دسته ها
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

شناخت عوارض و راهکارهای درمان قوز گردن با چند توصیه ساده

  • شقایق ایران دوست
  • ۱ آبان ۱۴۰۱
  • ۰

قوز گردن عارضه ای است که بعد از پیشرفت تکنولوژی افزایش فراوانی بین مردم جهان داشته است و هم اکنون بیش از ۷۰ در صد مردم به آن مبتلا و بیش از ۲۵ درصد افراد در حال مبتلا شدن به آن هستند. در این مقاله به راه های درمان و پیش گیری می پردازیم همراه ما باشید.

قوز گردن عارضه ( سر به جلو ) نام دارد. به بیان پزشکی یعنی جمجمه بیشتر از ۲.۵ سانتی متر رو به جلو قرار گرفته و روی مهره اطلس خم می شود. درد های گردن معمولا زمانی برای ما ایجاد می شود که گردن و سر در ناحیه نا مناسبی قرار بگیرند و این حالت نامناسب تکرار شود. در طول روز ممکن است مدت ها در پشت کامپیوتر بنشینید، رانندگی های طولانی مدت و مداوم شما باعث ایجاد این عارضه درد ناک در شما می شود. از عوارض این عارضه می توان به کشیدگی گردن و تغییر حالت دادن آن اشاره کرد. حدود ۷۰-۹۰ درصد مردم جهان با با این عارضه مواجه اند.

قوز گردن تاثیرات مستقیمی روی قوز کمر دارد.

عوارض قوز کردن

قوز کردن یکی از عادت های نا درستی است که در مردم بسیار رایج شده است و پس از مدتی که این رفتار تکرار شود دیگر ترک کردن آن کار دشواری خواهد بود.

  • بی حسی دست و بازو

فشاری که قوز گردن روی طناب عصبی وارد می کند بسیار زیاد است و می تواند در طولانی مدت باعث کاهش عملکرد اندام ها خصوصا دست ها، بازو ها و شکم شود.

  • کمر درد های مزمن

کمر درد مانند بیماری سرما خوردگی است. همان طور که سرما خوردگی علت های متفاوتی دارد کمر درد هم علت های زیادی دارد و راه های درمان هر کدام متفاوت است حتی به گفته پزشکان التهاب مفصل ران هم باعث ایجاد کمر درد می شود. تنها تشخیص دهنده این درد ها پزشک است.

  • گردن درد های طولانی

درد های گردن ناشی از مشکلات ستون فقرات است پس درد های خو.د را جدی بگیرید زیرا آن ها هشدار هایی برای مشکلات بدن هستند. به طور کلی اگر حتی دو اندام بدن بد عمل کنند بیشتر اندام ها را درگیر خود می کنند.

  • مشکلات تنفسی

از جمله مشکلات مهم تنفسی می توان به تنگی نفس اشاره کرد. تنگی نفس برای هر فردی پیش می آید اما توجه زیادی را به خود کسب نمی کند. عدم تحرک، نشستن های طولانی و قوز گردن باعث ایجاد مشکلات تنفسی در هنگام انجام کار های ساده  می شود.

  • فشردگی اعصاب

این عارضه گردن به اعصاب مرکزی فشار می آورد در نتیجه ممکن است آن اعصاب را ضعیف کند و باعث حرکت کند پیام های عصبی شود که این برای انسان می تواند خطر آفرین باشد.

  • کاهش جریان خون به مغز

وقتی ستون فقرات از حالت اصلی خود خارج شود و به جای شکل S شکی C بگیرد، باعث می شود که ستون مهره ها حرکت خون در رگ ها را کاهش دهد و در نتیجه رگ های خون رسان مغزی خون کم تری به مغز می برند.

  • اختلال در فعالیت های قلبی

فشار روی ستون فقرات باعث می شود فشار روی عضلات شکم افزایش یابد. این فشار روی عضلات شکم سبب می شود که حرکات آن کمتر شده و فعالیت قلب را مختل می کند.

  • تغیر شکل اندام های داخلی و ستون فقرات

این تغییر شکل ها در مدت های طولانی اتفاق می افتد و باعث ایجاد قوز های غیر قابل بازگشت در سنین پیری می شود.

عارضه گردنی باعث کاهش سرعت جریان خون در مغز می شود.

 دلایل ایجاد عارضه گردنی

در این موارد دلایل ایجاد این مشکل گردن را خواهیم گفت. در نظر داشته باشید که مشکل اصلی ایجاد این عارضه فقط قرار گرفتن سر در حالات نامناسبی مثل قرار گرفتن در حالت خمیده به جلو یا به سمت پایین است. البته اگر این حالات به دفعات زیاد تکرار شود باعث ایجاد قوز می شود. اما عوامل دیگری هم موثر اند که عبارتند از:

  • ضعیف بودن عضلات گردنی

این ضعف باعث می شود گردن به هر حالتی که بیشتر از آن استفاده می شود شکل بگیرد و در نتیجه باعث عارضه درد ناک مانند قوز گردن شود.

  • نداشتن تعادل در استفاده از بالشت

هنگام خواب رعایت کنید که تعداد مناسبی بالشت را زیر سر بگذارید. از بالشت های بسیار بلند و بسیار کوتاه استفاده نکنید. در هر حالت تعادل را رعایت کنید تا درگیر قوز گردن نشوید. از خوابیدن روی کاناپه به صورت مکرر خود داری کنید.

  • شرکت در ورزش های نامناسب

ورزش هایی مثل گلف، تنیس هاکی که با یک طرف بدن را در گیر می کند در طولانی مدت مضر هستند و ممکن است شما را به سوی این عارضه سوق دهد.

  • شغل نا مناسب

آرایشگری، برنامه نویسی از جمله شغل هایی هستند که می تواند عارضه سر به جلو را افزایش دهند.

  • تایپ کردن

اگر در هنگام تایپ سر خود را روی صفحه کلید خم می کنید و یا بیش از حد پایین می آورید این کار در طولانی مدت باعث ایجاد قوز در ناحیه گردن می شود.

  • کار با میکروسکوپ

افرادی که در آزمایشگاه ها کار می کنند یا پژوهشگرانی که با این وسیله روز خود را سپری می کنند، باید بدانند که ممکن است این مشکل برای آن ها پیش بیاید و هیچ خطری از آن ها دور نیست. زیرا کار با میکروسکوپ نیازمند دقت و توجه است و نیاز به خم شدن طولانی مدت سر و گردن دارد و می تواند ستون فقرات را از حالت اصلی خارج می کند.

  • نشستن نادرست

نشستن باکمری خمیده باعث ایجاد غوز هم در ستون مهره های کمر و هم در مهره های گردنی می شود که اگر در مدت طولانی این اتفاق تکرار شود باعث ناهنجاری های شدید در کمر و گردن خواهید شد.

  • کوله پشتی

اگر از کوله پشتی استفاده می کنید در نظر داشته باشید که اگر از یک بند آن استفاده کنید لاکچری نخواهید شد و بدن خود را به خطر خواهید انداخت پس از دو بند آن استفاده کنید تا توازن بین شانه ها رعایت شود و باعث ایجاد ناهنجاری در سنین بالا نشوید.

برای از بین بردن قوز گردن نشستن خود را اصلاح کنید.

در نظر بگیرید که قوز کردن و قوز کمر رابطه مستقیمی دارند. اگر قوز کمر دارید می توانید به قوز گردن هم مبتلا شوید.

علائم قوز

این علائم نشان می دهد که شما دارای قوز کردن یا در حال مبتلا شدن به آن هستید.

  1. کمر درد و گردن درد
  2. گرفتگی عضلات به خصوص عضلات دست ها و شکم
  3. پوکی استخوان
  4. آپنه در خواب، که خودتان متوجه نمی شوید و فقط دیگران می فهمند
  5. بی خوابی های مکرر
  6. بر جستگی دیسک کمر
  7. خستگی های پی در پی
  8. درد های ( TMJ)

باید و نبایدهایی در مورد این عارضه گردن

در حین ورزش کردن، حالت بدنتان را متعادل نگه داشته و ستون فقرات تان را به حالت طبیعی قرار دهید و از قوز کردن خودداری کنید.

عضله های مرکزی خود را همچون عضلات اریب یا عضلات عرضی شکمی خود تقویت کنید، این عضلات موجب ایجاد تعادل در ستون فقرات می شوند.

عارضه گردن

به هنگام سرفه کردن یا عطسه، پشت تان را صاف نگه دارید و در این حالت انحنای طبیعی سرو گردنتان را حفظ نمایید، گردن خود را بکشید به طوری که می خواهید سرتان را به بالاترین حد ممکن برسانید.

زمانی که خم می شوید تا چیز سنگینی بردارید، زانوهایتان را کاملا خم کرده و بنشینید و در حالتی که پشت تان کامل صاف است، وسیله ای که می خواهید بردارید را به بدنتان بچسبانید.

به هنگام بیرون آمدن از تختخواب نیز در ابتدا به بغل دراز بکشید و سپس بلند شوید.

از کار کردن با دستگاههای ورزشی که موجب بروز انحنای ستون فقرات می شوند، اجتناب کنید؛ مثلا دستگاه پاروزنی در حالت نشسته

از حرکت دراز نشست و کرانچ خودداری کنید، هدف صاف کردن و کشیدن ستون فقرات می باشد، زیرا این دو حرکت ورزشی با جمع کردن ستون فقرات، برای قوز خطرناک هستند.

معمولا افراد در زندگی خود کار های زیادی بدون فکر انجام می دهند، انجام بسیاری از حرکاتی که موجب خم شدن ستون فقرات شده و به مرور بر روی انحنای پشت تاثیر می گذارند، بنابراین باید بر روی انجام ندادن این کار ها تمرکز کنید. انحنای گردن

به هنگام ایستادن از خم شدن رو به جلو خودداری کنید.

به هنگام سرفه کردن از جلو انداختن سرو گردن و بدن پرهیز کنید.

هیچگاه از حالت خوابیده به یکباره بلند نوید.

به منظور بدست آوردن چیزی خم نشوید.

راه کار هایی برای درمان

  • استفاده از بالش مناسب

اگر بیشتر مواقع با گردن درد و سردرد از خواب بیدار می شوید باید بالش خود را اصلاح کنید. زیرا این درد ها نشان دهنده قرار گیری بدن در حالت نامناسب است. با اصلاح وضع خوابیدن می توانید تا حدودی قوز گردن خود را از بین ببرید.

  • کمر بند طبی

استفاده از کمر بند طبی به طور منظم باعث می شود که وضعیت شانه ها در حالت صحیح قرار بگیرد و همچنین استفاده دائم می تواند در درمان این عارضه مفید باشد.

با استفاده از بالشتک های طبی می توانید از ایجاد این عاضه جلوگیری گرد.

  • ماساژ

به یک مرکز ماساژ درمانی مخصوص مراجعه کنید و از آن ها کمک بگیرید. در این مرکز به شما حرکاتی آموزشی داده می شود که باید برای درمان آن ها در منزل تمرین کنید. این نرمش ها وضعیت بدن شما را اصلاح می کند و درد ستون فقرات را تا حدودی کم می کند.

  • حرکات ورزشی

گاها با انجام درست حرکات ورزشی می توانید به درمان با کمترین هزینه و صرفه جویی در وقت بپردازید .

  1. می توانید روی یک صندلی بنشینید و ماهیچه های کتف را رو به عقب منقبض کنید. این حکت را روزی سه بار و هر بار حدود ۳۰ ثانیه انجام دهید.
  2. روی صندلی نشسته اید دستانتان را از پشت سر به گردن قفل کنید و سر خود را به عقب فشار دهید. این حرکت را در روز پنج بار و در هر بار ۲۰ ثانیه انجام دهید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *