یکی از دارو های بسیار مهمی که فصل بهار مورد استفاده قرار می گیرد آمپول کلرفنیرامین می باشد. باید بدانید که این دارو یکی از مهم ترین دارو های درمان حساسیت می باشد. دارو های اینچنینی نباید برای زنان باردار و شیرده استفاده شوند زیرا اثرات بدی برای جنین و نوزاد به همراه دارند.
همه چیز درباره آمپول کلرفنیرامین
این دارو در سه شکل قرص، شربت واشکال تزریقی وجود دارد و هر کدام را که پزشک تجویز کند می توانید استفاده کنید. بهتر است بدانید که با توجه به میزان آلرژی شما این دارو ها دوز های مختلفی دارند. این دارو ضد حساسیت، ضد تهوع و نوعی بی حس کننده موضعی است. این دارو در دسته دارو های ضد حساسیت قرار می گیرد و شبیه به داروی سیتریزین عمل می کند و برای درمان خارش های ناشی از آبله مرغان هم اهمیت دارد. این دارو در موقعیت های شدید و حساس اورژانسی مورد استفاده است و در سایر موارد از دارو های دیگر برای درمان حساسیت های سبک استفاده می شود.
مقدار مصرف
دوز مصرفی این دارو برای هر فردی متفاوت است و با توجه به سابقه بیماری فرد برایش تجویز می شود و در صورتی که می خواهید خود درمانی کنید بهتر است با پزشک مشورت کنید زیرا این خود درمانی ها می تواند جان شما را به خطر بیندازد. باید بدانید که پزشک بر اساس نوع حساسیت و میزان آن دارو را تجویز می کند دوز های مختلفی برای هر شکل از دارو وجود دارد بنابراین نمی توانیم دوز معینی را برای مصرف در خانه برایتان بیان کنیم.
مصرف افراد مختلف و عوارض آن
بهتر است بدانید که این دارو روی افراد مختلف اثرات متفاوتی دارد که در ادامه همه را برایتان بررسی می کنیم.
- اگر افراد سالخورده از این دارو استفاده کنند نسبت به عوارض آن حساسیت بیش تری دارند و دچار سرگیجه، خواب آلودگی و خشکی دهان می شوند. اگر میزان داروی مصرفی کم باشد این نشانه ها کاهش می یابد.
- این دارو برای کودکان زیر ۶ سال تجوز نمی شود زیرا ممکن است منجر به تحریک پذیری متناقض شود و جان کودک را به خطر بیندازد.
- مادران باردار در صورتی می توانند از این دارو استفاده کنند که در سه ماهه سوم بارداری نباشند و پزشک تشخیص بدهد که فواید این دارو برای جنین بیش تر از عوارض آن است.
- مادران شیر ده در این دوران نباید از دارو هایی که دارای آنتی هیستامین هستند استفاده کنند. این دارو ها می توانند منجر به ایجاد تشنج نوزاد شوند.
تداخلات دارویی
این دارو می تواند با دارو های دیگر تداخل ایجاد کند. دارو هایی که با آمپول کلرفنیرامین تداخل دارند و مشکلات بیش تری بوجود می آورند عبارت اند از :
- دارو های محرک سیستم عصبی
- دارو های کلینرژیک
- سالیسیلات ها
- وانکوماسین ها
منع مصرف
برخی از دارو های شیمیایی برای برخی از افراد مضر اند و نباید هرگز از این دارو ها برای این افراد استفاده کنید. موارد منع مصرف این دارو برای افرادی است که :
- به دارو حساسیت دارند.
- دارای گلوکوم زاویه بارک اند.
- هیپرتروفی دارند.
- انسداد مثانه یا انسداد پیلور دئونال دارند
- احتباس ادراری دارند.
- سابقه برونشیال دارند.
- بیماری های قلبی و عروقی دارند.
- کودک و سالمند هستند.
- بیماری های کلیوی دارند.
- مبتلا به صرع هستند.
علامت های مسمومیت
بسیاری از افراد با این دارو مسموم می شوند. باید بدانید که علامت های این مسمومست چیست تا سریعا به پزشک مراجعه کنید. علامت ها عبارت اند از :
- خواب آلودگی
- کاهش هوشیاری
- آپنه در خواب
- کلاپس قلبی و عروقی
- بی خوابی
- توهم
- لرزش
- تشنج
- آتروپین
- خشکی دهان
- مشکلات پوستی
- گشاد شدن مردمک
- ثابت ماندن مردمک
- نشانه های گوارشی
عوارض داروی کلرفنیرامین
هر ماده شیمیایی می تواند برای شما عوارضی ایجاد کند. بهتر است عوارض این دارو را نیز بشناسید.
- خواب آلودگی
- ضعف جسمانی
- سردرد
- آتاکسی
- تاری دید
- احتباس ادرار
- افزایش رفلکس معده
- افت وضعیت فشار خون
- ایجاد تپش قلب
- ایست قلبی
- سنکوپ
- بی قراری
- تحریک
- جلو آمدن زبان
- افسردگی
- وزوز گوش
- هیستری
- واکنش های خارج هرمی
- ادم حنجره
- درماتیت
- لوپوس
- راش دارویی
- حساسیت به نور
- بی اشتهایی
- یبوست
- تکرر ادرار
- قاعدگی زود هنگام
- القاء تولید شیر
- گرفتگی بینی
- اثرات منفی بر احساس بویایی و چشایی
- آنمی آپلاستیک
- زردی انسدادی
- اریتم
- افزایش مایع مغزی نخاعی
- افزایش تعریق
- چشم درد
- آبریزش چشم
دارو های هم گروه با کلرفنیرامین
دارو هایی هستند که با این دارو هم گروه اند و پزشک می تواند برای کاهش عوارضاین دارو از مشابه آن تجویز کند. باید بدانید که دارو های هم گروه کار آیی های یکسانی دارند و فقط میزان عوارض آن ها متفاوت است. دارو های هم گروه با کلرفنیرامین شامل موارد زیر می باشد :
- بروم فنیرامین مالئات
- کاربینوکسامین
- کلماستین
- سیپرو هپتادین
- دیفن هیدارمین
- دوکسیلامین
- پرومتازین
- تری پرولیدین
- آنتی هیستامین دکونژستانت
نگهداری از آمپول
برای نگهداری این دارو باید آن را در درمای کم تر از ۳۰ درجه نگهداری کنید و نگذارید که یخ بزند. بهتر است از دارو های تاریخ مصرف گذشته استفاده نکنید زیرا این دارو ها خطرات جانبی بسیار زیادی دارد و می تواند جان شما را به خطر بیندازد.
منبع : آرگا