به طور کلی گیاه دیفن کاملیا یکی از محبوب ترین ارقام گیاه دیفن باخیا به شمار می آید که به خاطر ظاهر قشنگ و ورقه های سبز و طلایی اش، گزینه زیاد مناسبی برای تزئین اتاق ها و سالن ها به شمار خواهد آمد. گیاه دیفن کاملیا به دلیل اصول کشت و نگهداری راحتی که دارد مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به گل و گیاه قرار گرفته است.
آشنایی با نحوه نگهداری دیفن کاملیا
بهتر است بدانید گیاه دیفن باخیا کاملیا که با نام علمی Dieffenbachia Amoena نیز شناخته می شود یک گیاه زیبا با برگ هایی با رنگ روشن خواهد بود. این گیاه که از خانواده دیفن باخیا می باشد دارای شرایط مراقبتی نسبتا آسان و همچنین گیاهی ایده آل برای فضای آپارتمان با نور متوسط محسوب می شود. معمولا رشد دیفن کاملیا متوسط و در فصول بهار و تابستان که فصول رشد است، رشد سریع تری خواهد داشت.
دقت داشته باشید که این گیاه هم برای انسان و هم برای حیوانات خانگی سمی است بنابراین در صورت نگهداری آن در محیط خانه حتما مراقبت لازم را انجام دهید. گیاه دیفن کاملیا تقریبا ۱۲ گونه مختلف در جهان را شامل می شود که از خانواده آراسه ها بوده و بومی مناطقی از برزیل می باشد.
این گیاه زیبا دارای برگ های بزرگی است که ترکیبی از رنگ های زرد، سبز و سفید خواهد بود. برگ های این گیاه همزمان با بلند شدن ساقه رشد می کنند و به مرور زمان ساقه را لخت می کنند زیرا در اثر رشد گیاه برگ های پایینی می ریزند و ساقه را به صورت یک میله تک انشعابی تنها می گذارند.
دستورالعمل کاشت و تکثیر گیاه:
توجه داشته باشید که تکثیر گیاه دیفن کاملیا معمولا از طریق قلمه ساقه انجام می گیرد. البته که ممکن است گیاهانی کوچک از کنار گیاه مادر از خاک بیرون آیند که می توانید هنگام تعویض گلدان با تقسیم بوته آن ها را جدا کنید و در نهایت گیاهی جدید داشته باشید.
قلمه های دیفن کاملیا معمولا در آب و خاک ریشه دار خواهند شد. همچنین پس از مشاهده اولین نشانه های رشد نیز می توانید نگهداری دیفن کاملیا خود را مانند قبل انجام دهید.
شرایط مورد نیاز برای نگهداری از دیفن کاملیا
همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی خواهند داشت که شما بایستی آن را فراهم نمایید. به همین منظور در ادامه به بیان مهم ترین شرایط برای مراقبت و نگهداری دیفن کاملیا پرداخته ایم.
-
تامین نور کافی:
گیاه دیفن کاملیا برای رشد نیاز به نور متوسط و نور غیر مستقیم دارد. در واقع این گیاه نسبت به دیفن باخیا در نور کم و ساقه مقاوم تر است. این گیاه معمولا در نور کم رشد علفی دارد و در جهت طولی رشد می کند و همچنین فاصله برگ های آن از یکدیگر بیشتر خواهد شد. به همین خاطر نباید گیاهتان را در مکانی خیلی کم نور قرار دهید.
-
آبیاری به موقع و کافی:
به صراحت می توان گفت که دیفن کاملیا نسبت به آبیاری زیاد حساس است و به همین خاطر بایستی در فاصله دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک به صورت کامل خشک شود. این گیاه در طول فصل زمستان به آبیاری کمتری نیاز دارد اما در فصل تابستان میزان آبیاری آن بایستی دوچندان گردد.
دقت داشته باشید که دفعات آبیاری هر گیاه به اندازه گلدان، حرارت اطراف و نور گیاه بستگی خواهد داشت. بسیاری از پرورش دهندگان گل و گیاه عقیده دارند که در طول زمستان هفته ای یک مرتبه و در طول تابستان هفته ای دو مرتبه گیاهتان را آبیاری نمایید.
-
دمای ایده آل:
بهتر است بدانید که دیفن کاملیا در درجه دمای بالاتر از ۲۴ درجه سانتی گراد به غبارپاشی و آبیاری بیشتری نیاز خواهد داشت. با وجود اینکه این گیاه در دمای پایین مقاوم است اما ممکن است برگ های آن به مرور شروع به ریزش کنند.
-
خاک و کوددهی غنی:
به طور کلی برای خاک گیاه دیفن کاملیا ترکیبی از ماسه بادی، ورمی کمپوست و خاک برگ به همراه کمی تفاله ی چای استفاده نمایید. همچنین خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی نیز می تواند کار شما را راحت تر نماید. برای کوددهی دیفن کاملیا نیز بایستی هر ماه یک مربه گیاهتان را تغذیه نمایید. البته از این نکته غافل نشوید که کوددهی بیش از حد می تواند لکه هایی قهوه ای بر روی برگ ها ایجاد کند.
-
کنترل بیماری ها و آفات گیاه:
با وجود اینکه در فرآیند نگهداری دیفن باخیا کاملیا شاهد آفت خاصی در گیاهتان نخواهید بود اما عنکبوب قرمز یکی از آفاتی است که ممکن است به گیاه شما حمله ور شود. توصیه می شود که گیاهتان را بررسی کنید و در صورت مشاهده آفت بر روی گیاه سریعا برای از بین بردن آن اقدام نمایید.
همچنین در فرآیند مراقبت از گیاه چنانچه با زرد شدن برگ دیفن کاملیا مواجه شدید، نشانه آبیاری بیش از حد یا کمبود مواد مغذی است. همچنین پوسیدگی ریشه نیز از موارد معمول در نگهداری دیفن کاملیا به شمار می آید. چنانچه لبه برگ های گیاهتان دچار خشکی و سوختگی شد می تواند ناشی از نور زیاد یا کمبود رطوبت محیط باشد.
نکات مهم در نگهداری گیاه:
توصیه می شود که در فصل بهار هر سال پیش از شروع رویش حتما گلدان گیاهتان را تعویض نمایید.
برای تمیز کردن برگ دیفن کاملیا بایستی از اسفنج مرطوب هر دو الی سه هفته یک مرتبه استفاده نمایید. توصیه می شود که به هیچ وجه از ماده های شوینده استفاده نکنید زیرا روزنه های برگی گیاه بسته خواهند شد.
برای اینکه رطوبت هوا حفظ شود بایستی غبارپاشی و اسپری برگی را در دمای بالا انجام دهید و همچنین در طول تابستان هر روز گیاه را اسپری نمایید.
دیفن کاملیا به دلیل داشتن برگ های سمی حاوی کلسیم اگزالات بایستی دور از دسترس کودکان قرار بگیرد. گاهی اوقات بر روی برگ های گیاه قطره شبنم قرار می گیرد که بسیار سمی خواهد بود.
در صورتی که برگ های این گیاه خورده شود به دهان، زبان و حلق آسیب می رساند و شخص را دچار تنگی نفس یا مشکل در تکلم و حتی مرگ خواهد کرد. توجه داشته باشید که درمان مشکلان ناشی از بلعیدن دیفن کاملیا و دیفن باخیا داروهایی مانند آنتی هیستامین ها، ضددردها و یا حتی شست و شوی معده هستند.
منبع : آرگا