بیماری مونونوکلئوز یکی از بیماری های شایع در میان افراد می باشد و ممکن است در هر سنی برای هر فردی ایجاد شود. در ادامه شما را بیش تر با این مورد آشنا می کنیم و اطلاعاتی بسیار خوب به شما خواهیم داد تا بتوانید زمان طلایی برای درمان این بیماری را از دست نداده و سریع تر مداوا شوید.
بیماری مونونوکلئوز و روش ها درمان این بیماری
این بیماری با تورم غدد زیر گلو آغاز می شود و می تواند نشانه های دیگری را نیز با خودش داشته باشد. در واقع این بیماری را بیش تر افراد بزرگسالان می گیرند ولی کوچک تر ها نیز از این بیماری در امان نمی باشند. باید بدانید که این بیماری نام دیگری به نام بوسیده شد نیز دارد و باید بدانید که این بیماری با بزاق دهان منتقل می شود و بیش تر در نوجوانان و بزرگسالان خواهد بود و اگر فردی داری این ویروس باشد و کوچک تر ها را نیز ببوسد احتمال این که درگیر این مورد شود بسیار زیاد خواهد بود.
مونونوکلئوز یکی از بیماری های عفونی خواهد بود و توسط ویروسی با نام ایشتیین بار و سینومگالوویروس ایجاد خواهد شد و هر کدام از این ویروس ها می توانند تاثیرات مختلفی بر روی بدن داشته باشند و نشانه های این دو مورد با یک دیگر ممکن است فرق داشته باشد. این بیماری در کودکان دارای نشانه های خاصی می باشد و این نشانه ها عبارت اند از :
- گلو درد
- متورم شدن غدد در گردن
- درد های گردن و شانه
- تب
- راش های پوستی
جالب است بدانید که اگر فردی به این ویروس مبتلا شود حدودا یک ماه الی یک ماه و نیم زمان می برد که این نشانه ها در او ظاهر شود. زمان نهفتگی این ویروس بسیار متفاوت می باشد و اگر کودک های بزرگ تر دچار این ویروس شوند اغلب دارای احساس ضعف و خستگی نیز می شوند و از دست دادن اشتها از دیگر نشانه های مهم در این زمینه می باشد و اگر کودک شما این نشانه ها را دارد باید سریعا به متخصص مراجعه کرده و برای درمان اقدام نمایید. البته هستند کودکانی که این ویروس را دارند ولی هیچ نشانه ای ندارند و این مورد معمولا در کودکان زیر یک سال بیش تر دیده می شود و این موضوع به این دلیل می باشد که هر چه سن فرد کم باشد و به این بیماری دچار شود نشانه ها و علامت های کم تری دارد.
عوامل ایجاد کننده این بیماری
این بیماری خود به خود ایجاد نمی شود و یک سری از عواملی در ایجاد شدنش نقش دارند.
- از مهم ترین این عوامل می توان به ویروس ایشتین بار اشاره کرد. این ویروس در دسته ایجاد کننده ویروس تبخال می باشد و سلول های مخاطی و لنفوسیت های دهانی شایع ترین هدف این ویروس ها می باشد.
- در واقع این عفونت دهانی می تواند سلول های دهان را درگیر کرده و فرد آلوده می تواند این ویروس را با بوسه و یا روش ها دیگر به فردی منتقل نماید.
- این مورد یکی از معروف ترین نام هایش بیماری بوسه می باشد و بیش ترین میزان انتقال آن از راه دهانی است.
- مهم ترین عواملی که انتقال دهنده این عفونت می باشند شامل مخاط دهانی، مخاط بینی، خون و مایع منی در بدن می باشد و هر گونه تماس با فرد مبتلا می تواند شما را نیز درگیر نماید.
- این ویروس ۲ الی ۶ هفته خاموش می باشد و بعد از آن نشانه ها را برای فرد روشن می کند بنابراین هر فردی امکان دارد در دوره کمون و نهفتگی این بیماری باشد.
- انتقال این ویروس با سرفه، عطسه و انتقال خون و جتی با پیوند اعضا نیز امکان پذیر می باشد. در حالت کلی رفت و آمد معمولی با فرد بیمار هیچ مشکلی ندارد و نمی تواند باعث ایجاد بیماری در شما شود.
- معمولا افرادی که در محل های پر رفت و آمد هستند این بیماری را دچار خواهند شد.
- افرادی که درگیر سیستم ایمنی ضعیف هستند نیز بیش تر از سایرین درگیر این مورد می شوند.
- هر فردی تنها یک بار دچار این بیماری می شود و بعدا آنتی بادی های تولید شده باعث می شود تا فرد تا پایان عمر خود دیگر درگیر این مشکل نشده و در برابر این ویروس ها ایمن خواهد شد.
عارضه های مونونوکلئوز
این بیماری دارای یک سری از عارضه هایی برای بدن می باشد ولی به صورت نادر امکان دارد افراد دچار این عارضه ها شوند. بد ترین عارضه این مورد پارگی طحال می باشد و به ندرت رخ می دهد و هر فردی که درگیر این بیماری شود امکان ندارد این مشکل برایش ایجاد شود. برای این که بتوانید از این عارضه پیشگیری نمایید بهتر است بعد از این بیماری حدودا یک الی دو ماه از ورزش های تماسی اجتناب نمایید زیرا امکان ضربه خوردن به طحال و پاره شدنش چندین برابر خواهد شد.
از دیگر عارضه های این بیماری می توان به التهاب پیدا کردن کبد اشاره زد. در واقع این مورد یکی از بد ترین عارضه ها به حساب می آید و می تواند همراه با زردی و ورم کردن لوزه ها باشد. این دو مشکل می تواند تنفس فرد مبتلا را دچار مشکل نماید از این رو بهتر است با مشاهده زردی سریعا فرد را برای درمان به اورژانس برسانید.
در برخی از نادر ترین موارد عارضه های این بیماری می تواند بر روی خون و سایر ارگان های مهم در بدن تاثیر بگذارد و این مورد در کودکانی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی می باشند بسیار شایع تر خواهد بود. معمولا این بیماری در افراد مبتلا به ایدز ممکن است کشنده باشد.
تشخیص این بیماری
بیماری مونونوکلئوز با بررسی نشانه ها و علامت هایی که در فرد ایجاد می کند قابل تشخیص خواهد بود و شما می توانید با دادن آزمایش ادرار و خون نیز از وجود آن اطمینان پیدا کنید. در واقع در آزمایش خون شمردن گلبول های سفید و در آزمایش ادرار تست درست عمل کردن کبد بررسی می شود.
درمان های مونونوکلئوز
بیماری مونونوکلئوز یکی از بد ترین بیماری های عفونی می باشد و می تواند کودکان شما را نیز درگیر نماید از این رو دانستن اطلاعاتی در این زمینه بسیار اهمیت دارد. برای درمان این مشکل نیاز است تا اطلاعاتی در مورد روش های درمانی داشته باشید و در ادامه آن ها را برای شما همراهان عزیز بررسی خواهیم کرد.
- ساده ترین راه برای درمان بالا بردن سیستم ایمنی فرد مبتلا می باشد تا سریع تر این ویروس در بدن از بین برود.
- برای این که بدن شما تقویت شود باید از دمنوش های گیاهی استفاده کنید تا علاوه بر رساندن مواد مفید به بدن بتوانید با عفونت ها مبارزه کنید.
- غرغره کردن آب نمک نیز راهی موثر برای کاهش میزان عفونت در دهان و گلو می باشد و می تواند باکتری ها و ویروس ها را از بین ببرد.
- سعی کنید در این میان بدن خود را هیدراته نگه دارید و بیش تر از آبمیوه و چای استفاده نمایید.
- برای این که بتوانید از ضعیف شدن بدن خود پیشگیری نمایید نیاز است تا به اندازه لازم استراحت کنید.
- سعی کنید در رژیم غذایی خود از روغن نارگیل نیز استفاده نمایید.
- رژیم های غذایی سرشار از میوه و سبزیجات را فراموش نکنید زیرا این مواد برای بهبودی بدن شما لازم و ضروری خواهد بود.
- اگر متخصص برای درمان به شما آنتی بیوتیک می دهد برای درمان بهتر است ان ها را در زمان معینی میل کنید.
- اگر دارو های کورتونی استفاده می کنید بهتر است برای رژیم غذایی تان از خود متخصص کمک بگیرید.
باید بداند که این ویروس را می تواند در خانه درمان کنید ولی یادتان باشد که استراحت کردن و هیدراته نگه داشتن بدن در این میان از سایر روش های درمانی اهمیت دار تر می باشد.
پیشگیری از بیماری بهتر از درمان !
همانطور که می دانید پیشگیری کردن از بیماری ها می تواند هزینه ای کم تر با خود به همراه داشته باشد از این رو نیاز است تا بدانید که با پیشگیری کردن از برخی از بیماری ها نیز امکان پذیر نمی باشد مخصوصا اگر در خانه و خانواده خود فردی به یک بیماری خاص مبتلا باشد.
بهترین روش پیشگیری برای این بیماری زمانی می باشد که شما بتوانید از فردی که دارای این بیماری هست تا زمان بهبودی اش دوری نمایید زیرا این بیماری نشانه ای خاص ندارد و افراد بدون نشانه ممکن است ناقل این بیماری باشند. همچنین اگر شما و یا فرزند شما دارای این بیماری شد باید سعی کنید نکات بهداشتی را رعایت نمایید و برای این که اطرافیان شما بیمار نشوند برای مدتی در خانه مانده و سعی کنید از دیگران دوری کنید.
اگر از این مطلب رضایت داشتید و با بیماری مونونوکلئوز آشنا شدید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد آلوپسی در کودکان و بیماری چشم صورتی در کودکان نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.
منبع : آرگا