دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

نگاهی به علت ها و نحوه درمان خستگی در کودکان

  • سعیده ستاری
  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۲
  • ۰

راهکارهای مختلفی برای درمان خستگی در کودکان وجود دارد که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم. امیدورام این مطلب مورد پسند شما عزیزان قرار گیرد.

کودکان سرشار از انرژی هستند و برای والدین دشوار است که با سرعت و هیجان آنها را همراهی کنند. آنها در خانه می دوند و بازی می کنند ولی انرژی آنها در شب ثابت می ماند، به ندرت آنها خسته می شوند ولی من اگر روزی کودک شما احساس خستگی کرد امکان دارد به علت کم خوابی، فعالیت بیش از اندازه، یا حتی بهانه‌ای برای دوری از تکالیف باشد. ما در این مطلب در مورد درمان خستگی در کودکان صحبت میکنیم.

نحوه درمان خستگی در کودکان

درمان خستگی در کودکان و علل آن

خستگی وضعیتی می باشد که در آن کودک شما همیشه خسته است و انرژی لازم برای انجام کارهای روزمره خود را ندارد. در صورتی که کودک شما حتی بعد از استراحت کافی به صورت استثنایی خواب آلوده است، این نشانه خستگی مفرط باشد. یک بیماری زمینه ای به طور معمول علت خستگی مفرط است. تعیین دلیل خستگی مفرط در کودکان بسیار اهمیت دارد تا بتواند به موقع درمان های پزشکی مناسب را دریافت نماید. خستگی شدید قادر است از عوامل مختلفی ناشی باشد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

۱. افسردگی و مشکلات روانی

اگر کودک شما در مدرسه مورد آزار و اذیت قرار می گیرد یا برای درس خواندن دچار مشکل است. امکان دارد همیشه نزد شما نیاید و مشکلات خود را بگوید. به اشتراک گذاشتن مشکل خود و نگهداشتن چیزها برای خود امکان دارد به مشکلات روحی و عاطفی اضطراب و افسردگی در او شود که موجب خستگی او می شود.

۲. تغذیه ضعیف

عادات غذایی ناسالم و خوردن یک رژیم غذایی متنوع و متعادل این توانایی را دارد که به بیماریهای کمبود و دیگر شرایط  مثل چاقی دوران کودکی منجر شود امکان دارد خستگی شدید در کودکان همراه داشته باشد.

۳. آلرژی

بسیاری از انواع واکنش های آلرژیک موجب می‌شوند بدن ما مواد شیمیایی آزاد کند که  به خستگی مفرط منجر می‌شود. در صورتی که فرزند شما به چیزی واکنش آلرژیک نشان داده است امکان دارد احساس خستگی کند.

درمان خستگی در اطفال

۴. بیماری قلبی یا کلیوی

اگرچه در کودکان این مورد نادر است. قلب ضعیف یا نارسایی کلیه ها در کودکان موجب خستگی مفرط در کودکان می شود که حتماً باید آن را درمان کنید.

۵. کم خونی

کمبود آهن در بدن موجب کم خونی در کودکان می‌شود که در آن کمبود هموگلوبین در خون برای حمل اکسیژن به سلولهای بدن وجود دارد. این میتواند فرزند شما رنگ پریده و خسته کند.

۶. ویروس اپشتین بار

ویروس اپشتین بار موجب بیماری عفونی به نام مونونوکلئوز می‌شود و یکی از نشانه‌های مونونوکلئوز خستگی می باشد. اگر کودک شما دائما خسته است احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد پس هر چه زودتر او را نزد پزشک ببرید و درمان کنید.

۷. کمبود خواب یا اختلالات خواب

اگر کودک شما تا دیر وقت بیدار می ماند یا به علت اختلالات خواب مثل آپنه خواب کودک یا نارکولپسی به اندازه کافی نمی خوابد این توانایی را دارد که خستگی شدید در کودک را ایجاد کند.

معرفی راه های درمان خستگی در کودکان

۸. سبک زندگی کم تحرک

سبک زندگی کم تحرک بدون هیچگونه فعالیت بدنی قادر است کودک را بی حال و خسته نماید.

۹. انواع خاصی از اختلالات ایمنی

اختلالات سیستم ایمنی بدن این توانایی را دارد که خستگی مفرط و شدید در اطفال وجود بیاورد.

۱۰. عفونت ها

عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا نیز موجب خستگی در اطفال میشود چندین عفونت مثل دنگی و هپاتیت این توانایی را دارند که هفته ها یا ماه ها ادامه داشته باشند و به خستگی شدید در کودک منجر شوند.

۱۱.بیماری مزمن

بیماری های مزمن مثل دیابت در کودک، فیبروز کیستیک یا آسم می‌توانند موجب خستگی شدید در بچه ها شوند. این وقتی رخ می دهد که بیماری ها با درمان پزشکی یا تغییر رژیم غذایی قابل کنترل نمی باشند.

۱۲. کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید بیماری است که در آن مقدار هورمون تیروئید تولید شده توسط تیروئید بسیار کم است. هورمون تیروئید برای کنترل عضلات، کنترل خلق و خو، عملکردهای گوارشی و قلب، حفظ استخوان و رشد مغز لازم است. کم کاری تیروئید موجب خستگی شدید در بچه ها می شوند.

رفع خستگی در کودکان

نشانه های خستگی مفرط در بچه ها

نشانه های مختلفی که مشخصه خستگی مفرط در اطفال می باشد در زیر به آن اشاره می کنیم:

  • بی حالی
  • خمیازه های مداوم
  • درد مفاصل و عضلات
  • همیشه احساس خواب آلودگی شدید دارند
  • غدد لنفاوی متورم در قسمت گردن
  • مه گرفتگی و مشکلات حافظه
  • بی علاقگی به هر گونه فعالیت بدنی یا بازی

جدایی از اینها خستگی مفرط همراه با کاهش وزن، خونریزی بینی، از دست دادن اشتها، سردرد، توده‌ها یا تحریف بینایی نشان دهنده هشدار سرطان خون می باشد.

معالجه

به جهت درمان خستگی مخلوط متخصص اطفال کودک شما دلیل اصلی خستگی را معین می کند فقط در این صورت است که کودک شما با تجویز داروی مناسب به تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی درمان میشود:

۱. تغییر دارو

برای اختلال خواب مانند نارکولپسی، پزشک داروهای حاوی کنترل کننده های سروتونین را تجویز می‌کند. این کار موجب می‌شود کودک در طول روز نخوابد. اگر آلرژی یا داروهای سرفه کودک موجب خستگی مفرط شود پزشکی دارو یا دوز آن را تغییر می‌دهد.

بیان راه های درمان خستگی در کودکان

۲. ورزش منظم و قرار گرفتن در معرض نور خورشید

ورزش تنها برای بزرگسالان دارای اهمیت نمی باشد بلکه برای کودکان هم به همان مقدار اهمیت دارد. اگر می‌خواهید کودک شما سالم و فعال باشد، اطمینان پیدا کنید که او به صورت منظم ورزش می کند و هر روز به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد. این کار او را باعث فعال و پر انرژی بودن کودک می شود و هیچ نشانه‌ای از خستگی از خود نشان نمی دهد.

۳. روال خواب مناسب

مهم ترین درمان برای خستگی شدید یک روال خواب سال میباشد کودک شما بایستی حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت هر شب بخوابد برای اطمینان از اینکه او استراحت لازم را دارد یک برنامه زمان خواب ثابت برای او معین کنید این به این معنا میباشد که هیچ وسیله پیش از خواب کودک وجود ندارد، وعده‌ ی غذایی سنگین تا ۲ ساعت پیش از خواب وجود ندارد و اتاق خوابی آرام و کم نور است.

زمان مراجعه به پزشک اطفال

در شرایط زیر باید برای کودک خود نزد پزشک اطفال مراجعه کنید:

  • در صورت خستگی شدید کودک بعد از استفاده داروهای تجویزی
  • اثر گذاشتن خستگی مفرط بر تحصیل و زندگی روزمره کودکتان
  •  در صورت طولانی شدن خستگی مفرط بیشتر در یک هفته

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *