در این بخش از مطلب می خواهیم شما را با روش های خشک کردن لیمو ترش آشنا سازیم. خشک نمودن لیمو ترش کار چندان دشواری نیست فقط کمی نیاز به صبر و حوصله دارد تا لیموهای خود را خشک کنید و برای خوشمزه و طعم دار شدن انواع غذاها از آن استفاده کنید. لیمو یکی از رایج ترین خوراکی در هر آشپزخانه ای محسوب می شود که آن را می توانیم در انواع پخت غذا و یا تهیه نوشیدنی و تزئینات مورد استفاده قرار دهیم این میوه علاوه بر طعم بی نظیری که دارد از خواص شگفت انگیزی برخوردار می باشد.
خشک کردن لیمو ترش همراه با روشهای متفاوت
لیمو دارای ارزش غذایی بالایی می باشد که به حفظ سلامت انسان کمک بسیاری کرده است.
حتی شما می توانید با خشک کردن، آن را در برنامه غذایی خود جای دهید و مصارف گوناگونی از آن داشته باشید. لیمو ترش از مرکبات ترش و خوشمزه ای است که دارای دو نوع لیمو با رنگ های سبز و زرد می باشد.
این میوه خوشمزه از قاره آسیا بوده و سالیان سال است که آن را در بخش هایی از جمله گوشت، عصاره، پوست و عطر لیمو ترش را در انواع غذاهای خود به کار می برند همچنین برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید و مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر برای خواصی که لیمو خشک دارد بخواهید از آن استفاده کنید و از نظر بهداشتی به لیموهای بیرون تردید دارید بهترین راه حل این است که با روش های بسیار ساده آن را در خانه انجام دهید.
برای خشک کردن لیمو ترش به لیمو عمانی می توانید آنها را در دستگاه خشک کن بگذارید و یا اینکه با اسلایس کردن لیمو آن را همانند دیگر میوه های خشک مصرف نمایید.
همچنین باید ذکر شود که استفاده از دستگاه خشک کن میوه، باعث می شود که آب درون لیمو کامل گرفته شود و از فاسد شدن آن جلوگیری شود که این قضیه باعث کیفیت و ماندگاری لیمو در مدت طولانی می شود.
فواید و خواص لیمو ترش
همچنین باید ذکر شود که خشک کردن لیمو ترش از روش های گوناگون و مختلفی برخوردار می باشد از جمله خشک کردن لیمو در دستگاه خشک کن، خشک کردن در فر، خشک کردن زیر نور خورشید، خشک کردن روی حرارت ملایم شوفاژ و بخاری و … امکان پذیر می باشد.
خشک کردن لیمو به روش سنتی و خانگی
امروزه مصرف لیمو ترش در ایران رواج پیدا کرده است و با ذائقه بیشتر ایرانی ها جور در می آید. بخاطر همین باعث شد تا لیمو ترش را خشک و به لیمو عمانی تبدیل کنند.
برای خشک کردن در ابتدا باید لیموهای تازه و سالم را خریداری کنید، برای بهترین لیمو کافی است آن را از شهرهای همچون میناب و جهرم خریداری و تهیه نمایید.
سپس لیموهای خود را با آب سرد به خوبی بشویید، بعد آن ها را دو الی سه روز در سایه پهن کنید تا پوست آن ها به خوبی نازک شوند.
همچنین می توانید مقداری نمک روی لیموها بپاشید تا از له شدن و گندیدن جلوگیری شوند، آنگاه قابلمه ای را روی شعله قرار داده و کمی سرکه به آن اضافه کنید بعد لیموها را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا چند ثانیه به جوش بیاید.
سپس لیموها را داخل یک صافی ریخته و آنها را با آب سرد بشویید هنگام سرد شدن لیموها، در آن ها با یک چنگال یا خلال دندان یک سوراخ به وجود بیاورید و آن ها روی یک پارچه تمیز دور از گردو غبار پهن کنید.
لیموها را به مدت زمان ۱۰ روز در زیر نور خورشید قرار داده تا به خوبی خشک شوند زمانی که لیموها خشک شدن آن ها را درون صافی بریزید و در سایه قرار دهید تا کامل خشک شوند. البته لیموها به مدت دو الی سه ماه طول می کشد تا به خوبی و کامل خشک شوند.
خشک کردن لیمو با دستگاه خشک کن
ابتدا لیمو ترش های خود را با دقت به صورت حلقه ای برش بزنید و سعی کنید، برش حلقه هاتون نه زیاد ضخیم و نه زیاد نازک باشد.
حلقه های برش داده شده را داخل دستگاه خشک کن قرار دهید و درجه آن را روی ۵۷ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
سپس برش ها و اسلایس های لیمو را در یک لایه تکی درون سینی بچینید و در دستگاه خشک کن قرار دهید البته مدت زمان خشک شدن حلقه های لیمو شما بستگی به ضخامت و آب لیموی شما دارد که معمولا بعد دو الی سه روز خشک می شوند.
برای اینکه لیموهای شما بیش از اندازه خشک نشوند سعی کنید بعد ۲۴ ساعت اول آن ها را به صورت دائم و هر ۶ الی ۸ ساعت یک بار مورد بررسی قرار گیرد.
اگر دیدید که لیموهای شما ترد و سفت شده آن ها را در یک ظرف دربسته برای چندین ماه نگهداری کنید، یا اینکه از رطوبت آن شک دارید آن را در یک کیسه سربسته داخل یخچال قرار دهید تا از کپک و فاسد شدن آن جلوگیری شود. همچنین پیشنهاد می کنیم برای این که غذایتان تلخ نشود تخم یا دانه های آن را دربیاورید.
توجه داشته باشید که لیموی خشک شده به دلیل مواد زیادی که دارد باعث ایجاد عطر و بوی آن شده که این عامل باعث می شود تا آن ها را در یک ظرف در بسته قرار دهید و در زیر نور آفتاب مستقیم نگهداری کنید.
منبع : آرگا