دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

تغذیه کودکان اوتیسم و معرفی مواد غذایی مفید و مضر

  • بهجت فلاح
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

اوتیسم یک اختلال است و کودکان مبتلا به این اختلال با مشکلاتی نظیر مهارت های رفتاری، اجتماعی و غیر کلامی مواجه هستند. اگرچه دلیل اصلی این اختلال مشخص نیست، اما بسیاری از محققان بر این باور هستند که اوتیسم در نتیجه ناهنجاری در ساختار و عملکرد مغز ایجاد می شود. از طرف دیگر برخی مطالعات نشان داده است که اوتیسم با بیماری روده و کمبود ویتامین ها ارتباط دارد. بنابراین شناخت علت این اختلال می تواند به کنترل و کاهش عوارض آن کمک کند.

اوتیسم نوعی اختلال عصبی رشد در کودکی بوده که درمان و علت آن مشخص نیست. به طور معمول این بیماری در سنین ۲ تا ۳ سالگی تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا به اوتیسم هنگام غذا خوردن مشکلات زیادی دارند و تغذیه آن ها یکی از مهم ترین مسائلی است که والدین با آن درگیر هستند. در این میان بسیاری از غذاها اثرات منفی بر خلق و خوی کودکان اوتیسم دارند و آن ها را آشفته می کند. معمولا این کودکان لب به هر غذایی نمی زنند و در مقابل علاقه زیادی به بعضی غذاها از خود نشان می دهند. غذا خوردن گزینشی در این کودکان موجب می شود که کودک بسیاری از پروتئین ها و ویتامین ها را دریافت نکند. از طرف دیگر در صورت حساسیت غذایی نسبت به برخی غذاها، والدین با چالش های بیشتری در تغذیه این کودکان مواجه خواهند شد.

به همین خاطر خانواده هایی که فرزند آن ها مبتلا به اوتیسم است، به دنبال این هستند که چه مواد غذایی برای کودک آن ها مناسب است؛ چرا که این کودکان با محدودیت های زیادی در تغذیه مواجه هستند. متأسفانه کودکان اوتیسم بیشتر از سایر کودکان درگیر حساسیت غذایی می شوند. لازم به ذکر است که در حالت کلی رژیم غذایی خاصی برای کودکان اوتیسم وجود ندارد. اما با حذف برخی خوراکی ها از رژیم غذایی آن ها می توان به کاهش آشفتگی این کودکان کمک کرد. در ادامه مطلب به بایدها و نبایدهای تغذیه کودکان اوتیسم خواهیم پرداخت.

بایدها و نبایدهای تغذیه در کودکان اوتیسم

در ادامه به غذاهای مفید برای کودکان اوتیسم و غذاهایی که این کودکان باید از مصرف آن اجتناب کنند، اشاره کرده ایم:

خوراکی های مناسب برای کودکان اوتیسم

۱. غذاهای مناسب برای کودکان اوتیسم

غذاهای سالم

بسیاری از غذاهای فرآوری شده از مواد شیمیایی تهیه شده اند که می تواند مشکلاتی را برای کودکان مبتلا به اوتیسم ایجاد کند. در رژیم غذایی این کودکان باید مواد غذایی سالم بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده باشد. بسیاری از این کودکان از مشکلات گوارشی رنج می برند. به همین خاطر خوردن فیبر می تواند به سیستم گوارشی آن ها کمک کند. برخی از غذاهای حاوی فیبر شامل نخود فرنگی، موز، لوبیا، مارچوبه و پیاز است.

امگا ۳

کودکان مبتلا به اوتیسم با کمبود روغن های گیاهی مواجه هستند. به همین خاطر این کودکان باید غذاهایی مانند گردو، آووکادو و دانه چیا که حاوی امگا ۳ است را مصرف نمایند.

ویتامین دی

اغلب کودکان مبتلا به اوتیسم از کمبود ویتامین دی رنج می برند. به همین خاطر به منظور بهبود عملکرد مغز و بدن خود به ویتامین دی نیاز دارند. توصیه می شود کودکان اوتیسمی را به بازی کردن در محیط بیرون تشویق کنید تا ویتامین دی بیشتری جذب کنند.

اهمیت تغذیه کودکان اوتیسم

روغن های گیاهی مفید

برخی روغن ها مانند کندر به کاهش اضطراب و احساسات منفی در کودکان اوتیسم کمک می کنند. روغن نعنا علاوه بر خاصیت خنک کنندگی و آرامش بخشی، باعث بهبود وضوح مغز در کودکان اوتیسم می شود.

پروبیوتیک

مصرف روزانه پروبیوتیک یا گنجاندن غذاهای سرشار از پروبیوتیک به سلامت روده و معده کودکان کمک می کند. مطالعات مختلف نشان داده است که برخی از غذاهای مخمر مانند کلم آب پز و کفیر سرشار از پروبیوتیک سالم هستند که به سلامت روده کمک می کنند. به همین خاطر توصیه می شود با مصرف پروبیوتیک به سلامت کودک اوتیسمی خود کمک کنید.

ال کارنیتین

ال کارنیتین آمینو اسیدی است که باعث افزایش علائم اوتیسم می شود. محققان به این نتیجه رسیده اند که مکمل های حاوی ال کارنیتین می تواند نشانه های این اختلال را در کودکان افزایش دهد. به همین خاطر بهتر است کودکان از آمینو اسید طبیعی استفاده نمایند.

تخم مرغ

تخم مرغ یکی از بهترین منابع ملاتونین است و حاوی مقادیر زیادی آهن، پروتئین و امگا ۳ می باشد. بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که زرده تخم مرغ می تواند علائم اوتیسم را کاهش دهد.

مناسب ترین تغذیه کودکان اوتیسم

آجیل و خشکبار

اکثر آجیل ها مقدار قابل توجهی ملاتونین دارند. هم چنین آجیل ها سرشار از چربی های مفید امگا ۳ و آنتی اکسیدان هستند. در این میان بادام و پسته حاوی مقادیر زیادی ملاتونین می باشند. هم چنین می توانند مواد معدنی مانند منیزیم را برای بدن کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم کنند.

آلبالو

آلبالو یا آب آلبالو یکی از مواردی است که می تواند به داشتن خواب راحت کمک کند. محققان بر این باور هستند که آلبالو می تواند میزان ملاتونین بدن را افزایش دهد. هم چنین سرشار از آنتی اکسیدان بوده که تأثیر زیادی در استرس اکسیداتیو دارد و برای کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار مفید است.

۲. مواد غذایی که کودکان مبتلا به اوتیسم باید از مصرف آن اجتناب کنند

لبنبات

شیر گاو پروتئینی به نام کازئین دارد که این پروتئین باعث ایجاد عکس العمل در بدن می شود. از طرف دیگر با ایجاد آلرژی در بدن همراه است. به همین خاطر بهتر است به جای مصرف کلسیم از بادام، پرتقال و سبزیجات استفاده شود.

غذاهای ممنوعه برای کودکان مبتلا به اوتیسم

گلوتن

غذاهایی مانند پاستا و نان سرشار از گلوتن هستند که کودکان مبتلا به اوتیسم باید از مصرف آن اجتناب کنند.

شکر

شکر موجب التهاب در بدن و نوسان قند خون در آن به مشکلات رفتاری منجر می شود. نوشابه های رژیمی، شکلات و آبمیوه ها سرشار از قند هستند.

سویا

سویا یکی دیگر از غذاهای آلرژی زا است که مصرف آن برای کودکان مبتلا به اوتیسم توصیه نمی شود. چرا که حاوی فیتیک است و موجب ناراحتی روده می شود.

کالری و رنگ غذاها

بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم به رنگ غذاها حساسیت زیادی نشان می دهند. به همین خاطر بهتر است از مصرف هر گونه مواد غذایی فرآوری شده اجتناب کنند.

بایدها و نبایدهای تغذیه کودکان اوتیسم

امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت استفاده را برده باشید. در پایان پیشنهاد می شود که مقالات علائم اوتیسم در کودکان، نشانه های اوتیسم و تشخیص اوتیسم را نیز مطالعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *