دسته ها
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

تربیت کودکان در عصر دیجیتال با این تکنیک های مهم

  • بهجت فلاح
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

عصر دیجیتال تأثیر بسیار عمیقی در آموزش داشته است. در حال حاضر رشد کودکان در محاصره فناوری اتفاق می افتد و آن ها از این فناوری به شیوه جدید و نوآورانه استفاده می کنند. همین موضوع چالش ها و فرصت های زیادی را برای مربیان فراهم ساخته است.

تربیت کودکان در عصر دیجیتال با دشواری های زیادی همراه است؛ به گونه ای که با پر رنگ شدن رسانه های اجتماعی و اینترنت، فرزندپروری چالش برانگیزتر شده است. والدین با تغییراتی که فناوری های جدید به همراه آورده اند، احساس گمراهی و سردرگمی زیادی دارند. به علاوه نمی توان تأثیر اینترنت و رسانه های اجتماعی را بر رفتار کودکان انکار کرد. در ادامه مطلب به راهکارهای تربیت کودکان در عصر دیجیتال اشاره خواهیم کرد.

تربیت کودکان در عصر دیجیتال نیازمند چه راهکارهایی است؟

در حال حاضر استفاده مناسب و ایمن از اینترنت به وسیله کودکان به یکی از بزرگ ترین چالش ها تبدیل شده است. استفاده از فعالیت آنلاین با خطرات زیادی مانند قرار گرفتن در معرض محتوای نامناسب، شکارچیان آنلاین و آزار و اذیت سایبری همراه است. وظیفه مربیان این است که خطرات و نحوه محافظت از خود را به کودکان آموزش دهند. مشکل دیگر مربوط به این است که والدین مطمئن شوند که کودکان به نحو مؤثری از اینترنت استفاده می کنند. در حال حاضر برنامه های آموزشی بسیاری وجود دارد که می توان از آن ها برای تکمیل آموزش سنتی استفاده کرد. بنابراین بسیار اهمیت دارد که از برنامه هایی استفاده کنید که کیفیت بالایی داشته و با برنامه درسی شما مطابقت داشته باشند.

نحوه تربیت کودکان در عصر دیجیتال

نکته مهم دیگر این است که مربیان باید از تأثیر فناوری و اینترنت بر رشد عاطفی و اجتماعی کودکان آگاه باشند. بسیاری از کارشناسان نگران این موضوع هستند که نگاه کردن بیش از حد به صفحه نمایش می تواند به مشکلات زیادی مانند چاقی، اختلال کمبود توجه و انزوای اجتماعی منجر شود. برای مربیان مهم است که کودکان را در داشتن روابط سالم یاری دهند و از این ابزارها در جهت رفاه کلی دانش آموزان استفاده شود.

علی رغم مشکلات و چالش های پیش رو، مربیان با فرصت های زیادی در عصر دیجیتال مواجه هستند. در حقیقت می توان از فناوری در جهت ایجاد محیط های یادگیری مشترک، شخصی سازی یادگیری و دسترسی به منابع غیر قابل دسترس استفاده کرد. آن دسته از مربیانی که قادر به پذیرش عصر دیجیتال هستند، می توانند تجربیات یادگیری مؤثر و جذاب تری را برای دانش آموزان فراهم کنند.

آشنایی با روش های فرزندپروری در عصر دیجیتال

در ادامه به چند روش مهم اشاره می کنیم که مربیان می توانند به کمک آن ها از فناوری برای تقویت یادگیری در عصر دیجیتال استفاده کنند. برخی از مهم ترین راهکارهای تربیت کودکان در عصر دیجیتال عبارتند از:

تربیت کودکان در عصر اینترنت

فراهم ساختن امکان دسترسی به منابع

از فناوری می توان برای دسترسی کودکان به مجموعه وسیعی از منابع مانند مقالات، فیلم ها و کتاب های درسی آنلاین استفاده کرد. این منابع می تواند این امکان را برای دانش آموزان فراهم کند که در خصوص موضوعاتی که در برنامه درسی پوشش داده نشده اند، نکاتی را یاد بگیرند.

استفاده از فناوری برای شخصی سازی یادگیری

فناوری می تواند به منظور پیگیری پیشرفت دانش آموزان و ارائه بازخوردهای شخصی مورد استفاده قرار گیرد. همین موضوع به دانش آموزان کمک می کند که مطالب را با سرعت خودشان یاد بگیرند و بر روی مواردی که به کمک نیاز دارند، تمرکز بیشتری داشته باشند.

ایجاد محیط های یادگیری مشترک

از فناوری می توان برای ایجاد محیط های یادگیری مشترک استفاده کرد. جایی که دانش آموزان می توانند با یکدیگر در تکالیف و پروژه های مشترک همکاری داشته باشند. این موضوع به دانش آموزان کمک می کند که مهارت های کار گروهی و ارتباطی خود را وسعت ببخشند.

تأثیر والدین بر رفتار کودکان در عصر اینترنت

یادآوری چند نکته مهم در ارتباط با استفاده از فناوری در کلاس

  • در خصوص اهداف خود شفاف باشید: باید اهداف خودتان را مشخص کنید. این که دقیقا می خواهید دانش آموزان از فعالیت های مبتنی بر فناوری چه چیزی یاد بگیرند.
  • از موارد کوچک شروع کنید: سعی نکنید که کارها را خیلی زود تمام کنید. توصیه می شود درس های خود را با ترکیب چند فعالیت مبتنی بر فناوری شروع کنید.
  • ابزار مناسب انتخاب کنید: در حال حاضر ابزارهای فناوری مختلفی وجود دارد. بهتر است مواردی را انتخاب کنید که برای دانش آموزان و اهداف شما مناسب هستند.
  • ارائه آموزش: چنانچه دانش آموزان با ابزارهای فناوری آشنایی نداشته باشند، بهتر است به آن ها نحوه صحیح استفاده از این ابزارها را آموزش دهید. بر پیشرفت دانش آموزان نظارت داشته باشید تا از نزدیک شاهد نحوه یادگیری آن ها بوده و آموزش خود را طبق آن ترسیم کنید. عصر دیجیتال می تواند فرصتی مناسب برای تقویت یادگیری در دانش آموزان باشد.

راه های تربیت کودکان در عصر دیجیتال

با پیروی از نکات زیر می توانید تجربیات جذاب و مؤثرتری برای کودکان خود فراهم کنید:

اهمیت سواد دیجیتال

در عصر اینترنت داشتن سواد دیجیتال اهمیت زیادی برای کودکان دارد. این بدان معنا است که آن ها باید به نحو مؤثری از فناوری استفاده کنند. اطلاعات را ارزیابی کرده و محتوا ایجاد کنند. سپس محتواهای ایجاد شده را با دیگران به اشتراک بگذارند. مربیان می توانند فرصت هایی را برای استفاده از فناوری به روش های معنادار فراهم کنند و به کودکان کمک کنند که مهارت های سواد دیجیتال را توسعه بخشند.

اهمیت همکاری

می توان از اینترنت در جهت ارتقای همکاری میان دانش آموزان استفاده کرد. این موضوع به دانش آموزان کمک می کند که از یکدیگر یاد بگیرند و مهارت های ارتباطی و کار گروهی خود را توسعه بدهند. مربیان می توانند به کمک ابزارهای آنلاین و از طریق تشویق دانش آموزان به همکاری در تکالیف و پروژه ها، محیط های یادگیری مشترکی را فراهم کنند.

برقراری تعادل

بسیار مهم است که میان استفاده از فناوری و دیگر فعالیت های کودکان نظیر وقت گذراندن با خانواده و دوستان، مطالعه و بازی در فضای باز تعادل ایجاد شود. مربیان می توانند با الگوبرداری از عادت های سالم و فراهم کردن فرصت هایی برای شرکت در انواع فعالیت ها، به کودکان در برقراری یک رابطه سالم با اینترنت کمک کنند.

آینده آموزش و پرورش

عصر دیجیتال به دنبال تغییر در روش یادگیری ما است. یادتان باشد که در آینده ای نه چندان دور، آموزش ها شخصی تر، مشارکتی تر و تعاملی تر می شوند. مربیانی که قادر به پذیرش عصر دیجیتال هستند، در موقعیت های مناسبی قرار می گیرند تا دانش آموزان را برای آینده آماده کنند.

الزامات تربیت فرزند در عصر رسانه

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات تأثیر معلم بر کودک، تکنیک های تربیتی کودک و راهنمای تربیت اجتماعی کودکان را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *