دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

نگهداری گل نماتانتوس و آنچه باید درباره پرورش و رشد بهتر این گیاه بدانید

  • شیوا فهیمی
  • ۱ فروردین ۱۳۹۹
  • ۰

یکی از گلهای زیبا و محبوب که به خاتواده گل های بنفشه آفریقایی تعلق دارد گل نماتانتوس می باشد. نگهداری از این گل زیبا در منزل یا آپارتمان کار راحتی بوده و به خاطر شبیه بودن گلهای آن به بدن ماهی به آن گل ماهی قرمز نیز گفته می شود.

گل نماتانتوس بسیار زیبا و جذاب بوده و به نامهای شعله جاوید یا گل کریسمس نیز شناخته می شود. این گل با برگهای براق و کوچکش بسیار طرفدار هوای خنک است و گلدهی آن در پاییز اتفاق می افتد.

آشنایی با شرایط نگهداری گل نماتانتوس

      نگهداری گل شعله جاوید

گل نماتانتوس با نام علمی Nematanthus  با حدود ۳۰ گونه مختلف متعلق به خانواده Gesneriaceae یا بنفشه آفریقایی می باشد. این گل زیبا بوی کشور برزیل بوده و با ارتفاع حدود ۶۰ سانتی متر دارای گلبرگهای انبوه و متراکم است. برگهای منحنی شکلش در قسمت زیرین رنگ مایل به زرشکی داشته و گلهای مجذوب کننده آن رنگ زردی مایل به نارنجی دارند. برگها هنگام شب جمع شده و به خاطر شکل زیبای گلها در انتهای ساقه به نام شعله جاوید نیز شناخته می شوند.

شرایط مراقبت از گل نماتانتوس

گلها بادوام بوده و حدود ۲ تا ۳ ماه روی ساقه حضور دارند. مراقبت از این گل خیره کننده امر راحتی می باشد در صورتی که نیازهای گیاه تامین شود. نماتانتوس روز کوتاه بوده و در آخر تابستان و اوایل پاییز به گل می رود. در ادامه با شرایط نگهداری و تکثیر این گل محبوب و جذاب آشنا می شوید.

شرایط نگهداری

نحوه مراقبت گل نماتانتوس

خاک و تغذیه

خاک کاکتوس بهترین خاک برای رشد گل نماتانتوس بوده چرا که زهکش مناسبی داشته و رطوبت بالایی را جذب نمی کند. در ضمن از خاک بنفشه آفریقایی با میزان پرلیت درشت زیادتر نیز میتوان بهره برد. در فصل تیر و مرداد گل نماتانتوس به خواب می رود و نیاز تغذیه ای آن کمتر می شود. بنابراین در اواخز تابستان جهت تغذیه، یک هفته در میان اقدام به کوددهی با کودکامل حاوی فسفر نموده و هنگام گلدهی ماهی یکبار کوددهی داشته باشید.

آبیاری

نیاز آبی این گل متوسط یوده و به کم آبی نیز مقاوم است.  هنگامی که در فاصله بین دو آبیاری سطح خاک گیاه کاملا خشک شد به آبیاری اقدام کنید. در ضمن نیاز است آب اضافی نیز از زهکش  گلدان خارج شود.

حفظ و نگهداری گل نماتانتوس

رطوبت

نماتانتوس رطوبت بالای ۵۰ درصد را دوست دارد اما به پایین تر از این میزان نیز قادر به سازگاری بوده و برای فراهم کردن رطوبت زیاد گلدان را روی سینی که تا نصف دیواره آن آب داشته باشد قرار دهد. در ضمن سینی پر از سنگریزه نیز باشد. به طوری که کف گلدان با آب داخل سنگریزه تماس نداشته باشد. در ضمن چنانچه خشکی هوا زیاد شود نوک برگها خشک و قهوه ای می شود.

دما

این گل بسیار طرفدار هوای خنک بوده و به این خاطر در هوای خنک پاییز گلدهی دارد. بهترین محل برای نگهداری داخل تراس، راهرو یا پشت پنجره می باشد. به هیچ وجه در هوای سرد و یخبندان گیاه را در فضای باز قرار ندهید. بهترین دما حدود ۲۲ درجه سانتی گراد و در فصل زمستان کمتر از ۱۸ درجه سانتی گراد نشود.

چگونه از گل نماتانتوس مراقبت کنیم؟

نور

گل نماتانتوس با برگهای تیره رنگ، گوشتی و براق خود به نور فراوان برای رشد نیاز داشته به این ترتیب گلدان را در مکان پر از نور قرار دهید. به این صورت که محلی با نور سایه روشن موقع تابستان و نور روشن هنگام زمستان را برای نگهداری گل انتخاب کنید. پنجره های جنوبی و شرقی محل خوبی برای قرار دادن گل نماتانتوس می باشد. با توجه به روز کوتاه بودن این گل آن را از اواخر شهریور تا آبان در راهروی قرار دهید و بعد از گلدهی به داخل منزل منتقل کنید. توجه کنید این گل برای شکوفایی به تاریکی مطلق بین ۱۲ تا ۱۴ ساعت در روز حدود چند هفته نیاز دارد.

تکثیر گل نماتانتوس

تکثیر گل نماتانتوس امر راحتی بوده و به سه روش امکان پذیر است. روش اول اینکه برگها را جدا کرده و درون خاک بنفشه آفریقایی و حاوی پیت ماس قرار دهید سپس با یک نایلون آن را پوشانده تا رطوبتش حفظ شود. بعد گلدان را در هوای خنک گذاشته و صبر کنید تا ریشه دهد. روش دوم این که حدود ۱۰ سانتی متر از ریشه سال جاری را قطع کرده و به طور مستقیم در خاک قرار دهید تا ریشه دهد.

گل نماتانتوس زیبا و جذاب

و بالاخره روش سوم خوابانیدن است به این نحو که یکی از ساقه ها را به آرامی خم کنید طوری که نشکند، سپس درون خاک فرو کنید تا ریشه دار شود. بعد از ریشه دار شدن آن را از ساقه اصلی جدا نمایید. در طول مراقبت از گل نماتانتوس رطوبت را متعادل نگه دارید تا از شر کنه و شپشک ها در امان باشد. برای مبارزه با این آفات از اسپری کونفیدور بهره گیرید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *