رینوپلاستی که عموماً تحت عنوان عمل بینی خوانده می شود ، یکی از رایج ترین انواع جراحی های پلاستیک در سطح جهان بر اساس گزارش منتشر شده از سوی انجمن جراحان پلاستیک آمریکا می باشد. جراحی بینی با هدف تغییر اندازه ، شکل و تناسب بینی و بهبود مشکلات تنفسی انجام می شود. بیماران مختلف ، انتظارات وتوقعات متفاوتی از جراحی بینی دارند. با عمل زیبایی بینی با دکتر ماریا مرادی ، بهترین مسیر برای انتخاب بهترین گزینه انتخاب می شود و علاوه بر ارائه اطلاعات در خصوص نتیجه نهایی حاصل از درمان ، پکیج اطلاعاتی کاملی در خصوص مراحل مختلف درمان ، در اختیار بیمار قرار می گیرد.
اهداف عمل بینی
عمل بینی با دو دلیل و هدف عمده زیبایی و درمانی انجام می شود.
هدف زیبایی :
بسیاری بیماران از شکل ظاهری بینی خود ناراضی هستند ، بنابراین رینوپلاستی را بنا به دلایل زیبایی انتخاب کرده و با اجرای فرایند بر روی بینی آنها ، نتایج زیر حاصل می شود:
- اندازه و پروفایل بینی ، متناسب با تعادل صورت ، تغییر داده می شود.
- شکل نوک ، پل و سوراخ های بینی تغییر داده می شود.
دلایل درمانی:
رینوپلاستی در برخی افراد با هدف درمان مشکلات سلامت انجام می پذیرد:
- دشواری در تنفس از راه بینی
- رینوسینوزیت
- سپتوم کج
در این موارد ، بیمار ، انجام جراحی بینی را بنا به دلایل درمانی انتخاب می کند. این جراحی ها معمولاً با رینوپلاستی زیبایی ترکیب می شود.
اگر رینوپلاستی با اهداف زیبایی انجام شود ، شما باید تا زمان تکمیل رشد استخوان بینی ، دست نگه دارید. در دختران ، این سن حدوداً در ۱۵ سالگی و در پسران اندکی بیشتر می باشد. در صورت وجود مشکلات سلامت ، می توان تغییراتی در این دامنه محدودیت سنی ، ایجاد نمود.
عوارض جراحی بینی
در زمان تصمیم گیری برای انجام جراحی بینی ، درک خطرات مرتبط با فرایند درمان ، الزامی می باشد. پروسیجر جراحی بینی نیز مانند هر فرایند جراحی دیگری با عوارض زیر همراه می باشد:
- خونریزی
- عفونت
- واکنش معکوس به بیهوشی
در کنار موارد فوق ، خطراتی وجود دارند که ویژه جراحی بینی می باشند:
- بی حسی
- خون دماغ شدن
- تورم
- آسیب دیدگی دائمی عصب
جراح بینی شما دکتر ماریا مرادی در خصوص عوارض و مزایای عمل بینی به تفصیل قبل از جراحی با شما صحبت کرده و توضیحات کامل و جامعی را در اختیار شما قرار می دهد. توجه داشته باشید که سپردن جراحی بینی به دست یک پزشک ماهر و صاحب تجربه ، مهم ترین قدم در به حداقل رساندن عوارض ناشی از درمان می باشد.
مراحل فرایند رینوپلاستی
قبل از جراحی
قبل از تعیین زمان برای جراحی بینی ، شما باید در جلسه مشاوره با جراح شرکت کنید تا درباره فاکتورهای مهم با شما گفتگو شود.
شما درباره توقعات از جراحی ، صحبت می کنید و جراح سابقه پزشکی شما را بررسی کرده و یک آزمایش فیزیکی کامل را انجام می دهد. او پوست بینی شما را از بیرون و درون بینی کنترل می کند تا نوع تغییرات مورد نیاز را مشخص نماید. تست خون یا دیگر تست های آزمایشگاهی ، بر حسب نیاز ، تجویز می شود.
در طول جراحی
بر حسب آنچه قرار است بر روی بینی شما انجام شود ، جراحی بینی بین ۹۰ الی ۱۸۰ دقیقه ، طول می کشد.
جراح از بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی بر حسب دامنه پیچیدگی فرایند ، استفاده می کند.
بیمار باید تا زمان از بین رفتن تاثیرات بیهوشی ، استراحت کند. بعد از تکمیل جراحی ، به مدت هفت روز ، بینی شما اصطلاحاً گچ گرفته می شود و به مدت ۱۲ ساعت در زیر بینی ، پد قرار داده می شود.
با توجه به سرپایی بودن ماهیت جراحی بینی ، بعد از به هوش آمدن کامل ، می توانید محل درمان را به مقصد منزل ترک کنید.
تایم لاین کامل ریکاوری در رینوپلاستی
زمان جراحی : ۲ الی ۳ ساعت
مرخصی از محل کار : یک هفته
فعالیت های جنسی : تا دو هفته محدودیت خواهد داشت.
ریکاوری کامل : ۶ الی ۸ هفته
موقعیت خوابیدن : به مدت دو هفته به پشت بخوابید.
استحمام : یک روز بعد از جراحی با اجتناب از خیس شدن گچ بینی و ناحیه درمان
ورزش و رفتن به باشگاه : پس از ۳۰ الی ۴۰ روز
آیا جراحی بینی دردناک است؟
یکی از سوالاتی که بیماران مرتباً قبل از قرار گرفتن تحت جراحی بینی می پرسند این است که آیا جراحی بینی دردناک است. البته ، احساس درد ، نسبی است و در افراد مختلف ، متفاوت می باشد. همچنین نوع و هدف از جراحی بینی نیز نقش مهمی را در ارزیابی سطح درد ایفا می کند. در بیشتر بیماران ، دامنه شدت درد ، بین صفر تا چهار از ده می باشد.
در طول جراحی ، دردی را احساس نمی کنید چون فرایند تحت بیهوشی یا بی حسی انجام می شود. بعد از تکمیل فرایند و از بین رفتن اثر بیهوشی ، درد را تجربه خواهید کرد. بعلاوه ، قرار داشتن گچ بر روی بینی ، آزار دهنده خواهد بود.
انواع بینی
جراحان عموماً بینی ها را به دو نوع بینی های استخوانی و بینی های گوشتی دسته بندی می کنند. هدف از این دسته بندی ، شرح بهتر و قابل درک تر ویژگی های انواع بینی ها برای بیماران می باشد.
بینی های استخوانی اغلب دارای ویژگی های نازک بودن پوست و قوی بودن ساختار غضروفی و وجود یک قوز بر روی پل بینی می باشند.
پزشک در عمل بینی استخوانی ، بنا به گستردگی دامنه درمان ، آن را تحت یکی از دو تکنیک جراحی بینی بسته و جراحی بینی باز ، درمان می کند.
نازک بودن پوست در جراحی بینی استخوانی ، اغلب یک مزیت به شمار می آید ، ولی باید توجه داشته باشید که نازکی بیش از حد پوست نیز فرایند درمان را به یک چالش برای جراح تبدیل می کند ، چون حتی جزئی ترین تغییرات در چارچوب بینی بر روی پوست نشان داده خواهد شد.
بینی های گوشتی با شاخصه های پوست ضخیم بینی ، بافت غضروفی ضعیف و وجود غدد چربی فراوان بر روی پوست شناخته می شوند. در گذشته به دلیل اجرای تکنیک کوکی کات ، بخشی از همین بافت غضروفی ضعیف برداشته می شد و در نتیجه ، چارچوب بینی قادر به تحمل وزن پوست و حفظ تغییر شکل های ایجاد شده نبوده و در این نوع بینی ، اغلب بعد از سپری شدن زمان ، تغییر شکل های نامطلوبی در نتیجه خلق شده در طول فرایند جراحی ایجاد می گردید.
امروزه ، خوشبختانه ، با پیشرفت های حاصله در تکنولوژی ، جراح بینی خوب و ماهر ، از تکنیک هایی از قبیل گرافتینگ برای تقویت ساختار غضروفی بینی استفاده می کند تا تغییر شکل ایجاد شده در بینی ، بتواند به خوبی تحت پشتیبانی چارچوب غضروفی تقویت شده قرار گیرد.
منبع : آرگا