دسته ها
پنج شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲

چرا روابط پاراسوشیال خطرناک هستند؟

  • زهرا شفیعی
  • ۲۴ شهریور ۱۴۰۲
  • ۰

اینو میشناسی؟! بزار عکسش رو بهت نشون بدم، ببینی چقدر خوشگل و خوشتیپه… نمیدونی چقدر دوسش دارم و عاشقشم. با اینکه ازم خیلی دوره و اصلا منو نمیشناسه، ولی از بس بهش فکر میکنم دارم دیونه میشم حتی اگه بهش نرسم میمیرم… روابط پاراسوشیال؛ رابطه عشقی یک طرفه و پر از خیالی که هر فردی را در  هر رده سنی ای، به خود بیمار می کند. او برای نزدیک ساختن شخصیت عشقی مشهورش به خود، دائما علایق و سبک زندگی او را دنبال می کند تا احساس آرامش و امنیت رابطه واقعی را در رابطه فرا اجتماعی خود ببیند و داشته باشد.ما انسان ها از دیرباز تا به اکنون، همیشه دوستدار برقراری ارتباط با هم نوعان خود هستیم. این روابط از واقعیت گرفته تا فرا اجتماعی، در هر دو گونه علاوه بر آثار مخرب می تواند بسیار در روحیات و زندگی فردی مفید واقع شود. با دنبال کردن مسیر موفقیت این افراد مشهور ( چه بازیگران، چه خوانندگان، چه ورزشکاران و…. ) هواداران عشقی تشویق به تلاش و مبارزه برای رسیدن به اهداف زندگی خود می شوند. اینگونه دست از تنبلی و بی تحرکی جسم نا امید خود بر می دارند و به سمت رویا های خود برای دیده شدن بیشتر، پیش می روند.

درگیری عشقی یک طرفه رابطه پاراسوشیال

روابط پاراسوشیال، آشنایی با انواعی از این گونه روابط فرا اجتماعی

  • شکل گیری این رابطه از نوع سرگرمی، اجتماعی:

این رابطه زمانی شکل می گیرد، که آدمی با جذب شدن به یک فرد مشهور، از طرفداران او می شود و در مورد او با دیگران صحبت می کند.

  • علاقه مندی و شیفتگی شدید:

در این حالت آدمی با خیال رابطه ای واقعی با خود فرد مشهور، تمامی احساسات داشته اش را برای ابراز عشق به او به حراج می گذارد.

  • درگیری اختلالات شخصیتی مرزی:

آدمی با توهم خیالی بروز نشانه های علامندی فرد مشهور به او، دیگر نمی تواند عملکرد های خود را کنترل کند. در نتیجه به طور مداوم احساس می کند که با عشق فرا اجتماعی خود زیر سقفی مشترک به حیات ادامه می دهد.

آشنایی با انواع روابط پاراسوشیال

با مزیت های کلیدی بیماری پاراسوشیال آشنا شوید

  1. افزایش احساس تعلق با کمک ؛افزایش اعتماد به نفس، باور به توانایی های فردی و احساس وابستگی به جامعه که احساس تنهایی را با برقراری ارتباط موثر با افراد دیگر، کاهش می دهد.
  2. با بخشش الهام در روحیات وجودی فرد، آدمی را برای رسیدن به اهداف خود تشویق می کند و به زندگی اش معجزه ی معناداری هدیه میدهد.
  3. با ایجاد فرصت برای شناخت آدمی، تاثیرات مثبتی را برای پیش بردن رفتار های سالم در او شکل می دهد.
  4.  آشنایی با تجربه ها و دیدگاه های متفاوت، درک آدمی را برای کاهش احساس تبعیض و تعصب، افزایش می دهد.
  5. این رابطه هرگز جایگزین رابطه واقعی نخواهد شد، اما می تواند در شکل گیری روابط عاطفی و دوستانه با دیگران تاثیر مثبت داشته باشد.

توصیف خطرات شکل گرفته روابط فرا اجتماعی

در شروع مقاله اشاره ای مختصر به فواید رابطه پاراسوشیال داشتیم. حال سوال اینجاست آیا این رابطه زنگ خطری هم برای هشدار به افراد معشوق دارد؟ پاسخ ما به شما ( بله ) است. حال این خطرات کدام اند؟

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز
  1. باعث توقف رفتار های سالم می شود
  2. به سلامت روح و روان تاثیر منفی می گذارد.
  3. وسواس و اعتیاد به رسانه ها ( رسانه های اجتماعی و رسانه های خانگی ) را به همراه دارد.
  4. روابط واقعی افراد را تضعیف می کند و از بین می برد.

خیال توهمی پاراسوشیال

آیا قدرت شکل گیری این بیماری در ذهن تمامی افراد وجود دارد؟

امکان شکل گیری روابط پاراسوشیال در بسیاری از افراد، با روحیه های شخصیتی متفاوت وجود دارد. آدمی گاه از روی احساس تنهایی و خسته از گوشه گیری های اجتماعی مبتلا به این بیماری و گاهی آدمی برای فرار و گذراندن روز های سخت زندگی خود درگیر این عشق فرا اجتماعی می شود. در دسته ی آخر از این افراد، آن ها برای کشف هویت خود، افراد مشهور را همچون آیینه ای الگو قرار می دهند، تا برای رسیدن به اهداف روشن خود دست از تلاش برندارند و راه پیشرفت را تا نوک قله اش ادامه دهند.

با تشخیص این علائم متوجه شوید، رابطه فرا اجتماعی شما سالم است یا خیر؟

  • روابط فرا اجتماعی خود را با ارزش تر از روابط واقعی فرض بگیرید و به دوستان، خانواده و آشنایان کمتر توجه کنید.
  • گوشه گیر شوید و همواره احساس تنهایی کنید.
  • به انتقادات و نظریات افراد رسانه های اجتماعی وابسته شوید و خودتان را نادیده بگیرید.

این علائم نشان از رابطه ناسالم پاراسوشیال دارد که بهتر است آن را ترک کنید و یا از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید.

قابلیت شکل گیری در تمامی ذهنیت های آدمی را دارد یا خیر؟

صحبت پایانی:

فرض اینکه نه اصلا ما مبتلا به روابط پاراسوشیال نشده ایم، کاملا اشتباه است. چون احتمالا برای تک تک ما پیش آمده است که یک فیلم را فقط به خاطر نقش یک بازیگر دنبال کرده باشیم و یا فقط به خاطر علاقه به سبک یک خواننده محبوب، تنها موزیک های او را بارها گوش فرا دهیم. پس این استثنا نیست و نباید با این وجود هرگز سلایق افراد دیگر را نادیده بگیریم و یا مورد تمسخر خود قرار دهیم. این عمل نتیجه ای به جز بی ارزش دیده شدن شخصیت ما، پیش وجود دیگران به همراه ندارد. نشانه های اعتیاد به شبکه های مجازی و چگونگی دلایل افراد مشهور جهان که در صفحات مجازی همچون گذشته فالور ندارد را با کلیک به روی لینک ها در مقالات تعریف شده مطالعه کنید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *