برای این که بتوانید برونگرایی و یا درونگرایی خود را پیدا کنید بهتر است از موسیقی استفاده نمایید. این راه بسیار ساده می باشد با این حال یکی از راه های معتبر در این زمینه بوده و از نظر علمی ثابت شده می باشد. بنابراین قبل از این که بتوانید ذات خود را بشناسید بهتر است با روانشناسی موسیقی آشنا شوید.
روانشناسی موسیقی و کاربرد آن
به گفته بسیاری از افراد روانشناسی موسیقی می تواند یک رشته از هر دو یعنی روانشناسی و موسیقی شناسی باشد. هدف این مورد توضیح و درک موسیقی از رفتار و تجربه از فرآیندهای درک شده می باشد. این نوع روانشناسی در دسته روانشناسی تجربی قرار می گیرد و دانش خود را بر اساس تمایل به پیشرفت از سمت داده های جمع شده و تعامل با شرکت کنندگان می باشد.
در واقع این رشته از روانشناسی می تواند زمینه تحقیق های خاص عملی مانند موسیقی درمانی و تحقیقات از انسان و نگرش ها و مهارت های عملکردی با هوش و خلاق را فراهم نماید از این رو می توان این رشته را یک از رشته را یکی از گرایش های بسیار خوب روانشناسی در نظر گرفت.
مطالعه این رشته بدین صورت می باشد که در مورد نحوه اثر گذاری موسیقی بر رفتار و تجربیات در دو مقیاس فردی و اجتماعی بوده و حوزه مطالعه بسیار گسترده ای را نسبت به سایر رشته ها دارد. یکی از مهم ترین بخش های این حوزه تحقیقاتی می باشد که بر روی تیپ های شخصیتی انجام شده است. در واقع موسیقی در هر نوعی که باشد می تواند ذهن افراد را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت بر روی افکار او حاکم گردد. دانستن اطلاعات این مدلی برای بسیاری از افراد مانند فروشندگان، سیاستمداران و افراد دیگری که می خواهند بر روی مردم نفوذ کنند بسیار مهم و ضروری می باشد.
ویژگی های شخصیتی با سبک های متفاوت موسیقی
دو مورد از بزرگ ترین تیپ های شخصیتی که آن ها را می شناسید درون گراها و برونگراها می باشند. در نظر داشته باشید که افراد برون گرا بیشتر در جامعه حاضر می شوند و تمایل دارند خود را ابراز کنند از این رو بیشتر موسیقی هایی که گوش می دهند پر تحرک تر بوده و پر ضرب می باشند و از این موضوع احساس بسیار خوبی دریافت می کنند و این احساس را به دیگران نیز می دهند.
در سال ۲۰۱۰ یک مطالعه بر روی تیپ های شخصیتی با سلیقه های موسیقی انجام شد و این تحقیق در مجله APA تحت عنوان Psychology Of Aestherics منتشر گردید. در ادامه اطلاعاتی در مورد این تحقیق و ۵ ویژگی شخصیتی مهم را برای شما بررسی خواهیم کرد.
افراد دارای ذهن باز
افرادی که موسیقی های متفاوتی گوش می دهند ذهن باز تری نسبت به سایرین دارند و در روانشناسی موسیقی آمده است که این افراد بیشتر به دیگران گوش می دهند و با پنهان نکردن کارها و اطلاعاتی که دارند منجر به اذیت شدن و ناراحت شدن دیگران نخواهند شد. این افراد همچنین توانایی فکر کردن در جنبه های متفاوت را دارند.
افراد با وجدان
در روانشناسی موسیقی آمده است که یک سری از افراد نسبت به سایرین با وجدان تر می باشند و برای انجام دادن کار های خود همت بسیار زیادی دارند. در واقع این افراد دقیقا برعکس افرادی می باشند که نظم ندارند و بی دقتی در کار های آن ها به شدت مشاهده می شود. به گفته بسیاری از افراد زمانی که فردی با وجدان باشد اعتماد کردن به او راحت تر می باشد و دیگران بیشتر با او خو می گیرند و کار های خود را به او می سپارند.
برونگرایی
افرادی که برون گرا می باشند موسیقی های پر ضرب را بیشتر از سایرین دوست دارند. در واقع این افراد با این نوع از موسیقی ها احساس سرزندگی می کنند و اعتماد به نفس بالایی برای برقراری ارتباط با دیگران دارند از این رو دایره دوستی آن ها بسیار زیاد می باشد. این مورد دقیقا بر خلاف درونگرایی می باشد. افراد درونگرا اعتماد به نفس کافی را برای ابراز خود ندارند از این رو مشکلاتی در این زمینه پیدا می کنند.
خوش اخلاقی
این افراد بسیار مهربان و دوست داشتنی و آرام می باشند از این رو شما می توانید با این افراد به خوبی کار کرده و از همکاری با آن ها نهایت لذت را ببرید. این مورد دقیقا برخلاف افراد بداخلاق می باشد که دوست ندارید با آن ها حتی یک کار کوچک را انجام دهید.
افراد عصبی
یک سری دیگر از افرادی که در این روانشناسی شناخته شده تر می باشند افراد عصبی می باشند. این افراد روان رنجوری داشته و تعادل روانی ندارند و همچنین می توان گفت که سلامت روان آن ها در خطر می باشد.
جالب است بدانید که یک سری از تحقیقاتی روی این افراد انجام شده بود و این افراد نظر خود را در مورد ۲۰ آهنگ ناشناس که قبلا گوش نکرده بودند بیان نمودند. افراد برونگرا تمایل بسیار زیادی برای آهنگ های شاد و پر ضرب داشتند و نسبت به دیگران بیشتر داوطلب این تحقیق شده بودند زیرا همانطور که گفته شد این افراد راحت تر ارتباط برقرار می کنند و برای این مدل کارها زود تر از دیگران داوطلب می شوند و دوست دارند از کارهای متفاوتی سر در بیاورند.
نوع موسیقی درونگراها
افراد درونگرا انسان هایی می باشند که رفتارهای بسیار خاصی دارند و طبیعی می باشد که نتوانند با هر نوع موسیقی کنار بیایند. در واقع افراد درونگرا زیاد اهل موسیقی نمی باشند ولی از موسیقی هایی خوششان می آید که یک فضای بازی داشته تا بتوانند قوه تخیل خود را به کار بگیرند. درون گراها بخشی از طرفداران موسیقی راک و هوی متال می باشند.
دانستن اطلاعاتی در مورد روانشناسی موسیقی برای شما نیز خوب می باشد و می توانید ویژگی های شخصیتی دیگران را به خوبی شناسایی نموده و از آن ها برای نفوذ بیشتر در افراد استفاده کنید و از این مورد نهایت استفاده را ببرید و به تمامی خواسته هایتان برسید.
منبع : آرگا