جراحی بینی یکی از متداولترین عملهای زیبایی در دنیاست که در ایران نیز طرفداران زیادی دارد. شاید تاکنون بارها شنیده باشید که ایرانیان در عملهای زیبایی پیشتاز هستند، اما بهتر است بدانید که کشورهای آمریکا، برزیل، ژاپن، ایتالیا و مکزیک در انجام جراحی پلاستیک در رتبههای اول تا پنجم قرار گرفتهاند. بنابراین تمایل افراد به زیباتر شدن در مردم تمام جهان وجود دارد.
زنان و مردان بسیاری در راستای رفع مشکلات موجود در بینی خود و همچنین زیبایی، اقدام به عمل جراحی بینی میکنند. این عمل به افراد کمک میکند تا با رفع ناهنجاری موجود در ساختار بینی خود، زیباتر شده و اعتماد به نفس خود را بازیابند. اگر شما نیز به دنبال عمل بینی هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا بتوانید با دستیابی به اطلاعات مفید و کاربردی در این حوزه بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.
انواع مدل بینی و نقش آن در نتیجه عمل
بینی هر فرد با توجه به ساختار، استخوانبندی، پوست و غضروف آن در یکی از دو دسته اصلی یعنی، بینی گوشتی و یا استخوانی قرار میگیرد. برای شناسایی این که بینی شما از نوع گوشتی است یا استخوانی توجه به چند مولفه کافی است.
بینی گوشتی
بینیهای گوشتی معمولا دارای پوست ضخیم و بافت چربی بوده و نوک پهن و بزرگی دارند. در این مدل بینی، غضروف ضعیف است و همین مسئله عمل جراحی را برای این مدل بینی کمی دشوارتر میکند. البته نگران نباشید یک جراح ماهر و باتجربه به خوبی از عهده جراحی یک بینی گوشتی برمیآید.
بسیاری از افراد بر این باور هستند که بینیهای گوشتی پس از گذشت مدت زمان کوتاهی بعد از عمل، به حالت قبلی خود برمیگردند. به همین سبب افرادی که مدل بینی گوشتی دارند در تصمیم خود برای عمل بینی مردد هستند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید بهتر است بدانید که؛ به سبب ضخیم بودن پوست بینی، غضروف ضعیف تحمل وزن آن را ندارد، و در صورتی که تقویت بافت غضروفی توسط جراح به درستی صورت نگیرد امکان بازگشت وجود دارد. در غیر این صورت نگران نتیجه نباشید.
به طور کلی، برای کسب بهترین نتیجه در عمل بینی گوشتی، جراح اقدام به تقویت غضروف میکند تا فرمدهی بینی به درستی شکل گرفته و قابل بازگشت نباشد. در مواقعی که نوک بینی فرد پهن و بزرگ بوده و فاقد غضروف باشد، در این قسمت بدفرمی ایجاد میشود که در این زمان جراح میتواند با استفاده از غضروف سپتوم فرد، این مشکل را رفع کند.
بنابراین برخلاف تصور عموم، در حال حاضر امکان بازگشت نتیجه برای بینی گوشتی مانند بینی استخوانی بوده و نزدیک به صفر است.
بینی استخوانی
بینیهای استخوانی برخلاف بینیهای گوشتی، پوست نازکی داشته و غضروف و استخوان بندی مستحکم و قوی دارند. این مدل بینی معمولا قوزدار بوده و افراد برای رفع این مشکل، نسبت به انجام جراحی اقدام میکنند.
بینیهایی با مدل استخوانی در برخی از افراد به صورت مادرزادی و ژنتیکی بوده و در بسیاری از مواقع بر اثر یک حادثه ایجاد میشود. به عقیده جراحان، عمل بینی استخوانی نسبت به گوشتی راحتتر بوده و همچنین نتایج ملموستر و بهتری را برای افراد به دنبال دارد.
معمولا افرادی که به دنبال وقوع حادثهای، در ظاهر بینی خود دچار تغییرات و مشکلاتی میشوند، در ادامه با مشکلاتی از جمله تنگی نفس، خر و پف و… دست و پنجه نرم میکنند. به همین سبب عمل جراحی به موقع، در این افراد بسیار حائز اهمیت است.
باید توجه داشته باشید که، با این که امکان بازگشت نتیجه و دوباره قوزدار شدن بینی در مدل استخوانی بسیار کم و نزدیک به صفر است؛ اما هرگونه ضربه و آسیب به بینی میتواند مشکلات فراوانی را برای فرد به دنبال داشته باشد. در چنین مواقعی امکان جراحی دوم جهت ترمیم نیز وجود دارد.
تفاوت بینی گوشتی با بینی استخوانی
بینیهای استخوانی و گوشتی از نظر ساختار، پوست، نوع استخوان و غضروف با یکدیگر متفاوت هستند. بینیهای گوشتی پوست ضخیم دارند در حالی که بینیهای استخوانی پوست نازکی داشته و بافت استخوانی زیر آن به راحتی قابل لمس است. ( نازک بودن پوست، روند عمل جراحی را راحتتر میکند.) همچنین در بینیهای گوشتی غضروف و استخوان ضعیف هستند، به طوری که تحمل وزن بافت را ندارند. ولی در بینیهای استخوانی معمولا غضروف قوی وجود دارد. در نتیجه در هنگام عمل نیازی به پیوند غضروف و یا استفاده از غضروف مصنوعی نیست.
انواع عمل بینی برای بینی گوشتی و بینی استخوانی
برای عمل بینی دو روش متداول، عمل بینی باز و عمل بینی بسته وجود دارد. در نوع عمل بینی باز، قسمت پایین بینی به مقدار اندکی برش داده میشود تا متخصص پلاستیک دسترسی کاملی به اجزای مختلف داشته باشد. در عمل بینی بسته، هیچ برشی در بینی فرد ایجاد نمیشود و جراح با ورود از طریق سوراخهای بینی بیمار، اقدام به انجام جراحی میکند. هر یک از این روشها مزایا و معایب مشخصی دارند. نوع عمل بسته به نیاز بیمار توسط جراح انتخاب میشود.
معمولا جراحان در بینیهای استخوانی از روش عمل بینی باز استفاده میکنند. در این روش دسترسی راحتتری به بخشهای مختلف بینی داشته و اقدام به رفع مشکلات موجود میکنند.
اقدامات لازم قبل از عمل بینی گوشتی و استخوانی
- دو هفته قبل از عمل بینی، استعمال دخانیات و نوشیدن الکل را کنار بگذارید.
- دو هفته قبل از عمل، از خوردن داروهای مسکن مانند ایبوپروفن، و داروهایی مانند آسپرین پرهیز کنید.
- روز قبل از عمل، غذاهای سبک بخورید. و ۸ ساعت قبل از عمل چیزی نخورید.
- از همراه داشتن زیورآلات در زمان عمل پرهیز کنید.
- شب قبل از عمل، استحمام کنید.
- در هنگام عمل نباید لاک داشته باشید. (در حین عمل در صورتی که دچار کمبود اکسیژن شوید، اولین قسمتی که این مسئله را نمایان میکند، سیاه شدن ناخنهاست. به همین سبب نباید لاک بزنید.)
در انتخاب متخصص پلاستیک خود دقت کنید!
نتیجه جراحی بینی استخوانی یا گوشتی کاملا به متخصص پلاستیک انتخابی شما و مهارت و تجربه او بازمیگردد. بنابراین قبل از عمل زیبایی بینی، باتوجه به سوابق و نمونه کارهای موجود، جراح خود را انتخاب کرده و با انجام یک عمل بینی موفق به زیبایی بیشتر، سلام کنید.
منبع : آرگا