دسته ها
جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴

طریقه کوتاه کردن و تنگ کردن لباس بافت

  • منصوره رمضان زاده
  • ۲۳ دی ۱۴۰۲
  • ۰

لباس های بافتنی امکان دارد بعد از مدتی استفاده و نگه داری نادرست دچار مشکلاتی از قبیل کوتاهی یا بلندی شوند که نیازمند یک سری راهکارهای بلند و کوتاه کردن لباس بافت می باشند تا از این طریق بتوانید مجددا لباس را به حالت اولیه ای که داشته برگردانید و بدین گونه به جای دور انداختن لباس و خرید دوباره در هزینه های خود صرفه جویی نمایید.

یکی از انواع لباس های جذاب و پرکاربرد که به ویژه در فصل های سرد سال از آن استفاده فراوانی می شود لباس بافتنی بوده که در طرح و رنگ های مختلفی برای تمامی سلیقه تولید و بافته شده و در بازار عرضه می شود. لباس های بافتنی ضمن داشتن فواید زیاد و ظاهر جذابی که دارند امکان دارد در اثر عوامل مختلفی دچار مشکلاتی از قبیل تنگ یا گشاد شدن، کوتاه یا بلند شدن و … شوند که در این مواقع نیازمند راهکارهایی برای برطرف ساختن مشکل هستید. در همین زمینه سعی داریم در این مطلب به جهت یادگیری شما عزیزان به آموزش کوتاه کردن لباس بافت بپردازیم.

طریقه کوتاه نمودن لباس بافت

نحوه کوتاه کردن لباس بافت

به طور کلی می توان گفت لباس های بافتنی بعد از چند مرتبه شستشو و استفاده امکان دارد حالت آن تغییر پیدا کرده و شکل اولیه خود را از دست بدهند. در صورتی که در این رابطه با مشکلاتی رو به رو شدید نیاز به نگرانی نبوده زیرا با بهره مندی یک سری از راهکارهای موجود می توانید ایراد لباس را برطرف کرده و آن را به حالت قبلی برگردانید. کوتاه کردن لباس بافت یکی از این موارد بوده که در صورتی لباستان ظاهر نامناسبی به خود گرفت و سایز آن در قسمت های مختلف تغییر پیدا کرد می توانید با ترفندهای موجود مشکل ایجاد شده را برطرف نمایید.

بهتر است بدانید که لباس های بافتنی و قلاب بافی به صورت طبیعی کشیده شده و ظاهر آن عوض شده و این مشکل امکان دارد موجب شده که لباس برای پوشیده شدن مناسب نباشد و ظاهر زیبای خود را از دست داده باشد از این رو باید از ترفندها و راهکارهایی برای رفع این مشکل کمک بگیرید. در واقع می توان گفت از معایب لباس های بافتنی این بوده که بعد از مدتی دچار کشیدگی شده و خراب می شوند که باید در اولین فرصت به برطرف سازی این مشکل پرداخته و ظاهر لباس را به حالت اولیه برگردانید.

آموزش کوتاه کردن لباس بافت

مراحل تنگ و کوتاه کردن لباس

در ابتدا لباس خود را ملاحظه نمایید، آن را به تن کنید تا پی ببرید که چه قسمت هایی از لباس تا چه اندازه ای کش آمده است. برخی مواقع لباس بافتنی به صورت یکدست در تمامی بخش ها گشاد شده و کشیده می شود و برخی مواقع فقط در بخش یقه و آستین بلند و گشاد می شود. بعد از تعیین این مورد بایستی مقدار کشیده شدن را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که میزان بلندی کم و در حدی کمتر از دو سانتی متر باشد بدون انجام عمل خاصی قابل رفع شدن است و به راحتی می توان به آن فرم داد. اکنون در صورتی که مقدار بلندی و گشادی بیش از حد مقدار باشد و در تمامی قسمت های لباس یکدست باشد باید به شیوه ای که در ادامه گفته شده عمل نمایید.

روش کوتاه کردن انواع بافتنی

در گام بعدی کوتاه کردن لباس بافت یک تشت را از آب ولرم پر کرده  و لباس موردنظر را درون آن غوطه ور نمایید تا به طور کامل خیس گردد و در تمامی بخش ها آب جذب گردد. بعد لباس را از درون آب بیرون آورید و با کمک دست بفشارید تا کل آب اضافه آن گرفته شود و خیس باقی بماند ولی آب از آن چکه نکند. به هیچ عنوان آن را نچلانید و بیش از اندازه فشار وارد نکنید زیرا این عمل موجب صدمه زدن به الیاف و بافت لباس می گردد.

نحوه کوتاه کردن لباس بافت

بعد از آن نوبت شکل دادن به لباس است که به منظور این کار باید لباس خیس را بر روی یک حوله تمیز پهن کرده و با استفاده از دست های خود به لباس حالت بدهید و آن را کوتاه و کوچک کنید بعد آن را در گوشه ای قرار دهید تا کاملا خشک شود. به منظور خشک کردن لباس بافتنی به هیچ عنوان آن را از محلی آویزان نکنید. مواردی همچون بند رخت، چوب لباسی و هر چیزی شبیه آن موجب تغییر دادن شکل و بد حالتی لباس خواهد شد. چرا که وزن لباس به ویژه وقتی که خیس است به الیاف و بافت لباس فشار ایجاد کرده و حالت آن را عوض می کند. تنها لازم است لباس نمناک را به حوله ای تمیز وصل نمایید و در محلی مناسب که در برابر گرد و خاک و … نباشد بگذارید تا خشک گردد.

ترفند کوتاه نمودن لباس بافتنی

در صورتی که با یک مرتبه انجام این عمل به نتیجه دلخواه دست پیدا نکردید می توانید مراحل گفته شده را دوباره تکرار نمایید. به منظور کوتاه و کوچک شدن بیشتر لباس آن را خیس تر نموده و به منظور این که لباس خیلی کم کوتاه شود می توانید فقط آب را بر روی آن بپاشید تا خیلی خیش نگردد. وقتی که قصد دارید لباس بافتنی را که به شکل یکدست کشیده شده کوتاه کنید در صورتی که مقدار کشیدگی زیاد باشد برای خشک نمودن آن از خشک کن بهتر است استفاده نمایید. تنظیمات دستگاه را در بالاترین درجه حرارت ممکن گذاشته و لباس را درون آن بگذارید تا به طور کامل خشک گردد. این عمل می تواند لباس شما را تا حدی که می خواهید کوتاه و کوچک نماید.

مراحل کوتاه کردن قسمتی از لباس بافتنی

در صورتی که تمامی بخش های لباس دچار خرابی نشده و تنها قسمتی از آن به عنوان مثال قسمت یقه یا سر آستین یا لبه های لباس کشیده شده بایستی به این شیوه عمل نمایید. در ابتدا کتری را از آب پر کنید و بعد آن را به حالت جوش در آورید. پس از آن کمی از آب را درون ظرفی با سایز مناسب بریزید. سایز ظرف بایستی به نحوی باشد که بخش صدمه دیده لباس درون آن جا بگیرد.

اکنون لباس صدمه دیده خود را برداشته و بخش هایی را که کشیده شده درون آب جوش بگذارید تا کاملا خیس شود. به منظور این کار بهتر است دستکش پلاستیکی پوشیده تا آب جوش و بخار ناشی از آن دست های شما را نسوزاند. بعد از این که بخش موردنظر لباس به طور کامل خیس شدن آن را از درون آب بیرون آورید.

آموزش کوچک کردن لباس بافتنی

همانند روش پیشین عمل نمایید و لباس را بر روی یک حوله قرار دهید. آب اضافه آن را گرفته و با استفاده از دست های خود به آن حالت بدهید تا کوتاه و کوچک شود. مقدار کوتاهی را با بقیه بخش های لباس مقایسه کنید تا لباس فرم بدی نگیرد. بعد از این که پروسه فرم دهی به اتمام رسید یک سشوار را تهیه کرده و بر روی کمترین درجه حرارت بگذارید و به مرور آن را بالا ببرید تا کاملا خشک گردد. بعد از خشک شدن و انجام مراحل کوتاه کردن لباس بافت، لباستان کاملا به اندازه دلخواه خواهد رسید. طریقه کوتاه نمودن انواع بافتنی

 از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، ضمن این که می توانید برای یادگیری نحوه بافت گره کشویی و آموزش تنگ کردن پیراهن به لینک های داده شده مراجعه کنید و از این مطالب بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *