برای بسیاری از والدین بی تجربه تماشا کردن نوزاد در خواب می تواند از بهترین تجربه های زندگی به شمار آید. همچنین این شرایط در صورتی می تواند لذت بخش باشد، که ببینید کودک خواب راحتی دارد و هیچ مانع و یا علت کلافه کننده برای او وجود ندارد. عرق کردن نوزاد در خواب از اختلالاتی است که به طور کلی برای بسیاری از افراد در سنین مختلف بروز می نماید. این شرایط وابسته به برخی عوامل می تواند، پیامد های منفی برای افراد در پی داشته باشد که در ادامه این مطلب به معرفی آن ها و نکاتی که در این رابطه باید در نظر داشته باشید پرداخته ایم.
آشنایی با علل عرق کردن نوزاد در خواب
عرق کردن در شب زمانی اتفاق می افتد که کودکان در خواب به سر می برند و در نهایت با تعریق بیش از حدی مواجه می شوند که طور کلی نباید خیلی ساده و آسان از کنار آن بگذرید. همچنین تعریق در هنگام خواب یک پدیده طبیعی در کودکان به شمار می آید که اگر شدت آن از حد طبیعی بیشتر باشد به احتمال بروز عفونت می باشد که از این رو باید نکاتی را برای از بن بردن آن و یا مراجعه به پزشک انجام دهید.
در ادامه این مطلب مواردی را مطالعه می کنید که به مراتب کودک به علت آن در شب عرق می کند.
معرفی علل های مرتبط
در برخی از موارد می توان چنین مشاهده کرد که نوزادان دائما در حال عرق کردن، می باشد. این شرایط می تواند در نواحی خاصی از بدن به مانند دست یا پاها اتفاق بیفتد. به طور کلی این عارضه ها امری طبیعی هستند، چرا که همه انسان ها در نواحی مختلفی از بدن خود دارای تعداد مختلفی غده عرق می باشند.
-
گریه کردن
گریه کردن می تواند کار سختی باشد و به انرژی زیادی نیاز پیدا کند. اگر کودک شما به شدت گریه می کند یا برای مدت طولانی به انجام آن می پردازد، ممکن است در صورت او عرق بنشیند و رنگ صورتش به قرمز تغییر پیدا کند. اگر این دلیل عرق کردن نوزاد در خواب به شمار آید، گفتنی است که امری موقتی به شمار می آید و زمانی که همه چیز در دنیای او آرام شود، برطرف خواهد شد.
-
افزایش دمای بدن
برخی از والدین بی تجربه نوزاد خود را در لایه های اضافی لباس یا پتو می پوشانند تا مطمئن شوند که هوا برای فرزند دلبند شان خیلی سرد نباشد. با این حال، اگر کودک بیش از حد با لباس و پتو پوشانده باشد، ممکن است احساس گرمای بیش از حد کند که در نهایت به راحتی نفس نکشد.
به طور کلی این حالت سبب می شود که کودک شما در سراسر بدن خود احساس گرما نماید. همچنین ممکن است در هر نقطه از بدن آن ها تعریق صورت گیرد.
-
خواب عمیق
همانطور که می دانید نوزادان بیشتر روز و شب را در خواب می گذرانند، اما به طور معمول آن ها در این زمان چرخه های متعددی از خواب را که فرد بزرگسال آن ها را می گذراند، تجربه نماید.
اما در این زمان که کودک شما خواب است، چرخه های خواب متفاوتی از جمله خواب بسیار عمیق را طی می نمایند. در خواب عمیق، برخی از نوزادان ممکن است بیش از حد عرق کنند و خیس از عرق بیدار شوند. در واقع بسیار رایج است و به طور معمول نیز دلیلی برای نگرانی به شمار نمی آید.
-
ابتلا به سرماخوردگی، تب یا عفونت
اگر عرق کردن نوزاد در خواب برای شما امری جدید است و بسیاری از نکات را هم رعایت کرده اید، باید به موضوع دیگری همانند بروز عفونت و یا ابتلا به سرماخوردگی در فرزند خود را بررسی نمایید.
به طور کلی تب یک نشانه آشکار از بروز عفونت می باشد، بنابراین دمای کودک خود را اندازه بگیرید. گفتنی است که این کار را می توانید از تب سنج استفاده کنید و در نظر داشته باشید که اگر آن کمتر از ۶ ماه بود، در مورد دوز و توصیههایی با پزشک خود صحبت کنید.
-
آپنه خواب نوزاد
آپنه خواب وضعیتی است که در آن هنگام خواب بین دو نفس، ۲۰ ثانیه یا بیشتر به مکث می انجامد. این اختلال در نوزادان بسیار نادر است، اما می تواند اتفاق بیفتد، به خصوص در نوزادان نارس در ماه های اولیه پس از تولد که می توان آن را به صورت رایج در بین بزرگسالان مشاهده کرد.
در صورتی که فکر می کنید کودکتان به این بیماری مبتلا است، بایستی او را توسط متخصص اطفال بررسی کنید. از این رو نشانه هایی که باید به دنبال آن ها باشید، به شرحی از موارد زیر است.
- خرناس
- نفس نفس زدن
- دهان باز هنگام خواب
آپنه خواب یک عامل خطر برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد نیست، که بسیاری از والدین نگران این موضوع هستند. با این حال، اگر نگران هستید، بهتر است با یک پزشک صحبت کنید.
-
هیپر هیدروزی
به طور کلی هیپر هیدروزی از دیگر وضعیت هایی است که باعث تعریق بیش از حد و در اصطلاحی دیگر سبب عرق کردن نوزاد در خواب می شود. این اختلال از موقعیت هایی به شمار می آید که در قسمت های خاصی از بدن مانند دست ها، زیر بغل یا پاها یا چندین مورد از این مناطق به طور همزمان اتفاق بیفتد.
این اختلال به مراتب ممکن است در هنگام بیداری یا خواب رخ دهد. گاهی اوقات یک بیماری جدی تر باعث ایجاد آن می گردد، بنابراین در صورت مشکوک بودن پزشک اطفال بایستی اقدام به انجام آزمایش هایی در این رابطه نمایید.
-
بیماری قلبی
نوزادانی که بیماری مادرزادی قلبی دارند به طور کلی در معرض تعریق هستند،زیرا بدن آن ها مشکل را جبران کرده و برای پمپاژ خون در بدن فرایند سخت تری را دنبال می کند. همچنین در این رابطه کارشناسان چنین تخمین زده اند که به طور تقریبی چیزی در حدود ۱ درصد از نوزادان با بیماری مادرزادی قلبی متولد می شوند.
نوزادانی که به بیماری قلبی مادرزادی مبتلا هستند، هنگام غذا خوردن دچار مشکل می شوند و شروع به تعریق می کنند. علائم دیگر ممکن است شامل تغییر پوست به رنگ آبی و تنفس سریع و کم عمق باشد که می تواند از دیگر علل های ابتلا به عرق کردن نوزاد در خواب به شمار آید.
نکاتی که باید در نظر داشته باشید
در رابطه با این مشکل و جلوگیری از آن نکاتی وجود دارد که بهتر است همواره آن ها را مدنظر داشته باشید.
لباس اضافی را بردارید
لباس های سبک وزن و تنفس پذیر به کودک بپوشانید. در صورت نیاز لایه ها را بردارید. در مقابل میل به بغل کردن کودکتان مقاومت کنید مگر اینکه هوا خیلی سرد باشد. برای ایمنی بایستی پتو، لحاف و روتختی را از گهواره خود دور نگه دارید.
نسبت به تب و سایر علائم هوشیار باشید
اگر اقداماتی را برای تنظیم دما و برداشتن لایه های لباس از نوزادتان انجام داده اید و او همچنان به عرق کردن در خوناب مبتلا است باید در نظر داشته باشید که به احتمال بسیار به تب مبتلا است و از این رو باید اقدامات پزشکی صورت پذیرد.
- سن کمتر از ۳ ماه و تب با دمای مقعدی ۱۰۰.۴ درجه فارنهایت یا ۳۸ درجه سانتیگراد
- بالای ۳ ماه و تب ۱۰۲ درجه فارنهایت یا ۳۸.۹ درجه سانتیگراد یا بالاتر
- بالای ۳ ماه است و بیش از ۲ روز تب داشته است
مراجعه به پزشک
اگر علاوه بر تعریق متوجه یکی از این علائم گفته شده در ادامه مطلب شدید، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.
- نفس نفس زدن یا خس خس سینه در هنگام خواب
- مکث های طولانی بین نفس ها هنگام خواب
- به طور معمول وزن اضافه نمی کند
- مشکلات خوردن
- خرناس
- دندان قروچه
سخن پایانی
گفتنی است که عرق کردن نوزاد در خواب و در بیشتر مواقع امری طبیعی است. در بیشتر موارد، چیزی برای نگرانی وجود ندارد. اغلب یک بررسی ساده مانند کاهش دمای اتاق یا از بین بردن پوشش های اضافی می تواند تاثیر به سزایی در از بین بردن این شرایط منجر شود.
همانطور که کودک شما رشد می کند و به سنین بالاتری می رسد به مراتب نیز می تواند دمای خود را تنظیم کند، اگر کودک شما به یکی از اختلال های گفته شده در این مطلب، مبتلا است و با افزایش سن نیز همچنان مشکل دارد باید به پزشک مراجعه کرده و اقداماتی برای درمان انجام دهید.
در صورتی که مطالعه این مطلب برایتان مفید واقع گشت، با کلیک به روی دیگر مطالب مرتبط همانند تنفس غیر طبیعی نوزاد و سندروم نوزاد آبی باری دیگر با ما همراه شوید.
منبع : آرگا