دسته ها
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳

با ویژگی های تبلیغ اثربخش آشنا شویم

  • زهرا شفیعی
  • ۱۱ دی ۱۴۰۲
  • ۰

هر کسب و کاری با تبلیغات، انتشار پیام و آگهی های تبلیغاتی به مرحله نمو بازاریابی دست پیدا می کند. پیشروی نکات گفته شده باید بر اساس هدف و استراتژی باشد تا به موفقیت کاری حاصل شود. هر موفقیت کاری نیازمند مشاوره و همکاری است که توسط کارشناسان بازاریابی صورت می پذیرد.
کارشناسان با تسلط کامل بر آمار و ارقام موجود در حوزه هر کسب و کار، نکاتی را به برند تازه تاسیس شده یادآور می شوند که احتمال درصد خطا را به کاهش رسانده و نرخ تبدیل افزایش پیدا می کند.

در تمامی حوزه های کسب و کار برای ارائه محصولات نیاز به تبلیغات و چاشنی های منحصر به فردی وجود دارد. صاحبان تجارت کسب و کار، عموما باید آگاهی از چگونگی شیوه نوشتن سناریو تبلیغات اثربخش را داشته باشند. یکی از اصلی ترین ویژگی تبلیغ اثربخش این است که ابتدا باید شناخت درستی از مخاطب باشد، سپس به شناخت انواع تبلیغات و رسانه ها پرداخته شود. از جمله ابزار های مناسب برای ارائه یک خدمات رسانه ای تبلیغاتی می توان به موارد: بروشور، بنر، آگهی های کاغذی، کارت پستال، آگهی در مجلات و روزنامه ها، تبلیغات اینترنتی و … اشاره داشت.دو بخش جدایی ناپذیر از سیستم کسب و کار ها که تمامی مشاغل برای رشد و توسعه دهی برنامه های خود به آن نیاز دارند، دو عنوان تبلیغات و بازاریابی است. اما همواره نتیجه مثبت به دنبال نداشته است و این امر زمانی تحقق پیدا می کند که کمپین های تبلیغاتی و بازاریابی با دانش هدف و استراتژی قابل تامل خود به رشد بیزینس کمک کنند و از خرج هزینه های مالی افراطی پیش رو جلوگیری داشته باشند.

تبلیغات چیست؟

تبلیغات و ویژگی تبلیغ اثربخش چیست؟

تبلیغ به معنای ساده، واژه ای است که پیام یا خبری را با موضوعی تازه به همگان ارائه می دهد. در یک تبلیغ باید به ۳ اصل توجه شود تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کرد:

  1. رسانه
  2. موضوع و محتوا
  3. مخاطب

جدای از این واژه، معادل دیگری به نام آگهی وجود دارد. آگهی به این که یک تبلیغ باید درباره چیزی، کاری، کسی، مکانی، رویدادی و … باشد. به نظر شما موثرترین تبلیغ ها در چه نوع سبک و سیاقی هستند؟

موثرترین تبلیغات، تبلیغی است که به رفع نیاز های مخاطب بپردازد و با خلق ارزش گذاری او را به ارائه همکاری تشویق کند و به خوبی توجه نشان دهد.

نکات پراهمیت برای اندازه گیری اصل اثربخشی تبلیغات

برای آغاز هر رشته ای از کار نیاز به بیان اهداف روشن و انتظارات حقیقی وجود داشته باشد. هرکس نمی تواند بدون توجه به اصل تعیین هدف به انتظارات خیالی خود دست پیدا کند.

پس از تعیین هدف ریسک قرارگیری صحیح تبلیغ در کانالی مناسب نیز چالشی اهمیت برانگیز است. گاه مسیر قرارگیری اشتباه بوده و نمی توان به نتیجه مطلوب دست رسید.

تبلیغات را در زمانی مناسب برای همگان ارائه دهید. برای دستیابی به نتیجه مطلوب به ارائه کار خود فرصت دهید چون تاثیرگذاری تبلیغ به انتظار زمانی بیشتر نیاز دارد و یک هفته ای صورت نمی پذیرد.

دریافت انتقال پیام به مخاطب، به اصل حقیقی تبدیل شده باشد. اگر تبلیغ به مخاطب هدف نرسد پس هیچ نتیجه ای هم در کار نخواهد بود.

ویژگی تبلیغ اثربخش چیست؟

از جمله دریافت های یک ویژگی تبلیغ اثربخش شامل:

تبلیغ با هدف معرفی:

کسب و کار های تازه برای ارائه خلق آثار خود نیاز به معرفی دارند، معرفی یک نام و نشان تجاری ایده آل که ذهن هر مخاطبی را به خود مشغول سازد. در این سبک هدف گذاری تبلیغی، کسب و کار های تازه باید سعی داشته باشند تا به بهترین صورت قراردادی را با یک کمپین تبلیغاتی کاربلد بنویسند تا آن ها با دانش رسانه ای تبلیغی، آثار خلق شده را به زیبایی هر چه تمام تر ارائه دهند.

در این گونه از سیاق تبلیغات پیشنهاد است که از رسانه ای بهره گرفته شود که مخاطب فرصت مطالعه و خوانش کیفی محصول تولید شده را داشته باشد و با ویژگی های آن آشنا شود.

تبلیغ با هدف ترغیب مشتری:

کسب و کاری که تنها هدف آن ترغیب مشتری به حضور و خرید از محصولات ارائه شده است باید تلاش کرده باشد که پس از هدف فاز معرفی به این مرحله برسد.

در این سبک تبلیغی تلاش می شود که با درگیر سازی ذهن مخاطب، او به حالت غریزی و کمک گیری از روش های تبلیغاتی به سوی کسب و کار تعریف شده کشیده شود.

تبلیغ با هدف یادآوری:

پس از سیر معرفی و تبلیغ مشتری، فرصت به تبلیغ یادآوری می رسد. کسب و کارها برای معرفی همیشگی خود با تبلیغات مجدد برند محصولی را برای مشتری یادآوری می کنند. این فعالیت صرفا یک یادآوری بوده و برای بازخورد بیشتر بهتر است از ایده های نو بهره گرفته شود.

معیار های لازم یک تبلیغ اثربخش چیست؟

از جمله بررسی های لازم برای آشنایی با انواع معیار های یک ویژگی تبلیغ اثربخش:

آگاهی از برند:

همبستگی بالا بین دانش از برند و وفاداری مشتری وجود دارد. طبق این نظریه هر چه مشتری با ویژگی های تولیدی یک برند آشنا باشد، وفاداری اش به تهیه چندباره نیز بیشتر می شود.

به این منظور می توان گفت که آگاهی از برند، عنوان مهمی از معیار های اصولی بازاریابی بوده و نشان از هدفی واقع گرایانه دارد.

علاقه به تبلیغ و جذاب دانستن برند توسط مشتری:

علاقه مشتری از جمله معیار هایی است که اثربخشی تبلیغ را حقیقت پذیرتر کرده و فروش را به اوج می رساند. پس اگر فروش محصولی بالا باشد نشان از علاقه مشتری به محصول بوده و هدف اثربخشی تبلیغات آشکار شده است. طبق این فرضیه تبلیغات و به گونه نامی دیگر همان آگهی باید به گونه ای طراحی شود که برای رسیدن به اثربخشی آن توسط مشتریان دوست داشته شوند.

از جمله معیار های لازم برای القای احساس دوست داشته شدن محصول توسط مشتری:

نبوغ و خلاقیت، معنادار بودن تبلیغ، القای انرژی و احساس به مشتری و …

علاقه:

شاید با نگاه تبلیغ یک برند به جالب و جذاب بودن آن پی برده باشید و باز هم برای علاقه تکرار تماشای آن را بارها تکرار کنید. اما از نظر همه مخاطبین این گونه است؟ بی شک اگر تبلیغی در نگاه مشتری جالب تصور شود، اثربخشی آن نیز چندین برابر خواهد شد. دوست داشته شدن یک مسئله است اما جالب و جذاب بودن تبلیغ مسئله مهمه تری شناخته شده است.

لذت:

مخاطبین پس از تماشای معرفی محصول یک شرکت حس و حال لذت را در خود احساس می کنند و آن را با تعریف لذت به همگان توصیه می کنند. شاید برای شما پیش آمده باشد که با نگاه یک تبلیغ هیجان انگیز تشویق به خرید آن شده باشید. پس از خرید و بهره گیری از آن، لذت در وجود شما شکل گرفته باشد و تحریک به القای این احساس در دیگران شده باشید.

اگر توجه کرده باشید، هدف تمامی کمپین های تبلیغاتی بازی با عواطف و احساسات مشتریان بوده است و به صرف موفقیت این هدف به درصد بالای فروش می رسند. پس اثربخشی تبلیغات تا حدود زیادی به تاثیرگذاری روی عواطف مخاطبان وابسته است.

لذت معیاری برای خرید و شاخص ویژگی تبلیغ اثربخش

آشنایی با انواع تبلیغات

آزمون های خانگی:

قراردهی یک ویدئوی ضبط شده با تبلیغات متعدد برای نمایش های خانگی

تماس شرکت با مخاطبان برای سنجش تبلیغات مورد نظر

آزمون های کنترلی:

قراردهی محصول با نام های برندی متفاوت در معرض نگاه مخاطبان

ارزیابی تاثیرگذاری تبلیغ با نظرسنجی از انتخاب های مشترکانه مخاطبان

آزمون های تئاتری:

قراردهی تبلیغات متعدد از شرکت برندهای تجاری در سالنی برای نمایش یک برنامه تلویزیونی

ارزیابی تاثیرگذاری مثبت تبلیغ آزمون های تئاتری با پرسش های صحیح از افراد حاضر

آزمون سنجشی تبلیغات سینما:

شباهت بسیار به آزمون های تئاتری

قراردهی تبلیغات گسترده از شرکت برند های تجاری در سالنی بزرگ برای نمایش یک برنامه سینمایی

نظرسنجی از حاظران جمع در مورد علاقه خود به برند های تعریف شده در پرده نمایش

آزمون بنر ها و پوستر های تبلیغاتی:

قراردهی تبلیغ در معرض نگاه مستقیم مخاطبان پیاده رو و حضور در وسایل نقلیه

نصب بنر ها و پوستر ها با دانش اطلاعاتی از منطقه، مغازه و ویژگی های تجاری به طور برنامه استراتژیک و هدفمند

نظرسنجی از افراد حاضر در خیابان های شهری

پوستر تبلیغاتی از جمله تعریف های یک ویژگی تبلیغ اثربخش

آزمون مجله:

قراردهی آگهی در مجله ها

ثبت شدن لوگو محصولات به روی کارت ها

ارزیابی تبلیغات با جمع بندی از سوالات و مشاهدات انجام گرفته

آزمون سنجش تبلیغات روزنامه:

قراردهی سوالات کیفی از مخاطب در مورد محل مطالعه و چگونگی بدست آوردن مقاله

سوال اول:

در ماه های گذشته چه روزنامه هایی مطالعه و به نکات آن پرداخته شده است؟

آخرین مطلب خوانده شده یک مقاله خاص حاوی تبلیغات، چه زمانی بوده است؟

آزمون ارزیابی تبلیغات آنلاین:

قراردهی ابزار های متنوع تبلیغاتی در فضای مجازی چون وبسایت ها و فروش های آنلاین

ارزیابی اثربخشی تبلیغات آنلاین بعد از انتشار توسط درک شرکت پذیری مخاطبین

در پایان مقاله ویژگی تبلیغ اثربخش، بهتر است برای کسب دانش بیشتر مقالات مرتبط  معرفی انواع تبلیغات محیطی و مزایای تبلیغات بنری را نیز مطالعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *