اقیانوس و دریا یکی از عمده ترین آب های سطح زمین هستند که آن را پوشانده اند و سطح زیادی از سطح زمین را تشکیل می دهند با وجود اینکه این آب ها دارای ویژگی های مشترکی با یکدیگر هستند تفاوتهای عمده ای نیز در میان آن ها دیده می شود. فرق بین دریا و اقیانوس دارای نکات کلیدی و حائز اهمیتی است که دانستن این نکات برای هر فردی جالب و خواندنی و از سویی می تواند اطلاعات آن ها را در این زمینه افزایش دهد. در این مطلب به عمده ترین و کلیدی ترین تفاوتها میان آب های اقیانوس و دریا اشاره خواهیم کرد که طی تحقیقات مختلفی به آن ها اشاره شده است و تا کنون با استفاده از این ویژگی ها اکتشافات مختلفی صورت گرفته است.
تفاوت دریا و اقیانوس:
مهم ترین و مشهودترین تفاوتی که بین اقیانوس و دریا دیده می شود وسعت هر یک از آن ها است همانطور که بیشتر شما می دانید اقیانوس از سطح وسیعی نسبت به دریا برخوردار است در بیان ساده تر پهناوری و عمق اقیانوس از دریا بیشتر است. پهناوری اقیانوس به میزانی است که موجب ارتباط اقانوس ها می شود و شما شاهد این هستید که اغلب اقیانوس ها به یکدیگر متصل هستند.
- اقیانوس ها دارای ارتباطی نامحدود با یکدیگر هستند و تحقیقات نشان می دهد که این ارتباط ها عمقی و سطحی می باشند و در صورتی که اقیانوسی بدون ارتباط باشد به آن اقیانوس گفته نمی شود.
- اقیانوس ها به قاره ختم می شود و در اطراف سواحل آن شما شاهد توده های خشک با نام قاره هستید.
- عمق متوسط اقیانوس ها ۵ هزار متر است و اگر کمتر از این حد باشد اقیانوس نامیده نمی شود.
با توجه به ویژگی ها و تفاوت اقیانوس و دریا می توان بیان کرد که هر سیستمی که دارای این ویژگی ها باشد اقیانوس است و در صورتی که این ویژگی ها در آن دیده نشود نمی توان آن را اقیانوس نامید.
تفاوت میان اقیانوس ها:
جالب است بدانید که خود اقیانوس ها نیز با یکدیگر متفوات هستند و از ویژگی های متعددی برخوردار می باشند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شکل های متفاوت قاره ها و جزیره های آن ها
- بسترهای متنوع دشت، کوه و آتش فشان
- درجه اسقلال جو
- درجه جزر و مد و جریان های دریایی
منبع : آرگا