بهتر است بدانید که حشرات و آفات درخت سیب بر خلاف سایر آفات محصولات کشاورزی همیشه زود خود را نشان نمی دهند و زمانی متوجه آن خواهید که خیلی دیر شده و آسیب زیادی به محصول و درختتان وارد شده است. به طور کلی برای حفظ سلامت درخت ها و حداکثر بهره وری از آن ها نه تنها باید متوجه آفات شوید بلکه باید بیولوژیک آن ها را شناسایی کنید و در پی اقداماتی برای دفع آن باشید.
چگونگی دفع آفات درخت سیب
به طور کلی درخت سیب از دسته درختان میوه مشهور خانواده گلسرخیان می باشد که بدون شک در هر جای جهان می توانید شاهد پرورش ان باشید زیرا که میوه گوشتی و شیرین درخت سیب در میان تمامی مردم دنیا ب عنوان میوه ای مفید، سیر کننده و خوشمزه تلقی می شود. جالب است بدانید که اصل ریشه درخت سیب از گونه ای با نام مالوس تولید می شود که بدان سیب وحشی نیز گفته می شود و در واقع منشا آسیایی دارد. درخت سیب اضالتی غربی ندارد اما در مهاجرت اروپایی ها تا آمریکایی ها همراه آنان به سرزمین های دیگر رسیده است و با آب و هوای آنان نیز اخت گرفته است تا جایی که امروزه می توان کشور آمریکا را به عنوان بزرگ ترین تولید کننده سیب در جهان دانست. توجه داشته باشید که نزدیک به ۷۵۰۰ گونه گوناگون از سیب در سراسر جهان شناخته شده و اغلب از آن برای مصارف خوراکی، تولید نوشیدنی و آشپزی استفاده می شود. میوه سیب از دسته میوه های تابستانی شناخته می شود البته که در این فصل کامل بلوغ پیدا نمی کند و در اواخر تابستان محصول آن آماده برداشت می باشد. شما می توانید میوه های این درخت را در رنگ های مختلف قرمز، سبز، زرد، صورتی و حتی حنایی مشاهده نمایید. با وجود تمامی مطالبی که بیان شد کاشت درخت سیب ممکن است به انواع بیماری ها و آفات دچار شود که در ادامه به بیان آن پرداخته ایم.
آفات درخت سیب و روش های دفع آن:
همانطور که متوجه شدید درخت سیب ممکن است در روند رشد خود با مشکلات و بیماری هایی مواجه شود و یا حتی مورد هجوم برخی از آفات قرار بگیرد که در ادامه به بیان آفات درخت سیب و اصول دفع آن ها به صورت کامل پرداخته ایم:
شته مومی سیب:
از کشنده ترین آفات درخت سیب می توان به شته مومی سیب که گاهی با نام شته خونی نیز شناخته می شود اشاره نمود. شته ای که حقیقتا در جان درخت سیب خون به پا می کند و از ریشه تا سرشاخه های درخت را گرفتار خود خواهد کرد. شما می توانید برای دفع و کنترل این آفت با سم پاشی در انتهای فصل زمستان و یا اوایل فصل بهار به نوعی موثر آن را از بین ببرید.
کرم سفید ریشه:
کرم سفید ریشه در واقع یک نوع حشره سوسک مانند است که اندازه آن در حدود ۲.۵ الی ۵ سانتی متر خواهد بود و به شکل سوسک با لکه های درشت سفید ظاهر می شود و معمولا از روی همین لکه ها آن را شناسایی می کنند. این آفت در واقع از ریشه درخت تغذیه می کند به گونه ای که در تهاجم همگانی از ریشه درختان تغذیه می کند و این تهاجم همراه با قطع شدن ریشه درخت سیب و خشک شدن ناگهانی آن همراه است. شما می توانید برای نابودی و کنترل این آفت پس از شخم زدن خاک سطح خاک را از سم دیازنیون با درصد یک در هزار سمپاشی کنید. توصیه می شود که پس از سمپاشی به مدت ۳ الی ۵ روز آبیاری را انجام ندهید و سپس همراه با یک آبیاری سبک سم را به خورد خاک دهید.
سوسک شاخک بلند:
به طور کلی یک آفت مشترک در میان تمامی درختان میوه سردسیری است که اغلب با رنگ سیاه جلادار مشاهده می شود. این آفت از نوع چوب خواران می باشد و در داخل سرشاخه ها و یا تنه های جوان درختان میوه زندگی می کنند. توصیه می شود که برای از بین بردن این افت سمپاشی های لازم را در طول دوران رویش گیاه انجام دهید.
شپشک واوی سیب:
شپشک در واقع از دسته آفات رایج درخت سیب می باشد که همراه با خرطوم های بلندی که دارد از شیره درختان در محل شاخه های جوان تغذیه می کند. این آفت می تواند خسارت زیادی را به محصول شما وارد کند و به همین منظور برای کنترل آن می توانید برخی از اقدامات لازم مانند سمپاشی در طول روند رشد را انجام دهید.
سوسک:
به طور کلی آفتی است که در میوه درخت سیب تونل می سازد و جای زخمی به شکل هلال را نشان می دهد. شما می توانید برای دفع این آفت با پاشیدن فسفات، درست پس از ریزش گلبرگ ها و سپس دوباره بعد گذشت ۱۰ روز اقدام نمایید. بهتر است هنگام فعال شدن زنبورها روند اسپری را متوقف نمایید و همچنین برای کاهش تدریجی آلودگی میوه های ریخته شده درخت را از بین ببرید.
مگس اپل:
بهتر است بدانید که این آفت در واقع تخم خود را در ماه ژوئن می گذارد و پس از تخم گذاری لارو ها به داخل سیب می روند و از گوشت آن تغذیه می کنند. تنها روشی که برای کنترل و دفع این آفت وجود دارد استفاده از تله های چسبنده است که بایستی دو تله برای درختان با قد کمتر از ۴ متر و شش تله برای آنهایی که قدی بزرگ تر دارند تهیه نمایید.
منبع : آرگا