کفش های طبی بر اساس ارگونومی طبیعی کف پای انسان ساخته می شوند از این رو راحتی کافی را به همراه دارند. افرادی که در ناحیه مچ پا یا زانو احساس درد دارند می توانند از کفش های طبی برای کاهش درد استفاده کنند. در ادامه مطلب با فواید کفش طبی بیشتر آشنا می شوید.
آشنایی با فواید کفش طبی
کفش طبی کفشی است که بر اساس شکل و ارگونومی طبیعی کف پای انسان ساخته می شود. رعایت ارگونومی کف پا برای ساخت کفش هایی راحت کافی می باشد. افرادی که در ناحیه مچ پا و پایین تر و همچنین زانو احساس درد دارند برای کاهش درد و راه رفتن راحت تر می توانند از کفش طبی استفاده کنند.
مورد دیگر در فواید کفش طبی این است که معمولا عرض و قد کفش های طبی از کفش های غیر طبیعی بیشتر می باشد. این مزیت سبب کاهش بروز مسائل و مشکلاتی نظیر میخچه یا پینه می گردد. افرادی که سلامت پا که به نوعی قلب دوم انسان است اهمیت می دهند برای پیاده روی های طولانی این کفش را استفاده می کنند. در ادامه پیرامون فواید کفش طبی بیشتر صحبت می کنیم.
چه افرادی باید از کفش طبی استفاده کنند؟
افرادی که دارای مشکلات زیر هستند باید از کفش طبی استفاده کنند:
- افراد دارای کف پای صاف
- افراد دارای دردهای دائمی در ناحیه پا
- افراد دارای آسیب از زانو به پایین
- افراد مبتلا به بیماری های پزشکی
- افراد با وضعیت بدنی نامناسب
- افراد ورزشکار
- افراد مبتلا به کمر درد
خواص کفش طبی کمک کرده تا این افراد حس بهتری را در پیاده روی تجربه کنند. اگرچه کفش طبی قیمت بیشتری نسبت به دیگر کفش ها دارد ولی برای سلامتی پا حائز اهمیت می باشد. به این ترتیب سعی کنید این کفش را جایگزین کفش های غیر استاندارد نمایید.
ویژگی های کفش طبی
در این بخش به برخی ویژگی های کفش طبی اشاره می شود:
- این کفش ها پاشنه عمیقی دارند که سبب ثابت هنگام گام برداشتن می شود.
- بخش جلویی کفش های طبی پهن بوده از این رو سبب ایجاد شرایط راحت تر در پا می شود.
- کفش طبی عرض های متفاوتی دارد و می توان کفشی را خریداری که متناسب با عرض پای شما باشد.
- این کفش ها کفی محکم و انعطاف پذیری دارند.
- فضای داخلی این کفش ها وسیع بوده و به پا فشار وارد نمی شود.
- کفش های طبی سبک هستند به این ترتیب نیرو و فشار مازادی به پا وارد نشده و خستگی حس نمی شود.
- به علت متریال خوبی که در ساخت کفش طبی استفاده می شود استحکام بالایی دارند. و یکی از مقاوم ترین کفش ها محسوب شده که به راحتی خراب نمی شوند.
- کفش طبی هنگام تحرک فضای کافی برای تنفس پا فراهم می کند. از این رو پا بوی بدی نمی دهد. کاهش تعرق پا از بروز بیماری های قارچی جلوگیری می کند.
شایان ذکر است کفی درون کفش های طبی قوس پا را به خوبی پر کرده و سبب تقسیم فشار روی هر دو پا می گردد. این یکی از فواید مهم پوشیدن کفش طبی می باشد.
پوشیدن کفش طبی چه مزایایی دارد؟
در این بخش به فواید پوشیدن کفش طبی می پردازیم. با اطلاع از این موارد نگرش شما نسبت به این کفش تغییر یافته و احتمالا به استفاده از آن روی می آورید.
درد در ناحیه پا کاهش می یابد.
درد پا که به علت پوشیدن کفش های غیر استاندارد ایجاد شده را می توان با پوشیدن کفش طبی رفع کرد. کفش طبی با ایجاد شرایط مناسب و بهینه برای راه رفتن درد پا را کاهش داده و مناسب افرادی است که از پیاده روی های طولانی همراه با درد پا شکایت دارند. پوشیدن این نوع کفش با حس راحتی همراه است.
مشکلات پا اصلاح می شود.
از فواید مهم دیگر پوشیدن کفش طبی اصلاح مشکلات پا می باشد. در افراد با قوس پای کم، پاها به سمت داخل متمایل می شوند و در افراد با قوس پای زیاد پاها به سمت بیرون غلت می خورند. کفش طبی سبب ایجاد میزان مناسبی از قوس در پا می شود و این موضوع به اصلاح پای فرد بسیار کمک می کند. دقت کنید اصلاح پا به این شیوه کمی زمان بر بوده و به صبر نیاز دارد.
درد کمر کاهش می یابد.
افرادی که به پوشیدن کفش طبی اعتقاد ندارند بیشتر از همه در معرض کمر درد هستند. پیشنهاد می شود برای پیشگیری از کمر درد کفش طبی استفاده کنید.
تحرک را افزایش می دهد.
از مزیت های دیگر پوشیدن کفش طبی افزایش تحرک می باشد. این کار به ایجاد سلامت عمومی بدن بسیار کمک کرده و حین راه رفتن اذیت نمی شوید. به این ترتیب پیاده روی های طولانی برای شما خسته کننده نخواهد بود. هنگامی که تحرک بیشتر شود وزن کاهش یافته و کیفیت زندگی هم بهبود می یابد.
از پاشنه پا محافظت می شود.
هنگامی که از پا و راحتی آن صحبت می شود یعنی همه قسمت های پا به ویژه پاشنه را شامل می شود. افرادی که کفش طبی می پوشند به سلامت پاشنه کمک می کنند. از آن جا که امروزه کفش های غیر طبی دوام زیادی ندارند از پاشنه پا محافظت نمی شود.
برای خرید کفش طبی گزینه ای را انتخاب که وقتی انگشت دست را به بخش پشتی فشار می دهید به راحتی خم نشود. کفش هایی که در مقابل این فشار مقاومت خوبی نشان می دهند گزینه های مناسبی برای خرید می باشند.
از بروز ناهنجاری ها پیشگیری می شود.
کفش طبی شرایط بسیار خوبی را برای فردی که آن را می پوشد فراهم می سازد. افرادی که از این کفش ها استفاده می کنند کمتر در معرض ناهنجاری هستند که ممکن است برای پا به وجود آید. اگر می خواهید در بهترین شرایط راه بروید و دردی هنگام قدم زدن نداشته باشید توصیه می شود کفش طبی استفاده کنید.
از پاها پشتیبانی می شود.
مورد دیگری که سبب شده کفش های طبی با استقبال روبرو شود پشتیبانی از پاها می باشد. کفش طبی به فرد اجازه داده حرکت راحت تری داشته و فعالیت های بیشتری انجام دهد.
وضعیت گردش خون بهبود می یابد.
همانطور که پیشتر اشاره شد کفش طبی فضای کافی برای پا ایجاد می کند. این فضای کافی به خون اجازه داده تا به راحتی در ناحیه پا گردش کرده و شرایط بهتری برای پیاده روی فراهم گردد. افراد مبتلا به دیابت باید به سلامت پاها بسیار اهمیت دهند و از بی حس شدن پاها جلوگیری کنند. این افراد با استفاده از کفش طبی از بروز بیماری های جسمانی جلوگیری می کنند.
رطوبت پا کاهش می یابد.
از موارد دیگر که مزیت کفش طبی به همراه دارد کاهش رطوبت پا و افزایش گردش هوا در آن است. مجموعه های حرفه ای سازنده کفش های طبی، مواد قابل هواگیری برای ساخت کفش های طبی را به کار می برند. این مواد سبب کاهش رطوبت هوا، کاهش احتمال بروز بیماری های پوستی و قارچی در کفش می شوند.
کفی قابل تعویض دارند.
مزیت دیگر پوشیدن کفش طبی این است که دارای کفی قابل تعویض می باشد. افرادی که دارای ناهنجاری مختلف در ناحیه پا هستند می توانند با توجه به وضعیتی که دارند یک نوع کفی طبی را سفارش و آن را داخل کفش قرار دهند. به این ترتیب اگر اختلالی در پا وجود داشته باشد به مرور کاهش می یابد.
فشار مازاد به پاها کاهش می یابد.
با توجه به این که اغلب مشکلات پاها به خاطر فشار مازاد بر قوس کف پا می باشد، با تهیه این کفش از فشار مازاد بر پاها کاهش یافته و مشکلات پا درمان می شود.
پاها احساس راحتی می کنند.
از مزیت های مهم پوشیدن کفش طبی این است که شرایط خیلی راحت و سالمی را برای پا ایجاد می کند. پاها در این کفش ها بسیار دیر خسته می شوند. این موضوع سبب شده با توجه به قیمت بالای این کفش ها ولی با استقبال خوبی روبرو شود.
چند نکته مهم در انتخاب کفش طبی
اکنون که با مزیت های کفش طبی تاحدودی آشنا شدید به نکات زیر نیز در انتخاب کفش طبی دقت کنید:
- پیش از اقدام برای خرید کفش طبی ابتدا دو پا را اندازه گیری کرده و بعد بر اساس اندازه های به دست آمده نسبت به خرید کفش طبی اقدام کنید.
- در هنگام خرید هر دو لنگه کفش طبی را پوشیده و راه بروید. این امر کمک کرده با اطمینان بهتری آن را انتخاب کنید.
- خرید کفش طبی را در ساعات عصر انجام دهید. در طی روز به ویژه تابستان پاها منبسط شده و سایز پا بیشتر می شود. اگر می خواهید راحتی را با کفش تجربه کنید خرید کفش را به این ساعات موکول کنید.
- هنگام خرید کفش جوراب به پا کنید که نه خیلی ضخیم بوده و نه خیلی نازک.
- در خرید کفش فقط به جلوه ظاهری دقت نکنید. سعی کنید کفشی را انتخاب که در پا راحتی زیادی ایجاد کند. کفش باید راحت باشد و پای شما اذیت نشود.
- هنگام خرید کفش دقت کنید که فضای خالی برای حرکت انگشتان وجود داشته باشد.
- هنگام خرید کفش طبی هر دو لنگه را پوشیده و بایستید. در این حالت دقت کنید که فاصله انگشت شما تا نوک کفش چه اندازه است. بهترین گزینه آن است که به اندازه یک چهارم بین انگشت و نوع کفش فاصله باشد.
- برای بیشترین بهره از مزیت کفش طبی درون کفش را هنگام خرید بررسی کنید. برخی کفش ها سبب ایجاد زخم و تاول در پا می شوند.
- به پاشنه کفش طبی دقت کنید که محکم باشد و عاملی برای آسیب به پا نباشد.
منبع : آرگا