دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

علائم عفونت قارچی پوشک نوزاد و روش های پیشگیری از ایجاد عفونت

  • سمیه نیک فرجام
  • ۵ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

عفونت قارچی پوشک نوزاد یکی از مشکلات شایع در میان نوزادان است. این مشکل به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها و حساسیت ها ایجاد می شود. برای درمان این عفونت باید، به پزشک مراجعه کنید و پمادهای موضعی مناسب را به طور مداوم مصرف نمایید.

یکی از مشکلات شایع در میان نوزادان مشکل ادرار سوختگی می باشد. این مشکل دلایل مختلفی دارد و می تواند به دلیل سایش و حساسیت به مواد پوشکی نیز باشد. این التهاب ها قابل درمان بوده و شما می توانید با شست و شوی مداوم نوزاد و خشک کردن مرتب پاهای او مانع این مشکل شوید. عفونت قارچی پوشک نوزاد گاها به دلیل حساسیت های نوزاد به پوشک و حتی ادرار و مدفوع او نیز ایجاد می شود. در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.

عفونت قارچی پوشک چیست

بررسی عفونت قارچی پوشک نوزاد

آیا عفونت قارچی همان ادرار سوختگی نامیده می شود؟ در واقع ادرار سوختگی به دلیل حساسیت نوزاد به پوشک، تعویض دیر پوشک و یا عدم شست و شوی نوزاد ایجاد می شود. اما زمانی که شما مکرر نوزاد را می شویید و او را خشک نگه می دارید، اما با این وجود نیز دچار سوختگی می شود، می توان گفت که به نوعی عفونت مبتلا شده است و باید به پزشک مراجعه نمایید.

پماد عفونت قارچی نوزاد

دلایل عفونت قارچی:

طبق تحقیقات و بررسی ها همه انسان ها مقداری از مخمرها را در وجود خود دارند. این مخمرها بی ضرر بوده و بر روی سطح پوستی قرار دارد. این مخمرها در واقع همان قارچ هستند و در محیط های مرطوب رشد می کنند. در بدن انسان نیز پوست، دهان، روده، واژن و … می توانند مکان مناسبی برای رشد این مخمرهای قارچی باشند. محیط مرطوب پوشک نوزاد نیز می تواند مکان مناسبی برای رشد این قارچ ها باشد.

به طور کلی کودکانی که آنتی بیوتیک بیشتری مصرف می کنند، بیشتر در معرض این سوختگی و عفونت قارچی قرار می گیرند. علت این امر نیز تاثیری است که آنتی بیوتیک ها در باکتری های مقاوم در برابر قارچ ها دارند، است. در واقع آنتی بیوتیک باکتری هایی که روی سطح پوست و در بدن هستند و در مقابل این قارچ ها مقاومت می کنند، از بین می برد و نوزاد بیشتر در معرض این عفونت ها قرار می گیرد. برفک های دهانی نیز ناشی از همین عفونت های قارچی هستند.

عفونت قارچی نوزاد

علائم عفونت قارچی:

عفونت قارچی پوشک نوزاد علائمی همچون ادرار سوختگی دارد، به همین دلیل است که این مشکل کمتر شناخته می شود. این عفونت بیشتر در مواقعی که تسریع می یابد، قابل تشخیص است. ناحیه پوستی نوزاد در صورت مبتلا به این عفونت ملتهب و قرمز می شود. جوش های ریز قرمز و برجستگی هایی که ناشی از ورم بوده در روی پوست این نوزادان دیده می شود. گاهی پوست این نوزادان نیز پوسته پوسته می شود. در اغلب مواقع درمان های ادرار سوختگی بر روی این نوزادان جواب نمی دهد، و باید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که این کودکان را به پزشک ارجاع ندهید، ممکن است، دچار تب، زخم و جوش های ترشح دار شوند.

عفونت پوشک در نوزاد

درمان عفونت قارچی:

برای درمان این عفونت های قارچی در نوزادان بهتر است به پزشک مراجعه کنید. برخی تصور می کنند، با استفاده از پمادهای محافظ پای نوزاد می توانند، این عفونت را درمان کنند. اما مراجعه به پزشک می تواند بهترین تدبیر در این زمینه باشد. پزشکان در اغلب مواد یک ضد قارچ موضعی تجویز می کنند. برای استفاده از این پماد باید طبق توصیه پزشک، عمل کنید. اغلب استفاده از این دارو دو بار در روز توصیه می شود.

شما در کنار استفاده از داروها و پمادهای موضعی در این مورد باید مرتب پوشک نوزاد را تعویض کنید، او را به خوبی بشویید و خشک کنید. همچنین توصیه می شود، به مدت ۱۵ دقیقه نوزاد را باز بزارید. برای این نوزادان توصیه می کنیم که از دستمال مرطوب استفاده نکنید و پوست را مالش ندهید. برای شست و شوی این نوزادان نیز باید از صابون های بدون بو استفاده نمایید. بعد از شست و شوی کودک باید از پماد استفاده کنید. توجه داشته باشید پماد را به آرامی روی پوست به حالت ضربه ای بمالید و اجازه دهید، در معرض هوا خشک شود. این مورد نیز برای درمان عفونت قارچی پوشک نوزاد می تواند موثر باشد.

عفونت قارچی در نوزادان

جلوگیری از عفونت قارچی:

اگر فرزند شما مدام در معرض این عفونت قرار می گیرد، موارد پیشگیری نیز می تواند در درمان او موثر باشد. اگر فرزند شما آنتی بیوتیک مصرف می کند، یا در مدت اخیر دچار برفک های دهانی است، در این صورت امکان دارد، پیشگیری برای شما سخت شود. اما موثرترین اقدامات در این زمینه باز گذاشتن کودک و شست و شوی مداوم او می باشد. هر چه محیط پوشک کمتر مرطوب باشد، کمتر دچار عفونت خواهد شد. مراجعه به پزشک و تحت نظر پزشک بودن نیز از راهکارهای موثر در این زمینه می باشد. از دیگر نکات مهم برای پیشگیری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عوض کردن مرتب نوزاد و بررسی خیسی پوشک
  • شست و شوی باسن کودک بعد از هر مدفوع و خشک کردن آن
  • قبل از بستن پوشک اجازه دهید، پوست بدن او به خوبی خشک شود.
  • سفت نبستن پوشک
  • استراحت کودک بدون پوشک
  • از زیراندازهای ضد حساسیت برای باز نگه داشتن کودک استفاده کنید.

عفونت قارچی پوشک نوزاد

به طور کلی عفونت قارچی نوزاد دارای راهکارهای خاصی نمی باشد. شما برای مقابله با این مشکل نوزادان باید ابتدا به پزشک مراجعه کنید. با توجه به اینکه پوست این نوزادان نیز می تواند حساسیت های زیادی داشته باشد، باید از لباس های نرم و لطیف استفاده کنید. روش های خانگی برای درمان عفونت ادراری در این کودکان نیز می تواند موثر باشد. در راهنمای تعویض پوشک نوزاد نیز می توانید با نحوه درست تعویض پوشک آشنا شوید و نکات مهم و مراقبتی در این زمینه را بیشتر بدانید.

پوشک کردن نوزاد نیز دارای نکات مهمی می باشد. برخی ممکن است، در حین پوشک کردن نوزاد را سفت ببندند، در این صورت آسیب بیشتری به پوست وارد می شود. شما با دانستن این نکات می توانید به پیشگیری از عفونت قارچی پوشک نوزاد بیشتر کمک کنید. از مهم ترین این نکات می توان به محلی که کودک را پوشک می کنید، اشاره کرد. این مکان باید پاک و آری از هر گونه آلودگی و خاک باشد. زیرانداز کودک تا حد امکان باید پارچه ای و لطیف باشد، همچنین استفاده از پودرها و پمادها در درمان این کودکان موثر است.

درمان عفونت قارچی نوزاد

به منظور کسب اطلاعات لازم برای تعویض پوشک نوزاد و عفونت ادراری در نوزاد می توانید کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *