دسته ها
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

نحوه به کارگیری قانون ۱۰-۳۰-۶۰ در دکوراسیون

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۰
  • ۰

به طور کلی قانون ۱۰-۳۰-۶۰ یک نوع قاعده کلی در زمینه چیدمان منازل و محیط کار است که با مطالعه این مقاله می توانید با ویژگی ها و اصول استفاده از این قاعده به صورت کامل آشنا شوید.

در واقع قانون ۱۰-۳۰-۶۰ یک قانون و روش سنتی در زمینه چیدمان و دکور است که در خصوص به کارگیری مجموعه ای از رنگ ها برای فضای مورد نظر کمک کننده خواهد بود. بر اساس این قانون ۶۰ درصد فضای اتاق بایستی دارای رنگ غالب، ۳۰ درصد رنگ فرعی و ۱۰ درصد نهایی بایستی رنگ شاخص باشد.

آشنایی با قانون ۱۰-۳۰-۶۰

همانطور که می دانید انتخاب رنگ و ترکیب مناسب رنگ ها در طراحی دکوراسیون آپارتمان کوچک یا بزرگ جذاب و چشم نواز بسیار تاثیرگذار خواهد بود. امروزه بسیاری از افراد با این سوال مواجه شده اند که چگونه می توان رنگ ها را به شیوه ای جذاب در دکوراسیون داخلی ترکیب کرد.

خصوصیات قانون 10-30-60

در این مواقع شناخت رنگ ها و قوانین مربوط به آن پاسخگوی شما خواهد بود و متوجه می شوید که تنها با به کارگیری این قانون ساده یک تفاوت فاحش در جذابیت دکوراسیون داخلی به وجود خواهد آمد و به طور کلی می توانید بر اساس نوع سلیقه شخصی خود از رنگ های دلخواه تان نیز استفاده کنید.

لازم به ذکر است بگوییم که این قانون نه تنها در زمینه دکوراسیون داخلی بلکه درون هر چه که زیبا به نظر می آید کاربرد خواهد داشت. برای مثال قانون ۱۰-۳۰-۶۰ در قابل بندی زیباترین عکس ها، در آثار و نقاشی هایی که در تاریخ ماندگاری شده اند، در عکس های مطرح شده در جهان، دسته گل ها و حتی مجسمه ها در زیبایی شناختی کلاسیک که می تواند یک فضا را اشغال کند یک رنگ بندی و تعادل میان متریال های به کار برده شده بر اساس یک قانون سه بخشی ایجاد خواهد شد.

امروزه می توان به راحتی از این قانون مشخص و معروف برای رنگ ها نیز استفاده کرده و در زمینه انتخاب رنگ ها نیز به سرعت به نتیجه ایده آل خود دست پیدا کرد.

آتیم های مشخص در قانون:

توجه داشته باشید که برای اجرای قانون ۱۰-۳۰-۶۰ بایستی به آیتم ها و جزئیات مشخص آن دقت داشته باشید که در ادامه سعی داریم به منظور سهولت در اجرای کار آن ها را شرح دهیم:

آیتم های مشخص در قانون چیدمان

  • شصت درصد

مواردی که بایستی در زمینه انتخاب رنگ برای ۶۰ درصد فضای اتاق در نظر گرفته شوند:

قطعات اکسنت یا شاخص ها

دیوار ها

قالیچه ها

قطعات بزرگ پایه و اصلی

کاناپه

  • سی درصد

مواردی که در زمینه انتخاب رنگ بایستی برای ۳۰ درصد فضای اتاق مورد توجه قرار گیرند:

رنگ مبلمان

پرده ها

قطعات کوچک اصلی

صندلی های کناری

  • ده درصد

مواردی که بایستی در خصوص انتخاب رنگ برای ۱۰ درصد فضای اتاق مورد توجه قرار بگیرند:

وسایل دکوری

طرح پارچه کوسن ها

اثر های هنری

اصول استفاده از قانون چیدمان

نحوه استفاده از قانون:

بهتر است بدانید که بر اساس نظریه عنوان شده ۱۰-۳۰-۶۰ شما می توانید با استفاده از آن بین رنگ های مورد استفاده از در دکوراسیون داخلی خود تعادل برقرار کنید. در واقع به کار گرفتن این قانون علاوه بر اینکه جلوه بصری دکوراسیون داخلی را بیشتر می کند باعث می شود تا اصولی که در روانشناسی رنگ ها نیز تعریف شده تاثیرات خود را به وضوح نشان دهد.

در واقع استفاده از این قانون به شما توصیه می کند که ۶۰ درصد از فضای خانه تان یعنی اتاق خواب، پذیرایی و یا هر محوطه دیگری را به رنگ اصلی که متناسب با سلیقه خودتان است اختصاص دهید. به گونه ای که این رنگ پس زمینه آن فضا قرار بگیرد برای مثال در مورد دکوراسیون اتاق پذیرایی می توانید این ۶۰ درصد را به دیوارها، کف و مبلمان اختصاص دهید.

دستورالعمل ایجاد قانون چیدمان خانه

اما برای انتخاب رنگ دوم که سهم آن تنها نیمی از رنگ اصلی است نیاز نیست که حتما مکمل رنگ اصلی باشد. در واقع تفاوت رنگ دوم و رنگ اصلی بایستی در حدی باشد که تمایز آن ها در کنار یکدیگر به وضوح مشخص باشد و رنگ اصلی جای خودنمایی داشته باشد.

دقت داشته باشید که این ۳۰ درصد را می توانید به پرده ها، یکی از دیوار ها و حتی یک تابلو اختصاص دهید. در نهایت رنگ سوم نیز اغلب برای جلوگیری از ایجاد یکنواختی فضا و ایجاد کمی سرزندگی کاربرد خواهد داشت که به وسایل کوچک تری مانند کوسن ها، گلدان ها و سایر وسایل تزئینی اختصاص داده می شود.

چگونگی شکستن قانون:

به صراحت می توان گفت که امروزه استفاده از یک قانون و یا قاعده برای ترکیب رنگ در زمینه دکوراسیون خانه و حتی دفاتر و محل های کار می تواند انتخاب های رنگی شما را تا حدودی آسان کند که متعجب شوید چرا همه از آن پیروی نمی کنند. البته که ممکن است شما هم از دسته افرادی باشید که دوست دارند قوانین رنگ و دکوراسیون را بشکنند و در مواقع ست کردن رنگ ها با یکدیگر بر اساس قوانین خود پیش بروند.

چگونگی شکستن قانون 10-30-60

گاهی اوقات نیز ممکن است احساس کنید برای به کار گرفان ایده های رنگی خود به بیش از سه گزینه نیاز دارید. در این مواقع اگر بخواهید قانون ۱۰-۳۰-۶۰ را بشکنید بایستی از چندین راهکار مختلف استفاده کنید که با وجود آن ها می توانید مجددا تعادل رنگ ها را در ترکیب رنگ دکوراسیون منزل خود رعایت کنید.

با این حال نکته قابل ملاحظه در هر پروژه عالی و خلاقانه یادگیری قوانین پیش از شکستن ان ها است. به همین خاطر بهتر است پس از درک فرضیه اصلی این قانون آن را برای دکوراسیون خانه یا آپارتمان خود شخصی سازی نمایید. انجام این کار به شما کمک می کند تا در قدم اول باید و نباید های ترکیب و ست کردن رنگ ها را یاد بگیرید.

اصول انتخاب پالت رنگی بر اساس قانون ۱۰-۳۰-۶۰:

در واقع یکی از راحت ترین روش ها برای انتخاب پالت رنگی بر اساس ۱۰-۳۰-۶۰ استفاده از چرخه رنگ خواهد بود که در ادامه اصول انتخاب آن را شرح داده ایم:

چگونگی انتخاب پالت رنگی در قانون چیدمان

  • استفاده از یک رنگ:

دقت داشته باشید که برای چیدمان خانه خود می توانید در انتخاب رنگ تنها از یک رنگ مشخص استفاده نمایید. به این صورت که رنگ های اصلی، مکمل و تزئینی شما طیفی از تیره تا روشن یک رنگ را شامل خواهد شد برای مثال برای رنگ بندی اتاق خواب خود می توانید رنگ آبی را برای آرامش بیشتر انتخاب کنید. برای رنگ اصلی یک آبی ملایم و برای رنگ مکمل آبی مایل به سورمه ای که شما را غرق خود کند انتخاب نمایید. همچنین به منظور تزئینات نیز آبی بسیار روشن می تواند انتخاب ایده آلی باشد.

  • رنگ های مکمل:

یکی از روش های انتخاب رنگ استفاده از رنگ های مکمل به عنوان رنگ اصلی و فرعی و همچنین یک رنگ خنثی به عنوان رنگ تاکیدی خواهد بود. البته که استفاده از یک رنگ سرد، یک رنگ گرم و یک رنگ خنثی در کنار یکدیگر تعادل مناسبی را به پالت رنگی شما می بخشد زیرا این رنگ ها یک پالت رنگ پر انرژی همراه با کنتراست بالا ایجاد خواهند کرد.

  • رنگ های آنالوگ یا مشابه:

در این روش بهتر است سه رنگ مجاور یکدیگر در چرخه رنگ ها را انتخاب کنید و رنگ میانی را به عنوان رنگ اصلی در نظر بگیرید. برای مثال در انتخاب سه رنگ مجاور سبز، آبی و بنفش بهتر است رنگ آبی را به عنوان رنگ اصلی در نظر بگیرید تا قانون را نیز رعایت کرده باشید.

تاثیر رنگ های مکمل در چیدمان خانه

  • رنگ های مکمل و مشابه:

در این روش نیز می توانید علاوه بر دو رنگ مکمل یک روش دیگر نیز به عنوان رنگ سوم انتخاب نمایید. دقت داشته باشید که رنگ سوم بایستی از بین ۴ رنگی انتخاب شود که در مجاور رنگ های اول و دوم قرار گرفته است. در واقع زمانی که دو رنگ زرد و بنفش را به عنوان رنگ اول و دوم انتخاب می کنید بایستی یکی از رنگ های آبی_بنفش، زرد_نارنجی و یا سبز_زرد را به عنوان رنگ سوم انتخاب نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *