

چرخ خیاطی همانند دیگر وسایل منزل بایستی هر چند مدت یک بار تمیز شده تا عملکرد بهتری داشته باشد. روش های ساده ای برای این کار وجود دارد. اگر تا کنون با انجام این کار آشنایی پیدا نکرده اید در این مطلب با مراحل تمیز کردن چرخ خیاطی آشنا شده و از این به بعد به راحتی می توانید آن را تمیز کنید.

ممکن است هر روز از چرخ خیاطی استفاده کنید یا هرزگاهی با آن لباس بدوزید به هر روی باید به تمیز کردن دوره ای آن اهمیت بدهید تا با مشکلاتی مانند گیر کردن نخ و گرد و خاک روبرو نشوید. به طور متوسط پس از هر روز کامل کار با چرخ خیاطی به تمیز کردن نیاز دارد.

با این کار سالم ماندن چرخ خیاطی تضمین می شود. تمیز کردن این وسیله مانند سرویس کردن آن باید دوره ای انجام شده تا دوام مناسب برای آن به همراه آورد. در ضمن با این کار سلامت چرخ خیاطی در طی زمان حفظ می شود. توصیه می شود هر ماه یک بار چرخ خیاطی خود را کاملا تمیز کنید.

و اگر از این وسیله به طور مداوم استفاده می شود هر دو هفته یک بار آن را تمیز کنید. این کار از خرابی دستگاه جلوگیری کرده و سبب افزایش عمر مفید آن می شود. همچنین موجب بهبود عملکرد چرخ خیاطی شده و از مشکلات دیگر جلوگیری می شود.

ابزار مورد نیاز برای نظافت چرخ خیاطی

از جمله ابزار مورد نیاز برای نظافت چرخ خیاطی عبارت است از:

  • پارچه تمیز: پارچه تمیزی برای نظافت بخش های داخلی چرخ خیاطی تهیه کنید. بعد آن را به محلول پاک کننده مخصوص چرخ خیاطی آغشته و سپس روی قسمت های داخلی چرخ خیاطی بکشید.
  • محلول پاک کننده مخصوص چرخ خیاطی: محلول پاک کننده مخصوص چرخ خیاطی برای پاکسازی بخش های داخلی چرخ خیاطی بدون آسیب رساندن به آن طراحی شده و این محلول را از فروشگاه‌های لوازم خیاطی می توانید خریداری کنید.
  • برس نرم: یک برس نرم برای پاک کردن گرد و غبار و نخ های اضافی از روی چرخ خیاطی ضروری می باشد. برس را به آرامی روی سطح چرخ خیاطی کشیده تا گرد و غبار و نخ ها برداشته شوند.

  • پیچ گوشتی: در مواردی، برای باز کردن بخش های داخلی چرخ خیاطی به یک پیچ گوشتی نیاز است. به این ترتیب پیچ گوشتی را برای باز کردن پیچ های چرخ خیاطی به کار بندید.
  • روغن مخصوص چرخ خیاطی: این روغن برای روغن کاری بخش های متحرک چرخ خیاطی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از خشک شدن و فرسودگی قطعات چرخ خیاطی جلوگیری می نماید. به این ترتیب روغن را با استفاده از یک قطره چکان یا برس روی بخش های متحرک چرخ خیاطی اعمال کنید.
  • اسپری هوا: به کمک اسپری تمام قسمت های ماسوره و زیر چرخ خیاطی را تمیز می کنند.
  • موچین: می توانید پرز و آلودگی های گیر کرده در چرخ خیاطی را توسط موچین جدا کنید.

مراحل نظافت چرخ خیاطی

در این قسمت با مراحل نظافت چرخ خیاطی آشنا می شوید.

۱. برای شروع کار بایستی چرخ خیاطی از برق به طور کامل جدا شود. به عبارتی خاموش باشد. بعد قسمت های جانبی نظیر ماسوره، بوبین و .. را از آن جدا نمایید. این کار به آزاد بودن چرخ خیاطی به منظور تمیزکاری بهتر کمک می کند.

۲. در این مرحله یک پارچه یا دستمال مرطوب را برداشته و همه گرد و غبار و کثیفی های روی دستگاه را تمیز کنید. برای لکه های عمیق از محلول پاک کننده ملایم روی دستمال استفاده شود. دقت کنید چرخ خیاطی خیس نشود و تنها محل های لازم را با دستمال مرطوب تمیز کرده بعد با یک دستمال خشک و تمیز دیگر آن را کاملا خشک کنید.

۳. سومین مرحله مربوط به تمیز کردن درزها و بخش های کوچک و عمیق تر چرخ است. برای این کار از اسپری هوا و برس کمک گرفته و با دقت و به آرامی همه درزها را پاک کنید و مراقب باشید قسمتی جا نماند. این کار به پاک شدن نواحی که با چشم هم قابل مشاهده نیست کمک کند.

۴. در ادامه صفحه چرخ خیاطی را باز کنید و اگر صفحه کشویی است آن را تا حد امکان بکشید. اگر صفحه چرخ خیاطی دارای پیچ است آن را به کمک پیچ گوشتی باز تا به بوبین و ماسوره دسترسی یابید. بعد به آرامی صفحه چرخ خیاطی را جدا نمایید.

۵. در این مرحله توسط برس نرم تمیز کننده و اسپری هوا همه بخش های ماسوره و زیر چرخ خیاطی را به دقت تمیز نمایید. اطمینان یابید که هیچ بخشی جا نماند. در ضمن اگر تجمع گرد و غبار وجود دارد آن را تمیز و نخ های اضافه را هم بردارید. در ضمن می توانید پرز و آلودگی های گیر کرده را توسط موچین جدا تا سبب اختلال در عملکرد چرخ خیاطی نشود.

۶. در مرحله ششم بایستی مطابق دفترچه راهنمای چرخ خیاطی مکان هایی از آن را که به روغن کاری نیاز دارد پیدا و در هر یک چند قطره روغن بریزید. روغن کاری خیلی ضروری بوده و در عملکرد چرخ خیاطی تاثیر مستقیم خواهد داشت. با این کار سبب بهبود کارایی چرخ خیاطی می شوید. سعی کنید در روغن کاری زیاده روی نداشته و تنها دو یا سه قطره روغن در بخش های مشخص بریزید.

۷. به پایان تمیزکاری چرخ خیاطی رسیدیم. حالا بخش های جدا شده آن را سر جای خود قرار داده و به هم متصل کنید. اکنون چرخ خیاطی تمیز شده و برای استفاده آماده می باشد. به منظور بررسی عملکرد مناسب چرخ خیاطی از یک تکه پارچه اضافی کمک بگیرید. تا هم روغن اضافی گرفته شود و هم کارایی دستگاه بررسی شود.

 خلاصه مراحل تمیزکاری چرخ خیاطی

در این بخش به طور خلاصه روش تمیزکاری چرخ خیاطی ارائه می شود

  • ابتدا چرخ خیاطی را از برق کشیده و سوزن، قرقره و ماسوره را خارج کنید.
  • در ادامه از بخش های ظاهری دستگاه شروع کنید. پرزهای چرخ خیاطی را به آرامی با دستمال نرمی که پرز ایجاد نکند، تمیز کنید. لکه های کثیف و سفت شده را با پارچه نمدار و محلول پاک کننده ملایم تمیز کنید.
  • سپس از یک برس کوچک یا اسپری هوای فشرده برای تمیزکاری بخش های ظریف، درزها و قسمت هایی که دسترسی سخت است و پاک کردن پرزهای آن ها، استفاده نمایید.
  • حالا صفحه متحرک چرخ را تا حد ممکن، به طرف خود بکشید. برخی از این صفحات با ضربه باز می شوند و بعضی لازم است پیچ آن ها باز شود.
  • سپس پرزهای داخل و روی ماسوره را با اسپری هوا یا برس گردگیر پاک کنید. همچنین پرزهای باقی مانده اطراف جا ماسوره ای و بخش های فلزی را با یک موچین تمیز کنید.
  • در نهایت یک یا دو قطره روغن در جای مخصوص ریخته که این مکان مطابق مدل چرخ خیاطی در دفترچه یا روی دستگاه مشخص شده است.

کلام پایانی

در این مطلب با روش تمیزکاری چرخ خیاطی آشنا شدید. امیدواریم نهایت استفاده را برده باشید. تمیزکاری این وسیله به طور منظم برای هر کاربر چرخ خیاطی اهمیت زیادی دارد. با این کار می توان دوام و عملکرد چرخ خیاطی را بهبود بخشید. حتی اگر همیشه هم از این وسیله استفاده نمی کنید هر چند وقت یک بار آن را تمیز کرده تا سالم باقی بماند.

بعضی مشکلات چرخ خیاطی به علت وجود گرد و غبار و یا نخ های اضافه موجود در آن روی می دهد. در ضمن روغن کاری به موقع چرخ خیاطی هم به کارکرد روان و بهتر دستگاه کمک بسیاری می کند. در پایان همچنین اگر مایلید تا با نحوه تمیز کردن صفحه تلویزیون و تمیز کردن مخلوط کن آشنا شوید روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *