دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

روابط خانواده سالم چه ویژگی هایی دارد؟

  • زهرا شفیعی
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

خانواده سالمی را اینگونه تصور کنید؛ پدری که جویای یک لقمه نان حلال صبح را به شب می رساند، مادری که نان های آورده پدر را بین فرزندانش به تکه های مساوی تقسیم می کند و فرزندانی که به دنبال ساختن آینده ای برای خود و والدینشان تحصیلات عالیه را در پیش می گیرند. مگر خانواده غیر از این است؟ تعریف شما از روابط خانواده سالم برای چیست؟

نگاهی به روابط خانواده سالم

خانواده مهم ترین نهاد جامعه است که برای کودکان ابتدایی ترین الگو ها را برای ایجاد روابط آینده با افراد جامعه و دوستان را فراهم می کند. در همه ارتباطات سالم ویژگی هایی از جمله احترام متقابل، اعتماد، صداقت و اصالت را می توان به وضوح با چشم های باز مشاهده کرد. از این گذشته ارتباطات درون خانواده می تواند باعث سلامتی و بیماری افراد شود و والدین موفق باید بر شیوه های فرزندپروری و مدیریت مهارت های زندگی تسلط پیدا کنند تا روابط خانوادگی سالمی داشته باشند.

آشنایی ابتدایی با روابط خانواده سالم

  • احترام:

افراد یک خانواده هیچ گاه یکدیگر را تحقیر نمی کنند، هم بزرگسالان و هم فرزندان نسبت به یکدیگر احترام و توجه نشان می دهند. روش های جلب احترام در خانواده و یا اجنماع کدام اند؟ اهمیت احترام آیا غیر قابل انکار است؟

  • اعتماد:

افراد خانواده هیچگاه از روی عمد همدیگر را آزار نمی دهند و اذیت نمی کنند. آن ها می توانند به یکدیگر برای نگهداری قول و قرارشان به آگاهی تمام، تکیه کنند و راز ها را آشکار نسازند.

  • صداقت:

افراد خانواده روراستی بین آن ها موج می زند و پشت سر هم صحبتی نمی کنند و امین یکدیگر هستند.

  • اصالت:

افراد یک خانواده اصیل و بی ریا هستند و هرگز فعالیتی نمی کنند تا تظاهر به چیزی داشته باشند که در حقیقت نیستند.

  • عشق:

افراد یک خانواده می توانند هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ کلامی احساسات مثبت و عشق خود را به نسبت یکدیگر بیان کنند و صادقانه خواستار بهترین ها برای اعضای زندگی باشند.

  • پذیرش و مقبولیت:

افراد خانواده به همدیگر اجازه می دهند که خود حقیقیشان باشند و به یکدیگر بدون هیچگونه انتقاد و تمسخری اجازه رفتار طبیعی داشتن دهند.

  • تعهد:

اعضای خانواده به سلامت یکدیگر تعهد دارند و همگی برای ایجاد بهترین نتیجه های ممکن برای هم تلاش می کنند و در برابر مشکلات تسلیم نمی شوند.

  • ارتباط:

افراد خانواده نه تنها از طریق حرف زدن بلکه از طریق گوش کردن و خواندن زبان بدن یکدیگر مهارت های ارتباطی مناسب را یاد می گیرند و به خوبی آن ها را به کار می برند.

  • حل مسئله:

اعضای یک خانواده موفق و سالم تلاش زیادی می کنند تا مهارت های لازم برای حل مسئله و مشکلات را یاد گرفته و ارتقا دهند. هنگام رو به رو شدن با یک مشکل سخت در کنار یکدیگر می مانند و سعی می کنند تا راه های جدیدی را برای حل مشکل پیدا کنند.

  • حل تعارض:

هنگامی که بین اعضای خانواده تعارض و مشکلی ایجاد می شود آن ها از مهارت های لازم خود برای بررسی تعارض و به کارگیری راه حلی که برای همه قابل قبول باشد استفاده می کنند. می توان مشکلات را بدون اینکه رنجش طولانی مدت ایجاد کنند، حل کرد. زیرا این رنجش ها می توانند برای همیشه به هماهنگی خانواده آسیب وارد کنند.

از جمله ویژگی های مهم دیگر می توان به مسئولیت پذیری، گذشت، صبر، پختگی، صمیمیت و تعهد اشاره داشت.

ویژگی های روابط خانواده سالم چیست؟

راهکار های مورد نیاز برای برقراری شکل دهی خانواده ای سالم کدام است؟

رفتار های محبت آمیز

هم صحبتی با یکدیگر

ایجاد خاطرات مشترک

برقراری و رعایت اصول و قوانین مشخص

احساس مسئولیت به نسبت شرایط موجود

احترام به حریم خصوصی اعضا

تقسیم وظایف

ممنوعیت رقابت های عاطفی

راهکار های شکل دهی روابط سالم خانوادگی

اهمیت خانواده سالم در چیست؟

خانواده سالم، بستر شکل گیری ذهن هایی سالم است. چه برای فرزندان ما و چه برای اصل شخص خود ما به محیطی آرام، همراه با شادمانی، گذشت، لذت و احترام که در یک خانواده نیاز داریم. ما نیاز داریم که یکدیگر را ببینیم، بشناسیم، به حرف های همدیگر گوش دهیم و با هم گفت و گو های بالغانه داشته باشیم. اگرچه محیط جامعه هم سهم قابل توجهی در رشد فکری ما دارد، اما ما اولین و درونی ترین آموخته هایمان را در بستر خانواده فرا می گیریم. اگر نمی توانید با همسرتان یا فرزندانتان به خوبی ارتباط برقرار کنید، اگر احترامی که زمانی نسبت به هم داشته اید، شکسته شده و نمی دانید چگونه از نو بدست آورید، اگر اعتقاد دارید که با تغییر خود می توانید افراد دیگر خانواده تان را نیز تشویق به تغییر کنید و اگر می خواهید سهمی قدرتمند در ساخت خانواده ای سالم برای خود داشته باشید، بدانید که می توانید. این زندگی شمااست، این قدرت اراده پر امید و هدفمندانه شماست. تنها کافی است برخیزید و به پیش رو حرکت کنید آنگاه تمام آینده از آن شما است.

بررسی مزایای یک خانواده درست و سالم

مزیت های یک خانواده سالم بسیار وسیع و همه جانبه می باشد. خانواده سالم منبع گسترده ای از حمایت های عاطفی، عشق، امنیت و حفاظت است. داشتن روابط خانوادگی سالم به داشتن فرزندان شاد و ایمن منجر می شود. پاداش روابط این است که در آینده والدین در زندگی کودک خود نقش ارزشمندی پیدا خواهند کرد. در یک خانواده ایده آل هر یک از اعضا به دیگران کمک می کند و احساس منحصر به فرد بودن و تعلق و ارزشمند بودن را در این خانواده می توان یافت.

اهمیت خانواده سالم در چیست؟

صحبت پایانی:

در صحبت پایانی بهتر است بدانید که رشد شخصیت قوی اخلاقی یکی از مزایای مهم یک خانواده سالم می باشد. زیرا پیوندی میان اعضای خانواده ایجاد می کند که بر اساس یک سیستم عقیدتی متمرکز است. وقتی که هر یک از اعضای خانواده احساس حمایت و ارزش می کند، پیوند سالمی در خانواده ایجاد می کند که شکل گیری شخصیت قوی اخلاقی فرزندان را مورد تشویق قرار می دهد.

برای آگاهی بیشتر از موضوعات ازدواج با خانواده پر جمعیت و روش های مدیریت روابط عاطفی ، لینک های قرار داده شده را کلیک کنید و به بررسی برسید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *