دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

کاشت گل نسترن و آنچه باید درباره پرورش این گل زیبا بدانید

  • ساناز براتی
  • ۲۷ مهر ۱۳۹۸
  • ۰

گل نسترن درختچه های زیبا و مقاوم است، که علاوه بر رایحه ای مطبوع، خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد. و بیشتر به رنگ قرمز، سفید و زرد دیده می شود. کاشت گل نسترن با استفاده از بذر ، قلمه زدن و همچنین خوابانیدن انجام می گیرد.

گل نسترن یا همان رز وحشی، درختچه ای زیبا با گل های ریز است، که بوی کم اما خوشایندی دارد و بیشتر به رنگ های قرمز، سفید و گاهی زرد دیده می شود. این گل بومی ایران است و درختچه های وحشی آن در دامنه های سر سبز نقاط کوهستانی رشد می کند. این گیاه به خاطر عطر دل انگیز و مقاومت بالا و همچنین زیبایی خیره کننده پر طرفدار است، و عده بسیاری تمایل به پرورش و کاشتن این گل در محیط زندگی خود دارند. در این مقاله شما را با کاشتن گل نسترن و هر آنچه که باید درباره این گل بدانید آشنا می کنیم.

آشنایی با کاشت گل نسترن و نگهداری از آن

همانطور که گفتیم گل نسترن بومی کشور ما است و در شرایط آب و هوایی ایران به خوبی پرورش می یابد. گل نسترن گونه های مختلفی از جمله نسترن فرانسوی، نسترن رونده، نسترن زرد و نسترن کوهی یا وحشی دارد. و بیشتر  از این گل برای پیوند با انواع دیگر رز استفاده می شود.

نگهداری و کاشت درخچه نسترن

تکثیر گل نسترن از طریق قلمه زدن، بذر و خوابانیدن پرورش داده می شود که با ان آشنا می شویم.

طریقه کاشت و تکثیر بذر نسترن

یکی از روش های کاشت گل نسترن ، تکثیر آن به وسیله بذر است. مدت زمان دو سال نیاز است تا یک بذر نسترن جوانه بزند و سبز شود، که نیاز به طی کردن یک دوره گرما بعد از یک دوره سرما برای سبز شدن دارد.

کاشتن گیاه نسترن

برای کاشتن این گل در خانه باید در اواخر فصل زمستان بذر های نسترن را برای ۲۴ ساعت در آب ولرم بخیسانید بعد از آن بذر ها را در گلدان یا سینی نشاء که دارای ماسه به عمق یک تا سه سانتی متر است با فاصله بین ۷۰ تا ۱۲۰ سانت قرار دهید،و طوری آبیاری نمایید که سطح خاک مرطوب باشد و هر روز آبیاری را تا حدی که رطوبت خاک حفظ شود ادامه دهید. پس از گذشت مدت زمان کمی بذر گیاه جوانه میزند و رشد می کند. زمانی که گیاه به رشد مناسبی رسید می توانید آن را به گلدان یا مکان اصلی خود انتقال دهید.

قلمه زدن گل نسترن

یکی از راحت ترین روشهای کاشت گل نسترن، قلمه زدن آن است. برای قلمه گل نسترن در فصل بهار از ساقه های نرم و علفی و در پاییز از ساقه های چوبی استفاده کنید. همچنین بهتر است که ساقه های یکساله که گل داده اند انتخاب شود.

گل نسترن و تکثیر آن

ضخامت قلمه ها حدود یک سانتیمتر و طول آن ها بین ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر باشد. توجه داشته باشید که قلمه ها بیش از حد بلند نباشند، در این صورت ممکن است بخشی از ساقه از بین برود. همچنین دقت کنید که برش خیلی به گره بالای نزدیک نباشد که اینکار برای جوانه زنی ضرر دارد. بعد از انتخاب ساقه مورد نظر باید قسمت برگ های هفت برگچه ای را حرص کنید و قسمت پنج برگچه ای را برای قلمه انتخاب کنید. ساقه را به صورت اوریب برش بزنید و قلمه را داخل آب قرار دهید تا تازه بماند.

روش های کاشت گل نسترن

حال قلمه ها را داخل خاک ماسه ای تا عمق ۵ سانتیمتر قرار دهید به طوری که برگ ها از خاک دور باشند. قلمه ها باید در محیطی گرم و مرطوب مثل گل خانه ها نگهداری شوند، برای این منظور می توانید روی گلدان را با پلاستیک شفاف بپوشانید، بعد از آن تا زمان ریشه دار شدن گیاه خاک آن را مرطوب (نه کاملا خیس) نگه دارید.

ریشه دادن قلمه نسترن هفت تا هشت هفته زمان می برد، بعد از گذشت سه الی چهار ماه گل را به گلدان اصلی خود منتقل کنید و مراقب باشید تا ریشه ها در زمان کاشتن گل نسترن صدمه نبیند.

کاشت نسترن به روش خوابانیدن

به دلیل قوی و بلند بودن شاخه های نسترن در زمانی که فصل قلمه زدن گذشته باشد باغبان از روش خواباندن استفاده می کند. که اواخر زمستان و اوایل بهار زمان مناسبی برای این کار است. در این روش برای کاشت گال نسترن ابتدا شاخه ای سالم از گل که گلدهی خوبی داشته و آبدار است را درون گلدان کوچکی بخوابانید به طوری که قسمتی از شاخه بیرون از خاک قرار گیرد، برای ریشه دهی سریعتر قسمتی را که در خاک قرار داده اید کمی زخمی کنید. بعد از اینکه ریشه داد می توانید ارتباط گیاه را با بوته اصلی یا همان گیاه مادر قطع کنید.

نگهداری و کاشت گل نسترن

آفت ها و بیماری گل نسترن

گیاهان همواره مورد هجوم آفات و بیماری ها بوده اند. که بیشتر آفات در فصل بهار و بیماری ها در تابستان شیوع پیدا می کنند. یکی از بیماری های گل نسترن سفیدک است که باعث خشک شدن برگهای گیاه شده و از رشد جوانه ها جلوگیری می کند. از آفت های گل نسترن می توان به شته و کنه تار عنکبوتی اشاره کرد، که با بکار گیری حشره کش ها و جمع آوری برگ ها شاخه های خشک شده میتوان آن را کنترل کرد.

تکثیر گل نسترن

نکته

برای نگهداری گل نسترن در منزل آبیاری دو بار در هفته و نور کافی خورشید و همچنین دمای بین ۲۰ تا ۲۴ درجه نیاز است. همچنین پیشنهاد می کنیم با مراجعه با لینک مقابل با خواص میوه گل نسترن نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *