دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

خواص گیاه ولیک و کاربردهای دارویی این گیاه

  • سعیده ستاری
  • ۲۲ فروردین ۱۴۰۲
  • ۰

خواص گیاه ولیک بسیار بی شمار است و از خواپص آن می توان به جلوگیری از بیماری نقرس، خاصیت آرامش بخشی، تسکین سردرد و سرگیجه و … اشاره کرد. امیدوارم این مطلب مورد پسند شما عزیزان قرار گیرد.

در جنگل های شمال ایران درختی به صورت خودرو به نام ولیک رشد می کند که از فواید بسیار با ارزشی برخوردار می باشد چوبین درخت جنگلی از نظر صنعتی ارزشی ندارد ولی میوه درخت ولیک دارای مزایای دارویی با ارزشی می باشد. ما در این مطلب در مورد خواص گیاه ولیک صحبت می کنیم.

معرفی خواص گیاه ولیک

آشنایی با خواص گیاه ولیک

ولیک و یا همان زالزالک وحشی یک گیاه بومی می باشد که به طور معمول در جنگل های شمال ایران رشد می‌کند. درخت ولیک بسیار کوتاه است و به طور معمول ارتفاع آن حدود ۳ تا ۵ متر می باشد. بعضی از باغداران شمالی از این گیاه به عنوان حصار باغ های خود استفاده می کنند. به این علت که درخت ولیک درختی تیغ دار است و به خوبی قادر است از باغ مراقبت کند.

فصل رسیدن میوه درخت ولیک پاییز میباشد. میوه‌های این درخت جنگلی بسیار ریز و پس از رسیدن رنگ سیاهی پیدا می‌کنند. طعم میوه های رسیده ولیک ترش و شیرین می باشد. ولیک به علت دارا بودن انواع مواد مغذی سیتریک اسید، کراتاگوس اسید، روغن چرب، قندهای فروکتوز و گلوکتوز، تارتاریک اسید، پکتین و غیره برای ساخت انواع دارو ها از آن استفاده می شود.

از آنجایی که میوه درخت ولیک از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های بسیار غنی می باشد؛ بنابراین در طب سنتی از خواص آن برای درمان انواع بیماری ها استفاده می کنند که می توان به موارد زیر اشاره نمود:

تاثیر ولیک بر پوست

ولیک خاصیت قابض کنندگی دارد. همین خصوصیت موجب شده است تا از خواص گیاه ولیک لوازم آرایشی بهره ببرند. به عنوان مثال از خواص این میوه در کرم های مخصوص پوست های چرب بسیار استفاده می شود تا مشکلات این نوع از پوست ها به مقدار قابل توجهی کم شود. حتی شما قادر هستید با استفاده از گیاه ولیک مشکلات پوستی خود را نابود کنید.

فواید گیاه ولیک

برای این منظور کافی است تا مقداری از میوه ولیک را در مقداری آب در حال جوش بریزید. سپس زیر شعله را کم نمایید تا این ترکیب به خوبی دم بکشد. تلاش کنید که شب ها پیش از خواب مقداری از دم کرده ولیک را به پوست خود بمالید. سپس بگذارید تا به مدت یک شبانه روز این ترکیب بر روی پوست صورت شما باقی بماند و صبح می توانید صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید.

تنظیم فشار خون و قلب

یکی از خاصیت های درمانی گیاه ولیک تاثیر مثبت آن بر روی فشار خون و تنظیم ضربان قلب می باشد. به این منظور کافی است تا میزان ۱۵ تا ۲۰ گرم از گل ولیک را در مقدار ۱ لیتر آب در حال جوش بریزید. بعد صبر کنید تا این ترکیب به خوبی دم بکشد. پس از عبور دادن آن از صافی قادر هستید آن را استفاده کنید. خوردن دمنوش میوه ولیک به شما کمک می کند تا کمتر از تپش قلب داشته باشید همچنین پس از مدتی فشارخون شما بخوبی تنظیم می‌شود.

تقویت قلب و رفع گرفتگی قلب ها

یکی از خاصیت های شگفت انگیز ولک تاثیر مثبت آن بر روی قلب و نابودی گرفتگی رگ ها می باشد به این علت که این میوه پاییزی از ماده‌ای به نام کراتاگوس لاکتون برخوردار است. در نتیجه استفاده آن موجب می‌شود تا رگهای قلبی شما به علت عوامل مختلف بسته شده است به خوبی باز شود در حقیقت خاصیت های میوه ولیک به عنوان یک داروی تاثیر گذار برای قلب عمل می‌کنند ولی قادر نیست جایگزین قرص های شما شود.

از دیگر خاصیت های دارویی گیاه ولیک می توان به درمان بیماری‌های قلبی مثل بیماری دیس پنوئا، تنگی نفس در اثر مشکلات قلبی، بزرگ شدن قلب، ضعف قلب و غیره اشاره نمود. 

بیان خواص گیاه ولیک

درمان مشکلات گوارشی

در صورتی که از مشکلات دستگاه گوارش عذاب می کشید، برای رفع این مشکل توصیه می‌شود که گیاه درخت ولیک را نوش جان کنید. به این علت که میوه درخت ولیک به عنوان یک تقویت کننده معده عمل می‌کند و برای رفع و معالجه مشکلات گوارشی بسیار تاثیر گذار است.

معالجه سنگ کلیه و سنگ مثانه

یکی از خواص گیاه ولیک درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه می باشد. خیلی از پزشکان طب سنتی از خاصیت های میوه ولیک که برای معالجه انواع سنگ ها مانند سنگ مثانه و کلیه بهره می برند. البته اگر شما هم دچار این مشکل هستید توصیه می‌شود پیش از مصرف آن حتماً با پزشک طب سنتی مشورت نمایید.

معالجه گلو درد

بیشتر اشخاص در فصل سرد پاییز و زمستان به گلودرد دچار می‌شوند. برای معالجه این مشکل توصیه می‌کنیم که از خواص میوه ولیک استفاده کنید. برای درمان گلو درد خود کافی می باشد تا به میزان ۲۰ گرم از میوه این درخت پاییزی را در یک لیتر آب بجوشانید. بعد صبر کنید تا بر روی شعله گاز به خوبی دم بکشد. بعد از رد کردن این دمنوش صافی قادر هستید آن را همراه با مقداری عسل نوش جان کنید.

همچنین قادر هستید از این دمنوش برای غرغره کردن نیز بهره ببرید. انجام این شیوه به شما کمک می کند تا بدون خوردن هیچ گونه داروی شیمیایی گلو درد شما به خوبی رفع شود.

مزیت های گیاه ولیک

معالجه سوء هاضمه و رفع اسهال

برای معالجه فوری اسهال قادر هستید میوه ولیک را امتحان کنید. یکی از خاصیت های این میوه مداوا سوء هاضمه می باشد. برای این منظور کافی می باشد تا میوه ولیک را بسوزانید. سپس زغال این میوه را بخورید تا مشکل شما به خوبی نابود شود.

تسکین سردرد و سرگیجه

از دیگر خواص دمنوش گیاه ولیک میتوان به تسکین سردرد و سرگیجه اشاره نمود. برای این منظور کافی است تا شربت این میوه را به همراه مقداری شکر مخصوص به نام شکر سرخ استفاده کنید. این دمنوش کمک می‌کند تا حادترین سردردهای شما به خوبی تسکین پیدا کند.

خاصیت آرامش بخش بودن

یکی از خاصیت های منحصر به فرد میوه گیاه ولیک تاثیر مثبت آن برای آرامش روح و روان می باشد. در نهایت اگر خواب شبانه شما به اختلال دچار شده باشد و یا اضطراب و استرس، زندگی روزمره شما را با اختلال روبرو کرده است، پیشنهاد می‌کنیم که از خاصیت میوه درخت ولیک بهره مند شوید. از آنجایی که میوه این درخت از خاصیت آرام بخشی برخوردار است، در نهایت می تواند تاثیرات مثبتی بر روح و روان شما بگذارد.

توضیح در مورد خواص گیاه ولیک

به وجود آوردن تعادل در فشار خون

خاصیت میوه ولیک این است که موجب می شود تا فشار خون شما کم می‌شود. از سوی دیگر این میوه پاییزی کمک می‌کند تا جلوی پایین بودن فشار خون گرفته شود. به صورت کلی به کمک خاصیت میوه ولیک قادر هستید فشار خون خود را به حالت تعادل برسانید. همچنین اگر به دیابت دچار هستید، استفاده این میوه کمک می کند تا فشار خون شما کم شود.

جلوگیری از نقرس

یکی از خواص گیاه ولیک جلوگیری از نقرس می باشد. اگر به بیماری نقرس مبتلا هستید توصیه می‌کنیم که برای کاهش نشانه‌های بیماری خود، عرق میوه ولیک را حتماً امتحان کنید. نوشیدن عرق میوه زالزالک وحشی برای اشخاص مبتلا به نقرس بسیار مفید و تاثیرگذار میباشد.

هم اکنون که این مطلب به اتمام رسید برای آشنایی بیشتر با مطالبی در حوزه خواص مواد غذایی بر لینک های خواص شربت عناب و خواص سیر کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *