نگه داری و پرورش برگ نعنایی در منزل به راحتی و آسانی شکل می گیرد و موجب شادی بخشیدن و طراوت به محیط خانه شما می شود. این گل، گیاهی رونده است که حفاظت از آن به آسانی شکل می گیرد پس می توانید به راحتی به نگهداری و پرورش برگ نعنایی بپردازید.
معرفی گل برگ نعنایی
گیاه برگ نعنایی بومی مناطق استرالیاست و با رشد سریع و آسانی که دارد می توان از آن به عنوان گیاه آویزی استفاده کرد. برگ های این گیاه به شکل گل گرد و کنگره داری به رنگ سبز روشن است. ساقه های برگ نعنایی شکلی چهارگوش و شکننده دارند و دارای گل های ریز سفید و ارغوانی رنگ هستند که به صورت خوشه از ساقه های انتهایی می رویند. برگ های گیاه برگ نعنایی معطر هستند و همین باعث اشتباه گرفتن افراد مبتدی با نوعی کاکتوس و یا حسن یوسف می شود.
شرایط نگه داری و پرورش گل برگ نعنایی
۱- خاک
برای پرورش و رشد این گیاه در گلدان می توانید از نوعی خاک که در بازار به فروش می رسد استفاده کنید. ترکیبی از خاک باغچه با ماسه و خاک برگ نیز می تواند ترکیبی مناسب برای رشد و پرورش گل برگ نعنایی باشد. در هنگام کاشت به زه کشی های این گیاه توجه کافی را داشته باشید.
۲- آبیاری
این گیاه نیاز چندانی به آب ندارد، برای چک کردن میزان آب گیاه می توانید با لمس خاک متوجه شوید. توجه داشته باشید که خاک نباید خیس باشد بلکه مرطوب بودن آن کافی است. در فصل تابستان هفته ای دوبار و در زمستان هفته ای یک بار آبیاری برای این گیاه بسیار مناسب است.
۳- نور
برای رشد و پرورش بهتر این گیاه می توانید آن را بر روی پنجره و جایی که تابش مستقیم خورشید وجود ندارد قرار دهید. در زمان وجود نداشتن خورشید می توانید گیاه را در بیرون منزل نیز قرار دهید اما توجه داشته باشید که تابش بیش از حد خورشید باعث سوختگی و از بین رفتن برگ های آن می شود.
۴- دما
از قرار دادن گل برگ نعنایی در معرض شدید گرما و در مجاورت هوای خیلی سرد خود داری کنید. این گیاه نسبت به هوای خیلی سرد حساس است و سریع واکنش نشان می دهد، برگ نعنایی در دمای کمتر از ۱۲ درجه سانتی گراد از بین می رود و بهترین دما برای رشد و پرورش برگ نعنایی دمای ۲۴ تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد.
۵- غبار پاشی
برای شادابی و لطافت بهتر این گیاه باید رطوبت مورد نیاز را با غبار پاشی هرروزه با آب ولرم و بدون املاح تامین کنید. بهترین موقعیت برای تامین رطوبت این گیاه قرار دادن سنگ ریزه هایی در زیر گلدان است که به دلیل دارا بودن مقداری آب و نداشتن تماس مستقیم با خاک رطوبت آن را تامین می کند.
۶- کوددهی
اگر از خاک حاصل خیر در کاشت این گیاه استفاده شده نیاز چندانی به کود نیست اما به صورت اختیاری می توانید ماهی یک بار این گود را همراه با آبیاری به گیاه بدهید.
۷- هرس
هرس و حذف برگ های اضافی در زمان مناسب موجب پرپشت شدن برگ های این گیاه و شادابی و طراوت آن ها می شود. حذف و هرس جوانه های انتهایی به منظور شکل دهی و زیبایی این گیاه امری الزامی می باشد.
۸- انواع آفت و بیماری ها
سفید های آردی که بر روی برگ این گیاه به وجود می آید از جمله عوامل سردی و خشکی هوا می باشد. برای رفع این مشکل می توانید گیاه را به محیطی گرم ببرید و هرروز عمل غبار پاشی را انجام دهید. درصورت دیدن تار عنکبوت و کنه قرمز می توانید از سم کنه کش نیز استفاده کنید.
چگونگی تکثیر گل برگ نعنایی
برای تکثیر این گیاه می توانید از قلمه زدن در فصل بهار استفاده کنید. برای انجام این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- ابتدا ساقه هایی که قوی و بدون آفت هستند را به طول ۸ تا ۱۰ سانتی متر با چاقو و یا قیچی تمیز جدا کنید.
- به جز دو سه برگ انتهایی ساقه بقیه را جدا کنید تا تمرکز گیاه بر ریشه زایی شود.
- قلمه ها را در گلدان های حاوی خاک سبک مثل ماسه بکارید و بعد گلدان هارا در محیطی با دماهای ذکر شده قرار دهید.
- برای ایجاد شرایط گلخانه ای و پرورش گل برگ نعنایی می توانید پلاستیکی شفاف روی آن بکشید.
- تا زمان ریشه زایی گیاه همواره خاک را مطلوب نگه دارید.
منبع : آرگا