گوشی پوکو X3 GT کاربران علاقمند به بازی های موبایل و با بودجه ای محدود را تحت نظر دارد. این اسمارتفون ظاهر خوشایندتری نسبت به برادرانش داشته و قابلیت های مختلفی را ارائه می دهد. در ادامه با بررسی پوکو X3 GT همراه ما باشید.
بررسی گوشی اقتصادی پوکو X3 GT
برند مستقل پوکو اخیرا چند گوشی از سری جی تی را به بازار معرفی نموده است که مهمترین آن ها پوکو X3 GT و پوکو F3 GT می باشند. این خط تولید برای کشورهای مختلف و خاصی از دنیا ایجاد شده است. به طور مثال ایکس ۳ بازار خاورمیانه و اف ۳ بازار هند را تحت نظر دارد.
پوکو با ساخت این گوشی ها قصد دارد سرعت زیاد و عملکرد سریع را به قیمتی اقتصادی در اختیار کاربر قرار دهد از این رو بسیار وسوسه کننده به نظر می رسند. محبوبیت پوکو ایکس ۳ و پوکو ایکس ۳ پرو در بازار آسیایی از جمله هند و کشور ما سبب شد تا چینی ها ،فکر ارائه نسخه جدید آن ها در سر بپرورانند.
دستگاهی که پسوند GT را در نام پوکو ایکس ۳ یدک می کشد و برخلاف آنچه از نامش پیداست از نظر ظاهر و سخت افزار هیچ گونه شباهتی به برادر خود ندارد. البته خانواده دوست داشتنی پوکو در بازار کشور ما با استقبال خوبی روبرو شدند و حالا جدیدترین عضو این خانواده وارد این بازار شده تا خودی نشان دهد.
می توان گفت پوکو X3 GT در حقیقت همان ردمی نوت ۱۰ پرو است که در چین عرضه می شود البته با تغییرات جزئی همراه شده است. این گوشی با بدنه سبک تر و ظریفتر نسبت به پوکو ایکس ۳ طراحی ظاهری خوشایندتری نسبت به برادرانش دارد و پسوند GT آن نشان می دهد که شرکت سارنده با این کار کاربران علاقمند به بازی های موبایلی و با بودجه محدود را مد نظر قرار داده است.
این گوشی دارای نمایشگر ۱۲۰ هرتزی تطبیق پذیر و تراشه قدرتمند Dimensity 1100 می باشد که طبق گفته پوکو در استفاده طولانی مدت می تواند عملکرد بدون افت فاحشی را به نمایش بگذارد. موضوعی که برای طرفداران بازی موبایلی بسیار اهمیت دارد. در ادامه با بررسی پوکو X3 GT از این محصول جدید چینی بیشتر خواهید دانست.
محتویات جعبه
پوکو X3 GT در جعبه مشکی رنگی قرار دارد که انصافا محتوای کاملی هم ارائه می دهد. درون این جعبه شارژر ۶۷ واتی ۶ آمپری و کابل USB حضور دارد. لوازم جانبی که قبلا در پرچمدار شیائومی یعنی می ۱۱ اولترا دیده شد. به همراه شارژر بالارده یک گارد سیلیکونی شفاف، کابل مبدل جک هدفون ۳.۵ میلیمتری به تایپ سی و برچسب های پوکو مشاهده می شود.
با توجه به این پکیج کامل می توان مطمئن بود که خریداران، هم از وجود این گزینه ها رضایت پیدا کرده و هم از آن ها بهره می گیرند.
طراحی متفاوت
از آنجا که پوکو برای هر یک از گوشی هایش طراحی متفاوتی در نظر می گیرد از حک کردن لوگوی بزرگ پوکو روی بدنه گوشی های پوکو ایکس ۳ و پوکو اف ۳ تا انتخاب ظاهری مشابه شخصیت های بازی Among Us در گوشی پوکو ام۳ ،حال نظیر چنین تصمیمات پرحاشیه ای را در پوکو X3 GT شاهد هستیم و این گوشی با بدنه شیاردار به نوعی ادامه دهنده این سیاست نه چندان جالب است.
به این ترتیب و با توجه به بررسی ها می توان گفت مشخصا طراحی پوکو X3 GT با همه طراحی هایی که تاکنون در خانواده پوکو ایکس ۳ دیده ایم، تفاوت دارد. این اسمارتفون اکنون به ظاهر استاندارد گوشی های امروزی نزدیک شده و در واقع ظاهر پوکو X3 GT بسیار شبیه گوشی های سری ردمی نوت ۱۰ پرو می باشد.
با توجه به انتظاری که از این میان رده با برچسب اقتصادی اش می رود گوشی از بدنه ای تمام پلاستیکی بهره می برد. البته ساختار بدنه طوری نیست که حس و حال دستگاهی بی کیفیت را منتقل کند. پوکو X3 GT در رنگهای آبی، سفید و مشکی به بازار عرضه می شود که دو رنگ اول روی پنل پشتی مات خود دارای شیارهای عمودی هستند.
در حالی که در مدل مشکی چنین بافتی در پنل پشتی به کار نرفته و سطح براقی دارد. ناگفته نماند نسخه آبی رنگ پنل پشتی فرم گرادیانی داشته و با توجه به زاویه تابش نور از آبی پررنگ به کم رنگ ، چهره عوض می کند.
برخلاف آنچه که اسم پوکو X3 GT القا می کند این اسمارتفون از نظر ظاهری ، ابعاد و وزن هیچ شباهتی به پوکو ایکس ۳ معمولی ندارد. دوربین پنل پشتی به جای آرایش گرد در مدل معمولی اکنون روی برجستگی مستطیلی و مشکی رنگی در گوشه سمت چپ جای گرفته و با وجود این برآمدگی، تجربه عکاسی جالبی هم ارائه نمی دهد.
در نمای روبرو بررسی ها نشان داد پوکو X3 GT از نمایشگر کوچک ۶.۶ اینچی بهره می برد و با وزن ۱۹۳ گرمی خود به مراتب خوش دست تر از نسخه معمولی محسوب می شود. این نمایشگر توسط پوشش گوریلاگلس ویکتوس محافظت می شود که پوکو آن را قابلیت مهمی برای نمایشگر گوشی خود می داند.
قابل ذکر است میان رده پوکو X3 GT از گواهی IP53 بهره می برد، از این رو، بر روی کاغذ در برابر پاشش قطرات آب مقاوم است. نمایشگر این اسمارتفون دارای پنل ال سی دی می باشد به این ترتیب حاشیه های آن به باریکی پنل اولد نمی باشد. دوربین سلفی نیز درون حفره ای در میانه لبه بالایی نمایشگر تعبیه شده و کمی بالاتر از دوربین سلفی و درون شکافی بین نمایشگر و فریم گوشی اسپیکر مکالمه دیده می شود که نقش کانال دوم اسپیکر را ایفا می کند.
البته اسپیکر دوم علاوه بر شکاف جلویی دارای دریچه ای برای انتقال بهتر صدا، روی لبه بالایی فریم هم می باشد. در لبه سمت راست این فریم کلیدهای پاور/ حسگر اثرانگشت و ولوم مشاهده می شود. دسترسی به این کلیدها راحت بوده و سنسور اثر انگشت نیز عملکرد بسیار سریع و مطمئنی را ارائه می دهد.
البته قرار گیری حسگر در این سمت سبب می شود در طول روز به طور مدام انگشتان شما تصادفا با آن برخورد کند. پورت شارژ تایپ سی به همراه دریچه کانال اصلی اسپیکر نیز در لبه پایینی قرار دارند و متاسفانه جک هدفون مشاهده نمی شود.
نمایشگر ال سی دی
بررسی ها نشان داد پوکو X3 GT از نمایشگر ۶.۶ اینچی با وضوح ۱۰۸۰*۲۴۰۰ پیکسل بهره می برد و به پنل ال سی دی مجهز شده است. طبق انتظاری که از یک محصول اقتصادی با نمایشگر ال سی دی می رود در اطراف حفره دوربین سلفی و لبه های نمایشگر می توان آثار تیرگی را مشاهده کرد.
پوکو مهمترین قابلیت نمایشگر پوکو X3 GT را نرخ نوسازی تطبیقی ۱۲۰ هرتزی، پوشش فضای رنگی DCI P3 و پشتیبانی از ویدیوهایی با استاندارد اچ دی آر ۱۰ دانسته و عنوان می کند این نمایشگر به طور خودکار می تواند نرخ نوسازی را در بازی ها بین ۶۰-۹۰ و ۱۲۰ هرتز و هنگام پخش ویدیوهای آنلاین بین ۳۰ و۶۰ هرتز تغییر بدهد.
در صورتی که هنگام وبگردی و اسکرول نمودن نرخ تازه سازی را به صورت ثابت روی ۱۲۰ هرتز، هنگام پخش سریال روی ۵۰ هرتز و موقع پخش فیلم روی ۴۸ هرتز ثابت نگه می دارد. ناگفته نماند گوشی به طور پیش فرض با نرخ ثابت ۶۰ هرتز در اختیار شما قرار می گیرد.
به طور کلی بهره گیری از نمایشگر با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز عملکرد نرم و روانی را به همراه داشته و با توجه به تطبیق پذیری این نرخ نوسازی هر زمان که بخواهید اسکرول کرده یا در منوها حرکت کنید روی ۱۲۰ هرتز و هر موقع که بخواهید تصویر ثابت باشد روی ۳۰ هرتز قرار می گیرد تا مصرف انرژی را کاهش دهد.
از لحاظ کیفیت بررسی ها نشان می دهد نمایشگر پوکو X3 GT در این رنج قیمتی باکیفیت بوده و رنگ ها را به خوبی نمایش می دهد ضمنا عمق رنگ مشکی قابل توجهی دارد هر چند صفحه آن اولد نیست. از نظر روشنایی نیز این نمایشگر روشنایی خوبی را ارائه می دهد و در زیر نور خورشید و فضای باز برای مشاهده محتوا مشکلی نخواهید داشت و همه چیز تقریبا خواناست.
اسپیکر استریو
در این قسمت اسپیکر پوکو X3 GT را مورد بررسی قرار می دهیم. این اسمارتفون از ترکیب اسپیکر مکالمه و اسپیکر اصلی در لبه پایینی فریم برای تولید صدای استریو بهره می برد. طراحان پوکو علاوه بر شکاف اسپیکر مکامله در لبه بالایی فریم دریچه دیگری را تعبیه کرده اند تا صدا با توازن مناسبی از هر دو کانال پخش گردد.
گوشی پوکو X3 GT از نظر بلندی صدا عملکرد متوسطی ارائه می دهد ولی از نظر شفافیت و تفکیک صدا، بسیار بهتر ظاهر می شود. این میان رده حتی از قابلیت دالبی پشتیبانی داشته که نتیجه فعال شدن آن تولید صدایی فراگیر خواهد بود. تنها انتقادی که به این اسپیکر وارد می شود این است که با بلند شدن صدا لرزشی در قاب پشتی احساس می شود و ضمنا نبود جک ۳.۵ میلیمتری هم در بخش صدا خوشایند نیست.
نرم افزار و سخت افزار
در بررسی نرم افزاری پوکو X3 GT مشخص شد که با دیگر گوشی های پوکو تفاوتی ندارد و شبیه آن ها از رابط کاربری اختصاصی MIUI شیائومی بهره می برد. این گوشی به طور پیش فرض با اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12.5 ارائه می شود. پوکو جهت ایجاد تمایز میان نرم افزارهای گوشی هایش و شیادومی از لانچر اختصایی بهره می گیرد.
آیکون های این لانچر بیش از حد کارتونی بوده بویژه آیکون دوربین که به سختی از آیکون کروم تفکیک می شود. به طور کلی در بخش نرم افزاری با گوشی مدرنی روبرو می باشیم و ناگفته نماند روی گوشی اپلیکیشن ها و بازی های مختلفی به طور پیش فرض نصب است که بیشتر آن ها برای کاربر کارایی خاصی ندارد ولی خوشبختانه این امکان وجود دارد که موارد اضافی را حذف کنید.
در ادامه بخش سخت افزاری پوکو X3 GT را مورد بررسی قرار می دهیم. این گوشی نخستین محصول پوکو است که با تراشه ۶ نانومتری ارائه می شود. برای پوکو X3 GT تراشه دایمنسیتی ۱۱۰۰ مدیاتیک جهت تامین قدرت پردازشی در نظر گرفته شده است. تراشه Dimensity طیف گسترده ای از تراشه های مدیاتک را دربر می گیرد که از خانواده هلیو سریعتر می باشند.
و اکنون تراشه دایمنسیتی ۱۱۰۰ بعد از مدل دایمنسیتی ۱۲۰۰ دومین عضو برتر آن محسوب می شود. این گوشی با نیم نگاهی به گیمرها می خواهد آن را قانع کند که از پوکو X3 GT می توانند به عنوان گوشی مناسب بازی بهره بگیرند. تراشه به کار رفته در پوکو X3 GT از لحاظ کارایی بسیار شبیه تراشه اسنپدراگون ۸۶۰ بکار رفته در پوکو ایکس ۳ پرو می باشد.
دقت کنید که تراشه استفاده شده در این گوشی پرچمدار نبوده و نباید انتظار معجزه از آن داشت ولی در محدوده قیمتی اش عملکرد خوبی را ارائه می دهد. پوکو X3 GT در دو نسخه با حافظه رم ۸ گیگابایت و حافظه داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی پرسرعت UFS 3.1 و بدون درگاه کارت حافظه عرضه می شود.
به طور کلی بررسی ها نشان می دهد پوکو X3 GT در عملکرد روزانه بسیار خوب ظاهر می شود و قدرت بالایی را در اجرای برنامه ها و سوییچ بین آن ها دارد.
دوربین سه گانه
این میان رده اقتصادی از دوربین های سه گانه شامل لنزهای ۴۶ مگاپیکسلی واید، ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و ۲ مگاپیکسلی به عنوان مجموعه دوربین در پنل پشتهی بهره می برد. به همراه این مجموعه شاهد حضور یک فلش dual -LED و dual tone هم هستیم.
در حالت پیش فرض تصاویر ثبت شده با لنز اصلی در این رنج قیمتی گوشی بسیار با کیفیت می باشند که دارای جزئیات زیاد ، رنگ های دقیق و دامنه دینامیکی خوب هستند. البته در فرایند پردازش تصاویر احتمالا مشکلاتی پیش می آید. عکس های ثبت شده در نور شب نیز خوب بوده و دارای شارپنس مطلوب و نویز کم هستند.
غلظت رنگ ها در حالت طبیعی خود حفظ شده و کنتراست هم خوب می باشد. البته رنج دینامیکی چندان تعریفی نبوده و نقاط پرنور گاهی بدون جزئیات ثبت می گردند. نکته جالب اینجاست که دوربین اصلی فاقد لرزشگیر اپتیکال است ولی عکس ها در شب تار به ثبت نرسیده که مدیون تنظیمات هوشمند و خوب دوربین هستند. ضمنا پوکو X3 GT از قابلیت عکسبردای در شب خودکار هم پشتیبانی می کند.
دوربین سلفی این گوشی به لنز ۱۶ مگاپیکسلی مجهز است که در نور کافی تصاویر طبیعی و متعادلی را به ثبت می رساند. جزئیات در حد معمول بوده ولی کنتراست و رنگ ها فوق العاده می باشد و دامنه دینامیکی نیز از حد متوسط بالاتر می باشد. به طور کلی پوکو X3 GT در قسمت دوربین قدرتمند بوده و در محیط های روشن و کم نور عکس های راضی کننده ای را به ثبت می رساند.
باتری خوب
گوشی پوکو X3 GT برای تامین انرژی مورد نیاز خود از باتری نسبتا حجیم ۵۰۰۰ میلی آمپری کمک می گیرد. برای شارژ این باتری شارژر ۶۷ واتی قدرتمندی در نظر گرفته شده که می تواند در عرض ۵۰ دقیقه آن را فول شارژ کند. این باتری در استفاده سنگین و روزمره عملکرد خوبی داشته ولی به پای پوکو اف ۳ نمی رسد.
منبع : آرگا