دسته ها
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

معرفی انواع گیاهان مناسب پالوداریوم و خصوصیات آن ها

  • شیوا فهیمی
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۲
  • ۰

اگر به داشتن یک پالوداریوم زیبا در منزل علاقمند هستید و مایلید با انواع گیاهان مناسب پالوداریوم آشنا شوید با این مطلب همراه ما باشید.

اگر برای شما این سوال ایجاد شده که گیاهان مناسب پالوداریوم چه گیاهانی هستند یا چطور از این گیاهان باید مراقبت نمود؟ در ادامه پیرامون این موضوع صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

انواع گیاهان مناسب پالوداریوم

گیاهان پالوداریوم انواع گوناگونی از طرح های فلور ویواریوم می باشند که در یک محیط کوچک با سطوح رطوبت متوسط قرار دارند. طراحی ساختاری یک پالوداریوم گروه بزرگی از شاخ و برگ را در معرض دید علاقمندان قرار می دهد تا با آن ها کار کنند.  به این ترتیب گیاهان مناسب پالوداریوم می توانند از کاملا آبی تا کاملا زمینی را شامل شوند.

گیاهان حاشیه ای نظیر گونه ای که در فهرست گیاهان ریپاریوم یافت می شود در این نوع ویواریم هم رشد دارند. با محدودهای مختلف رطوبتی در این نوع ویواریوم ها بیشتر گیاهان اپی فیت در این مجموعه بهتر از یک تراریوم معمولی فعالیت می کنند.

هنگامی که از گیاهان پالوداریوم صحبت می شود باید آن هایی را که در محیط های مرطوب و خیس رویش دارند مورد هدف قرار داد. این محفظه به ناحیه گرمسیری شبیه است و این موضوع باید هنگام کاشت مدنظر قرار گیرد. برای پرورش گیاهان پالوداریوم بایستی بستر مناسب در کف مجموعه و همچنین روی خاک ایجاد شود.

در حالت کلی گیاهان مناسب محفظه پالوداریوم به سه دسته تقسیم می شوند.

گیاهان زمینی

اگر این گیاهان در مکانی خشک و به حد کافی بالاتر از آب ریشه نداشته باشند، ممکن است در آب دچار خفگی شوند. ناحیه کاشته شده برای این نوع گیاهان باید اجازه تخلیه آب حین آبیاری را داشته باشد. از جمله گیاهان متداول در این سطح می توان به انواع خزه ها، گیاهان گوشتخوار و مینی سرخس ها اشاره نمود.

گیاهان آبزی

این نوع گیاهان کاملا زیر آب غوطه ور بوده و تمام بخش های آن از ریشه تا برگ کاملا زیر آب قرار دارد. کریسمس موس، سرخس جاوا و شمشیری آمازون همگی از جمله این گیاهان می باشند. ضمنا حتی اگر فهرست بسیاری از گیاهان آبزی وجود داشته باشد که معمولا در آکواریوم از آن ها مراقبت می شود ولی همه آن ها برای نگهداری در پالوداریوم مناسب نیستند.

ضمنا روشنایی برای رسیدن به این گیاهان باید سخت تر عمل کند. افزایش نور کلی برای جبران آن ممکن است در مقابل گیاهانی که روی سطح رویش دارند موثر باشد. برای مقابله با این مشکل گیاهانی مورد هدف باشند که در نور کم مقاوم بوده و رشد کندی دارند.

گیاهان نیمه آبزی

ریشه این این گیاهان زیر آب بوده ولی ساقه و برگ های آن بالای آب جوانه می زند. کاشت و مراقبت از این گیاهان خیلی ساده می باشد. از نمونه های رایج گیاهان نیمه آبزی می تواند به آمانیا، پوتوس و هیگروفیلا اشاره نمود. در ضمن به گیاهان نیمه آبزی گیاهان حاشیه ای نیز گفته می شود. که هم در خاک و هم در آب رویش دارند.

سطح بالای رطوبتی که این محفظه مرداب فراهم می نماید به بیشتر گیاهان آبزی توانایی رشد غوطه ور را می دهد. دقیقا مانند یک ساحل. تمایز اصلی بین کاشت در پالوداریوم و ریپاریوم اضافه کردن زمین می باشد. این امر سبب ایجاد زمین یا سکوهای باتلاق مانند می شود. حال می توان گیاهان حاشیه ای را در نظر گرفت که به بسترهای اکسیژن دار بیشتری جهت رشد نیاز دارند.

بعضی از گیاهان محبوب آکواریوم انتخاب خوبی برای فلور نیمه آبزی یا غوطه ور پالوداریوم می باشد. سطح بالای رطوبت و اتمسفر سرشار از دی اکسیدن کربن پالوداریوم ها به آسانی گیاهان حاشیه ای را حفظ می نمایند. ممکن است نور فاکتور مهمی باشد که بایستی موقع انتخاب این گیاهان مدنظر داشت.

به صورت کلی گیاهان پالوداریوم  که در بالای خط آب رویش دارند ممکن است بر قسمت آبی آن سایه بیندازند. از این رو گیاهان آبزی کم نور گزینه های خوبی برای گیاهان حاشیه ای رایج می باشند از جمله گیاه آنوبیاس، گوشاب،ساژیتریا و …

گیاهان آپارتمانی رایج برای پالوداریوم

اکثر گیاهان آپارتمانی معمولی در فضای باتلاقی که پالوداریوم فراهم می نماید رشد خوبی دارند. این نوع محفظه ها بسترهای بسیاری را برای تقریبا هر نوع گیاه آپارتمانی فراهم می کنند. گیاهان را مورد نظر قرار دهید که در نواحی گرمسیری به خوبی رشد داشته و به خاک با زهکشی یا غوطه ور شدن احتیاج دارند.

در این راستا گیاهان محبوب زیادی هستند که می توان آن ها را در پالوداریوم استفاده کرد از جمله:

۱. انواع سرخس

سرخس های آبزی از پرطرفدارترین انتخاب گیاهان پالوداریوم می باشند که مورد استفاده قرار می گیرند. پیدا کردن آن ها ساده بوده و در انواع مختلفی وجود دارند. این گیاهان حتی قدرت رشد فراتر از خط آب را نیز دارند.

۲. انواع خزه

خزه جزو گیاهان عالی برای هر ویواریومی محسوب می شود که رطوبت بالایی دارد. به عنوان گیاه پالوداریوم  به ویژه در شرایط مساعد حتی بهتر است. با توجه به این که خزه کجا قرار می گیرد الگوی رشد متفاوتی خواهد داشت. وقتی زیر آب رشد نماید بوته ای و ضخیم شده و در بالای آب سبب شده خزه خود به خود هرس و یک تشک متراکم در هر سطحی که بتواند به آن برسد به وجود آورد.

گیاهان ساقه دار مطلوب برای پالوداریوم

برخی گیاهان ساقه دار آکواریومی هستند که می توانند به خوبی به عنوان یک گیاه نیمه آبزی فعالیت کنند. گیاهان ساقه ای در نور کم پالوداریوم عالی ایجاد می کنند. شاخ و برگ در مجموعه ای از رنگ ها و ترکیبات ماهیت تم گرمسیری را نمایش می دهد.

گیاهان گوشتخوار

شرایط باتلاقی یک پالوداریوم برای گیاهان گوشتخوار عالی می باشد. برای افرادی که محفظه پالوداریوم آن ها کوچک است برخی از گیاهان گوشتخوار کاملا آبزی هستند که می توانند کاملا در آب غوطه ور شوند.

جمع بندی

به طور کلی گیاهان خزنده و پیچک ها برای پوشاندن دیوار پشت مخزن پالوداریوم عالی هستند. انواع سرخس ها مانند سرخس بوستون نیز می توانند گیاهان مطلوبی برای پر کردن فضا بوده و رشد سریعی هم دارند. گیاه بروملیاد هم گزینه خوبی برای پرورش در پالوداریوم محسوب می شود.

انواع خزه ها به ویژه خزه جاوا می تواند در ارتفاع کم سریعا فضا را پر نماید و سرسبزی خاصی ایجاد نماید. در میان گیاهان گلدار انواع ارکیده می توانند زیبایی منحصر به فردی به پالوداریوم ببخشند و بهترین انتخاب ارکیده های ریز نقش می باشد زیرا رطوبت بیشتری تحمل می کند. دقت کنید نگهداری ارکیده به توجه بیشتری نیاز دارد.

ضمنا برخی گیاهان گوشتخوار نظیر اوتریکولاریا و پینگویکولا یا برگ چسبی هم می توانید در پالوداریوم پرورش دهید ولی باید دقت داشت که از انواعی که ممکن است حیوانات داخل پالوداریوم را بخورد خودداری کنید. گیاهان آبزی همچون آنوبیاس و کریپتوکورین و گیاهان شناور مانند سالینیا هم عملکرد خوبی در این محفظه دارند.

در صورت تمایل برای آشنایی با روش ساخت تراریوم در بسته و بهترین گیاهان آکواریوم روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *