افزایش مصرف سبزی ها و میوه ها، مراقبت از مقدار آب بدنی و مصرف منظم بعد های غذایی به قدم های موثری برای سلامتی شما می باشد. ولی خانم “شارون مرسی” ماما توصیه میکند که یک قدم جلوتر بروید یعنی خام خواری کنیم و برای چهار هفته آخر بارداری خود تنها خوراکی های پخته و فرآوری نشده مصرف نمایید. ما در این مطلب درباره خام گیاه خواری در بارداری صحبت می کنیم.
رژیم خام گیاه خواری در بارداری
سلول ها مسئول هر یک از عملکردهای بدنی شما میباشند برای عملکرد بهتر از سلول ها با آنزیم ها به شکر های ویژه ای احتیاج دارید. حرارت دادن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد غذا، ساختار شیمیایی و مواد آن را دگرگون می سازد و بسیاری از مزایای آنزیم ها و مواد قندی آن را که در مواد اولیه به صورت طبیعی وجود دارند را نابود کرده و هضم آنها را مشکل تر می کند. جذب تمامی مواد مغذی موجود در تغذیه شما به خصوص هنگام بارداری و زایمان از اهمیت ویژه برخوردار است، میخواهید بدنتان با حداکثر توان ممکن کار کند.
خانم شارون توصیه می کند: اولین نکته شتاب نکردن در اجرای آن و آشفته نکردن سیستم بدنتان است در هفته ۳۶ بارداری قادر نیستید از خواب بلند شوید و رژیم تان را به طور کامل عوض کنید حتی اگر باردار نبودی باز هم چنین کاری پیشنهاد نمی شده از حدود ۱۲ هفتگی یعنی زمانی که شدت جریان هورمون ها در بدن شما کم میشود احتمالاً کمتر به تهوع صبحگاهی دچار هستید خوراکی های خام بیشتری را به رژیم خود می افزاید مصرف آب در آن را بیشتر کنید و از محصولاتی که شدیداً فرآوری شده آن دوری نمایید. (کنسروها، سوسیس و کالباس و…) این انتقال آرام رژیم خام گیاه خواری مثل یک روش پاکسازی است.
احتمالاً بین هفته های ۲۴ و ۲۸ بارداری متوجه میشوید که هضم سه بعدی بزرگ غذا در روز سخت است این مسئله تنها به علت اینکه فرزندتان فضای بیشتری میگیرد نیست بلکه در این دوران سیستم گوارش شما آهسته تر کار میکند (تحت تاثیر هورمون ها). بنابراین شانس بیشتری برای جذب تمامی مواد مغذی دریافتی خواهید داشت. در نتیجه اگر تاکنون به این مسئله توجه نکرده تلاش من در طول روز، کم کم خوردن را شروع کنیم و درصد خوراکی های خام رژیم روزانه خود را بیشتر کنید و سرانجام برای خام گیاه خواری کامل طی آخرین مراحل بارداری آماده شوید.
این شیوه به معنی خوردن همه یا هیچ نیست؛ اینکه غذاهای پخته را کاملاً از رژیم خود حذف نمایید صرفاً با افزایش خوراکیهای خوام که میخورید بسیاری از مزایای آن را احساس میکنید دکتر “هایدی ون لوگرن برگ” متخصص هومیوپاتی می گوید: مجموعه نیست که صد در صد خام خواری کنید. قادر هستید هر میزانی که دوست دارید بخورید ولی تلاش کنید تا مصرف مواد خام را به ۶۰ تا ۸۰ درصد برسانید مصرف سبزیجات را بیشتر کنید به خصوص کلم پیچ، اسفناج، کاهو و غیره. انواع برگ ها نیز عالی هستند، هرچه سبز تیره تر بهتر. اسموتی سبز (مخلوط یخ و آب سبزی)، آب میوه های سبز و سوپ های سبز رنگ، شیوه مطلوبی برای استفاده روزانه ۴ الی ۶ فنجان از سبزی ها می باشد.
این متخصص اضافه می کند: خام گیاه خواری به این معنا نیست که بایستی گیاه خوار یا ویگن vagan (گیاهخواران که محصولات حیوانی استفاده نمی کنند) باشید. بارداری زمانی برای محدود کردن رژیمتان نیست و افراد زیادی نگران هستند که اگر رژیمی تمام گیاهی انتخاب کنند به اندازه کافی پروتئین و امگا (اسیدهای چرب اشباع نشده) دریافت نمی کنند. استفاده گوشت و ماهی کبابی تضمین می کند که پروتئین و امگاهای ضروری بدنتان را وارد سیستم تان می کنید. خانم هایدی توصیه می کند که انواع گوناگون پروبیوتیک ها را استفاده می کنید، به خصوص طی سه ماهه سوم بارداری تان، خصوصا اگر ماست را از رژیم خود حذف کرده اید. چون ضروری است که فرزندتان زندگی خود را با مجاری گوارشی ای آغاز کند که باکتری های مفید به خوبی در آن ذخیره شده باشد.
تامین ریز مغذی های ضروری برای جنین
خانم شارون توصیه می کند مادرانی که قصد بهره بردن از رژیم خام گیاه خواری در دوران بارداری را دارند بایستی حداقل ۸۰ درصد خام گیاه خواری کنند. به این معنا که تمام روز خام خواری کنند و سپس برای شام غذایی پخته میل کنند. البته قبل از هر گونه تغییری در رژیم غذایی خود با پزشک خود یا متخصص تغذیه مشورت کنید. هرگز توصیه نمی شود که در طول بارداری گوشت و ماهی کاملا نپخته یا محصولات لبنی غیر پاستوریزه را استفاده کنید، چون امکان دارد باکتری های خطرناکی در این مواد خوراکی وجود داشته باشند. پس خوردن سوشی (ماهی خام)، بیلتونگ (گوشت خشک) و پنیر آبی (بلوچیز) طی این دوران به طور کامل ممنوع هستند.
۱. کلسیم
برای ساخته شدن بسیاری از ارگان های بدن جنین از جمله استخوان ها لازم است. کلسیم را می توانید از بعضی منابع گیاهی همچون برگ شلغم، انجیر، چغندر، کلم بروکلی و… دریافت کنید.
۲. آهن
این ماده غذایی مهم در انواع لوبیاها و جوانه آنها، کشمش، اسفناج خام و غیره یافت می شود و مصرف آن همراه با ویتامین C (چند پر پرتقال) جذب آهن در بدن را بیشتر میکنند جوانه غلات و حبوبات باعث افزایش آهن قابل جذب در مواد غذایی می شود و اغلب جوانه میزنند ویتامین c در آنها بیشتر میشود و میزان تانن ها و اسید فتیک کاهش پیدا می کند به عنوان مثال جوانه زدن برخی از غلات و حبوبات مثل ماش و عدس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت میتواند آهن قابل جذب را تقریباً به دو برابر افزایش دهد. یکی از اساسی ترین اقدامات برای جلوگیری از کم خونی در بارداری آموزش تقدیر به منظور ایجاد تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه میباشد اساسین آموزش تغذیه ای دریافت همزمان منابع حاوی آهن و افزایش دهنده های جذب آهن می باشد همچنین باید از مصرف کاهش دهنده های جذب آهن مثل چای قبل یا بلافاصله بعد از صرف غذا جلوگیری کرد.
۳. روی
این عنصر که در رشد و تکامل جنین نقش بسیار تاثیرگذاری دارد در جوانه های غلات، ذرت، مغزها، برنج سبوس دار و غیره یافت می شود.
۴. اسید های چرب ضروری
این عنصر مهم در رشد و تکامل مغز و دستگاه عصبی جنین به مقدار وفور در دانه ها، مغز ها، شاهدانه، آووکادو، تخم کتان و… وجود دارد.
۵. ویتامین های گروه B
این ویتامین ها در انوع جوانه ها، مغزها، لوبیا سبز و… بسیار زیاد وجود دارد. و ویتامین های گروه B از ویتامین های لازم رژیم خام گیاه خواری در بارداری می باشد.
منبع : آرگا