دسته ها
پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

راه های تشخیص فاسد شدن ضدآفتاب و روش صحیح نگهداری از کرم ضد آفتاب

  • شیوا فهیمی
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲
  • ۰

باید دانست ضد آفتاب هم مشابه سایر محصولات آرایشی بهداشتی دارای تاریخ انقضا است. در این مطلب با روش های تشخیص فاسد شدن ضد آفتاب آشنا می شوید.

وقتی کرم ضد آفتابی را استفاده که تاریخ انقضای آن گذشته باشد دیگر تاثیری در مقابل اشعه های مضر خورشید ندارد و ممکن است به پوست نیز آسیب وارد شود. برای تشخیص فاسد شدن ضدآفتاب با ادامه این مطلب همراه ما باشید.

روش های تشخیص فاسد شدن ضدآفتاب

کرم ضد آفتاب هم مانند سایر کرم های آرایشی و بهداشتی فاسد می شود. این محصول نیز دارای تاریخ انقضا است. احتمالا تاکنون با نشانه های فاسد شدن ضد آفتاب نظیر گلوله شدن روی پوست روبرو شده اید. با این وجود ممکن است باز هم از آن استفاده کرده باشید.

SPF به عنوان مهمترین ماده در ترکیبات کرم های ضد آفتاب مستعد منقضی شدن می باشد. هنگامی که کرم ضد آفتاب فاسد یا تاریخ گذشته شود علیرغم این که تاثیری در مقابل اشعه مضر خورشید ندارد، پتانسیل آسیب به پوست را هم دارد. در این مطلب به مرور علل فاسد شدن ضدآفتاب و نحوه تشخیص آن می پردازیم.

علل فاسد شدن ضد آفتاب

از جمله علل فاسد شدن ضدآفتاب عبارت است از:

  • قرار داشتن در محیط مرطوب نظیر قفسه حمام
  • رد شدن تاریخ انقضای آن
  • قرار داشتن در معرض گرما و نور خورشید مانند زیر پنجره، کنار وسایل گرمایشی، داخل خودرو و …
  • باز بودن درب کرم به مدت زیاد
  • تماس سر تیوپ ضد آفتاب با آلودگی ها

تشخیص ضد آفتاب فاسد

از جمله نشانه ها برای تشخیص فاسد شدن ضدآفتاب عبارت است از:

تغییر بافت کرم

تغییر بافت در کرم های ضد آفتاب فاسد شدن آن را نشان می دهد. در این حالت، کرم معمولا حالت شل و آبکی تر از قبل می شود یا به صورت لخته و گلوله از تیوب بیرون می آید. گاهی مواقع با فشار اولیه تیوب، اول مایع روغنی از آن خارج شده که علت آن رسوب و ته نشین شدن باقی مواد ضد آفتاب در ته تیوپ کرم است.

بوی بد

تغییر بو نیز از نشانه های خراب شدن ضد آفتاب می باشد. هر نوع تغییر بو که اغلب به بوی بد و ناخوشایند تعبیر می شود بایستی جدی تلقی شود. زیرا بوی بد ناشی از تجمع رشد و فعالیت باکتری ها می باشد. دقت کنید هرگز با دست آلوده به محتوای کرم ضد آفتاب دست نزده و از قرار دادن آن با درب باز در معرض هوا یا نبستن درب تیوپ خودداری زیرا سبب ورد باکتری و آلودگی به داخل تیوپ می شود. این باکتری ها علاوه بر فاسد نمودن کرم موجب ایجاد جوش و مشکلات پوستی هم خواهند شد.

به این ترتیب اگر ضد آفتاب شما بو و عطر معمولی خود را ندارد و بوی آن نامطبوع است احتمال فاسد شدن آن وجود دارد.

تغییر رنگ کرم

اگر رگه های قهوه ای یا زرد در محتوای کرم مشاهده کردید که به علت اکسیداسیون روی می دهد نشانگر فاسد شدن کرم ضد آفتاب می باشد. این واکنش ها معمولا به خاطر قرار داشتن در معرض نور یا هوا روی می دهند. در این مواقع کرم ضد آفتاب فاسد بوده و نباید از آن استفاده کرد.

بررسی تاریخ انقضا

ضد آفتاب نیز تاریخ انقضا داشته و بعد از مدتی خراب می شود. معمولا روی دیواره یا درپوش کرم ضد آفتاب تاریخ انقضای آن درج شده است. اگر آن را پیدا نمی کنید وب سایت اسم تجاری محصول را بررسی و تاریخ انقضای آن را چک کنید. در صورتی که با این روش ها تاریخ انقضای آن را پیدا نکردید ماه و سالی که کرم را خریداری کرده به خاطر بیاورید. ضد آفتاب ها به طور معمول تا سه سال پس از باز شدن درپوش تاریخ انقضا دارند.

پس از به پایان رسیدن تاریخ انقضای ضد آفتاب اثر بخشی لازم را نداشته و SPF موجود در آن در برابر نور خورشید از پوست شما محافظت نمی کند. همچنین در این کرم های تاریخ انقضا گذشته امکان رشد باکتری وجود دارد که در صورت استفاده بیماری های عفونی را به دنبال دارد.

مشکلات استفاده از کرم ضد آفتاب

کرم ضد آفتابی که تاریخ انقضای آن گذشته مشکلاتی را به دنبال دارد. از جمله این که پوست تان را در مقابل اشعه های مضر خورشید محافظت نمی کند و دیگر این که بیشتر کرم های ضد آفتاب دارای فرمولاسیون شیمیایی بوده و حاوی موادی مانند اکسی بنزون، آووبنزون و هموسالات می باشند که به راحتی می توانند اکسید شده و اثربخشی آن ها از بین برود.

در میان انواع ضد آفتاب، برخی اصطلاحا معدنی بوده که روی آن ها برچسبی مبنی بر وجود دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی وجود دارد. این مواد تجزیه شده و تجزیه شامل جداسازی امولسیون، مواد نگهدارنده، دانه بندی ها و در نهایت تغییر رنگ و بوی کرم می گردند.

به این ترتیب برخی مواقع با آن که تاریخ انقضای ضد آفتاب باقی مانده و SPF هنوز عملکرد خوبی دارد ولی ضد آفتاب به درستی روی پوست پخش و جذب نخواهد شد. این تغییرات فرمولاسیون در طی زمان و البته با نگهداری اشتباه از محصول روی می دهد و می تواند سبب بی تاثیر شدن محصول گردد.

مورد دیگر که با فساد ضد آفتاب پوست را تهدید می نماید بروز لکه های پوستی، جوش و آکنه و در حالت شدید سرطان های خطرناک پوستی می باشد. در ضمن کرم های ضد آفتاب فاسد پتانسیل جذب اشعه های مضر خورشید را بیشتر کرده و سبب بروز انواع صدمات جبران ناپذیر پوستی می گردند.

به طور خلاصه و همانطور که اشاره شد در کرم های ضد آفتاب ترکیباتی مانند اووبنزون، هوموسالات و اکسی بنزن وجود دارد که با رد شدن تاریخ انقضای آن این ترکیبات شروع به اکسید شدن کرده و دیگر کرم به خوبی روی پوست پخش نمی شود. این موضوع ممکن است عوارض زیر را هم برای پوست ایجاد کند:

  • آفتاب سوختگی شدید
  • پیری زودرس پوست
  •   چین و چروک ناشی از اشعه یو وی
  • آلرژی و حساسیت پوستی ناشی از مواد منقضی شده

به این ترتیب مراقب باشید که از کرم ضد آفتاب تاریخ انقضا گذشته برای پوست خود استفاده نکنید.

روش صحیح نگهداری از کرم ضد آفتاب

بیشتر ضد آفتاب ها بازه زمانی مصرف تقریبا ۳ ساله دارند و بعد از این مدت قابل استفاده نیستند. به این ترتیب اولین کار این است که تاریخ انقضای محصول را بررسی کنید.

در صورتی که مدت زیادی به تاریخ انقضای ضد آفتاب مانده همچنان احتیاط نمایید. عوامل مختلفی ممکن است سبب خرابی SPF کرم زودتر از تاریخ درج شده روی تیوپ گردند. به طور مثال اگر ضد آفتاب در مکان گرم یا پر نور مانند خودرو، کنار استخر یا کف دستی نگهداری شود به علت گرما زودتر منقضی می شود.

به این ترتیب اگر کرم ضد آفتاب در این شرایط نگهداری می شود هر دو سه ماه یک بار باید آن را تعویض کنید. از دیگر عوامل در نگهداری این کرم دقت به میزان رطوبت هوا است. اگر کرم را در شرایط مرطوب مانند پیشخوان حمام قرار می دهید اطمینان داشته باشید که زود خراب می شود.

اگر در شهرهای شمالی مرطوب زندگی می کنید بهتر است برای جلوگیری از فاسد شدن ضد آفتاب آن را در یخچال قرار دهید. به صورت کلی کرم ضد آفتاب بایستی در محیط خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود. همچنین به نشانه های خرابی ضد آفتاب دقت و در صورت تشخیص فاسد بودن آن از کرم ضد آفتاب استفاده نکنید.

ضد آفتاب بایستی در کل طول سال حتی روزهای ابری و بارانی نیز استفاده شود. هر سطح از پوست که در معرض نور خورشید قرار دارد به میزان مناسبی از کرم ضد آفتاب آغشته شود حتی پلک چشم ها. بهتر از کرم ضد آفتاب با درصد SPF بالا (۵۰ درصد) استفاده تا محافظت بهینه از پوست صورت گیرد. همچنین قبل از استفاده از کرم ضد آفتاب و باز و بسته کردن مکرر درب آن دست ها را شستشو دهید.

به این ترتیب روش نگهداری ضدآفتاب تاثیر بسیاری در اثربخشی و سلامت آن روی پوست دارد. برای حفظ اثر بخشی این محصول بایستی آن را در محیط خشک و خنک نگهداری و مراقب باشید در معرض گرما، نور مستقیم خورشید و محیط مرطوب قرار نگیرد. در ضمن پیشنهاد می شود هنگام خرید کرم ضد آفتاب بهترین و باکیفیت ترین آن را انتخاب کنید زیرا ماندگاری بیشتری خواهند داشت.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با ضد آفتاب فلوئید و ضد آفتاب درماتیپیک روی لینک ها کلیک و از این مقالات بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *