دسته ها
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳

درمان سهل انگاری با تکنیک های طلایی

  • زهرا شفیعی
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

غلبه و پیش گیری از برهه سهل انگاری، نیاز به یادگیری دو مهارت دارد. مهارت هایی که با کسب آن ها به درک روشن تری از حقایق زندگی دست پیدا می کنید و آن ها شامل مدیریت زمان و سپس تلاش برای هدف ها می باشد.

گاه تکیه بر رفتاری هموارگونه، فرصت زیستن را از آدمی می گیرد تا با تعویق هدف ها، احساس گناه، تنفر از خود، استرس و افسردگی را به جای گذارد. سهل انگاری چیست؟ درمان سهل انگاری چطور آدمی را از این برهه نجات می دهد؟ این رفتار به معنای دستور روانی انجام کاری است که از روی سهل انگاری به تعویق واگذار می شود. پنهان سازی ها بر روی عملکرد خود آدم تاثیر می گذارد تا جایی که دیگر زمانی برای جبران باقی نخواهد بود.نه شما اولین هستید و نه آخرین نفر، پس هرگز سرزنش کننده خود نباشید. با خود مهربان باشید، لحظاتی را با خود خلوت کنید که چرا در بهترین روزمره های زندگی، از باقی زیستن دست کشیده اید؟

به صورت نهایی سهل انگاری به دو گونه وجود دارد:

سهل انگاری منفعل که در این دسته، افراد مقابل وسوسه تعویق گذاری کار ها به سادگی تسلیم می شوند و توانایی تفکر برای انتخابات تصمیم های هدفمند خود ندارند.

سهل انگاری انفعال که در این دسته، افراد آگاهانه و از روی عمد وسوسه تعویق گذاری کار ها را به جان خود می اندازند. آن ها خود آگاهی دارند که با این حرکت، به بهترین حالت ممکن و در نودی ترین زمان عملکرد مثبت از خود به جای می گذارند.

سهل انگاری چیست و به چه درمان هایی نیاز دارد؟

انواع دلیل تراشی را برای به تعویق انداختن هدف ها

به تعویق اندازی کارها عملکرد دقیق را برای ارائه آن به بهترین صورت ممکن عملی می سازد.

فرصت تعویق، استرس های روانی را از میان می برد تا با فرصت زمانی لازم، رسیدگی به آن ها عملی شود و به بهترین نتایج ختم شود.

پایان پذیری انجام کار در نودی ترین زمان ممکن، صرفه جویی در وقت همان روز را برای فرد پیش می آورد.

چون آدمی در همان زمان مقرر کار مهمی پیش رو دارد، در نتیجه کار روزش را به فردا موکول می کند.

انواع دلیل تراشی ها برای به تعویق اندازی کار ها

اصلی ترین دلایل تعویق اندازی هدف ها در زندگی روزمره

  • کمال گرایی بسیار امری شایع در پشت گوش انداختن کار های هدفمند است:

باور به کمال گرایی در هر آدمی وچود دارد و این روحیه پیش روی در عالی ترین حالت ممکن، به طور حتم جداپذیر از زندگی نبوده و به چشم دیده شدن را مابین نگاه دیگران همراه می آورد.

کاملا طبیعی است و نمی توان آن را اشتباه تصور داشت ولی باید بدانید که این رفتار وسواس گونه، چاره ای مناسب برای بالا بردن کیفیت همیشگی عملکرد ها نیست و نخواهد بود.

  • باور نادرست هم یکی دیگر از دلایل سهل انگاری می باشد:

افرادی که رفتار سهل انگار گونه از آن ها سر باز می زند، همواره احساس کمبود و کافی ناپذیری را در وجود خود درک می کنند. در همان لحظه که تکرار حرف ( من باید این کار را انجام دهم ) را در سر دارند، پاسخ را که ( من حال مجبور به انجام آن نیستم ) را به خود گوشزد می کنند و این گونه بهانه تراشی را برای رفتار های خود عادی می سازند.

  • با جرات ورزی و قاطعیت آشناییتی ندارند:

در اکثر گذران لحظه های زندگی، شما تفکر توقعات بیجا را از سوی دیگران در باور خود دارید و چون دوست دارید در پیش دیگران این توقع را حقیقی سازید، اگر در گذران سیر برآورد سازی آن، کوتاهی و مخالفت داشته باشید این نشان از کوتاهی کردن شما داشته و به خوبی آن را کنار می گذارید و ضعف را به غالب نشان می دهید.

اصلی ترین دلایل به تعویق انداختن و شروع سهل انگاری در کار ها

سهل انگاری چه عواقبی را در زندگی آدمی مشکل ساز می کند؟

این افراد از کوتاهی کاری های خود و دیگران پشیمان و ناراحت می شوند.

این افراد در وجود خود باور احساس پوچی و بی ارزشی را دارند.

این افراد همواره از بی اعتماد به نفسی خود گلایه و شکایت می کنند تا جایی که خسته از این حالت هستند.

این افراد رفته رفته به سوی سرگردانی در زندگی پیش می روند.

تنها بیماری ای که در صورت کوتاهی کاری، آدمی را با خود درگیر می سازد همان افسردگی است و جدای از آن نشانه های دیگری همچون: خستگی، سردرد های شدید، بی خوابی، فشار خون و زخم معده دارد.

ترس، دلهره درونی، تردید

این افراد کنرل و اراده ای برای انجام فعالیت های هدفمند خود نیز ندارند.

برای درمان کوتاهی کاری چه روش های موثری وجود دارد؟

درمان سهل انگاری را با روش های تعریف شده مدیریت کنید

درمان سهل انگاری را به روش های تعریف شده زیر جبران سازید:

  • کار را به قسمت های کوچک تقسیم بندی کنید:

سختی کار و فشار های وارد شده همواره مانعی ای برای پایان پذیری تمام شده فعالیت ها دارد. آدمی خسته از این شرایط تمرکز کافی برای ادامه راه نداشته و تصمیم به نیمه پذیری آن می کند. برای چاره این اشکال، انجام کار را به چندین قسمت مساوی یا نامساوی زمانی تقسیم کنید تا با روحیات آرام پذیرتر، انگیزه بیشتری به پایان قصه داشته باشید و از آن لذت ببرید.

برای مثال مهندس معماری را در نظر بگیرید که برای پایان سازی بنای طراحی شده خود به یک سال زمان نیاز دارد. او در این یک سال شاید بار ها خسته از نتایج های بی حاصل شود، درست که این تصور غلط است اما برای لذت بردن از گذران مراحل کار باید آن را به بخش های زمانی مفاوت تقسیم بندی کند.

  • فضای پیرامون خود را تغییر دهید:

به میز و اتاق کار خود توجه کنید، این محیط با فضای همیشگی، امکان شکل گیری خستگی را در روحیات شما افزایش می دهد. پس بهتر است برای رفع خسته آلودگی، محیط کار خود را تغییر دهید و انگیزه را به روحیه از دست رفته بازگردانید.

  • یک جدول زمانی برای عادات اشتباه خود طراحی کنید:

برای ارزش گذاری بیشتر به وقت و رفع کم کاری ها، جدولی را طراحی داشته باشید تا به کمک آن عادات اشتباه خود را کنار بگذارید. به فرض همان مثال قبلی اگر مهندس معمار این دفتر طراحی شده را داشته باشد، می داند که تقسیم بندی های خود را در چه روز، چه ساعتی و بر چه اساسی به انجام برساند. این جدول باید به گونه ای برنامه ریزی شده باشد تا اگر یکی از کار ها انجام نشود، رسیدن به مرحله بعد امکان پذیر نباشد. با این روش می توانید بر اساس حجم پروژه، آن را به بخش های ماهانه، هفتگی و سپس روزانه قسمت بندی کنید.

  • تعلل های کوتاه و بلند مدت را به کناری رها کنید:

هر لجظه که زمان بااارزش خود را به انجام کاری دیگر صرف می کنید، به این معنا است که تعویق اندازی کار ها را برای خود بسیار آسان کرده اید. به این منظور برای عدم حواس پرتی و کمک به انجام گذاری فعالیت ها، سیستم های مختل کننده را حذف کنید تا بسیار راحت خود را از این معرکه نجات دهید.

  • با افرادی معاشرت و رفت و آمد داشته باشید که روحیه انگیزه را در شما تقویت سازند:

شاید با داستان افراد ثروتمند و موفقی همچون بیل گیتس آشنا شده باشید اما بهتر است بدانید این پیشرفت آن ها ریشه از معاشرت با دوستی است که او را به این سو کشانده است. این افراد شما را برای رسیدن به هدف، با سخت کوشی و تسلیم نشدن به خوبی آشنا می سازند و روحیه و انرژی خود را تمام و کمال هدیه می کنند.

  • دوست پیدا کنید:

پیدا کردن دوست همچون هندوانه سر بسته است، گاه با برش به کشف سرگرم کنندگی و گاه به کشف سوق دهندگی می رسید. به این دلیل شما باید دوستی را برای خود انتخاب داشته باشید که با تشابهات یکسان، دانش بیشتری را از یکدیگر یاد بگیرید.

  • با دیگران از اهداف خود صحبت کنید:

با افرادی در مورد هدف گذاری های خود هم صحبتی داشته باشید که همچون دوست یاری دهنده و پر انگیزه باشند. اینگونه شما برای نشان دادن حقیقت خود تمام تلاش های وجودی را خرج می کنید و خستگی را در معنای زندگی راه نمی دهید. اینگونه در مسیر هدف گذاری به پیشرفت های کنجکاو گونه دست پیدا خواهید کرد و از ارزش وجودی خود لذت می برید و مشعوف می شوید.

  • جویای افرادی باشید که از قبل در مسیر شما پای گذاشته باشند:

در مسیر هدف گذاری شده به چه غایتی می خواهید برسید؟ آیا از قبل افرادی در این مسیر پای گذاشته اند؟

همواره در مسیر پیشرفت با افرادی سر و کار داشته باشید که نشان دهند تلاش های شما هرگز بی نتیجه نخواهند بود. شاید بر حسب استعداد شما طول بکشد یا سریعتر گذر کند، اما باز هر چه که هم باشد، شما از رسیدن به آن مطمئن تر هستید.

  • اهداف تعیین شده قلبی خود را بازبینی کنید:

اگر در مسیر پیشرفت از رسیدن به غایت خود خسته شده اید، ایرادی ندارد. به خود فرصت دهید، درون خود را از هر لحاظی چه جسمانی و چه روحی بازیابی کنید، ببینید آیا در این مسیر خطایی داشتید یا نه، آنگاه با عزمی محکم تر به پایان خوش آن فکر کنید و تمام تلاش را برای دستیابی به آن ها گام بردارید.

  • پیچیدگی سازی کار ها را کنار بگذارید و از نقطه ای شروع به انجام آن کنید:

در پایان هر مسیری از پس تلاش های بسیار، نتایج اقدام سازی مشاهده می شود. شاید تمامی مراحل استراتژی، برنامه ریزی و نظریه پردازی ها را در جدول زمانی یادداشت کرده باشید اما تا زمانی که عزمی برای اقدام سازی آن وجود نداشته باشد، جامه عملی هم در کار نخواهد بود. اگر کوتاهی های شما نیاز به درمان کوتاهی کاری دارد، حتما به فکر چاره باشید، کمال گرایی را کنار بگذارید و بی هیچ حسادت و تقلید سازی از دیگران برای رسیدن به آرزو های خود گام بردارید و بدانید که روزی بالاخره نتیجه خواهند داد.

در پایان مقاله از همراهی و صبوری شما دوستان عزیز آرگا نهایت تشکر را داریم و پیشنهاد می کنیم تا برای کشب دانش بیشتر لینک های درمان و غلبه بر ضعف ها و احساس درماندگی، اهمال کاری چیست؟ و راه های غلبه بر تنبلی کلیک کنید و از مطالعه مقالات لذت ببرید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *