دسته ها
پنج شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

مبارزه با بیماری ها و آفات گیاه یوکا

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۴ فروردین ۱۴۰۲
  • ۰

در واقع درمان آفات گیاه یوکا چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با انواع بیماری ها و آفت های این گیاه و همچنین اصول از بین بردن آن ها آشنا شوید با ما همراه باشید.

به طور کلی با وجود اینکه گیاه یوکا از دسته گیاهان مقاوم مناطق گرم و خشک می باشد اما اگر به درستی و در شرایط ایده آل نگهداری نشود دچار آفات و بیماری هایی خواهد شد که سلامت و فرآیند رشد آن را با مشکل مواجه خواهد کرد.

آشنایی با آفات گیاه یوکا

بهتر است بدانید یوکا در واقع گیاهی همیشه سبز به شمار می آید که دارای برگ هایی خنجری خواهد بود. این گیاه نسبت به شرایط محیطی مقاوم و دارای رشدی کند می باشد. یوکا را می توان متعلق به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دانست که زادگاه اصلی آن جنوب عربی آمریکا است.

انواع آفات گیاه یوکا

در واقع گیاه یوکا به مرور زمان برگ های پایینی خود را از دست می دهد که امری کاملا طبیعی بوده و لازم به ذکر است که با حذف جوانه انتهایی یوکا، گیاه به صورت دو الی سه شاخه ای شده اما با این حال اندازه برگ ها کوچکتر خواهد شد.

به طور کلی اغلب کسانی که از گیاه یوکا نگهداری می کنند، می دانند که این گیاه یک درختچه بسیار مقاوم و صبور است. زیرا که در سرزمین های کویری آمریکا به وجود آمده و رشد کرده است و  به آب و هوای گرم و خشکی علاقه سبیاری دارد و به همین خاطر نگهداری از آن کمی با گلهای آپارتمانی دیگر متفاوت است.

همین مسئله موجب شده که ندانید این گیاه چقدر به آب و نور نیاز دارد، چه خاک و کودی برای آن مناسب است و دما و رطوبت مناسب برای مراقبت از آن چقدر است. در مواردی حتی ممکن است متوجه علل سیاه، قهوه ای، خشک و زرد شدن برگ ها جدید و ساقه گیاه نشوند که البته جای نگرانی نیست و ما در ادامه به بیان علت هر کدام از این مشکلات و آفات گیاه یوکا به صورت کامل پرداخته ایم.

در واقع برخی از آفات نیز ممکن است موجب تبدیل یوکای سرحال به یوکا خشک شده شوند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد فوق اشاره کرد:

بیماری های رایج در گیاه یوکا

شپشک آردآلود از آفات گیاه یوکا:

توجه داشته باشید آردآلود یک شپشک یوکا محسوب می شود که از شیره آن تغذیه می کند. بنابراین گیاه به شدت ضعیف شده و در نهایت برگ هایش دچار ریزش خواهد شد. روش درمان در این مواقع استفاده از سم حشره کش است که هر دو هفته یکبار استفاده می شود.

از علائم این آفت می توان به زخم های سفید پنبه ای شکل روی برگ ها و ساقه گیاه اشاره نمود که از شیره گیاه تغذیه کرده و ضعیف شدن گیاه را در پی دارند. برای مبارزه با این آفت می توانید از سموم دیازینون، مالاتیون، کنفیدور و درسبان به نسبت ۲-۱ در هزار به صورت اسپری بر روی گیاه و تکرار ۱۰-۷ روز بعد استفاده نمایید. ضمنا بایستی گیاه را به خوبی شستشو دهید و روز بعد سمپاشی را انجام دهید.

کنه قرمز:

بهتر است بدانید اغلب پرورش دهندگان گیاه، زخم هایی که ممکن است در قسمت زیرین برگ های یوکا ایجاد شود را با عنوان کنه قرمز می شناسند. در این مواقع استفاده از یک سم حشره کش می تواند آن ها را از بین برده و در نتیجه به مرور گیاه یوکا را سرحال نماید.

مقابله با شپشک آردآلود در گیاه یوکا

سوختگی جنوبی:

سوختگی جنوبی را می توان یک آفت نادر دانت که به ساقه یوکا حمله می کند و آن را از مرکز و به صورت ذره ذره از بین خواهد برد. بنابراین به تدریح ساقه پوسیده شده و از بین خواهد رفت. برای خلاص شدن یوکا از شر این آفت بایستی از ترکیبات ضدعفونی مخصوص گیاه، آبیاری صحیح بدون خیس شدن برگ ها و از قارچ کش ها استفاده نمایید.

افت تریپس:

این آفت نیز معمولا به شیره یوکا حمله می کند که در این مواقع شما شاهد چروکیده شدن برگ ها و ایجاد لکه های نقره ای روی برگ های گیاه خود خواهید بود و می توانید برای درمان آن از سم دیازینون استفاده نمایید.

قارچ بوتریتیس:

قارچ بوتریتیس عامل ظاهر شدن لکه های خاکستری بر روی برگ های گیاه می باشد که به وجود آمدن آن ناشی از هوای سرد و مرطوب خواهد بود. دقت داشته باشید که برای رفع این مشکل دمای محیط گیاه نباید کمتر از ۲۲ درجه سانتی گراد باشد زیرا توسعه این بیماری در اثر هوای سرد و مرطوب خواهد بود.

چگونگی از بین بردن آفات یوکا

همچنین می توانید از قارچکش مانکوزب بر روی شاخ و برگ های گیاه به صورت اسپری به نسبت ۲ در هزار استفاده و ۱۰-۷ روز بعد مجددا تکرار نمایید.

بیماری زنگ:

لکه های قرمز و زردی که بر روی برگ های این گیاه پدید می آیند و بر روی تمام برگ ها گسترش خواهند یافت. برای درمان و از بین بردن این بیماری بایستی از قارچ کش فولیکور، مانکوزب و آلتو به نسبت ۲-۵.۲ در هزار استفاده نمایید و پس از گذشت مدت زمان ۷ الی ۱۰ روز مجددا تکرار نمایید.

لکه برگی از آفات گیاه یوکا:

به طور کلی عامل بیماری لکه برگی را می توان قارچ ها دانست که موجب ایجاد زخم هایی روی برگ ها شده و بسته به نوع قارچ، رنگ آن متفاوت خواهد بود.

از بین بردن بیماری لکه برگی در گیاه

برای مثال برخی از قارچ ها زخم های قهوه ای رنگ ایجاد می کنند و برخی دیگر لکه های زرد یا خاکستری روی برگ ها به وجود می آورند. همچنین قارچ بوتریتیس موجب ایجاد کپک خاکستری روی برگ ها می شود که علت آن هوای سرد و مرطوب خواهد بود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *