دسته ها
شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

شناخت عوارض کفش پاشنه بلند و روش های کاهش این عوارض

  • ساناز براتی
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
  • ۰

یکی از موارد مورد علاقه در اکثر خانم ها استفاده از کفش های پاشنه بلند است. کفش های پاشنه بلند را اگر برای مدت طولانی استفاده کنید همراه با عوارضی برای بدن خواهد بود از جمله این عوارض می توان به فشار به انگشتان پاها، واریس، تغییر شکل پاها، کمر درد و قوس بیش از حد کمر و … اشاره کرد.

اکثر خانم ها از طرفداران پرو پا قرص کفش های پاشنه بلند هستند، چیزی که در دنیای امروز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد،  نپوشیدن کفش پاشنه بلند به ویژه در مهمانی ها برای بیشتر خانم ها غیر ممکن است. اما باید بدانید که پوشیدن بیش از اندازه کفش پاشنه بلند برای بدن مضر بوده و خطراتی را به همراه دارد.

آشنایی با عوارض کفش های پاشنه بلند

یکی از علاقه مندی های خانم ها در هر سنی پوشیدن کفش های پاشنه دار است. بر اساس آخرین بررسی های انجام شده خانم ها با پوشیدن مداوم کفش پاشنه بلند و تمایل به خوشتیپی باعث نابودی بخش مهمی از بدنشان می شوند. در این مطلب به بیان برخی از عوارض کفش پاشنه بلند پرداخته ایم، با ما همراه باشید.

پیامد های استفاده از کفش پاشنه بلند

درد ناحیه پایین کمر

کفش های پاشنه بلند باعث زیبایی و جذابیت خانم ها می شوند اما این زیبایی و جذابیت بهای نیز دارد. کفش های پاشنه بلند باعث ناراحتی در ستون فقرات می شوند. این نوع کفش ها باعث می شوند نا وزن به طور نابرابر توزیع یافته و در نهایت درد پایین کمر و التهابات را به همراه داشته باشد.

ناراحتی ماهیچه ها

ایجاد درد در قسمت ماهیچه ای ساق پا از مشکلات کفش های پاشنه بلند است. علاوه بر ایجاد درد امکان برجسته شدن رنگ ها نیز وجود دارد که بسیار وحشتناک و زشت بوده و با درد فراوانی همراه است. اگر به سلامت پاها و بدن خود اهمیت می دهید پوشیدن کفش های پاشنه بلند را محدود نمایید.

مشکلات ناشی از کفش پاشنه بلند

پیچ خودگی مچ پاها

کفش های پاشنه بلند دربرخی خانم ها ایجاد اعتماد به نفس کرده و به همین جهت در همه حالت از کفش های پاشنه بلند استفاده می کنند. کفش های پاشنه بلند را فقط باید در مکان های خیلی صاف پوشید نه در مکان های ناهموار و دارای پستی و بلندی، پستی ها و بلندی ها باعث آسیب رسیدن به پاها و کمر شما خواهند شد همچنین امکان پیچ خوردن پاها با کفش پاشنه بلند در مکان های نا مسطح بسیار زیاد است. پس سعی کنید از کفش پاشنه بلند در موقعیت های مناسب و خاص استفاده نمایید.

خطرات ناشی از کفش پاشنه بلند

ایجاد درد در کف پاها

از دیگر عوارض پوشیدن کفش های پاشنه بلند ایجاد درد در کف پاها است. کفش های پاشنه دار بسیار زیبا بوده و باعث می شوند تا فرد در زمان پوشیدن آن ها احساس تکبر و غرور داشته باشد، اما پوشیدن طولانی مدت آنها به درد در کف پاها و پاشنه و انگشتان می انجامد.

منحنی نامناسب ستون فقرات

پوشیدن بیش از اندازه و دائمی کفش های پاشنه بلند، باعش افزایش قوس کمر می شود. ارتفاع پاشنه کفش مستقیما با درجه قوس کمر ارتباط دارد. قوس بیش از حد و ناهنجار در ناحیه کمر باعث درد در کل کمر و پایین کمر خواهد شد.

عوارض ناشی ازکفش پاشنه بلند

تنگی و انقباض در رگ ها

کفش های پاشنه بلند باعث می شوند تا پاها بلندتر و باریک تر دیده شوند ولی مطمئنا عوارضی را به همراه خواهند داشت. کفش های پاشنه بلند باعث فشرده شدن پاها به طور غیر طبیعی شده که همراه با احساس درد و ناراحتی است. این کفش ها باعث ایجاد استرس در پاها می شوند که این استرس منجر به تنگی جریان خون خواهد شد که در نهایت در بدترین حالت باعث پاره شدن رگ های خونی در پاها می شوند.

عوارض و مشکلات کفش پاشنه بلند

داشتن پاهای ناجور و کج

انگشت چکشی یکی از مهمترین مشکلات بعد از پوشیدن کفش های پاشنه بلند است. انگشت چکشی به خاطر فشار بیش از حد بر روی ساق پا و رگ های خونی ایجاد می شود. پوشیدن کفش پاشنه بلند باعث می شود تا پاها در مدتی طولانی حالت غیر طبیعی داشته باشند و خطراتی مثل انگشت چکشی شدن را به همراه دارد.

تضعیف رباط ها

از مضرات دیگر پوشیدن کفش پاشنه بلند ضعیف شدن رباط پاها است. اگر به سلامتی پاهایتان اهمیت می دهید از پوشیدن کفش هایی که پاشنه خیلی بلندی دارند پرهیز نمایید در کل بهتر است کفش های با پاشنه بیشتر از ۵ سانتی متر پوشیده نشوند.

مشکلات ناشی از کفش پاشنه بلند

درد در ناحیه زانوها

در زمان پوشیدن کفش های پاشنه بلند انحنا ایجاد شده در پاها باعث فشار بر روی مفصل زانو ها شده و درد و ناراحتی را به همراه دارد و در نهایت باعث آرتروز در برخی از خانم ها خواهد شد. خظر ابتلا به آرتروز زانو و انحطاط مفاصل با پوشیدن کفش های پاشنه بلند بیشتر می شود.

فشار خون در انگشتان پاها

پوشیدن کفش های پاشنه بلند در مدت زمان طولانی انگشت های پا را ثابت نگه داشته و باعث وارد آمدن فشار به آنها می شود.

ایجاد تغییر شکل هگلوند

تغییر شکل هگلوند یکی از شایع ترین عوارض پوشیدن کفش های پاشنه بلند است. بزرگ شدن استخوانی در پشت پاشنه پاها تغییر شکل هگلوند نامیده می شود. در واقع بافت نرم کنار تاندول آشیل، زمانی که این استخوان بزرگ می شود به کفش ها برخورد کرده و تحریک می شوند. برای جلوگیری و درمان این تغییر شکل تمریناتی عنوان شده است که تا حدودی فشار را کاهش داده و درد را کم می کنند.

مشکلات کفش پاشنه بلند

مشکل مورتون نوروما

فشار با پاها و ثابت ماندن انگشت های پا در مدت طولانی باعث می شود تا بافت های اطراف اعصاب بین انگشتان سفت شوند. این موضوع باعث به وجود آمدن مورتون نورما می شود، که با بی حسی و درد همراه است.

مشکل در تاندونها

پوشیدن کفش پاشنه بلند بیش از ۵ روز در هفته باعث به وجود آمدن مشکلات تاندونی در پاها می شود. مشکلات تاندونی باعث کاهش فیبرهای ماهیچه ای تا ۱۳ درصد می شوند. همچنین استفاده بیش از حد از پاشنه بلند ها باعث سفت شدن تاندون آشیل در پاها می شود که باعث تغییر موقعیت استراحت قوزک پاها شده و در نهایت پاها را بیش از حد به پایین خم می کند.

ایجاد واریس

یکی از مشکلات استفاده طولانی مدت از کفش های پاشنه بلند واریس است. در واریس کمی از رگ ها دیده می شوند، در زمان پوشیدن کفش پاشنه دار فشار خون وریدی بیشتر شده که باعث افزایش فشار داخل رگ ها می شود و در نهایت به مشکلات عضلانی مثل واریس منجر می شوند. واریس علاوه بر ظاهر ناخوشایند در برخی افراد با سوزش و خارش همراه است.

عوارض کفش های پاشنه بلند

روش های کاهش عوارض

برای کم کردن عوارض ناشی از پوشیدن کفش های پاشنه دار می توان مواردی مثل استفاده از کفی کفش ارتوپدی، استفاده از کفش هایی با پاشنه پهن، استفاده نکردن از مرطوب کننده ها در زمان پوشیدن کفش پاشنه دار، انتخاب سایز درست کفش برای کاهش فشار به پاها و ماساژ پاها را امتحان کرد.

درست است که کفش پاشنه بلند مطابق مد بوده و بر زیبایی ظاهری تاثیر گذار است، اما پوشیدن طولانی مدت آن عوارض جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت پس سعی کنید جز در موارد خاص از کفش های پاشنه دار استفاده نکنید. همچنین برای آشنایی با نحوه کاهش صدای کفش های پاشنه بلند کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *