قرص میگراکیم به منظور بهبود سردردهای خوشه ای یا سردردهای میگرنی حاد تجویز می شود. این دارو برای درمان سردرد بیمارانی استفاده می شود که ضد دردها و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی قادر به کاهش درد آن ها نیستند. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری از این دارو به دست آورید.
اطلاعات دارویی قرص میگراکیم
قرص میگراکیم برای درمان سردردهای میگرنی حاد تجویز می شود و در بیمارانی که ضد دردها و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی قادر به کاهش درد کافی نیستند استفاده می شود. در ضمن برای بهبود سردردهای خوشه ای نیز مصرف می شود. این قرص روکش دار حاوی ۵ یا ۱۰ میلی گرم سوماتریپتان (بصورت سوکسینات) می باشد.
هر چند اصطلاح میگرن برای بیان هر نوع سردرد شدیدی به کار می رود ولی سردرد میگرنی در اثر تغییرات فیزیولوژیکی خاصی است که در مغز روی می دهد و منجر به بروز درد مشخص و علائم مربوط به میگرن می گردد. پژوهشگران در سال ۲۰۱۸ دریافتند که بیشتر از ۱۵ درصد بزرگسالان ایالات متحده در سه ماه قبل یک دوره میگرن یا سردرد شدید را پشت سر گذاشته اند.
اپیزودها غالبا در سنین ۱۸-۴۴ سالگی روی می دهد. ولی ممکن است در هر زمان از جمله دوره کودکی نیز اتفاق بیفتد. در صورت عدم درمان به طور معمول میگرن از ۴-۷۲ ساعت می تواند به طول بینجامد. میزان بروز میگرن در افراد مختلف تفاوت دارد و ممکن است به ندرت روی دهد یا در ماه چندین بار بروز کند.
بدین منظور داروی میگراکیم برای درمان سردردهای خوشه ای یا سردردهای حاد میگرنی تجویز می شود. طبقه بندی درمانی این دارو به این صورت است که از داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی بوده و جزو داروهای ضد میگرن و آگونست های انتخابی سروتونین می باشد.
موارد مصرف دارو
داروی میگراکیم در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
- درمان حاد سردرد خوشه ای در بزرگسالان به تنهایی و یا به همراه ۱۰۰ درصد اکسیژن
- به منظور درمان حملات میگرنی شدید تا متوسط در بزرگسالان به همراه یا بدون عورا
- به منظور درمان سندروم تهوع دوره ای (همراه با سردرد میگرنی)
برای اطلاع از میزان مصرف، هشدارها و منع مصرف و … قبل از مصرف این قرص حتما بروشور مربوط به آن را که در داخل جعبه قرار دارد را مطالعه نمایید.
موارد احتیاط در مصرف دارو
به طور کلی هر دارویی ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. از این رو در مواردی باید دارو با احتیاط استفاده شود. در صورت وجود سابقه سکته مغزی، آریتمی قلبی، تاکی کاردی، نارسایی کبد و کلیه، استعداد ابتلا به بیماری عروق کرونر و فشار خون بالا بایستی این دارو با احتیاط بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
تداخل دارویی
در این بخش به تداخل دارویی با میگراکیم اشاره می شود.
- همزمان و تا ۱۴ روز پس از قطع مصرف مهارکنندگان منوآمین اکسیداز نبایست از سوماتریپتان استفاده کرد.
- مصرف همزمان این دارو با لیتیم، ضدافسردگی های سه حلقه ای و مهارکنندگان منوآمین اکسیداز سبب افزایش شدید فشار خون می گردد.
- مصرف همزمان این دارو با مهارکنندگان اختصاصی برداشت سروتونین باعث ضعف، تشدید رفلکس ها و عدم هماهنگی می شود.
- مصرف دی هیدروارگوتامین، ارگوتامین و متی سرژاید به همراه این دارو موجب تشدید اثر انقباض عروق می گردد.
توصیه های دارویی
در راستای مصرف داروی میگراکیم موارد زیر توصیه می شود:
- در صورت دراز کشیدن بیمار در یک اتاق تاریک و ساکت، تاثیر دارو بیشتر خواهد بود.
- اگر با یک بار مصرف دارو، بهبود ایجاد نشد، از مصرف مقادیر اضافی آن خودداری و می بایست از داروهای جایگزین استفاده کنید.
- در صورت عود سردرد پس از بهبود اولیه می توان میزان اضافی تجویز کرد.
- بین دفعات مصرف این دارو بایستی ۷-۵ روز فاصله وجود باشد.
- این دارو نباید در سردردهای آتیپیک استفاده شود.
در صورت تمایل برای اطلاع از موارد مصرف قرص گوترون و قرص تروپین روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا