کراسولا خرفه ای یکی از گیاهان آپارتمانی با نگهداری آسان می باشد که در اثر مراقبت نادرست با مشکلات و بیماری هایی روبرو می شود. اگر شما نیز به پرورش این گل زیبا علاقمند هستید پیشنهاد می شود در مورد مشکلات و بیماری های کراسولا خرفه ای نیز اطلاعاتی کسب نمایید. بنابراین با ادامه مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با مشکلات و بیماری های کراسولا خرفه ای
کراسولا خرفه ای همانند گل یشم و گل قاشقی یک ساکولنت می باشد که ممکن است با مشکلاتی از جمله ریزش برگ ها و بیماری ها روبرو شود. البته این گیاه نگهداری راحتی دارد و کمتر با بیماری و آفتی روبرو می شود ولی در اثر مراقبت نامناسب ممکن است شاهد مشکلاتی برای کراسولا خرفه ای باشید.
از رایج ترین مشکلات کراسولا خرفه ای می توان به ریزش برگ ها اشاره کرد. علت این مسئله نیز به عوامل مختلفی از جمله آبیاری زیاد بستگی دارد. به طور کلی کراسولا خرفه ای از گیاهان مشهور در دنیا می باشد که بیشتر از ۱۵۰ گونه داشته و در ایران با عنوان خرفه شناخته می شود که به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
ولی برخی گونه های کراسولا خرفه ای از لحاظ شکل شبیه کاکتوس ها هستند. همانطور که اشاره شد نگهداری این گیاه کار دشواری نبوده و همانند دیگر گیاهان با برخی مشکلات و بیماری ها همراه می شود. در ادامه به بررسی مشکلات و بیماری های کراسولا خرفه ای می پردازیم.
بیماری قارچی
شایان ذکر است رطوبت بالای خاک و خاک نامساعد می تواند سبب رشد بیماری های قارچی و پوسیدگی این گیاه شود. بنابراین به آبیاری کراسولا خرفه ای دقت کنید و از آبیاری بیش از حد خودداری نمایید. خاک نیز بایستی تخلخل بالایی داشته تا آب در آن باقی نماند.
در ضمن سفیدک پودری هم بیماری قارچی دیگری است که می تواند برگها و ساقه های گیاه را با لکه های سفید رنگ همراه سازد. قارچ در نهایت سبب پوسیدگی گیاه می شود. برای جلوگیری از بیماری قارچی در فاصله بین دو آبیاری ابتدا اجازه دهید خاک کاملا خشک شده بعد نسبت به آبیاری اقدام کنید.
ضمنا زهکش خاک باید انجام شده و خاک باتلاقی نشود. در مورد سفیدک پودری نیز از آب پاشی روی ساقه و برگ کراسولا خرفه ای خودداری تا به آن مبتلا نشود.
پوسیدگی ساقه
در صورتی که ساقه کراسولا خرفه ای نشانه هایی از پوسیدگی دارد، قسمت های سالم شاخه را از گیاه جدا و برای اطمینان از اینکه برای ساقه سالم هم مشکلی پیش نمی آید از پودر قارچ کش استفاده کنید. مراقب باشید که ریشه گیاه پوسیده نشود وگرنه گیاه از بین می رود.
کوچک شدن برگ ها
وقتی کراسولا خرفه ای نور کافی دریافت نکند به ویژه در فصل رشد برگ ها از حالت طبیعی کوچکتر می شوند.
شوک گیاهی
در مواردی ریزش برگ ها به ویژه از بخش های پایین تر و یا پژمردگی گیاه کراسولا خرفه ای به علت تغییر مکان و یا تعویض گلدان است. که این مشکل با سازگاری گیاه به محیط جدید از بین می رود
بیماری ویروسی
کراسولا خرفه ای با بیماری ویروسی به اسم حلقه سیاه ممکن است مواجه شود. در این بیماری روی بخش های زیرین برگ ها حلقه های سیاه رنگ به وجود می آید. درمان این بیماری کار دشواری است اما می توان با جداسازی و از بین بردن برگ های آلوده از توسعه بیماری پیشگیری کرد.
نازک شدن برگ ها
ممکن است در راستای نگهداری از کراسولا خرفه ای با نازک شدن برگ های آن روبرو شوید. وقتی ریشه گیاه آب کافی دریافت نکند به اجبار از ذخیره آبی برگ ها استفاده و این موضوع سبب نازک شدن و چروکیدگی برگ های کراسولا خرفه ای می شود. در صورتی که این شرایط ادامه یابد برگ ها به تدریج ریزش پیدا کرده و گیاه وارد خواب یا کمون می شود.
زیرا باقی مانده آب موجود در گیاه به سمت ریشه حرکت کرده تا آن را زنده نگه دارد. با آبیاری مناسب و دریافت رطوبت کافی این گیاه مجددا می تواند رشد نماید و برگ ها شاداب شوند. دقت کنید که کراسولا خرفه ای دچار تنش آبی نشود. این امر ریزش برگ های گیاه را به دنبال دارد. به این ترتیب آبدار نبودن برگ کراسولا خرفه ای و نازک شدن آن ها واکنش طبیعی به کم آبی است.
شپشک آردی
شپشک آردی آفت رایج در بین گیاهان آپارتمانی به شمار می رود. این آفت سبب ایجاد زخم و توده های پنبه ای شکل و سفید رنگ روی گیاهان می گردد. برای از بین بردن این آفت می توانید برگ ها را با پنبه الکلی تمیز کرده یا این که گیاه را با سموم حشره کش سیستماتیک مطابق دستورالعمل روی محصول سمپاشی کنید.
سوختگی ریشه
نیاز گیاهان ساکولنت به کود خیلی کم است و در اثر کوددهی زیاد سوختگی ریشه و زرد شدن برگ ها ایجاد می شود. برای کوددهی کراسولا خرفه ای از کود مخصوص گیاهان ساکولنت بهره بگیرید.
رنگ پریدگی برگ ها
کمبود مواد مغذی خاک موجب بروز مشکلاتی برای کراسولا خرفه ای از جمله رنگ پریدگی برگ ها و سوختگی نوک برگ ها می شود. برای رفع این مشکل استفاده از خاک مناسب یا کوددهی موثر است.
زرد شدن و ریزش برگ ها
زرد شدن برگ کراسولا خرفه ای می تواند علل مختلفی داشته باشد. عواملی مانند آبیاری کم یا زیاد، کوددهی بالا یا کمبود مواد مغذی می توانند علت این بروز این مشکل باشند. به طور کلی خانواده کراسولا آب را در برگ های گوشتی خود ذخیره می سازند. به این ترتیب به آبیاری فراوان نیاز ندارند.
به منظور جلوگیری از زرد شدن برگ گیاه باید آبیاری آن را در زمان مناسب انجام دهید. یعنی موقعی که خاک گیاه کاملا خشک شده است. در ضمن کراسولا خرفه ای نیاز تغذیه ای بالایی نداشته و کود دهی مداوم ضروری نیست. کود زیاد سبب سوختن ریشه می شود که یک علت ریزش برگ کراسولا می باشد.
ریزش برگ های پایینی گیاه
اگر از بخش های پایین تر گیاه کراسولا خرفه ای ریزش برگ ها را شاهد هستید امری طبیعی است. این موضوع بویژه قبل از شروع سرما روی می دهد. به این ترتیب شاخه های بلند و قدیمی تر را هر سال هرس کرده تا ساقه های جوان و جدید جایگزین گردند.
پوسیدگی ریشه
ممکن است در اثر آبیاری بیش از حد ریشه کراسولا خرفه ای پوسیده شود. باقی ماندن رطوبت در خاک گیاه و نامساعد بودن خاک سبب بیماری قارچی و در نهایت پوسیدگی ریشه این گیاه می شود. برای رفع این مشکل باید از آبیاری زیاد کراسولا اجتناب کرده و از زهکشی مناسب خاک گلدان اطمینان ایجاد شود.
شپشک سپردار
این آفت به صورت نقاط تیره رنگ و کوچک روی برگ های کراسولا خرفه ای قابل مشاهده است. برای دفع این آفت از پنبه الکی یا سم های مخصوص مطابق دستورالعمل روی محصول استفاده کنید.
منبع : آرگا