دسته ها
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

برنامه ریزی عصبی کلامی و هشدارهایی که باید جدی بگیرید

  • شقایق ایران دوست
  • ۵ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

در این مطلب شما را با یکی از غیر علمی ترین روش ها که به برنامه ریزی عصبی کلامی مشهور می باشد آشنا می کنیم. استفاده از این روش برای افرادی که قصد دارند به توافق برسند بسیار مهم است.

برای این که بتوانید گفتگو های موثر تری داشته باشید بهتر است برنامه ریزی عصبی کلامی را بیاموزید. این کار به شما کمک می کند تا بتوانید تاثیر گذاری کلام خود را افزایش داده و در نهایت در کار هایتان بهبود یابید. به این روش NLP گفته می شود که در ادامه شما را با این مورد بیش تر از قبل آشنا خواهیم کرد.

برنامه ریزی عصبی کلامی

برنامه ریزی عصبی کلامی و تاثیر آن بر روابط

به مجموعه ای از ترفند هایی که افراد برای تاثیر گذاری بیش تر از آن ها استفاده می کنند برنامه ریزی عصبی کلامی گفته می شود. این مهارت ها معمولا با مطالعه روی افراد مختلف شناسایی شده اند و بسیاری از محققان اعتقاد دارند که اگر شما بتوانید الگوی رفتاری فردی را متوجه شوید می توانید با تقلید از همان الگو در مذاکرات با همان فرد برنده شوید. ابزار ها و تکنیک هایی که از این مطالعات بدست آمده است به شما کمک می کند تا بتوانید خودتان را شناخته و دیگران را نیز بشناسید و بتوانید از روش های بهتری برای تاثیر گذاری در آن ها استفاده کنید. اولین افرادی که در این زمینه کار کردند جان گریندر و ریچارد بندلر بوده اند و الگو های که این افراد انتخاب کرده اند در حرف هایی که می زنیم بازتاب دارد و می تواند تاثیر گذاری آن ها را دوبرابر کند.

کاربرد های برنامه ریزی به روش NLP

این روش می تواند توانایی های بسیاری را برایتان به همراه داشته باشد که در ادامه آن ها را برایتان بررسی می کنیم.

  • بالا بردن توانایی ها در داشتن رفتار مثبت و سازنده
  • ایجاد تفاهمات دو جانبه با افرادی که سختی بسیاری دارند.
  • بالا بردن قدرت سخنرانی
  • بالا بردن موفقیت ها در روابط
  • داشتن مذاکره موفق
  • توانایی تشخیص جذب شدن دیگران
  • بالا رفتن میزان اعتماد به نفس در سخنرانی ها

برداشت های اشتباه در مورد روش عصبی کلامی

برداشت های اشتباه

بسیاری از افراد احساس می کنند که این روش می تواند روشی برای گول زدن افراد باشد. در واقع بسیاری از بازاریاب ها از این روش ها برای دریافت مشتری استفاده می کنند و افراد بسیاری را گول می زنند تا محصولاتشان به فروش برسد. این روش برای توافق دو جانبه به کار می رود و در صورتی که از آن برای گول زدن استفاده کنید اسمش فریب کاری است. برای این که بتوانید این روش را تشخیص دهید باید بیشتر به حرکات فردی توجه کنید. معمولا حرکات بدن افرادی که سعی در گول زدن شما دارند با حرف هایشان تفاوت دارد و شما می توانید به راحتی آن ها را شناسایی کنید و برای این کار کافی است تا کمی دقت خود را افزایش دهید.

هشدار ها

جالب است بدانید که این روش در دهه ۱۹۸۰ میلادی کاربرد بسیار زیادی داشته است با این حال بسیاری از افراد از آن استفاده نمی کردند و بعد از این که تحقیقاتی روی آن انجام شد نشان داد که این روش دیگر کارآیی های لازم را ندارد و امروزه از دیدگاه علمی این روش علمی نیست و علم هیچ ارزشی برای آن قائل نمی باشد. یک سری از دلایل هستند که این روش را بی اعتبار کرده اند و عبارت اند از :

  • شواهد نشان دهنده این می باشد که تمامی این روش از تجربه های شخصی گرفته شده است و آزمایش علمی در رابطه با این کار اصلا وجود ندارد.
  • برنامه ریزی عصبی کلامی هیچ ارتباطی با عصب شناسی، زبان شناسی، و برنامه نویسی ندارد. بسیاری از افراد فکر می کنند که نام این روش برگرفته از حیطه ها می باشد.
  • بسیاری از افراد فکر می کنند که بنیان گذاران در این روش سعی کردند نام آن را علی جلوه دهند در غیر این صورت هیچ چیزی این نام گذاری را تایید نمی کند.
  • با این که دلیل های بسیاری وجود دارد که این روش را غیر علمی تلقی کند باز هم بسیاری از افراد در سمینار ها از این مورد حرف می زنند بنابراین بهتر است اطلاعاتی در رابطه با این تکنیک در روانشناسی داشته باشید.

برنامه ریزی عصبی کلامی

یکی از بهترین روش هایی که می توانید به ذهن افراد نفوذ کنید این است که آن ها را زیر نظر گرفته و سعی کنید از آن ها تقلید کرده تا بتوانید به تمامی اهدافی که دارید برسید. در واقع شما اگر بتوانید با استفاده از این تکنیک با طرف مقابل خود حرف بزنید می توانید کار های خود را سریع تر از دیگران انجام دهید و معمولا به تمامی اهدافی که دارید خواهید رسید. در ادامه می توانید مطالبی را در رابطه با قوانین تصمیم گیری درست و اضطراب شبانه مشاهده کنید و برای این کار کافی است بر روی لینک های داده شده کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *