دسته ها
پنج شنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

دلایل بغلی شدن نوزاد و راهکارهای ترک این عادت

  • منصوره رمضان زاده
  • ۳ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

بغلی شدن نوزاد نوعی عادت می باشد که از همان ماه های اولیه زندگی او شروع می شود و در صورتی که در این امر افراط شود و بیش از حد تکرار گردد با گذر زمان امکان دارد که عواقب و پیامدهایی را به دنبال داشته باشد و نیازمند روش هایی برای ترک این عادت باشد.

یکی از دغدغه هایی که در رابطه با نوزادان احتمال دارد برخی از والدین را نگران کند بغلی شدن آن ها می باشد چرا که با توجه به حس شیرین در آغوش کشیدن کودک برای پدر و مادر و انجام این امر در مواقع مختلف کودک به چنین عملی عادت کرده و تمایل دارد همواره در آغوش گرفته شود. از همین رو قصد داریم در این مطلب به منظور آگاهی و راهنمایی شما عزیزان دلایل بغلی شدن نوزاد و عوارض و راه های ترک این عادت را مورد بررسی قرار دهیم.

عادت بغلی شدن نوزاد

به طور کلی می توان گفت از جمله نیازهای اساسی و مهم نوزادان در آغوش کشیدن آن ها و توجه و ایجاد ارتباط عاطفی با او می باشد که در سال های اولیه زندگی او والدین بایستی توجه زیادی در این زمینه داشته باشند. برخی از افراد امکان دارد تصور کنند بغلی شدن نوزاد باعث لوس شدن او خواهد شد ولی باید گفت به هر اندازه کودک در آغوش گرفته شود و به او توجه گردد آشنایی و تعامل بیشتری با پیرامون خود برقرار کرده و حواس و تکلم او مورد تقویت قرار می گیرد.

نحوه ترک عادت بغلی شدن نوزادان

بهتر است بدانید که بغل گرفتن نوزاد تاثیرات زیادی بر روی روحیه و نوع تربیت او دارد. رابطه جسمی و عاطفی با کودک موجب بالا رفتن میزان اشتهای او می گردد و در رشد و توسعه شناختی و احساسی او نقش بسزایی دارد. چنین کودکانی همچنین از میزان اعتماد به نفس بیشتری در آینده بهره مند می شوند.

کودک به ویژه در سال های آغازین زندگی خود به هیچ عنوان نباید حس ناامنی، اضطراب و استرس داشته باشد زیرا در دراز مدت در نوع روحیات او و حتی تشکیل شخصیت او موثر خواهد بود. کودکی که به در آغوش گرفتن عادت کرده را می توان با بکارگیری روش های گوناگونی ترک عادت داد و در زمان بی تابی آرام کرد.

روش هخای موثر رفع عادت بغلی شدن کودک

دلایل بغلی شدن کودک

نوزاد امکان دارد که به دلایل مختلفی به این عادت وابستگی پیدا کند که در ادامه موارد مهمی از عوامل موثر در بغلی شدن نوزاد را شرح داده ایم.

استرس جدایی :

نوزادان در واقع به صورت طبیعی در نزدیکی هشت ماهگی درگیر استرس جدایی می شوند. این محدوده زمانی مرحله ای عادی می باشد که در طی آن کودک درگیر اضطراب از دست دادن مادر می شود. به همین خاطر بلافاصله پس از ندیدن مادر یا رویارویی با یک فرد ناشناس دست به گریه می زند. بنابراین عادی است که در این محدوده سنی مجبور باشید به طور دائم او را بغل کنید.

گستردگی زاویه دید :

از سویی می توان گفت نوزادانی که بزرگتر هستند در پی زاویه دید بیشتری نیز هستند چرا که آن ها تمایل دارند چیزی بجز پاهای در حال گذر اطرافیان خود را در پیرامون تماشا نمایند و این مسئله کاملا قابل پذیرش و درک کردن می باشد.

راهکارهای موثر رفع عادت بغلی شدن کودک

دور بودن صورت والدین :

کودک به جهت کم کردن میزان فاصله با چهره والدینش تمایل دارد در آغوش آن ها قرار گرفته شود چرا که به خاطر این که نوزادان تنها مسافت های خیلی کم را می بینند و به همین علت همواره می خواهند چهره مادرشان را از فاصله نزدیک ببینند.

کنجکاوی کودک :

کودکی که درون کالسکه اش به صورت فرو رفته می باشد و یا بر روی زمین نشسته است افق دید مناسبی از پیرامونش ندارد و افراد به طور معمول از آن بالا کودک را از یاد می برند. او قادر نمی باشد عروسکی که خواهرش در حال بازی با آن می باشد را تماشا کند و نمی تواند تشخیص دهد صدای موسیقی از کدام سمت می آید. کودکی که زیرک می باشد تمایل دارد تمامی چیزها را ببیند و به آن پی ببرد و این علاوه بر این که امری کاملا عادی می باشد بلکه بیانگر کودکی زرنگ و باهوش می باشد.

دلایل بغلی شدن نوزاد

راهکارهای موثر برای ترک عادت بغلی شدن کودک

پیش از انجام و بهره گیری از شیوه ای درست برای ترک عادت بغلی شدن نوزاد باید این نکته مهم را در نظر گرفته که بچه ها افرادی دارای شخصیت مستقل و مختص به خود می باشند به همین خاطر نیازمند بکارگیری راهکاری متناسب با شخصیت او برای تاثیر بر روی او می باشید. در ادامه به معرفی مواردی از این نوع روش های موثر پرداخته ایم.

  • توجه داشته باشید که یک محیط جذاب و رنگارنگ می تواند توجه او را جلب نماید. بنابراین سعی نمایید در کنار گهواره و تخت او چیزهای رنگی قرار دهید تا حواس کودک به آن ها پرت شود و بلافاصله پس از جدا شدن از او ذهن و حواس کودک به اطرافش پرت شود و شروع به گریه نکند و درخواست نکند که او را ترک نکنید. همینطور به حرکت در آوردن گهواره نیز می تواند گزینه مناسبی برای برخی بچه ها باشد تا زمانی که این عادت را ترک نمایند.

مهمترین دلایل بغلی شدن کودک

  • بهتر است که کودکتان دارای قنداق یا پوشش خوبی باشد. این گزینه سبب ایجاد گرمای بدن او می شود چرا که بعضی از نوزادان به دلیل دریافت گرما میل به آغوش کشیدن دارند در نتیجه همین امر در ترک این عادت موثر خواهد بود.
  • بکار بردن لوازمی همچون آغوشی یا حمل کننده کودک بهترین راهکار برای حل این مشکل می باشد. نحوه کاربرد انواع آغوشی کاملا یکسان و شبیه به هم می باشد و حمل کننده های نوزاد نیز در مدل های مختلفی وجود دارند. استفاده از این وسایل برای نوزادان جالب بوده و همچنین والدین نیز می توانند با بهره مندی از آن ها به کارهای روزمره خود برسند.
  • سعی کنید از تشک مناسبی استفاده نمایید که دارای حفاظ و لبه می باشد و از نظر فیزیکی مشابه محیط رحم مادر می باشد و قسمت سر و گردن کودک در آن راحت و آزاد است.
  • سعی کنید خیلی زود عصبانی نشوید و کمی شکیبا باشید و از دیگر اعضای خانواده درخواست کمک نمایید. چرا که ترک هر گونه عادتی نیاز به زمان دارد. به خود و نوزادتان فرصت داده تا از این مرحله از روند تکاملش خیلی راحت عبور کند.

مهمترین دلایل بغلی شدن کودک

عوارض ناشی از این عادت

با وجود این که به دلیل داشتن کودکی زرنگ و کنجکاو خوشحال هستید اما برخی اوقات احتیاج دارید دست هایتان آزاد باشد و به کارهای خود برسید. به ویژه در صورتی که کودکتان مقداری وزن اضافه داشته باشد خیلی سریع درگیر کمر درد و دست درد خواهید شد. امکان دارد زمانی که در حال ظرف شستن هستید کودکتان در این موقع شروع به گریه کردن نموده و از سویی دیگر نیز به دلیل خستگی و داشتن درد دچار کلافگی و درماندگی شوید.

عوارض بغلی شدن نوزاد

در این مطلب دلایل اصلی بغلی شدن نوزاد و راه حل های موثر برای رفع این عادت را به طور کامل شرح دادیم که امیدواریم برایتان مفید و سودمند بوده باشد. همچنین برای یافتن علت گریه های بی دلیل نوزاد و نخوابیدن نوزاد می توانید از این مطالب دیدن نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *