دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

مراقبت بعد از ژل لب: کاهش ورم و دیگر عوارض آن

  • فرهاد هاشمی
  • ۱ مرداد ۱۴۰۱
  • ۰

امروه تزریقات زیبایی خواهان بسیاری دارند به صورتی که روزانه عده بسیاری برای تزریق بوتاکس، تزریق ژل و… به کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند. اما در این بین تزریق انواع ژل به علت کاربردها و مزایای بسیاری که دارند جزو محبوب ترین تزریقات زیبایی به حساب می‌آیند. در این بین بیشترین سهم تزریق ژل به تزریق انواع ژل به لب می رسد. در پروسه تزریق ژل به لب که بیشتر به پرکننده‌های پوستی شناخته می‌شوند، لب‌های شما را گوشتالوتر می‌کنند تا بیشتر از قبل به چشم بیایند.

مراقبت بعد از ژل لب: کاهش ورم و دیگر عوارض آن

در ادامه می‌خواهیم ۴ نوع تزریق ژل لب را معرفی می‌کنیم که سازمان غذا و دارو (FDA) آن‌ها را تایید کرده است.

  • اسید هیالورونیک.
  • هیدروکسی لاپاتیت کلسیم.
  • پلی ال-لاکتیک اسید (PLLA).
  • دانه‌های پلی متیل متاکریلات (PMMA) معلق در کلاژن گاوی.

با اینکه تزریق ژل به لب برای این کار در نظر گرفته نشده، اما گاهی اوقات هم پیش می‌آید که متخصصان حرفه‌ای زیبایی برای اینکه اثرات مشابه‌ای از داروهای بالا را برای بیمار به ارمغان بیاورند، از تزریق بوتاکس به لب استفاده می‌کنند. با اینکه پروسه تزریق لب فقط چند دقیقه زمان‌تان را می‌گیرد و نفوذ کمی هم به لب‌های‌تان وارد می‌شود، اما اثراتش دائمی نیست. اصلا برای اینکه لب‌های شما همیشه پُر بمانند، باید در آینده به پزشک‌تان مراجعه کنید تا باز هم به لب‌های‌تان ژل تزریق کند. جدا از دائمی نبودن، عیبی که بعد از پروسه تزریق ژل به لب ممکن است با آن روبه‌رو شوید، این است که لب‌های‌تان ورم کنند و کبود شوند که البته می‌تواند یک عارضه جانبی جزئی باشد. اگر تا این‌جای مقاله باز هم مطمئن نیستید که کدام پروسه می‌تواند مناسب شما باشد، مراقب‌های بعد از پروسه تزریق ژل لب که می‌توانید آن را کنترل و مدیریت کنید به شما کمک می‌کند در حین مراقبت از انتظارات‌تان آگاه باشید.

نکات مراقبتی بعد از پروسه تزریق ژل لب

  1. طبق گزارش سال ۲۰۱۵ اگر در ناحیه تزریق ژل لب‌تان کبودی احساس کردید، از آلوورا، ویتامین K یا کرم‌های ارنیکا استفاده کنید تا کبودی و ورم‌تان کم شود. البته ناگفته نماند قبل از اینکه این کار را انجام دهید، استفاده از این روش را با متخصص خدمات پزشکی‌تان در میان بگذارید.
  2. برای کاهش ورم، خارش، کبودی و هر درد دیگری که ممکن است با آن مواجه شوید هم یک کیسه یخ یا برای اینکه یخ روی لب‌های‌تان نچسبد، قطعه‌های یخ را در پارچه ضخیم قرار دهید و آن را روی لب‌های‌تان قرار دهید.
  3. از آن‌جایی که ورزش سنگین فشار خون و ضربان قلب‌تان را بالا می‌برد و ممکن است باعث بدتر شدن ورم یا کبودی شود، بهتر است بعد از تزریق ژل به لب یا هر نوع تزریق دیگر ژل از ۲۴ تا ۴۸ ساعت هیچ ورزش شدید و سنگینی انجام ندهید.
  4. آب بدن‌تان را تامین کنید. اصلا برای اینکه بدن‌تان به طور کامل بهبود پیدا کنید، بهتر است آب زیادی مصرف کنید.
  5. میوه‌ها و سبزیجات آب‌دار هم می‌تواند آب بدن‌تان را تامین کنند. در ضمن، از سدیم که ممکن است ورم شما را بدتر کند هم فاصله بگیرید.
  6. بعد از تزریق ژل لب برای ۴۸ ساعت در دمای بالا مانند اتاق‌های بخار، سونا یا کلاس‌های تمرین دوری کنید.
  7. از پزشک‌تان بپرسید که چند روز بعد درمان از چه داروهایی می‌توانید برای آرام کردن درد استفاده کنید. توصیه می‌کنیم از داروهایی رقیق‌کننده خون مانند ایبوپروفن و آسپرین استفاده نکنید. معمولا استامینوفن می‌تواند دردتان را کم کند.
  8. اگر برای رفتن به مراسم خاصی می‌خواهید به لب‌تای ژل تزریق کنید تا زیبایی‌تان بیشتری شود، مطمئن باشید که یک زمانی بین مراسم و تزریق ژل مشخص کنید تا نکاتی که در بالا برای ریکاوری گفته شده به خوبی سپری شود.
  9. اول از همه اصلا نباید با صورت یا به شکم بخوابید. خوابیدن‌تان باید طوری باشد که بالش‌ها سرتان را رو به بالا نگه دارند تا ورم لب‌های‌تان کم شود.
  • بعد از اینکه به لب‌تان ژل تزریق کردید، تا ۲۴ ساعت آرایش نکنید.

چه کارهایی را نباید در حین مراقبت از تزریق ژل به لب انجام دهید؟

در ادامه به نکاتی اشاره می‌کنیم که پزشک‌تان احتمالا برای اینکه عوارض جانبی برای‌تان پیش نیاید، آن‌ها را توصیه می‌کند.

نخوردن الکل

از آن‌جایی که الکل خون شما را رقیق می‌کند، باعث التهاب می‌شود و احتمالا هم کبودی و ورم ناحیه تزریق ژل به لب را بدتر می‌کند، بهتر است بعد از اینکه به لب‌های‌تان ژل تزریق کردید حداقل تا ۲۴ ساعت از الکل استفاده نکنید. نه تنها بعد از پروسه تزریق ژل به لب نباید الکل مصرف کنید، حتی پیشنهاد می‌کنیم چند روز قبل از اینکه به لب‌تان ژل تزریق کنید هم الکل نخورید زیرا ممکن است دچار عوارضی شوید که مجبور به تخلیه ژل‌های تزریق شده به لب گردید. در اینصورت علاوه بر هزینه‌ای که برای تزریق ژل پرداخته اید باید هزینه ای دیگر برای تخلیه ژل لب پرداخت نمایید.

آسیب نزدن به لب ها

بیمارها بعد از اینکه به لب‌های‌شان ژل تزریق کردند، نباید هیچ آسیبی به لب‌های خود وارد کنند. چون لب بافت حساسی دارد که هر نوع آسیبی می‌تواند به این بافت حساس آسیب بزند. از همین‌جاست که باید به این نکته توجه کنید که نباید به لب‌های‌تان حتی تا حد گاز گرفتن هم آسیب وارد شود.

نزدن رژ لب یا بالم لب

 

مراقبت بعد از ژل لب: کاهش ورم و دیگر عوارض آن

این نکته را زیاد گفتیم و متخصص پوست شما هم احتمالا به این نکته اشاره می‌کند که از آن‌جایی که نزدن رژه لب پتانسیل عفونت را پایین می‌آورد، بهتر است بعد از تزریق ژل حداقل تا ۸ ساعت به لب‌تان چیزهایی مانند رژه لب یا بالم لب نزنید.

بعد از ۲۴ ساعت می‌توانید بالم یا گلاس را به آرامی روی لب‌های‌تان بمالید. البته زمانی که می‌خواهید این کار را انجام دهید، حواس‌تان باشد که فشار زیادی روی لب‌تان وارد نشود. در ضمن، از آن‌جایی که لب‌های‌تان ممکن است حساس باشند، زدن بالم لب ملایم از همان اول حس راحت و آرامی به شما می‌دهد.

نکشیدن سیگار

به افرادی که می‌خواهند به لب‌های‌شان ژل تزریق می‌کنند، از آن‌جایی که سیگار کشیدن باعث انقباض عروقی می‌شود، بعد از تزریق توصیه می‌شود سیگار نکشند. اصلا بعد از هر پروسه تهاجمی از سیگار کشیدن باید پرهیز کرد.

اگر هم سیگاری هستید، از آن‌جایی که سیگار کشیدن روی بهبودی لب‌های‌تان مداخله می‌کند و حتی می‌تواند باعث انحراف پرکننده شود، توصیه می‌کنیم بعد از تزریق ژل به لب حداقل برای ۱ هفته سیگار نکشید.

نخوردن غذاهای خیلی داغ و خیلی سرد

نخوردن غذاهای خیلی داغ و خیلی سرد بعد از پروسه تزریق ژل به لب می‌تواند شما را از خیلی عوارض دور کند. یعنی توصیه می‌شود بعد از تزریق ژل از غذاهایی با دمای مناسب و معتدل استفاده کنید. اصلا اگر غذاهای خیلی سرد و خیلی داغ بخورید، لب‌های‌تان ممکن است یا یخ بزنند یا بسوزند که همین‌ها باعث آسیب دیدن به لب‌تان بعد از تزریق می‌شوند. با این حال، توجه کنید که تزریق ژل به لب حساسیت لب را تغییر می‌دهد.

با اینکه نمی‌توانید غذاهای خیلی داغ و خیلی سرد بخورید، اما خوردن غذاهای تند یا نمکی بعد از تزریق ژل مشکلی ندارد. اگر هم لب‌های‌تان به خاطر تزریق بی‌حس شدند، قبل از اینکه غذا بخورید، بهتر است صبر کنید تا این بی‌حسی از بین برود.

پرواز نکردن

از آن‌جایی که فشار هوا در هواپیما می‌تواند ورم و کبودی در ناحیه تزریق ژل به لب‌های‌تان را بدتر کند، پزشک‌تان به احتمال زیاد به شما پیشنهاد می‌کند که بعد از تزریق حداقل ۱ هفته با هواپیما به مسافرت نروید و اصلا پرواز نکنید.

چه زمانی نتیجه تزریق ژل به لب دیده می شود؟

بعد از اینکه به لب‌تان ژل تزریق کردید، نتیجه را فورا می‌بینید. اما زمانی که ورم لب‌تان بخوابد، ظاهری که می‌خواستید کاملا دیده نمی‌شوید. این وضعیت معمولا ۴ هفته زمان می‌برد تا ژل جای خودش را پیدا کند و ظاهر نهایی و مطلوبی که مدنظرتان است را ببینید. به طور معمول هم حدود ۶ ماه طول می‌کشد تا لب‌تان پُر بماند.

اما اگر نتیجه‌ای که از تزریق ژل به لب به دست آوردید آن‌طوری نیست که می‌خواستید، می‌توانید ژل لب‌تان را حل کنید. یعنی اگر از نتیجه تزریق ژل راضی نبودید، می‌توانید ژل مبتنی بر اسید هیالورونیک به همراه یک آنزیم تزریق کنید تا ژل حل شود. در ضمن، اگر اولین بارتان است که می‌خواهید به لب‌تان ژل تزریق کنید، بیشتر متخصصان پوست به شما توصیه می‌کنند از ژل‌های مبتنی بر هیالورونیک استفاده کنید.

عوارض جانبی تزریق ژل به لب

 

مراقبت بعد از ژل لب: کاهش ورم و دیگر عوارض آن

چند ساعت، چند روز یا حتی چند هفته بعد از تزریق ژل به لب ممکن است با عوارض جانبی مواجه شوید. به گفته سازمان غذا و دارو با اینکه این عوارض معمولا بعد از یک دوره کوتاهی از بین بروند، اما بعضی اوقات هم ممکن است تا چند هفته، چند ماه یا حتی چند سال هم ادامه داشته باشد.

عوارض جانبی تزریق ژل به لب:

  • کبودی.
  • خارش.
  • ورم.
  • درد و لطافت.
  • قرمزی.
  • خارش.

در بعضی از موارد هم پیش می‌آید که بیمار با عوارض جدی‌تری مواجه شود که اگر در چنین وضعیتی قرار گرفت، حتما باید به یک متخصص بهداشت و درمان مراجعه کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟

با اینکه عوارض جانبی جزئی مانند ورم و قرمزی و خیلی چیزهای دیگر که قبلا به آن‌ها اشاره کردیم عادی هستند، اما اگر عوارض جدی‌تری که در ادامه به همه آن‌ها اشاره می‌کنیم روبه‌رو شدید، حتما به یک متخصص حرفه‌ای بهداشت و درمان مراجعه کنید.

کبودی و ورم شدید

اگر کبودی و ورم محل تزریق ژل به لب‌تان بیشتر از ۱ هفته طول کشید، به پزشک‌تان مراجعه کنید. با اینکه وقوع این مورد نادر است، اما این احتمال هم وجود دارد که لب‌تان به آلرژی و واکنش‌ها روبه‌رو شود.

انسداد عروق

زمانی که در ژل لب به داخل یا اطراف سرخرگ تزریق شود، انسداد عروقی به وجود می‌آید و جریان خون را کاهش می‌دهد یا حتی متوقت می‌کند. از آن به بعد است که خون کافی به بافت و پوست اطراف آن ناحیه نمی‌رسد و باعث مردن پوست و بافت می‌شود.

درد شدید فوری و تغییر رنگ پوست که در لکه‌های سفید دیده می‌شوند، از نشانه‌های انسداد عروقی هستند که می‌توانید به آن مبتلا شوید.

تا یادمان نرفته به این نکته توجه کنید از آن‌جایی که بیشتر ژل‌های حاوی لیدوکائین بی‌حس کننده هستند و چند ساعت هم طول می‌کشد تا اثر این بی‌حسی از بین برود، دردی که از طریق انسداد عروق به وجود می‌آید آن‌قدر ادامه دارد تا متوجه‌اش شوید.

‌قلمبه یا بزرگ شدن

وقتی پرونده بیمار زنی که کلاژن گاوی تزریق کرده و به ورم‌های شدیدی در ناحیه تزریق ژل روبه‌رو شده بود را می‌خوانیم، می‌توانیم ببینم که انواع ژل‌های لب می‌توانند عوارضی مانند توده، برآمدگی، قلمبه شدن به همراه داشته باشند.

قلمبه شدن شایع‌ترین عارضه‌ای است که بیمار به آن مبتلا می‌شود. البته اسید هیالورونیک با دارویی به نام هیالورونیداز هم می‌تواند این عارضه را برطرف کند. اما بیشتر این قلمبه شدن‌ها که به خاطر پرکننده‌ها به وجود می‌آیند، به راحتی با ماساژ و گذر زمان بهبود پیدا می‌کنند.

در صورتی که قلمبه شدن لب باعث التهاب شود، متخصصان بهداشت و درمان احتمالا آن را با تزریق‌های کورتیکواستروئید برطرف می‌کنند. این کار در بعضی از موارد موثر است و در بعضی از موارد هم هیچ اثری ندارد. اگر تزریق ژل به لب باعث قلمبه و برآمدگی شود و خود به خود از بین نرود، گاهی اوقات با عمل جراحی برطرف می‌شود.

تبخال

پزشک شما ممکن است از شما بپرسد که آیا بدن‌تان احتمال دارد به تبخال یا ویروس هرپس سیمپلکس ۱ (HSV-1) مبتلا شود یا نه. چون اگر به همین چیزی مبتلا باشید، تزریق ژل می‌تواند پخش شود که اگر این اتفاق بیفتد به درمان ضد ویروسی نیاز پیدا می‌کنید. اگر در گذشته بعد از اینکه ژل تزریق کردید تبخال گرفتید، بهتر است با پزشک‌تان مطرح کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *