دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

شناخت جدی ترین مشکلات دوست یابی کودکان

  • مریم صبوری
  • ۲۵ آذر ۱۴۰۰
  • ۰

زمانی که فرزندتان دچار مشکل در دوست یابی می شود امکان دارد در هر سنی چالش برانگیز باشد. که مشکلات دوست یابی در کودکان نداشتن رفتار و مهارت اجتماعی است که تمایلی به ایجاد برقراری رابطه دوستی ندارند.

یکی از مهمترین روابط ها در کودکی داشتن دوست و یک همبازی هم سن و سال است. روابط دوستی در سنین کودکی شکل گرفته که یکی از مهم ترین روابط که کودک تجربه می کند. داشتن رابطه دوستی اغلب در سنین کودکی شکل می گیرد که پراهمیت ترین روابط بوده که کودکان تجربه می کنند. مشکلات دوست یابی کودکان و چالش هایش یک مسئله مهم است که والدین باید به آن ها کمک کنند.

تا از همدیگر چیزهایی یاد می گیرند والدین برای بهبود این روابط و داشتن یک رابطه دوستی درست در این سن به کودک خود مهارت دوست یابی و ارتباطی را می آموزند. دوستی های شکل گرفته هر چند که در سن کم ثبات و پایداری ندارند اما از لحاظ تربیتی با رشد شخصیتی و اجتماعی کودک از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. با این تفاسیر که درباره این مسائل هم والدین و هم کودک نیاز به مشاوره دارند.

مشکلات دوست یابی در کودکان

انواع مشکلات دوست یابی کودکان

هنگامی که فرزند شما بزرگ تر می شود زندگی پیچیده تری خواهد داشت که شامل دوستی هایی می شود. مشکلات دوست یابی در کودکان می تواند در هر سنی چالش برانگیز باشد که با کمک به آن ها می توانند بعد از مواجه شدن از پس آن برآیند. زمانی بچه ای توسط هم سن های خودش پذیرفته نمی شود و یا برایش زورگویی می کنند و آن را دست می اندازند. این ها نمی دانند که چه کاری کنند و چه پاسخی به هم سن و سال های خود دهند که فشار زیادی را نپذیرند و این موضوع را حل کنند. هر چند که پیدا کردن دوست روابط دوستانه را کمی سخت می کند ولی بچه ها نیاز به همبازی و دوست دارند تا چالش هایی که در مدرسه پیش می آید را حل کنند. که ما در ادامه این مقاله درباره چندین راه با مجله آرگا همراه باشید.

مشکلات دوست یابی و نگه داشتن دوست کودکان

  • مستثنی و جدا بودن

خیلی از کودکان که در دوست یابی دچار مشکل هستند این ترس را دارند که از لحاظ اجتماعی به دور از بقیه قرار بگیرند و از جمع همسن و سالان و رفیقان دور باشند. آن ها علاقه دارند جزو یک گروه قرار بگیرند و اگر این طور نباشد احساس شکست می کنند. که در مواقع پیچیده در این رابطه دشواری های دوستی بیشتر در زمان راهنمایی تجربه می شود. چنانچه در زمانی که فرزندتان مستثنی قرار می گیرد سعی کنید تا دلیل آن را بفهمید و مهارت اجتماعی اش را بالا ببرید. بهترین کار ارتباط گرفتن از یک مشاور و یا معلم است تا ببینید چه اطلاعات و توصیه هایی در این زمینه دارد.

عدم توانایی پیدا کردن دوست

  • برخورد با زورگویی

شما با آگاه کردن فرزندتان می توانید او را از قلدری کردن باخبر سازید بدانید که چگونه و چطور باید با همچنین اشخاصی برخورد جدی داشته باشد. به او آموزش دهید که یک دوست و همبازی خوب هیچ وقت قلدری نمی کند و دست بی اندازد. دوست خوب اطرافیان را آزار و اذیت نمی کند و به او کمک می کند. با گفتن و دانستن اطلاعاتی درباره دوست و خوب و بد می توانید مسیری درست در سن نوجوانی اش داشته باشد.

مشکلات و مهارت دوست یابی در کودکان

  • طرد و رانده شدن

کنار گذاشته شدن و طرد شدن هیچ وقت آسان و راحت نخواهد بود در گاهی مواقع بچه ها طرد می شوند حتی توسط دوستانی قدیمی که به خاطر دوست های محبوب کنار گذاشته می شوند. همینطور امکان دارد به خاطر تغییراتی در علاقمندی ها و پیشرفت در مدرسه کنار گذاشته شوند. چنانچه فرزندتان توسط یک دوست کنار گذاشته شد از او حمایت کنید او باید بداند که دوستی ها همیشه ادامه ندارند و دوستان دیگری برای او وجود خواهند داشت. برای پیدا کردن دوست به او کمک کنید تا دایره دوستی های اجتماعی خود را فعال کند.

مهارت های دوست یابی

  • مسخره کردن

مشکلات دوست یابی کودکان ممکن است سخت باشد و چالش برانگیز که امکان دارد بچه شما با دوستی مواجه شود که او را دست می اندازد و لازم است شما به او کمک کنید تا با آن برخورد کند. به درباره مسخره کردن توسط دیگران توضیح دهید که چگونه باید از حق خودش دفاع کند. او با عبارت و جواب هایی که به او کمک می کند با آن شخص برخورد می کند مثلا گفتن جمله لطفا بس کنید من نمی خواهم دست انداخته شوم را یا ویژگی یک دوست خود و او چگونه می تواند یک دوست خوب باشد را یاد دهید.

مشکلات دوست یابی و نگه داشتن دوست کودکان

  • دوستان بد رفتار

برخی از بچه ها که به دوره متوسطه و راهنمایی می روند به طوری عوض می شوند. این به آن معنا است که فرزند شما با دوستی رابطه دارد که از الکل و مواد استفاده می کند و رفتارهای پرخطری دارد. برای دفاع از چنین رفتاری که به نحوی بهترین روش باشد باید دوست فرزند خود را بشناسید و به شکل مداوم با والدین دیگر در ارتباط باشید.

شما از این طریق دوستی های خطرناک را می توانید بشناسید و قبل این که اوضاع بدتر شود او را در دست بگیرید و با آن مقابله کنید. با استفاده از روش هایی که بچه خود را سرگرم کنید به منظور از این که ساعت ها تنها بودن آن ها با رفیقان بد را محدود تر کنید. سپس با تشویق کردن به انجام فعالیت های مورد علاقه دایره پیدا کردن دوستانش را بیشتر کنید. مطمئن باشید که فرزندتان می داند شما چه انتظاراتی از او دارید و اگر پیروی نکند عواقبی در پی دارد.

برای آموزش دوست یابی کودک و اطلاع از نقش همسالان در تربیت کودک می توانید این مطالب را دنبال کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *