دسته ها
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳

معرفی مهارت های قابل انتقال و مزیت های فراگیری آن ها

  • کژال کوهستانیان
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

در این مقاله با مهارت های قابل انتقال آشنا می شوید و می توانید مهم ترین این مهارت ها را بشناسید. وجود این توانایی ها روشی موثر است، تا در هر مجموعه ای بتوانید به یک مهره اصلی تبدیل شوید و راه موفقیت برای شما هموارتر گردد و پیشرفت های قابل توجهی داشته باشید.

یکی از متداول ترین سوال ها برای استخدام داشتن، سابقه کاری می باشد. اما چرا این مسئله دارای اهمیت می باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت داشتن تجربه عملی در حوزه تخصصی یکی از مهم ترین دلایل این پرسش می باشد. دلیل دیگر می تواند، دسترسی به افرادی باشد، که دارای مهارت های قابل انتقال هستند. این نوع از مهارت ها به موقعیت شغلی و سازمان وابسته نیستند. همچنین این مجموعه از مهارت ها در هر شغلی مفید می باشند و با تغییر شغل شما از بین نمی روند. در این مقاله به توضیح این مهارت می پردازیم تا به خوبی تشخیص دهید، کدام توانایی ها در این دسته جای می گیرند.

مهارت ها و توانایی های قابل انتقال این ویژگی را دارند، که شما را از یک جویای کار به یک کارمند شاغل تبدیل کنند. با توجه به سرعت تغییر و تحول دنیای تکنولوژی وجود کارمندانی با این مهارت بسیار حائز اهمیت است. این مهارت که به انگلیسی (Transferable Skills or Portable Skills) نام دارد، به مهارت های قابل پرتاب نیز شهرت دارند و قابل انتقال از یک موقعیت شغلی به موقعیت دیگری می باشند. در واقع صرف نظر از شغلی که دارید، این مهارت ها همیشه به کارتان خواهد آمد. برای درک بهتر این موضوع به این مثال ها توجه کنید، توانایی هایی چون انتقال واضح مطالب و مفاهیم، مدیریت مشکلات غیر منتظره، همکاری تیمی از جمله این توانایی ها می باشند.

آشنایی با انواع مهارت ها و توانایی های قابل انتقال

مهارت های قابل انتقال

پس از اینکه برای مدتی به شغل خاصی مشغول باشید، تغییر شکل و یا ترک آن شغل می تواند، نوعی واهمه در دل شما ایجاد کند، چرا که نگران خواهید بود، مهارت های کسب شده شما در این شغل از بین بروند و دیگر برای شما مفید نباشند. باید گفت این نگرانی ها بی مورد است، زیرا این امکان وجود دارد، که بسیاری از این مهارت ها و توانایی ها را همواره با خود به همراه داشته باشید. قابل انتقال بودن این مهارت ها کمک می کند، تا در هنگام اشتغال به کار جدید از وجود این توانایی ها به همراه خود بهره ببرید.

مهارت های قابل پرتاب چیست؟

این دسته از مهارت ها، توانایی هایی می باشند، که فرد می تواند همواره با خود به همراه داشته باشد و از یک شغل به شغل دیگر ببرد. این دسته از مهارت ها به کارفرما اطمینان می دهند، که فرد مورد استخدام علاوه بر تسلط به حرفه مورد تخصص خود می تواند، در سازمان فعالیت حرفه ای داشته باشد و در پیشبرد پروژه ها موثر واقع شود.

تصور کنید، یک حسابدار برای اشتغال در یک مجموعه به چه توانایی هایی نیاز دارد؟ این فرد باید تسلط کافی در زمینه حسابرسی و توانایی کار با ابزار ها و نرم افزار های مربوط به این شغل را داشته باشد، اما اگر در کنار این توانایی ها مهارت هایی چون کار تیمی موثر و توانایی تعامل و برقراری ارتباط با سایر همکاران را نیز داشته باشد، که در هر شغلی یک از فاکتور های مهم و ضروری است، علاوه بر انجام وظایف می تواند آینده شغلی درخشان و موفقیت روز افزونی نیز داشته باشد. به این مهارت ها، مهارت قابل انتقال می گویند.

تعامل با همکاران یک مهارت قابل انتقال برای حسابداری

این مهارت ها به شش دسته اصلی تقسیم می شوند، که شامل مهارت های پایه، مهارت های جمعی، مهارت های مدیریتی، مهارت های دفتری، مهارت های پژوهشی و برنامه ریزی و مهارت های فنی و رایانه ای می باشند.

مهارت های پایه:  مهارت های قابل انتقال پایه شامل استفاده ار مهارت شنیدن فعال برای درک دستورالعمل های شفاهی، توانایی آموختن روند های جدید، درک و انجام دستورالعمل های کتبی، انتقال اطلاعات به شکل شفاهی به دیگران، مشاهده و ارزیابس عملکرد خود و دیگران، ارتباط برقرار کردن از طریق نوشتن، استفاده از فرایند ریاضی برای حل مسئله، سخنوری در میان جمع، به نمایش گذاشتن اخلاق حرفه ای می باشند.

مهارت های جمعی: ارائه انتقادات سازنده و دریافت بازخورد، هماهنگ کردن اقدامات خود با سایرین، رایزنی و ترغیب و اثر گذاری بر دیگران، انگیزه دادن به دیگران، مدیریت شکایات، آموختن مهارت های جدید یا آموزش مهارت های جدید به دیگران، محول کردن کار ها، نظارت بر فعالیت دیگران، تماس برقرار کردن با افراد دور از دسترس، مشاوره دادن به دیگران، ساختن روابط قوی با مشتریان، همکاری موثر با دیگران، هدایت و راهنمایی همکاران کم تجربه، حل اختلافات، توسعه روابط با تامین کنندگان، احساس راحتی هنگام برخورد با افراد مختلف و جلب اعتماد مشتریان یا مراجعه کنندگان.

مهارت های مدیریتی: نظارت بر بودجه، استخدام پرسنل، بررسی رزومه ها، مصاحبه با داوطلبان، انتخاب نیرو های جدید، نظارت بر کارکنان، تخصیص منابع مانند تجهیزات و مواد و امکانات، تعیین برنامه کاری پرسنل، مدیریت جلسات، مذاکره برای قرارداد ها، ارزیابی کارکنان و سازماندهی گروهی.

توانایی انجام فعالیت گروهی از نمونه های مهارت های قابل پرتاب

مهارت های دفتری: انجام کلیه وظایف اداری و پشتیبانی، طراحی فرم ها و مکاتبات و گزارش ها، مدیریت سوابق، شرکت در جلسات، استفاده از نرم‌افزارهای پردازش کلمه، استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت دیتابیس، استفاده از نرم‌افزارهای صفحه گسترده، استفاده از نرم‌افزارهای نشر دسکتاپ، استفاده از نرم‌افزارهای ارئه، ورود داده داده ها، پیگیری حساب های دریافت شده و حساب های قابل پرداخت و صورت حساب ها یا سایر کارهای حسابداری، انجام تماس های تلفنی تصویری و خوش آمدگویی به مراجعه کنندگان از جمله مهارت های قابل انتقال محسوب می شوند.

مهارت های پژوهشی و برنامه ریزی: شناسایی مشکلات و انتقال آن ها به مدیران بالایی، پیش بینی مشکلات و پیشگیری از تکرار آن ها، مواجهه با موقعیت های غیر منتظره و مدیریت آن ها، تعیین اهداف، اولویت بندی کار ها، شناسایی و ایجاد دسترسی با تامین کنندگان و پیمانکاران فرعی، تعیین و پیاده سازی سیاست ها و روند های جدید.

مهارت های فنی و رایانه ای: استفاده از نرم افزار های رایانه ای مرتبط با شغل، استفاده از تجهیزات و ماشین آلات مرتبط با شغل، نصب نرم افزتر بر روی رایانه، استفاده از اینترنت و ایمیل و موتور های جست و جو، عیب یابی به کمک نرم افزار و سخت افزار، نصب تجهیزات، بررسی تجهیزات برای شناسایی مشکل.

سخنوری در جمع از نمونه های مهم مهارت های قابل انتقال

مهارت های فرعی: نشان دادن تسلط با دانش کافی از یک زبان خارجی، نشان دادن تسلط با دانش کافی به زبان نشانه ها، جمع آوری کمک های مالی، ارائه درخواست کمک مالی و طراحی وب سایت.

مهم ترین مهارت های قابل پرتاب

در صورتی که ارتقای شغلی یا یافتن شغل مناسب برای شما اولویت دارد، باید با مهم ترین مهارت های قابل انتقال آشنایی داشته باشید. در ادامه با چند نمونه از مهم ترین مهارت ها آشنا خواهید شد.

استفاده از انواع مهارت های قابل پرتاب در رزومه

کار تیمی

توانایی برقراری ارتباط با سایر همکاران و حضور موثر در انجام کار تیمی یک ضرورت به حساب می آید، که برای اشتغال به هر شغلی یک امتیاز ویژه محسوب می شود. به یاد داشته باشید، منافع پروژه و تیم به منافع شخصی ارجحیت دارد. برای حضور در کار تیمی باید از سایرین حمایت کنید و به هم تیمی های خود انگیزه بدهید، این موارد باعث می شود تا با یکدیگر هاهنگ باشید.

برای داشتن مهارت های قابل انتقال چون کار تیمی، باید گوش شنوا باشید. توانایی برقراری ارتباط به کمک نوشتن در شبکه های اجتماعی یا نامه نگاری، اعتماد به نفس و توانایی استفاده از زبان بدن و خواندن زبان بدن دیگران را نیز داشته باشید.

تفکر انتقادی

مهارت قابل انتقال تفکر انتقادی به معنای طرح مسئله و ارزیابی داده های موجود بر اساس اطلاعات و تصمیم گیری نهایی می باشد. با وجود این مهارت می توانید به راحتی جزئیات را بررسی کنید و بهترین تصمیم را اخذ کنید.

سازگاری شغلی

سازگاری شغلی یک از مهارت های قابل پرتاب مهم به شمار می آید. این مهارت کمک می کند، تا با وجود سرعت زیاد تغییر روند کاری بتوانید، آمادگی مواجهه با محیط و شرایط کاری جدید را داشته باشید و در نهایت در شغل خود موفق باشید.

افزایش سود با استخدام افراد دارای مهارت های قابل پرتاب

یک نمونه بارز سازگاری شغلی، کنار آمدن با شرایط بیماری کرونا است. افراد شاغلی که توانستند خود را با شرایط جدید کار وفق بدهند و کسب و کار خود را به شکل آنلاین و مطابق پروتکل های بهداشتی پیش ببرند، نه تنها کسب و کار آن ها شامل ضرر نشد، بلکه سود خوبی نیز به دست آوردند.

اعتماد سازی

اعتماد سازی از اساسی ترین مهارت های قابل انتقال می باشد. افراد قابل اعتماد، کسانی هستند که هر آنچه از عهده آن ها بر می آید، برای پیشرفت سازمان انجام می دهند. مهارت های مورد نیاز برای اعتمادسازی شامل وقت شناسی، انجام وظایف به بهترین نحو ممکن، اخلاق مداری در محیط کار، عملکرد خوب و صداقت می باشد.

مدیریت پروژه

داشتن مهارت مدیریت پروژه می تواند، برای افراد یک ویژگی منحصر به فرد به شمار آید، که بسیار کارساز است. این مهارت شامل برنامه ریزی، رهگیری و بررسی پروژه در مسیر رسیدن به موفقیت می شود و همچنین باید بدانید، برای شروع یک پروژه کاری، به کدام دسته از افراد نیازمند هستید. این کار نیازمند هماهنگی با سایرین تا تحویل پروژه در موعد مشخص با بودجه مشخص و حفظ استاندارد ها می باشد.

ارتقای شغلی با افزایش مهارت های قابل انتقال

ذکر مهارت ها در رزومه

در بازار کار امروز رقابت بسیار سخت می باشد، بنابراین لازم است، تا به عنوان یک فرد برجسته در کار خود ظاهر شوید. درخشش در محیط کار می تواند، موثر واقع شود. علاوه بر این باید گفت سیستم های استخدامی دائما در حال افزایش سختگیری برای استخدام از بین متقاضیان بسیار می باشند و به دنبال کلید واژه ها هستند. برای این امر در بیشتر مواقع از ATS یا سیستم رهگیری متقاضی برای بررسی رزومه استفاده می کنند.

شما نیز برای دستیابی به موفقیت و کسب شغل مورد نظر خود باید، به روز شوید. برای پیشگیری از رد شدن توسط سیستم جستجوی کلیدواژه باید از مهارت های مختلف ابل انتقال خود در رزومه استفاده کنید. نمایش مهارت های قابل انتقال در قالب هایی با عنوان های استانداردسازی شده و زبان رایج که در آن هر مهارت برجسته نوشه شده باشد، بیشتر قابل مشاهده خواهد بود. چنین رزومه ای می تواند بررسی های ATS را هم با موفقیت پشت سر بگذارد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *